#81 2008-11-27 10:06:04

Freeman
Użytkownik

Odp: Nowy sezon anime w IDG

Licencja pochodzi od Dreamworks, stąd taka okładka.

#82 2008-11-28 22:18:16

Jupiter
Użytkownik

Ja w końcu obejrzałem Millennium Actress. Filmem byłem oczywiście zachwycony. MA też ma USAńską okładkę, ale imho ładniejsza niż japońska. Trochę za bardzo pokryta napisami, ale i tak jest dobrze(te 8 gwiazdek od IMDB wygląda jak max ocena^^). Prawdę powiedziawszy, wspominając moje Perfect Blue z plakatem, liczyłem, że teraz też zostanę uraczony takim bonusem, ale cóż... Tak, czy siak. MA to film który naprawdę warto mieć w kolekcji. Również uznaję go za najlepszy film anime jaki dotąd widziałem i tak się nim podnieciłem, że chyba już na pewno kupię Grobowiec. xD

#83 2008-11-29 18:10:46

Freeman
Użytkownik

A ja mam kolejne dobre wiadomości - Cyber City będzie miało obie ścieżki audio, i jap, i ang smile_big
Warto też zauważyć, że już za kilka dosłownie dni premiera Innocence! smile

#84 2008-12-03 01:26:16

Dyrcie
Użytkownik

Nabyłem dzisiaj wreszcie Millenium Actress smile i jestem chyba jedyną osobą którą film zawiódł jezor Na razie obejrzałem do połowy i przerwałem bo cholernie mnie nudzi. Lubię styl Kona, Perfect Blue mnie zachwycił, ale MA kompletnie do mnie nie trafia. Może zmienię zdanie jak obejrzę do końca.

Odnośnie GITSa 2- premiera została ustalona na 5 grudnia, czy to znaczy że tego dnia powinien już być w Empikach?

#85 2008-12-03 08:26:32

Sir Mavins
Użytkownik

Dyrcie napisał:

i jestem chyba jedyną osobą którą film zawiódł jezor Na razie obejrzałem do połowy i przerwałem bo cholernie mnie nudzi.
Odnośnie GITSa 2- premiera została ustalona na 5 grudnia, czy to znaczy że tego dnia powinien już być w Empikach?

!. Mnie nie zawiódł - po prostu go nie kupuję, bo nie widzę w nim nic ciekawego.
2. Tak, wg info można go w piątek odebrać, ale jak nie dowiozą, to zawsze zwali się winę na transport i na weekend.

Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-12-03 08:26:59)

#86 2008-12-03 11:03:56

Freeman
Użytkownik

Sir Mavins napisał:
Dyrcie napisał:

i jestem chyba jedyną osobą którą film zawiódł jezor Na razie obejrzałem do połowy i przerwałem bo cholernie mnie nudzi.

!. Mnie nie zawiódł - po prostu go nie kupuję, bo nie widzę w nim nic ciekawego.
2. Tak, wg info można go w piątek odebrać, ale jak nie dowiozą, to zawsze zwali się winę na transport i na weekend.

Człowieku, skąd w tobie tyle negatywnych emocji, żeby nie powiedzieć - jadu... Jak miał cię zawieść, skoro z góry cię nie interesuje? Co najwyżej mógł cię miło zaskoczyć. I nigdzie nie ma podane, że Innocence "można odebrać w piątek", tylko że jest w sprzedaży od 5 grudnia.

#87 2008-12-03 17:28:08

Sir Mavins
Użytkownik

Freeman napisał:

Człowieku, skąd w tobie tyle negatywnych emocji, żeby nie powiedzieć - jadu... Jak miał cię zawieść, skoro z góry cię nie interesuje? Co najwyżej mógł cię miło zaskoczyć. I nigdzie nie ma podane, że Innocence "można odebrać w piątek", tylko że jest w sprzedaży od 5 grudnia.

A co mają do tego moje emocje? O jadzie nie wspomnę.
Skąd to przypuszczenie, że mnie nie interesuje? I to z góry?
Ja czegoś takiego nie napisałem.

