Nie jesteś zalogowany.
Licencja pochodzi od Dreamworks, stąd taka okładka.
Ja w końcu obejrzałem Millennium Actress. Filmem byłem oczywiście zachwycony. MA też ma USAńską okładkę, ale imho ładniejsza niż japońska. Trochę za bardzo pokryta napisami, ale i tak jest dobrze(te 8 gwiazdek od IMDB wygląda jak max ocena^^). Prawdę powiedziawszy, wspominając moje Perfect Blue z plakatem, liczyłem, że teraz też zostanę uraczony takim bonusem, ale cóż... Tak, czy siak. MA to film który naprawdę warto mieć w kolekcji. Również uznaję go za najlepszy film anime jaki dotąd widziałem i tak się nim podnieciłem, że chyba już na pewno kupię Grobowiec. xD
A ja mam kolejne dobre wiadomości - Cyber City będzie miało obie ścieżki audio, i jap, i ang
Warto też zauważyć, że już za kilka dosłownie dni premiera Innocence!
Nabyłem dzisiaj wreszcie Millenium Actress i jestem chyba jedyną osobą którą film zawiódł Na razie obejrzałem do połowy i przerwałem bo cholernie mnie nudzi. Lubię styl Kona, Perfect Blue mnie zachwycił, ale MA kompletnie do mnie nie trafia. Może zmienię zdanie jak obejrzę do końca.
Odnośnie GITSa 2- premiera została ustalona na 5 grudnia, czy to znaczy że tego dnia powinien już być w Empikach?
i jestem chyba jedyną osobą którą film zawiódł Na razie obejrzałem do połowy i przerwałem bo cholernie mnie nudzi.
Odnośnie GITSa 2- premiera została ustalona na 5 grudnia, czy to znaczy że tego dnia powinien już być w Empikach?
!. Mnie nie zawiódł - po prostu go nie kupuję, bo nie widzę w nim nic ciekawego.
2. Tak, wg info można go w piątek odebrać, ale jak nie dowiozą, to zawsze zwali się winę na transport i na weekend.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-12-03 08:26:59)
Dyrcie napisał:i jestem chyba jedyną osobą którą film zawiódł Na razie obejrzałem do połowy i przerwałem bo cholernie mnie nudzi.
Odnośnie GITSa 2- premiera została ustalona na 5 grudnia, czy to znaczy że tego dnia powinien już być w Empikach?!. Mnie nie zawiódł - po prostu go nie kupuję, bo nie widzę w nim nic ciekawego.
2. Tak, wg info można go w piątek odebrać, ale jak nie dowiozą, to zawsze zwali się winę na transport i na weekend.
Człowieku, skąd w tobie tyle negatywnych emocji, żeby nie powiedzieć - jadu... Jak miał cię zawieść, skoro z góry cię nie interesuje? Co najwyżej mógł cię miło zaskoczyć. I nigdzie nie ma podane, że Innocence "można odebrać w piątek", tylko że jest w sprzedaży od 5 grudnia.
Człowieku, skąd w tobie tyle negatywnych emocji, żeby nie powiedzieć - jadu... Jak miał cię zawieść, skoro z góry cię nie interesuje? Co najwyżej mógł cię miło zaskoczyć. I nigdzie nie ma podane, że Innocence "można odebrać w piątek", tylko że jest w sprzedaży od 5 grudnia.
A co mają do tego moje emocje? O jadzie nie wspomnę.
Skąd to przypuszczenie, że mnie nie interesuje? I to z góry?
Ja czegoś takiego nie napisałem.
Zaskoczyć?
Jasne...i do tego "miło".
Skoro napisałem, że nie widzę w nim nic ciekawego, to nie widzę.
I dlatego też nie widzę potrzeby wydawania na niego kasy.
Poza tym, co Ty z tym tekstem "nigdzie nie ma podane", że "można odebrać w piątek"?
Jak cytujesz, to już dokładnie.
Napisałem przecież "wg info", a nie "wg mnie". A to różnica.
Taką informację dostałem w sklepie i zapisałem się na odbiór, w piątek.
Natomiast wiem jak robią sobie z ludzi jaja i co mówią gdy nie ma na czas towaru, więc umieściłem to w swojej wypowiedzi.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-12-03 17:29:12)
A co mają do tego moje emocje? O jadzie nie wspomnę.
Takie odnoszę wrażenie, czytając twoje posty (nie tylko ten jeden konkretny). Być może się mylę, nie wykluczam tego.
Skąd to przypuszczenie, że mnie nie interesuje? I to z góry?
Ja czegoś takiego nie napisałem.
Spokojnie, ja nie pisałem tego, żeby wywoływać jakąś kłótnię. Jednak pisząc, że ten film cię nie interesuje, nie widzisz w nim nic ciekawego i go nie obejrzysz, to właśnie oznacza, że z góry go dla siebie skreślasz. O co się zatem burzysz? To właśnie napisałeś. Przecież nikt ci nie ma tego za złe.
Zaskoczyć?
Jasne...i do tego "miło".
Skoro napisałem, że nie widzę w nim nic ciekawego, to nie widzę.
I dlatego też nie widzę potrzeby wydawania na niego kasy.
