Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam
Nie mogłem znaleźć na forum więc pisze. Był kiedyś post na anfo o edycji sóbów i był tam Subedit. jednak nie mogę znaleźć tego posta. Jeśli jakimś cudem się nie znajdzie to czy ktoś nie zna wszystkich komend do SubEdit playera a interesuje mnie przede wszystkim kod na ćciąke bo mam {f:.....} ale nie wszystkie mi działają działa np.
{f:Impact}
{F:Verdana}
{f:Monotype Corsiva}
{f:Georgia}
{f:Tahoma}
ale {f:Lucida Calligraphy} już nie mimo że posiadam taką ćciąke
Spróbuj tak:
{f:"Lucida Calligraphy"}
Zmienia się ale nie na taką jaka powinna być
sóbów
ćciąke
Już myślałem, że pójdę spać smutny (przy drugiej pozycji aż przetarłem monitor).
Swoją drogą w nowym roku możnaby wprowadzić obligatoryjny nakaz pisania poprawną polszczyzną na forum (na takiej "elektrodzie" moderatorzy ostro tego pilnują, a forum to nie ma za dużo wspólnego z językiem polskim).
Boże... Edycja sÓbów? Mam nadzieję, że nie bierzesz się za tłumaczenie, albo (tfu!) korektę czy coś innego. Dla ogólnego dobra proszę, aby twoje suby pozostały na twoim komputerze A co do edycji subów, to co napisałeś:
{f:Impact}
{F:Verdana}
{f:Monotype Corsiva}
{f:Georgia}
{f:Tahoma}
To tylko czcionki, a ty się o polecenia pytasz. Więc i ja zapytam, jakie polecenia ? Jeśli chodzi ci o spis czcionek, to polecam notatnik (ew. word) i powybieraj sobie z formatowania tekstu, które to masz zainstalowane
Nie mam zielonego pojecia, gdzie to napisać, więc napiszę tutaj, a w razie czego prosze o przeniesienie tego posta czy coś
Chodzi o to, że napisy do "Shoujo Kakumei Utena", od 16 odcinka są w wersji(?) ASS lu SRT. Może mógłby ktoś być tak miły i przerobić je na zwykły tekstowy? ;>
Trzeba by się zwrócić do autora. A po co ci to? Format jak każdy inny, można otworzyć chociażby w notatniku. Chyba że takie są zbyt wymyślne dla twojego playera, wtedy zmień odtwarzacz
Mam SubEdita Niby odtwarza ASS jeśli zmienię nazwę na TXT ( ) jednakże nie ma polskich napisów
Heh, święta święta i po świętach, ale i tak będę miły ^^
Wczytaj same napisy do SubEdita, wybierz opcje Napisy, potem Konwertuj napisy, wybierz interesujący cię format (ciebie raczej interesują pierwsze 4), po wszystkim zapisz napisy w lokalizacji z filmem. Przed wybraniem opcji konwertuj zapyta się jeszcze o fps, jak wiesz jak sprawdzić to nie ma problemu, jeśli nie to wybierz 1,2 lub 4 dostępny format przy konwerterowniu (3 to mDvD i tylko on wykorzystuje fps). To tyle ^^
ghostpl22, ass do SE? Jestem tak zmęczony, że źle widzę?
Albo instalujemy Aegisub i tam się bawimy, albo szukamy na forum "zmieniacza", chyba Tymek zrobił coś takiego. Na pewno Faim ma takie coś w sygnaturce.
yoanna, jeśli nie dasz sobie z tym rady, napisz do mnie na pw albo gg, wszystko wyjaśnię.[madrala]
Arigato za pomoc ^^ Skorzystałam z tego, co w sygnaturce ma Faim Ładnie konwertuje i nawet timing jest poprawny
Co prawda będzie z tym trochę zabawy, ale cóż to jest w porównaniu do przyjemności oglądania ^^
Ostatnio edytowany przez yoanna (2009-01-07 02:25:47)
a ja mam pytanie, jak mozna naprawic niewłaściwie zrobione napisy TMP, chodzi mi o to:
00:00:01 bla bla bla
w takim formacie zaden program do edycji nie chce mi go otworzyc, a chce przesunąc czas....MPC czyta te napisy, ale na ekranie przed dialogiem pojawia sie czas, co tez jest wkurzające...jak to zmienic na:
00:00:01:bla bla bla
?
W Subedicie wybierz Napisy>popraw napisy. Zahacz opcję "Blokuj czas pokazywania napisu" i OK.
...
turunks, zmień format napisów na mDVD w SE i po sprawie. A jak nie, to powstawiaj sobie wszędzie :
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
@Quithe
Już widzę jak turunks korzysta z Twojego drugiego rozwiązania
Ostatnio edytowany przez jinjej (2009-01-28 21:08:38)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
właśnie tego drugiego chciałem uniknąć :-)
Ok dzieki za rade, spróbuje zainstalowac tego SE, bo nigdy z niego nie korzystałem...
ghostpl22, ass do SE? Jestem tak zmęczony, że źle widzę?
Albo instalujemy Aegisub i tam się bawimy, albo szukamy na forum "zmieniacza", chyba Tymek zrobił coś takiego. Na pewno Faim ma takie coś w sygnaturce.yoanna, jeśli nie dasz sobie z tym rady, napisz do mnie na pw albo gg, wszystko wyjaśnię.[madrala]
Hehe szybko odpisałem xD A co to za problem/ Sub edit normalnie ass konwertuje na wybrane przez nas formaty
Strony 1