Nie jesteś zalogowany.
sorki, że nie przetestowałem przed publiczną betą, ale nie miałem zbytnio czasu...
Czy aby na pewno kolejność w liście życzeń jest dobra? imo oczekujące i porzucone powinny być razem jako pierwsze, a dopiero później aktywne...
Przy dodawaniu, jak wyskoczy błąd po dodaniu, to zawsze ustawia się status na oczekujący...
Jak na razie tyle... rekord z id 50 możecie usunąć (dodane przez przypadek)...
Jak wyjdziemy z fazy beta, to WL zostanie wyczyszczona?
@FAiM:
Statusy są zorganizowane w ten sposób, aby wyświetlały się nie według kolejności alfabetycznej, ale według "wagi". Najważniejsze z punktu widzenia WL są projekty oczekujące, więc one idą na samą górę.
Tak, lista zostanie wyczyszczona, bo teraz ma służyć do testów... szkoda, że tak mało osób zdecydowało się pospamować tam Ale jeszcze jest czas, żeby to naprawić
Czy jest ktoś, kto mógłby podać okres jaki musi minąć aby uznać projekt za porzucony? Najlepiej z uzasadnieniem. Początkiem odliczania jest data wrzucenia ostatnich napisów do katalogu ANSI. Jeżeli nic się nie wydarzy w tym temacie to zostają 3 miesiące podane przez Kane'a.
Hmmm może to przez lenistwo, ale może by tak dodać przeglądanie stron również pod listą. Myślałem też o wyborze ilości wyświetlanych tytułów, typu: widok, np z 10, 30, 50 pozycjami.
Ostatnio edytowany przez Diukatan (2009-01-15 07:25:02)
@FAiM:
Statusy są zorganizowane w ten sposób, aby wyświetlały się nie według kolejności alfabetycznej, ale według "wagi". Najważniejsze z punktu widzenia WL są projekty oczekujące, więc one idą na samą górę.
przecież napisałem:
imo oczekujące i porzucone powinny być razem jako pierwsze, a dopiero później aktywne...
imo taka "waga" jest lepsza, albo chociaż oczekujące -> porzucone -> aktywne... bo według obecnej kolejności porzucone gdzieś giną...
imo taka "waga" jest lepsza, albo chociaż oczekujące -> porzucone -> aktywne... bo według obecnej kolejności porzucone gdzieś giną...
Jak więcej osób będzie chciało przyjąć taki system, to pewnie będzie to uwzględnione. Na razie jest jak jest
FAiM napisał:imo taka "waga" jest lepsza, albo chociaż oczekujące -> porzucone -> aktywne... bo według obecnej kolejności porzucone gdzieś giną...
Jak więcej osób będzie chciało przyjąć taki system, to pewnie będzie to uwzględnione. Na razie jest jak jest
Myślę, że to sensowa kolejność. WL miałoby też służyć tłumaczom do wyboru tytułów, po które można by sięgnąć, więc bardziej będzie ich interesowało to, czego nikt nie robią. Pozatym można sobie zmienić sposób sortowania, więc tym bardziej
Co do czasu oczekiwania. 3 miesiące może są i dobrym czasem, ale to dość względne jest. Hm, a może to tylko w przypadku AG tak jest? W sumie chyba nie ma co przedłużać tego czasu. W razie czego zainteresowany zaktualizuje status, bądź ludzie będą go dręczyć dalej PM-ami itd
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Znalazłem małą niedogodność, a mianowicie nie da się w tytułach wstawiać apostrofu i przecinków
Kolejny drobny błąd... w Moje głosy robi się paginacja chociaż mam tylko jeden wpis...
dodałem tytuł i wszystko jest ok, ale jak chciałem wejść na napisy z tamtej strony to żadnych mi nie wykryło bo nie potrzebnie wpisałem w tytule dwukropek ":" xD i chciałem usunąć ten dwukropek żeby napisy wykrywało w wyszukiwarce ale jak się okazało nie mogę edytować tytułu
Anime to:
Tokyo Majin Gakuen Kenpucho: Tou Dai Ni Maku
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2009-01-16 17:04:44)
Czasem się zdarza, że powodem, dlaczego oczekuje się na napisy do danego anime, jest to, że tłumaczenie, które jest już na stronie lub jest właśnie tworzone bywa słabe. Można by dodać jakiś status typu "słabe napisy", chociaż każdy będzie sobie mógł coś takiego wpisać bez powodu i będzie kiszka. Może powiązać to jakoś z oceną subów na ansi? Albo do projektów aktywnych dodać jakiś licznik osób niezadowolonych z obecnych napisów.
