#2781 2008-09-28 20:12:15

Ega0
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Bo więcej biustu widać? smile_big Na lolitki się leci, co? smile_big 2 lata zaraz dostaniesz xD

#2782 2008-09-28 21:13:16

wariacik
Użytkownik

Pomimo iż sporo przegadali w początkowej części epka, to zakończenie było genialne,

Pokaż spoiler
Suzaku skazany na bycie Zero to było coś czego nigdy bym się nie przewidział.

Orange-kun uprawiający pomarańcze papa .

Ostatnio edytowany przez wariacik (2008-09-28 21:14:46)

#2783 2008-09-28 21:47:29

Qashqai
Użytkownik

Ega0 napisał:

Bo więcej biustu widać? smile_big Na lolitki się leci, co? smile_big 2 lata zaraz dostaniesz xD

Jestem dziewczyną (hetero, żeby nie było XDD), a też uważam, że ten outfit był lepszy niż poprzednie XP

Pokaż spoiler
Najbardziej to mi się podobało to, jak skończył Orange-kun. Rozwaliło mnie to. Generalnie to prawie płakałam, a w tym momencie szczerze się zaśmiałam XD
A tam oni jacyś trudni do zabicia są... wcześniej Nunally jakimś cudem wybuch fleiji przeżyła, a tym razem Suzaku przeżył ten wybuch Lancelota o_O' naprawdę myślałam, że umarł! D: (ja go lubię bardzo XDD)
A Rurushu pewnie też żyje. xP

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-09-28 21:49:51)

Qashqai.png

#2784 2008-09-28 22:12:54

kamil198811
Użytkownik

Pokaż spoiler
Jak dla mnie to Lelouch i C.C. mają Code i będą żyć razem przez całą wieczność. Ja tak chcę interpretować to zakończenie. smile

A jeśli chodzi o spekulacje nad R3, to chyba by nie miało sensu, bo kto i z kim by walczył. Chyba że Lelouch powróciłby i walczył z Zero. Ale nie wiem po co smile_big.

mumucopy.png

#2785 2008-09-28 23:21:27

Shit Happens
Użytkownik

kamil198811 napisał:

A jeśli chodzi o spekulacje nad R3, to chyba by nie miało sensu, bo kto i z kim by walczył. Chyba że Lelouch powróciłby i walczył z Zero. Ale nie wiem po co smile_big.

Ja bym się chciał dowiedzieć, jak żyją lelouch i C.C 5 lat później? Jak tam się ma Kallen z Gino, Orange z Anya smile_big OAV jak najbardziej by się przydał taki godzinny może półtora smile

#2786 2008-09-28 23:22:27

Czolgi
Użytkownik

Pokaż spoiler
R3 , na pewno nie będzie, lulu NIE ŻYJE ! i takie gdybanie nie ma sensu , seria została wspaniale zakończona.
Cóż można więcej ? , ja czekam po prostu na następne anime od Clampa , i mam nadzieje że będzie tak samo pasjonujące jak Code Geass smile(

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2008-09-28 23:47:13)

ファンのファンのために

#2787 2008-09-28 23:44:45

Rafcik_PL
Użytkownik

Ja bym się chciał dowiedzieć, jak żyją lelouch i C.C 5 lat później? Jak tam się ma Kallen z Gino, Orange z Anya  OAV jak najbardziej by się przydał taki godzinny może półtora

Popieram smile . Zobaczyć jak wygląda świat stworzony przez Lulu/Zero smile .

Pokaż spoiler
R3 , na pewno nie będzie, lulu NIE ŻYJE ! i takie gdybanie nie ma sensu , seria została wspaniale zakończona.

Pokaż spoiler
Niestety, ale chyba się muszę zgodzić. Jak byśmy sobie tego nie tłumaczyli, to Lelouch prawie na pewno zginął od tego ciosu mieczem.

W ogóle iście teatralne zakończenie - cios mieczem w dobie zaawansowanej technologii. x_x

#2788 2008-09-28 23:54:22

Ega0
Użytkownik

Na Charlesa nie zadziałał strzał z pistoletu jak miał Code, na Lulusia też to mu nic nie zrobiło w rzeczywistości.

#2789 2008-09-28 23:58:04

Elesender
Użytkownik

Lulu wydaje mi sie że żyje, ma cie kilka postów wczesniej napisane dlaczego.
Ale czy wyjdzie R3 ? Bardzo to watpie, moze jedynie jakas OVA 1 moze 3,4 odcinkowa zeby pokazać dogłebnie jak swiat sie zmienił, no i moze potwierdzic na 100 % czy lulu zyje czy nie.

