#21 2006-08-09 19:31:13

Tkaczu
Użytkownik

Odp: Wolf's rain

Nom dobre dobre, muza tez fajna, teraz bede musial sobie osta sciagnac. Dla mnie nudne bylo w jednym momencie jak powtarzali to co stalo sie wczesniej (bodajze to 3 odcinki byly chyba), ale i tak anime godne uwagi, fajnie sie ogladalo. KGNE mnie tak nie wzruszylo jak to.... z pewnoscia jeszcze raz sobie obejrze

#22 2006-08-09 19:44:37

ralphkun89
Użytkownik

Tkaczu napisał:

Nom dobre dobre, muza tez fajna, teraz bede musial sobie osta sciagnac. Dla mnie nudne bylo w jednym momencie jak powtarzali to co stalo sie wczesniej (bodajze to 3 odcinki byly chyba), ale i tak anime godne uwagi, fajnie sie ogladalo. KGNE mnie tak nie wzruszylo jak to.... z pewnoscia jeszcze raz sobie obejrze

no to taka ciekawostka.

seria ma dziwną liczbę odcinków bo 30 (albo 31 nie pamiętam teraz) a normalna liczba odcinków dla serii TV to wielokrotność 13 czyli powinno być 26 czyli cały sezon i takie tez było zamierzenie autorów. Ale ze względu na epidemię sars panującą w tym czasie w Azjii nie udało się zrealizować ostatnich kilku odcinków, a autorzy wykupili już pelny sezon w Tv, więc nie chcąc wstrzymać serialu wypuścili te odcinki o ktorych mówisz. Seria TV kończy się w momencie kiedy Hige zostawia Blue samą i idzie pomóc uwolnić Cheze. Seria cieszyła się dużą popularnością więc autorzy musieli zakończyć wątek głuwny, więc wydali ostatnie odcinki jako OAV na płytcie DVD.

Oto ganeza tych nudnych odcinków, gdzieś to wyczytałem, jezeli są jakieś błędy, to proszę o wybaczenie:P

Ostatnio edytowany przez ralphkun89 (2006-08-09 19:47:01)

#23 2006-08-09 20:28:30

Jasmine
Użytkownik

To była pierwsza seria, jaką obejrzałam. Jak dla mnie ładna kreska, dobra muzyka (kawałek Strangers stał się dla mnie swego rodzaju symbolem marzeń), przejmująca fabuła. Ostatnie odcinki trochę ciężko mi się oglądało - brak wycieraczek w oczach jezor Jako iż jestem osobą dość wrażliwą, nie mogłam nie zareagować na końcówkę smutny
Anime na pewno godne polecenia.

Ostatnio edytowany przez Jasmine (2006-08-09 20:28:56)

#24 2006-08-09 23:29:52

ralphkun89
Użytkownik

Tak Strangers to naprawde dobry kawałek, ale jak dla mnie zaraz po Heaven is not enough, dla mnie ten kawałek bije wszystkie inne na głowę i jeszcze moment w którym był puszczony, zaraz mi się wszystko przypomina, ach..... Dziwnym dla mnie jest to że twórcą Heaven's not enough jest ten sam Steve Conte, ktory jest także twórcą openningowego Stray, którego wręcz nie znoszę.

#25 2006-08-09 23:32:56

Lukasz_1986
Użytkownik

WR jak by nie bylo najgorsze anime jakie ogladalem ... akcja zerowa ..ble ble i ble

#26 2006-08-09 23:38:20

Tkaczu
Użytkownik

Mi sie podoba Gravity z endingu:) a wiecie jak sie nazywa ten kawalek co leci jak Hige rozmawia z Blue i wyrusza do zamku Jagary uratowac kumpli?

#27 2006-08-09 23:39:29

ralphkun89
Użytkownik

Tkaczu napisał:

Mi sie podoba Gravity z endingu:) a wiecie jak sie nazywa ten kawalek co leci jak Hige rozmawia z Blue i wyrusza do zamku Jagary uratowac kumpli?

