Nie jesteś zalogowany.
W nadchodzącym sezonie mamy aż 3 szkolne komedie romantyczne.
Są to Toradora , Hyakko i Kyou no Go no Ni. Wydaje się, że wreszcie będą to produkcje pozbawione elementów fantastycznych ( w stylu Zero no Tsukaima, Negima) czy wyciskające łzy na siłę .
Jestem świeżo po lekturze 1 odcinka Toradora i muszę powiedzieć, że nareszcie, nareszcie pojawiło się coś co ogląda się z przyjemnością a także z zainteresowaniem kibicuje się bohaterom w ich zmaganiach z płcią przeciwną.
Wszystkie 4 elementy dobrej komedii ( intryga, postacie, kreska i muzyka) stoją na wysokim poziomie.
Polecam ten tytuł waszej uwadze
Niewykluczone, że pokuszę się o przetłumaczenie 1 odcinka Toradora , dopiero co wróciłem z Malty gdzie rozmawiało mi się głównie po angielsku, mam niezły nastrój aby coś przetłumaczyć a i samo anime zapowiada się smakowicie.
P.S. 01
Niestety Hyakko zawiodło moje oczekiwania, kiepska animacja, postacie papierowe , trudno.
Ostatnio edytowany przez mbell (2008-10-02 19:01:55)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Nie wiem, co to będzie, ale poprzednie anime i manga bardzo mi się podobały jak na ecchi (którego z zasady raczej nie lubię), więc na ten tytuł czekam.
"Skazany na zajebistość"
Mam nadzieje, że ktoś się za tłumaczenie tego weźmie
Mam nadzieje, że ktoś się za tłumaczenie tego weźmie
Jakby tego temat dotyczył.
Jest sporo serii, które mnie tym razem interesują, jedną z nich jest właśnie Toradora. Mam spore obawy, bo ostatnio NIE MA żadnego "romansu" godnego, jak dla mnie, uwagi. Starga się jakiś angielski relek, a później coś się powie. Mam nadzieję, że seria nie zostanie zjedzona przez fanserwis.
Mam nadzieję, że seria nie zostanie zjedzona przez fanserwis.
Patrząc po mandze to nie, ale że wyszło tylko 12 chapów, to nie wiadmo, jak to dalej będzie.
Dulu, zapewniam że w mandze fan-serwisu jest jak na lekarstwo a akcja rozwija się aż miło. Poczytać mozna tu Manga
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Oho, to nieźle, nareszcie coś normalnego.:)
Z mangą jeszcze się wstrzymam, ale dzięki za namiar.
mbell, na następnym spotkaniu daj znać, czy którychś z tych tytułów w jakimś tam stopniu (byle nie minimalnym ) dorównuje Kare Kano i Fruit Basket, bo pod ten gatunek tylko te dwa mi się podobały. W sumie School Rumble też się wlicza, jak się zastanowić, a tytuł zajebiocha xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Yeah, kolejna loli tsundere z głosem Rie Kugimiyi, dla mnie pozycja obowiązkowa .
Ja tam czekam na ten tytuł z niecierpliwością. Przejrzałem sobie mangę i dobrze, by ktoś to przetłumaczył (anime). Wiele się spodziewam po tym animcu. Jak będzie? Czas pokaże.
Mbell, życzę ci powodzenia przy ewentualnym tłumaczeniu.
Po lekturze mangi, którą "wciągnąłem nosem", muszę powiedzieć, że będę tłumaczyć na 99%. Nie wiem na ile starczy mi sił i czasu ale zapowiada się kapitalnie.
Wśród osób zatrudnionych przy tym anime są ludzie od Honey and Clover, Eureka 7 czy Mushishi ( główny bohater to wykapany Ginko ) animacja jest dokładnie taka jak lubię , historia prościutka ale opowiadana z lekkością o którą tak trudno.
Pożyjemy zobaczymy ale aby tak dalej.
Ostatnio edytowany przez mbell (2008-10-02 20:54:39)
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Nie wiecie przypadkiem czy któraś grupa wydaje Toradora w wersji nie-HD ?
Wydanie od gg w dodatku cechuje paskudny obraz. Aż dziw bierze, że mając znośne rawy, nie powiem, że dobre, wydali to tak brzydko. No a samo tłumaczenie też jest 'od biedy'. No cóż, speed sub.
Wydanie od gg w dodatku cechuje paskudny obraz. Aż dziw bierze, że mając znośne rawy, nie powiem, że dobre, wydali to tak brzydko. No a samo tłumaczenie też jest 'od biedy'. No cóż, speed sub.
A jest jakaś alternatywa? Bo na AniDB ongoing ma tylko gg.
edit: znalazłem jeszcze jakieś anonymous speed subs
Ostatnio edytowany przez kiczowatykoles (2008-10-03 20:48:06)
Może potem wypuszcza poprawioną wersje. Co do anime to spodobało mi się.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Tych subów od anonymous radzę unikać ^^ Już lepsze gg. Wiecie, na razie trzeba poczekać na lepszy przekład. Dobry tłumacz z tym by sobie poradził - wprawa + osłuchanie i daje radę. Ale lepiej mieć lepszy przekład. Chyba że dla samego zrozumienia, a z angielskim u nas w miarę, to idzie pobrać i obejrzeć.
Tłumaczenie w toku choć faktycznie gg ma mnóstwo kwestii które trzeba przerabiać, nie żebym poprawiał bo znam japoński , ale po prostu nie pasuje do kontekstu. W razie wątpliwości podpieram się mangą.
Subki powinny być w przyszłym tygodniu Mam nadzieję, że przejdą przez czyjąś korektę. ( jako, że make a lot mistakes )
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Już ktoś wydał napisy pl do 1 epka o ile się nie myle
A anime po 1 odcinku wyjdaje się być ciekawe i zachęcające