Zaskoczyć?
Jasne...i do tego "miło".
Skoro napisałem, że nie widzę w nim nic ciekawego, to nie widzę.
I dlatego też nie widzę potrzeby wydawania na niego kasy.

Poza tym, co Ty z tym tekstem "nigdzie nie ma podane", że "można odebrać w piątek"?
Jak cytujesz, to już dokładnie.
Napisałem przecież "wg info", a nie "wg mnie". A to różnica.
Taką informację dostałem w sklepie i zapisałem się na odbiór, w piątek.
Natomiast wiem jak robią sobie z ludzi jaja i co mówią gdy nie ma na czas towaru, więc umieściłem to w swojej wypowiedzi.

Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-12-03 17:29:12)

#88 2008-12-03 19:05:11

Freeman
Użytkownik

Sir Mavins napisał:

A co mają do tego moje emocje? O jadzie nie wspomnę.

Takie odnoszę wrażenie, czytając twoje posty (nie tylko ten jeden konkretny). Być może się mylę, nie wykluczam tego.

Sir Mavins napisał:

Skąd to przypuszczenie, że mnie nie interesuje? I to z góry?
Ja czegoś takiego nie napisałem.

Spokojnie, ja nie pisałem tego, żeby wywoływać jakąś kłótnię. Jednak pisząc, że ten film cię nie interesuje, nie widzisz w nim nic ciekawego i go nie obejrzysz, to właśnie oznacza, że z góry go dla siebie skreślasz. O co się zatem burzysz? To właśnie napisałeś. Przecież nikt ci nie ma tego za złe.

Sir Mavins napisał:

Zaskoczyć?
Jasne...i do tego "miło".
Skoro napisałem, że nie widzę w nim nic ciekawego, to nie widzę.
I dlatego też nie widzę potrzeby wydawania na niego kasy.

U kogoś szwankuje logika. Skoro nie widzisz w tym filmie nic ciekawego (z góry, bo go nie oglądałeś), to jeśli go obejrzysz i uznasz, że był:
a) do bani, nie będziesz zaskoczony ani rozczarowany;
b) świetny, będziesz zaskoczony - miło;
c) świetny, będziesz zaskoczony - niemiło, jeśli prawdziwa jest teza z jadem.

To nie jest wyższa matematyka wbrew pozorom.

Sir Mavins napisał:

Poza tym, co Ty z tym tekstem "nigdzie nie ma podane", że "można odebrać w piątek"?
Jak cytujesz, to już dokładnie.
Napisałem przecież "wg info", a nie "wg mnie". A to różnica.
Taką informację dostałem w sklepie i zapisałem się na odbiór, w piątek.
Natomiast wiem jak robią sobie z ludzi jaja i co mówią gdy nie ma na czas towaru, więc umieściłem to w swojej wypowiedzi.

A ja napisałem, że według ciebie? Stay calm.
Swoją drogą ciekawi mnie, co mówią gdy nie ma na czas towaru. Że to wina transportu albo weekendu? To są te jaj według ciebie?

#89 2008-12-03 21:48:31

Sir Mavins
Użytkownik

Freemanie!!!

OK, jestem usposobiony pokojowo do każdego.
Może czasem coś napiszę nie tak po myśli innych, ale w gruncie rzeczy...
Dobra, jestem trochę zmęczony, więc pełną odp. dam jutra.
A na razie pa, spać, paciorek i lulu.....

#90 2008-12-03 22:18:30

Freeman
Użytkownik

Ale ja też jestem pokojowo usposobiony smile Dajmy spokój, jeśli nie masz nic przeciwko.

#91 2008-12-07 02:00:16

Dyrcie
Użytkownik

Obejrzałem do końca Millenium Actress i jestem jeszcze bardziej zawiedziony niż byłem do połowy jezor Nie mogłem się doczekać aż się skończy jezor
Dobrze chociaż że wizualnie i dźwiękowo film był na najwyższym poziomie to nie żałuję czasu i tych 19.90 smile
Nie neguję że film jest dobry, po prostu mi się nie podobał.