To własnie wspominany przeze mnie Heaven's not enough - steve conte
I pomyśleć, że ten sam gość co wyje Strayyyyyyyyyyyy[hehe]

A co do Gravity to IMHO o wiele lepszy utwór z WR OSTa także Maayi Sakamoto to "Tell me what the rain knows"

Ostatnio edytowany przez ralphkun89 (2006-08-09 23:41:13)

#28 2007-10-20 18:27:50

Skowyt
Użytkownik

By nie zakładać nowego tematu odgrzewam stary i sie pytam jezor Znacie jakieś anime w podobnym klimacie ?
Ten upór, dążenie do celu, wiara, przyjaźń, poświęcenie itd smile O to dokładnie mi chodzi smile

#29 2007-10-20 18:33:26

Winged
Użytkownik

Skowyt napisał:

Ten upór, dążenie do celu, wiara, przyjaźń, poświęcenie itd smile O to dokładnie mi chodzi smile

Naruto, Dragonball, Pokemon. smile_big

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#30 2007-10-20 18:41:58

Skowyt
Użytkownik

To już widziałem jezor Może do cech to pasuje ale do WR to nie bardzo deprecha

#31 2007-10-20 18:55:22

Obiwanshinobi
Użytkownik

Skowyt napisał:

By nie zakładać nowego tematu odgrzewam stary i sie pytam jezor Znacie jakieś anime w podobnym klimacie ?

Hmmm... Upór, dążenie do celu, wiara, przyjaźń, poświęcenie itd. występują w całej masie shounen, takich jak Naruto. Nie sądzę, abyś tego właśnie szukał (oczywiście mogę się mylić). Jeśli chcesz pancernego jak Wolf's Rain melodramatu, polecam Kenshin OAV (nie mylić z Kenshinem TV i z mangą Kenshin). Też ładnie narysowana rzecz i podobnie ciężkostrawna pod koniec. Natomiast jeśli Wolf's Rain jest jedyną znaną Ci bajką studia BONES, to polecam inne bajki wyprodukowane przez nich: Scrapped Princess, RahXephon (o ile znasz Evangeliona, a pewnie znasz), Eureka seveN, Darker than Black... Nieco podobny do Wolf's Rainowego świat znajdziesz w Last Exile, a wszystkich tych bajek pewnie nie byłoby (albo nie przybrałyby tej postaci), gdyby nie Escaflowne TV, którego sukces komercyjny zapalił, jak sądzę, tzw. zielone światło produkcji takich solidnie dofinansowanych, baśniowo-przygodowych serii.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-10-20 18:57:25)

#32 2007-10-20 19:56:01

Skowyt
Użytkownik

Wielkie dzięki smile_big Więdź chyba zacznę od tytułów studia BONES smile Mam nadzieję że klimat choć trochę będzie podobny jak w WR oczkod

#33 2007-10-22 13:45:25

paulina2909
Użytkownik

Jak dla mnie przepiękne anime...pod warunkiem, że się zajarzy o co chodzi...także to nie dla młodszych widzów smile
Obejrzałam to jakieś pół roku temu...i planuję w najbliższym czasie obejrzeć jeszcze raz...
Jeśli chodzi o ending...smutny- fakt...ale wg. mnie ma nutkę radosną...jaką, nie powiem...pomyślcie nad tym sami ;]
Opowieść o dążeniu do wyższych wartości: celu w życiu, wolności...Melanholijny nastrój (dopełnia go piękny ending), przyjemna kreska, oryginalna fabuła...no i, mówcie co chcecie, daje do myślenia. Przynajmniej mi ;P

#34 2008-12-31 04:21:37

harnas02
Użytkownik

Właśnie obejrzałem ostatni odcinek.