U kogoś szwankuje logika. Skoro nie widzisz w tym filmie nic ciekawego (z góry, bo go nie oglądałeś), to jeśli go obejrzysz i uznasz, że był:
a) do bani, nie będziesz zaskoczony ani rozczarowany;
b) świetny, będziesz zaskoczony - miło;
c) świetny, będziesz zaskoczony - niemiło, jeśli prawdziwa jest teza z jadem.
To nie jest wyższa matematyka wbrew pozorom.
Poza tym, co Ty z tym tekstem "nigdzie nie ma podane", że "można odebrać w piątek"?
Jak cytujesz, to już dokładnie.
Napisałem przecież "wg info", a nie "wg mnie". A to różnica.
Taką informację dostałem w sklepie i zapisałem się na odbiór, w piątek.
Natomiast wiem jak robią sobie z ludzi jaja i co mówią gdy nie ma na czas towaru, więc umieściłem to w swojej wypowiedzi.
A ja napisałem, że według ciebie? Stay calm.
Swoją drogą ciekawi mnie, co mówią gdy nie ma na czas towaru. Że to wina transportu albo weekendu? To są te jaj według ciebie?
Freemanie!!!
OK, jestem usposobiony pokojowo do każdego.
Może czasem coś napiszę nie tak po myśli innych, ale w gruncie rzeczy...
Dobra, jestem trochę zmęczony, więc pełną odp. dam jutra.
A na razie pa, spać, paciorek i lulu.....
Ale ja też jestem pokojowo usposobiony Dajmy spokój, jeśli nie masz nic przeciwko.
Obejrzałem do końca Millenium Actress i jestem jeszcze bardziej zawiedziony niż byłem do połowy Nie mogłem się doczekać aż się skończy
Dobrze chociaż że wizualnie i dźwiękowo film był na najwyższym poziomie to nie żałuję czasu i tych 19.90
Nie neguję że film jest dobry, po prostu mi się nie podobał.
Poprawiłem sobie humor oglądając po raz kolejny Innocence Od wczoraj dostępny w sprzedaży
Ostatnio edytowany przez Dyrcie (2008-12-07 02:00:56)
Potwierdzam, Innocence już dostępny "powszechnie"
jeśli nie masz nic przeciwko.
Nie, nie mam i zaraz idę na GitS2: Innocence.
Daleko mam, z pokoju do pokoju.:)
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-12-07 14:29:50)
Zakupiłem z tydzień temu GITS'a 2 w EMPIKU. Oczywiście jestem zadowolony bo w końcu stoją obydwa filmy na półeczce
Zamówiłem też przez stronę IDG Ninja Scroll i Millenium Actress.
Właśnie odebrałem pierwszy z powyższych. Jak zwykle ( już kiedyś zamawiałem GITS'a 1 i Akire w komplecie, wszystko było cacy ) płyta zapakowana w kopertę bąbelkową. Otwieram kopertę, rozcinam folie, otwieram pudełko z płytą i co? Płyta cały czas "latała" sobie po opakowaniu i jest cała zarysana
Na szczęście sprawdziłem i rysy nie są na tyle głębokie ażeby płyta się zacinała w czasie odtwarzania (udało się zrobić obraz płyty więc nie jest tragicznie) Liczy się jednak sam fakt! Zrobiłem test opakowania z inną płytą, wdusiłem odpowiednio tak żeby nie "latała" Robiłem z pudełkiem różne rzeczy: zrzucałem, dusiłem od spodu, potrząsałem a płyta cały czas była elegancko na miejscu. Po tym wyszło, że to nie może być wina poczty, lecz ekipy z IDG ( nie wiem kto tam pakuje płyty do wysyłki ). Teraz Czekam jeszcze na Millenium Actress i zobaczymy jak będzie.
W ramach autoreklamy przypomnę, że już pojutrze w sklepach będzie "Cyber City Oedo", hardcore'owy cyberpunk w najczystszym wydaniu. W bonusie dodatkowo każdy epizod z podwójną, jap-ang ścieżką audio
"Cyber City Oedo" zgarnięty ze sklepowej półeczki
Edit: Wonderful Days także i to będzie raczej wszystko jeśli chodzi o ten sezon Anime od IDG w Kinie Domowym, no ewentualnie zastanowię się jeszcze nad "Grobowcem świetlików".
Ostatnio edytowany przez smoqqq (2009-02-13 16:46:36)
Po przeczytaniu gazetki dołączonej do Sky Blue/Wonderful Days:
Zauważyłem literówkę w słowie "skazaqnie" na 1 stronie.
Freeman napisałeś w tekście, że są różne wersje anime i się zastanawiam jaka wersja anime jest w PL? Wersja z USA/UK czy wersja reżyserska z Korei czy może zwykła z Korei? ( bo skoro jest wersja reżyserka to musi być i zwykła )
Czemu Grobowiec Świetlików przesunięty na 12 marca? -_-
No bez kitu. Dziś byłem w Ruchu a tam gniło Sky Blue. Już wkurzyłem się, że znowu poślizg z dostawą do sklepów taki jak był z Millennium Actress. Przynajmniej wiem, że nie mam co szukać Grobowca w poniedziałek -.-
Promocja w IDG, 6 anime (z poprzednich sezonów) w cenie 49,90.
Ostatnio edytowany przez liia (2009-03-27 11:46:56)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)