Poprawiłem sobie humor oglądając po raz kolejny Innocence smile_big Od wczoraj dostępny w sprzedaży smile

Ostatnio edytowany przez Dyrcie (2008-12-07 02:00:56)

#92 2008-12-07 13:44:20

Freeman
Użytkownik

Potwierdzam, Innocence już dostępny "powszechnie" smile

#93 2008-12-07 14:29:16

Sir Mavins
Użytkownik

Freeman napisał:

jeśli nie masz nic przeciwko.

Nie, nie mam i zaraz idę na GitS2: Innocence.
Daleko mam, z pokoju do pokoju.:)

Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-12-07 14:29:50)

#94 2008-12-18 17:57:37

smoqqq
Użytkownik

Zakupiłem z tydzień temu GITS'a 2 w EMPIKU. Oczywiście jestem zadowolony bo w końcu stoją obydwa filmy na półeczce smile
Zamówiłem też przez stronę IDG Ninja Scroll i Millenium Actress.
Właśnie odebrałem pierwszy z powyższych. Jak zwykle ( już kiedyś zamawiałem GITS'a 1 i Akire w komplecie, wszystko było cacy ) płyta zapakowana w kopertę bąbelkową. Otwieram kopertę, rozcinam folie, otwieram pudełko z płytą i co? Płyta cały czas "latała" sobie po opakowaniu i jest cała zarysana evil
Na szczęście sprawdziłem i rysy nie są na tyle głębokie ażeby płyta się zacinała w czasie odtwarzania (udało się zrobić obraz płyty więc nie jest tragicznie) Liczy się jednak sam fakt! Zrobiłem test opakowania z inną płytą, wdusiłem odpowiednio tak żeby nie "latała" Robiłem z pudełkiem różne rzeczy: zrzucałem, dusiłem od spodu, potrząsałem a płyta cały czas była elegancko na miejscu. Po tym wyszło, że to nie może być wina poczty, lecz ekipy z IDG ( nie wiem kto tam pakuje płyty do wysyłki ). Teraz Czekam jeszcze na Millenium Actress i zobaczymy jak będzie.

rapideoUserbar.png

#95 2009-01-07 22:24:15

Freeman
Użytkownik

W ramach autoreklamy przypomnę, że już pojutrze w sklepach będzie "Cyber City Oedo", hardcore'owy cyberpunk w najczystszym wydaniu. W bonusie dodatkowo każdy epizod z podwójną, jap-ang ścieżką audio smile

#96 2009-01-09 15:32:22

smoqqq
Użytkownik

"Cyber City Oedo" zgarnięty ze sklepowej półeczki smile

Edit: Wonderful Days także i to będzie raczej wszystko jeśli chodzi o ten sezon Anime od IDG w Kinie Domowym, no ewentualnie zastanowię się jeszcze nad "Grobowcem świetlików".

Ostatnio edytowany przez smoqqq (2009-02-13 16:46:36)

rapideoUserbar.png

#97 2009-02-17 20:11:05

Tomeis
Użytkownik

Po przeczytaniu gazetki dołączonej do Sky Blue/Wonderful Days:
Zauważyłem literówkę w słowie "skazaqnie" na 1 stronie. oczkod
Freeman napisałeś w tekście, że są różne wersje anime i się zastanawiam jaka wersja anime jest w PL? Wersja z USA/UK czy wersja reżyserska z Korei czy może zwykła z Korei?  ( bo skoro jest wersja reżyserka to musi być i zwykła oczkod )

#98 2009-03-06 12:57:49

Ega0
Użytkownik

Czemu Grobowiec Świetlików przesunięty na 12 marca? -_-

#99 2009-03-06 23:03:57

Jupiter
Użytkownik

No bez kitu. Dziś byłem w Ruchu a tam gniło Sky Blue. Już wkurzyłem się, że znowu poślizg z dostawą do sklepów taki jak był z Millennium Actress. Przynajmniej wiem, że nie mam co szukać Grobowca w poniedziałek -.-

#100 2009-03-27 11:45:32

liia
Użytkownik

Promocja w IDG, 6 anime (z poprzednich sezonów) w cenie 49,90. smile

Szczegóły.

Ostatnio edytowany przez liia (2009-03-27 11:46:56)

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

Stopka forum

© Animesub.info 2024