Pokaż spoiler
Koniec mnie rozwalił.. Cały ten czas podróżowali i robili wszystko aby dostać się do Raju a na koniec... wszczyscy znaleźli się w Raju który okazuje się być ich światem jeszcze przed zniszczeniem... i tylko Kiba pamiętał co się stało i teraz sam musi odnaleźć Cheezę.. Dopiero na koniec można zrozumieć znaczenie Openingu.. Przez moment poczułem to co on musiał poczuć..

Bleh. Musiałem coś napisać. Kto jeszcze tego nie oglądał niech obejrzy. No chyba że szukać ciągłe walki i akcji, w takim wypadku możesz obejrzeć Pokemona albo DB i nie kalaj świetnego anime złymi opiniami.

Powstała manga/cokolwiek które opisywało by dalsze losy Kiby? Albo kogokolwiek z nich? Tak prowizorycznie się pytam.

Ostatnio edytowany przez harnas02 (2008-12-31 04:23:01)

#35 2008-12-31 12:02:17

Sir_Ace
Użytkownik

Z tego, co pamiętam, powstały jedynie dwa tomy mangi, więc nawet jeśli, to zbyt wiele byś się nie dowiedział...

I co to jest 'pytanie prowizoryczne'? oczkod

#36 2008-12-31 13:18:39

Tomeis
Użytkownik

Ale z tego co słyszałem i czytałem manga na początku jest zgodna z anime, ale od pewnego miejsca już znacznie odbiega.

#37 2008-12-31 13:19:26

Yngoth
Użytkownik

Mam te oba tomy mangi i niestety, ale anime jest znacznie dłuższe smutny

Edit:
To znaczy, z tego co kojarzę (bo dawno czytałem i jeszcze dawniej oglądałem), anime jest jakby rozszerzoną wersją tej historii.

Ostatnio edytowany przez Yngoth (2008-12-31 13:20:55)

#38 2008-12-31 13:20:09

Jasmine
Użytkownik

harnas02 napisał:

Właśnie obejrzałem ostatni odcinek.

Pokaż spoiler
Koniec mnie rozwalił.. Cały ten czas podróżowali i robili wszystko aby dostać się do Raju a na koniec... wszczyscy znaleźli się w Raju który okazuje się być ich światem jeszcze przed zniszczeniem... i tylko Kiba pamiętał co się stało i teraz sam musi odnaleźć Cheezę.. Dopiero na koniec można zrozumieć znaczenie Openingu.. Przez moment poczułem to co on musiał poczuć..

Hm, oglądałam to ze 4 lata temu, ale z tego co pamiętam, zakończenie zinterpretowałam trochę inaczej. A mianowicie

Pokaż spoiler
jak dla mnie, to Rajem okazał się świat, gdzie wszyscy mogli żyć jako wolni ludzie, nie jako prześladowane wilki. I raczej nie było to cofnięcie w czasie i replay całej historii oczkod Co nie zmienia faktu, że ostatnie epki miażdżą i oglądałam je zalewając się łzami jezor

#39 2008-12-31 14:39:16

harnas02
Użytkownik

Sir_Ace: Nie wiem jezor Chodziło mi raczej pytanie prewencyjne jezor

Pokaż spoiler

Jasmine: Tak tylko że Kiba raczej nie zapomniał o swojej przeszłości a nie zapominaj że duma wilka dla nich wiele znaczyła. Fakt że stali się ludźmi (ale to właśnie nie jest do końca wiadome jak dla mnie... nie wiadomo czy dalej są wilkami czy stali się ludźmi.) mógłby przyprawić ich o rozpacz. Poza tym żałuję że nie przedstawiono pod koniec twarzy Kiby, jej wyraz kilka spraw by wyjaśnił. Poza tym ile ludzi w dzisiejszym świecie jest szczęśliwych? Co prawda było mówione że w Raju nie ma szczęścia, tylko ich przyszłość i jednak to co ich stało było (być może) lepsze od śmierci. Ale została zniszczona ich przyjaźń, a dla Kiby rozpoczęła się nowa wędrówka.

Stopka forum

© Animesub.info 2024