Ostatnio edytowany przez Elesender (2008-09-28 23:58:52)

#2790 2008-09-28 23:58:56

Zarathustra
Użytkownik

czolgi napisał:

ja czekam po prostu na następne anime od Clampa , i mam nadzieje że będzie tak samo pasjonujące jak Code Geass smile(

Ile było powtarzane, że CLAMP zrobił tylko chara design, no ile? oczkod
Odcinka jeszcze nawet nie ściągnąłem, pewnie obejrzę jutro albo później.
Grunt, że już ten niesamowity miszmasz głupot, epickości i product placement'u z pizzabutt na czele się skończył i jest wolna droga dla drugiego sezonu Gundam 00. jezor

#2791 2008-09-29 00:00:55

Rafcik_PL
Użytkownik

A kto powiedział, że ma code, co? Screen, cokolwiek co to potwierdzi. Bo takie gdybanie to wiecie co sobie można z nim zrobić. Dlaczego Impek miałby mu go przekazać, skoro Lulu zniszczył jego plany?

#2792 2008-09-29 00:03:20

berith14
Użytkownik

Pokaż spoiler
Jeśli lulu ma code to na pewno nie mógł zginąć (w końcu Mao chciał C.C. pociąć piłą na kawałki, a lulu miałby zginąć od pchnięcia mieczem), a jeśli nie miał (w co wątpię) to wg. mnie jest to jedno z najgorszych zakończeń w anime (dodatkowo motyw z Anyą i Orange)

Ostatnio edytowany przez berith14 (2008-09-29 00:04:22)

#2793 2008-09-29 00:04:20

barabaq
Użytkownik

Pokaż spoiler
Jeden mały szczegół, który eliminuje code u Leloucha. Widzieliście jego oczy przed śmiercią? To świadczyło raczej o tym, że umarł. Gdyby miał code to by nie miał takich oczu.

#2794 2008-09-29 00:28:46

michal12
Użytkownik

@barabaq

Pokaż spoiler
Czarusiowi tez chwilę zabrało stanie na nogi kiedy lulek go zastrzelił.
3 seria pewnie będzie - poleca na kasę od pizza hut (może kfc się przekona jezor)

Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free

#2795 2008-09-29 00:39:24

barabaq
Użytkownik

Pokaż spoiler
Z tego co pamiętam to Charles się z nim bawił, ale mogę się mylić.

#2796 2008-09-29 00:41:11

Rafcik_PL
Użytkownik

Pokaż spoiler
Z tego co pamiętam to Charles się z nim bawił, ale mogę się mylić.

Pokaż spoiler
Istnieje teoria, że osoba musi zginąć, aby code niejako się uaktywnił smile .

#2797 2008-09-29 00:46:13

michal12
Użytkownik

Pokaż spoiler
To Cornelia ma ze 2 geassy: jeden dla siebie (ginęła 2-3 razy? ostatnio nawet ją rozstrzelali, więc co to dla lulu być przebitym na wylot mieczem) drugi dla Guilforda (czy jak mu tam; zginął na razie raz, ale w jakim stylu! mało komu przychodzi zostać pochłoniętym przez FLEIĘ). W tym anime ciężko zginąć.

Ostatnio edytowany przez michal12 (2008-09-29 00:49:04)

Go to work, send your kids to school
Follow fashion, act normal
Walk on the pavements, watch T.V.
Save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free

#2798 2008-09-29 07:38:46

kumien
Użytkownik

Lelouch na 90% nie żyje, a te gadanie o code jest bardzo naciągane. Po pierwsze przekazanie code przez Charles musiałoby się odbyć przy zgodzie nosiciela, a wątpię by tak się stało. Po drugie jeśli Lulek by nie zginął to nie musiałby obarczać Susaku bycie Zero tylko sam by wskoczył w te łaszki. Po trzecie to, że CC rozmawiała z, a właściwie adresatem jej rozmów jest Lelouch oznacza tylko, że lubi mówić na głos, albo te origami było dla niej rzeczą, w której istnieje część jego duszy. Kolejna rzecz, dlaczego ten woźnica nim nie był to to, że CC nie siedzi obok niego (nie wiem na jakiego grzyba miałaby leżeć na sianie, a nie obok swojego wybranka/przyjaciela) jak również chodziło o to, że nie pokażemy ziomka ze słomką w ustach to będą dyskusje o tym czy on zginął czy nie. Z tej mojej teorii wysypuje się tylko uśmiech CC. Nie wiem, dlaczego wcześniej łzy jej leciały, a teraz jest taka zadowolona.