Hmm...
Anime ze statusem "Porzucone" najpewniej wyląduje w osobnej zakładce...
Ew. Oczekujące i Porzucone zostaną, a Aktywne wylecą do osobnej. W końcu Oczekujące i Porzucone czekają na tłumaczenie, a Aktywne już ktoś tłumaczy - a generalnie chyba chodzi o to, aby nad każdym anime ktoś pracował ?
Co do czyszczenia listy to taki był zamiar - wyczyścić po testach). Ale, że lista była i jest uzupełniana prawdziwymi anime to ją zostawię Najwyżej moderatorzy ją dokładnie przejrzą przed publicznym oddaniem do użytku.
Hmmm może to przez lenistwo, ale może by tak dodać przeglądanie stron również pod listą. Myślałem też o wyborze ilości wyświetlanych tytułów, typu: widok, np z 10, 30, 50 pozycjami.
W sumie racja, dodam stronicowanie i pod listą, co do wyporu elementów na stronę, to na pewno nie teraz.
Znalazłem małą niedogodność, a mianowicie nie da się w tytułach wstawiać apostrofu i przecinków
Możesz podać przykład? Mnie apostrofy się dodają. Przecinka nie przewidzieliśmy... w sumie można dodać.
Kolejny drobny błąd... w Moje głosy robi się paginacja chociaż mam tylko jeden wpis...
FUCKtycznie, poprawi się
...chciałem wejść na napisy z tamtej strony to żadnych mi nie wykryło bo nie potrzebnie wpisałem w tytule dwukropek ":" xD i chciałem usunąć ten dwukropek żeby napisy wykrywało w wyszukiwarce ale jak się okazało nie mogę edytować tytułu
Anime to:
Tokyo Majin Gakuen Kenpucho: Tou Dai Ni Maku
Poprawione, BTW trzeba by jakoś zadbać o to, aby tytuły w WL pokrywały się z tymi na ANSI...
Czasem się zdarza, że powodem, dlaczego oczekuje się na napisy do danego anime, jest to, że tłumaczenie, które jest już na stronie lub jest właśnie tworzone bywa słabe. Można by dodać jakiś status typu "słabe napisy", chociaż każdy będzie sobie mógł coś takiego wpisać bez powodu i będzie kiszka. Może powiązać to jakoś z oceną subów na ansi? Albo do projektów aktywnych dodać jakiś licznik osób niezadowolonych z obecnych napisów.
Myśl warta przemyślenia. Może kryterium mogła by być przewaga ocen "słabe"? Czyli ponad 50% "czerwonego paska"? Oczywiście przy minimum kilku oceniających. Co o tym myślicie?
Imperare sibi maximum est imperium
zajac_2006 napisał:...chciałem wejść na napisy z tamtej strony to żadnych mi nie wykryło bo nie potrzebnie wpisałem w tytule dwukropek ":" xD i chciałem usunąć ten dwukropek żeby napisy wykrywało w wyszukiwarce ale jak się okazało nie mogę edytować tytułu
Anime to:
Tokyo Majin Gakuen Kenpucho: Tou Dai Ni MakuPoprawione, BTW trzeba by jakoś zadbać o to, aby tytuły w WL pokrywały się z tymi na ANSI...
