Nie jesteś zalogowany.
Wie ktoś może dlaczego nie wychodzą dalsze odcinki Michiko to Hatchin ?
Z tego co widnieje na anidb emisja drugiego odcinka była niby 4 dni temu, zaś za 3 dni ma być wyświetlony odcinek 3. Gdzieś czytałem, że zamiast drugiego odcinka stacja telewizyjna puściła jakiś mecz, prawdopodobnie za te 3 dni dopiero będzie 2 odcinek wyemitowany (oby tak było.)
Pisak napisał:Wie ktoś może dlaczego nie wychodzą dalsze odcinki Michiko to Hatchin ?
Z tego co widnieje na anidb emisja drugiego odcinka była niby 4 dni temu, zaś za 3 dni ma być wyświetlony odcinek 3. Gdzieś czytałem, że zamiast drugiego odcinka stacja telewizyjna puściła jakiś mecz, prawdopodobnie za te 3 dni dopiero będzie 2 odcinek wyemitowany (oby tak było.)
No nic, poczekamy, zobaczymy. Mam nadzieje, że tylko w produkcji nie ma żadnych problemów czy tym podobnych. Dzięki za odp.
W sumie, to zainteresowało mnie jedynie kilka anime z tego sezonu.
Przeważnie od początku rzucałam się na większą ilość, w tym sezonie
od razu założyłam co może mi się podobać, a co raczej nie.
I chyba - jeśli chodzi o moje własne zadowolenie - wygrałam na tym
Kuro Shitsuji hm... na razie jestem "za". Już drugi odcinek za pasem, i przyznaję że ani na pierwszym ani na drugim nie nudziłam się wcale. Pozornie fabuła niby mało odkrywcza, ale... i w tym momencie pojawia się wielkie "ALE" bo to anime na swój sposób jest jednak odmienne od reszty.
Vampire Knight Guilty Jak dla mnie rzecz obowiązkowa, bo poprzedni sezon nic w VK nie wyjasnił. Może ten da trochę więcej odpowiedzi, a rochę mniej nieroziązanych zagadek.
Może.
Jak na razie - trzyma poziom.
Ga-Rei: Zero Niestety wysiadłam zanim minęło te początkowe piętnaście minut. Moze wrócę jak będe mieć nastrój.
Chaos;HEAd
Pierwsze w przyszłościowej kolejce do oglądania. Pierwszy odcinek ciekawy, dlatego czekam, aż będzie mniej więcej połowa sezonu. Nie wciąga tak jak Kuroshitsui, więc spokojnie może poczekać, a później oglądanie będzie przyjemniejsze.
Na 23.10 jest zapowiedziany drugi z tego co widziałem na aniDB. Ale nie o tym chciałem
Obejrzeliśmy właśnie pierwszy ep One Outs i mamy z Hiki nieodparte wrażenie zrzynki z Akagiego. Główną różnicą jest zastąpienie mahjonga bejsbolem. Podobieństwa: ten sam seiyuu, stosujący dokładnie taką samą intonację głosu; sposób bycia głównego bohatera; narrator; dokładne omawianie strategii, analizy osobowościowe itp; zakłady o nietypowe stawki; wstawki: 'demonizowania postaci', metaforyczne. To wszystko już było i to podane w znacznie ciekawszym sosie, który składał się z mahjonga i yakuzy. No ale nic, chociaż rzecz powtórkowa, to poczekamy, aż zostanie całość wydana i się obejrzy, bo ostatnio coraz ciężej coś znaleźć do oglądania. No właśnie, za Akagiego trza by się niedługo zabrać
P.S. Cieślak, mam nadzieję, że nie spartolisz
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Q, wiem, że podobne do Kaijiego - te same studio - ale miejmy nadzieję, że smakować będzie tak samo. Jednak muszę ci powiedzieć, że na necie nie ma jeszcze dobrego angielskiego przekładu, więc nie spodziewaj się subów mojego autorstwa na gównie. Muszę jeszcze powiedzieć, że głosy bohaterów idealnie przypadły mi do gustu. xD Kaiji, Aoki z Ippo oraz ten inspektor (imię mam na końcu języka) z Monstera. xD Sweet... xD
Nie do Kaijiego tylko do Akagiego. Kaiji przynajmniej zakląć potrafił:P W każdym razie będzie się to wyróżniać w masie cukierkowej, nawet jeśli to powtórzony schemat;]
Q: oglądaliśmy przekład m33w i był całkiem całkiem, ja mógłbym z niego swobodnie tłumaczyć. Co Ty masz za wymagania, to nie mam pojęcia Jedno jest pewne, Triad tego nie zrobi. Chociaż chyba ktoś z niego się w to mieszał.