Zakończenie. Jak dla mnie trochę słabe. Nie oczekiwałem czegoś takiego jak NGE, bo chyba bym nie wytrzymał, ale zrobienie utopii z całego podbitego świata, gdzie przywódcą jest Zero i nikt nie ma wojska, nikt się nie buntuje, że chce mieć autonomię itp. To teraz na poziomie UE Hiszpania boryka się z separatystami, Belgia praktycznie dzieli się na pół, a Szkocja w końcu oleje królową. Widać, że powstanie jeszcze jeden special, albo kinówka do wyjaśnienia wszystkich niejasności. Jak dla mnie zakończenie w stylu stojącego Leloucha z CC na tle zachodzącego słońca z i ich końcówka byłaby świetna, bo wyjaśni najbardziej palącą kwestię, ale przecież trzeba jeszcze zarobić :/

#2799 2008-09-29 08:11:57

wariacik
Użytkownik

kumien napisał:

To teraz na poziomie UE Hiszpania boryka się z separatystami, Belgia praktycznie dzieli się na pół, a Szkocja w końcu oleje królową.

Tylko że oprócz niepodległości ci separatyści nie chcą wcale występować z UE (mały paradoks).

Co do posiadania Code przez Lulu, to także uważam nie posiadał go. Ponieważ posiadacz Code tracił zdolności Geass, a Lulu posiadał je do końca.

Warto zwrócić uwagę że na zakończenie Lulu zamienił się rolami z Suzaku, podczas gdy on przyjął rolę głównego "zła" dla świata, to jego przyjaciel przyjął maskę bohatera.

#2800 2008-09-29 09:30:14

m(e)st
Użytkownik

kumien napisał:

Lelouch na 90% nie żyje, a te gadanie o code jest bardzo naciągane. Po pierwsze przekazanie code przez Charles musiałoby się odbyć przy zgodzie nosiciela, a wątpię by tak się stało. Po drugie jeśli Lulek by nie zginął to nie musiałby obarczać Susaku bycie Zero tylko sam by wskoczył w te łaszki. Po trzecie to, że CC rozmawiała z, a właściwie adresatem jej rozmów jest Lelouch oznacza tylko, że lubi mówić na głos, albo te origami było dla niej rzeczą, w której istnieje część jego duszy. Kolejna rzecz, dlaczego ten woźnica nim nie był to to, że CC nie siedzi obok niego (nie wiem na jakiego grzyba miałaby leżeć na sianie, a nie obok swojego wybranka/przyjaciela) jak również chodziło o to, że nie pokażemy ziomka ze słomką w ustach to będą dyskusje o tym czy on zginął czy nie. Z tej mojej teorii wysypuje się tylko uśmiech CC. Nie wiem, dlaczego wcześniej łzy jej leciały, a teraz jest taka zadowolona.

Nie wiemy czy potrzebna jest zgoda nosiciela, aby zdobyć geass, wiemy, że nie potrzeba zgody przyszłego nosiciela, C.C. tego nie chciała wtedy, a i tak to otrzymała ale C.C. mówiła wcześniej, że jeśli Lelouch chce otrzymać moc, aby móc walczyć z Karolem musi ją zabić, więc możliwe jest, że osoba z odpowiednim poziomem geass, która zabiła osobę z code, po prostu zyskuje go, a aktywuje się przy śmierci, w końcu zakonnica zabiła C.C., podobny przypadek jak z Karolem. I pozostaje pytanie dlaczego Nunnuly widziała wspomnienia Leloucha oczkod

To, że C.C. nie siedzi koło woźnicy niczego nie oznacza, w końcu zawsze była samolubna smile_big, a to jak powiedziała na końcu, z takim tonem "prawda Lelouchu", brzmiało jakby mówiła nie do siebie, a osoby, która znajduje się blisko. No i C.C. była na końcu szczęśliwa, a jakby Lelouch nie żył to znów byłaby sama i odrzucona, a origami raczej jest po to aby przypominać Lelouchowi o Nunnuly, w końcu ona produkowała je masowo oczkod.
Dlaczego płakała wtedy C.C., możliwe, że nie chciała aby Leloucha spotkał ten sam los, co ją, wieczne życie, że bierze na siebie ten cały ciężar dla dobra ludzkości.

Nie koniecznie Lelouch miałby wskoczyć znów w ciuszki Zero, on już wykonał wszystko co zaplanował, więc nie ma powodu wracać, a jak coś musiał sprawić, aby C.C. się uśmiechnęła, szkoda, że nie powiedzieli w końcu jej imienia smutny
Poczekam teraz na wersje dvd choć chyba to już będzie bluray, może wydłużą trochę zakończenie, albo dorzucą jakiegoś picutre booka który rozwiążę wszystkie wątpliwości.

Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-09-29 10:16:18)

Stopka forum

© Animesub.info 2024