Ale tu mi chodziło o to żeby inni mogli też edytować tytuł
BTW chodziło mi o sam ":" a nie połowę tytułu xD
Aktualizacja do build 55
BTW chodziło mi o sam ":" a nie połowę tytułu xD
Edycji tytułów raczej nie będzie - tak jak na ANSI, od tego będą moderatorzy poza tym taka możliwość mogła by stanowić za dużą pokusę dla jakiś złych ludzi
Tytuł ustawiałem taki jaki jest na ANSI... rozumiem, że jest wprowadzony nie do końca dobrze, ponieważ AniDB podaje dwie serie:
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou
oraz:
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou Dai Ni Maku
a na ANSI jest po prostu:
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou
To może spowodować zamieszanie, jak każdy będzie zmieniał według swojego uznania, stąd ta opcja zostanie przypisana jedynie moderatorowi, który raz sprawdzając ustali poprawną nazwę, link etc. Jak każdy, tak i mod może się pomylić - w takim przypadku będzie możliwość wysłania PM z opisem problemu
Innej mozliwości sobie nie wyobrażam Im mniej użytkownik bedzie przy tym grzebał, tym niezawodniej będzie WL funkcjonować.
no w sumie to racja nie pomyślałem o tym że tacy goście też się zdarzają xD
ale z tym tytułem to się nie zgodzę bo na ansi do drugiej serii jest cały tytuł napisany "Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou Dai Ni Maku" (sprawdź sobie w wyszukiwarce) czyli można dodać tą końcówkę tylko bez ":" tak jak pisałem wyżej xD
Edit:
O sorki nie zauważyłem że tytuł został już zmieniony
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2009-01-17 00:49:00)
Proponuję dodać:
-Ograniczenie dodawanych próśb (np. jedna na min) uniknie się 'może' wtedy czegoś takiego:
http://img403.imageshack.us/img403/4661 … 171iz3.jpg
-System raportowania
-nazwę użytkownika co dodał prośbę (by było wiadomo kto sobie jaja robi..)
-captcha
ale pisze ponoć że można dodać max 3 tytuły na dobę ech i już sobie ktoś jaja robi ;/
a z tą nazwą użytkownika może być.
Ktoś sobie jaj robi, bo testuje I dobrze, bo to wciąż wersja rozwojowa.
Normalnie można dodać 3 tytuły na dobę, inne ograniczenia raczej nie są potrzebne, chociaż niewykluczone w miarę tego co się będzie działo.
Nazwa użytkownika, który dodał/edytował prośbę jest widoczna dla modów. W późniejszej fazie być przewiduje się dodatkowe listy z pozycjami tłumaczonymi przez poszczególne osoby. Na tę chwilę nie ma potrzeby informowania, kto dodał jaki tytuł.
Captcha? Mi osobiście się nie podoba, ale może innym przypadnie do gustu
Tytuły dodane do WL muszą korespondować z tymi podanymi na ANSI, za które odpowiada lilith_. Będzie więc kooperacja w ustalaniu wspólnego dobra
Proponuję dodać:
-Ograniczenie dodawanych próśb (np. jedna na min) uniknie się 'może' wtedy czegoś takiego:
http://img403.imageshack.us/img403/4661 … 171iz3.jpg
Beavis już wspomniał, że testował wyszukiwarkę, udało mu się złapać 1 mały błąd
-System raportowania
A czy do tego nie wystarczy ten wątek?
-nazwę użytkownika co dodał prośbę (by było wiadomo kto sobie jaja robi..)
-captcha
Dodam, że w bazie zapisują się informacje o tym kto co dodał/edytował/głosował - więc spokojnie, captcha nie będzie nam potrzebna
Beavis już wspomniał, że testował wyszukiwarkę, udało mu się złapać 1 mały błąd
Taa.. ale zawsze może znaleźć się ktoś, komu życie nie miłe. Założyć konto na ansi jest bardzo łatwo.. i z tego co pamiętam nie ma żadnych ograniczeń?
A czy do tego nie wystarczy ten wątek?
Jak tam chcesz, ale zawsze mogła by być jakaś fajka, lub wykrzyknik by sprawdzono to, co dodano.
Dodam, że w bazie zapisują się informacje o tym kto co dodał/edytował/głosował - więc spokojnie, captcha nie będzie nam potrzebna
No tak, ale do bazy masz pewnie tylko Ty dostęp. A siedzieć na ansi raczej nie siedzisz cały czas
Tak nawiasem mówiąc.. tutaj też mam problem ze stylem
http://img299.imageshack.us/img299/1089 … 172qw1.jpg
core.css / light.css
http://img413.imageshack.us/img413/5876 … 173nl7.jpg
Ostatnio edytowany przez Klapo (2009-01-17 18:35:12)