Wiesz, nie mówię, że są tam błędy gramatyczne, czy jakieś tam podobne, ale chodzi mi ogólnie o sens niektórych zdanek w porównaniu do innej grupy. Czekam na trzeci przekład i wtedy podejmę decyzję.
m33w pozostawił niesmak shitowej grupy swoimi początkowymi wydaniami. Kiedyś, zdaje się nawet oni, pisali, żeby z ich przekładu nic nie tłumaczyć na inne języki, bo oni lubią bardzo swobodną interpretację. Ale jak jest w rzeczywistości, nie wiem, nie widziałem i zamiaru nie mam. Tak tylko dorzuciłem do tematu swoje 3 grosze.
O ja &*(&$#&* Debilki ze śmigłami na nogach właśnie zostały strącone z pierwszego miejsca. Tragedia po prostu. Chociaż muszę przyznać, że Ride Back i Viper's Creed odrobinę mnie zainteresowały, co już samo w sobie jest 200% poprawą w stosunku do kilku poprzednich sezonów.
O tak na te kontynuacje czekam
*The Tower of Druaga
*Major 5
a co do reszty to opisy jak zwykle mogą wprowadzić w błąd, no poza Akikan!. Przeczytałem 5 razy i nadal nie rozumiem, jak mogło coś takiego powstać. Nie wiem co ci twórcy biorą... i nie chcę wiedzieć. "Melon" - girl from a melon juice soda. OMG wysiadam!!!!
A ja od pierwszego wejrzenia w opis poczułem, że muszę to zobaczyć. Chociażby w celu wyśmiania beznadziejności scenariusza. Ale raczej nie więcej niż pierwszy odcinek, bo po większej dawce zacząłbym się obawiać o zanik swojego poczucia inteligencji. Poza tym zżera mnie ciekawość żeby zobaczyć tą scenę transformacji. Przy odrobinie szczęścia ten tytuł może wejść do kanonu "jak NIE wymyślać fabuły".
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-11-13 14:12:42)
Oh yeah! Ippo II i Major 5. xD Nice...
Ippo 2. i Major 5. - na to czekam, i mam duże oczekiwania. Ciekawe, co pokaże Afro. Jest parę interesujących tytułów, zobaczymy, zobaczymy;)
O, tak! Akikan to kolejny must see. Chociaż pewnie zacznę to oglądać dopiero, gdy wyjdzie już na DVD, bo wiadomo, jak cenzurują (kaleczą) ecchi w wersji TV.
Afro obadam tylko dla Lucy Luu, ale niczego dobrego po tym tytule się nie spodziewam.
Aha, prawie bym zapomniał. Zauważyliście, że znów przyszła moda na lesbijki w szkołach katolickich (Mariamiteru i Maria holic) i na nowe sezony, starych shounenów?
Ostatnio edytowany przez ivelios (2008-11-13 18:29:15)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Powrót animowej Ani z Zielonego Wzgórza? Remake? Ostatnio widzę w modzie jest odgrzewanie kotletów^^.
Aha, prawie bym zapomniał. Zauważyliście, że znów przyszła moda na lesbijki w szkołach katolickich (Mariamiteru i Maria holic) i na nowe sezony, starych shounenów?
Ehem...Data Marimite była zapowiedziana na pewno pół roku temu, jak nie rok, a drugie to marna podróbka A mody lesbijki wcale nie ma, ostatnio np. Mnemosyne/Strike Witches leciało, a Candy Boy jeszcze się nie skończył (choć to nie te klimaty szkół katolickich...). Generalnie, bliższe prawdzie by było stwierdzenie, że gatunek wraca do swoich korzeni...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mam nadzieję, że Afro będzie czymś zupełnie nowym, bo opis... opis na to nie wskazuje. A tak dobrze się bawiłem przy pierwszej części xD
EDIT
Doobra, będzie świeża jazda, hell yeah
Ostatnio edytowany przez Quithe (2008-11-13 21:04:01)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA