Nie jesteś zalogowany.
Po częsci mam racje. Bo powiedziałem są 2 opcje albo ver. 4:3 jest ucięta albo 16:9.
Czyli mówisz ze 4:3 jest ucieta po bokach tak?
No coz to moze ja odsiweze sprzeczke na temat Nagisy w tym anime
osobiscie odczuwam cholerny bol po obejrzeniu kinowki... powiem tak... Clannad jest jednym z najbardziej trafiajacych do mnie anime od kilku lat. Trafile mna nie niedawno i zaluje ze tak pozno Smierc Nagisy mna wstrzasnela, przeywalem to razem z bohaterami anime i dobrze mi z tym nie bylo ;]
Dlaczego lubie Nagise?? Proste jak budowa cepa w tym anime NIE MA postaci ktorej sie nei lubi, nawet "ciemna strona" anime jak ojciec okazakiego mial w sobie cos sympatycznego
Ale pamietajmy ze kazdy oglada to co mu pasuje ekazdy ma swoj ulubiony rodzaj anime
Pozdrawiam wszystkich
No ja ciągle trzymam się swojej wersji Że Nagisa spoko jest ;-) Pomimo że może czasem pierdołowata ale jakby się przyjrzeć jej osobie na tle wszystkich wypuszczonych dotychczas odcinków to ma dziewczyna wiare w siebie i w innych. Gdy jej facet się załamuje ona go wspiera :-)
@Okazaki Tomoya , witamy na forum:-) Mam nadzieję że spedzisz tu niezliczone ilości czasu które bedziesz dobrze wspominał
z tą nagisą różnie jest chyba wolę jednak inne choćby Tomoyo bądź (zapomniałem imninia ale chodzi o to większą z sióstr). ale nie mówię bo z tą
Clannad to dla mnie jedno z najlepszych anime ;] Ja tam lubie Nagise, sympatyczna postać, która wspiera w trudnych chwilach
@Jackal333 , Chodzi Ci pewnie o Kyou
ale nie powiem wbrew opiniom innych podzielam, zdanie przed mwócy Clannad to dla mnie jedno z lepszych jak nie najlepszych anim...........
@Ecchi, no dokładnie
@Okazaki Tomoya , witamy na forum:-) Mam nadzieję że spedzisz tu niezliczone ilości czasu które bedziesz dobrze wspominał
Witam
Zgodze sie dla mnie rowniez jedno z najlepszych anime jakie wyszlo i zaluje ze tak pozno na nie trafilem Smierc Nagisy w kinowce nie wiem dlaczego ale mnie zabolala cholernie jakos tak.. przezylem to razem z Okazakim. Kinowka dla mnie byla w 90% smieszna i przyjemna za to 10% po tym jak sie okazalo ze Nagisa nie zyje byla jednym z najmocniejszych i najbardziej bolesnych przezyc jakich zaznalem
No i Nagisa umarła szkoda, sądziłem że zmienia trochę tą historie. Poza tym nie podoba mi się że od filmu pełnometrażowego została wycięta scena z ojcem Okazaki'ego który przychodzi i go poucza, przemawia mu do rozsądku, według mnie barzo ważna scena, pokazująca problem ojca Okazaki'ego który nie jest pokazany w serii TV
To nie tak, że wycięli... ona po prostu nigdy w serii TV nie miała miejsca, KyoAni zdecydowało się na mniej-emo wariant Tomoyi, i przynajmniej moim zdaniem stworzyło dużo bardziej realistyczną wersję wydarzeń niż w przetragizowanym filmie.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2009-02-11 14:59:13)
moze i troche racji jest w tym co mówicie ale mi jednak brakowało tego aktu. Swoja droga orientujecie się ile odcinków bedzie miał after story? 25?
A może bedzie jakiś smieszny motyw, że Tomoya się zejdzie z Tomoyo No bo co on sam reszte zycia bedzie?:D Byłoby fajnie na zakończenie ;-)
Ma mieć 22 lub 23 odcinki + special / 2 speciale
Nowe specjale? czy liczysz te co sa? znaczy chyba jeden specjal i jeden pełnometrazowy
Ma mieć 22 lub 23 odcinki + special / 2 speciale
Nigdzie nie było mowy o żadnych specialach i na 99,99% ich nie będzie.
Nigdzie nie było mowy o żadnych specialach i na 99,99% ich nie będzie.
Tak jak w serii pierwszej, co?
Najprawdopodobniej będzie tak jak w serii pierwszej - dwa odcinki specjalne - jeden (odcinek 23) w TV, i jeden tylko na DVD ("odcinek 24").
Ostatnio edytowany przez niconico (2009-02-13 00:55:27)
Yata-sama napisał:Nigdzie nie było mowy o żadnych specialach i na 99,99% ich nie będzie.
Tak jak w serii pierwszej, co?
Najprawdopodobniej będzie tak jak w serii pierwszej - dwa odcinki specjalne - jeden (odcinek 23) w TV, i jeden tylko na DVD ("odcinek 24").
Tak, w 23 będzie szczęśliwe życie codzienne Tomoyi z rodziną (nie ważne kto w niej będzie) tak jakby połowa serii nie była temu poświęcona i 24 "Kyou After"
Tak, w 23 będzie szczęśliwe życie codzienne Tomoyi z rodziną (nie ważne kto w niej będzie) tak jakby połowa serii nie była temu poświęcona i 24 "Kyou After"
To może zdecyduj się wreszcie, bo chwilę temu pisałaś/eś, że odcinków specjalnych na 99% nie będzie .
"Kyou After" raczej nie zrobią, nie po TE, strasznie blado by to wyszło .
A ja myślę ,że "Kyou After" ma racje bytu i słabo nie wypadłoby, to to byłoby po prostu inne wybranie drogi ;-) No zobaczymy , zobaczymy już się nie mogę doczekać jeszcze z 5-6 tygodni , jak przerwy żadnej nie będzie :-)
A mam małe pytanie, u Okazakiego dało się zauważyć obrączkę na palcu, w Japonii też się stosuje ten zwyczaj? Jak u nich śluby się odbywają, ktoś się orientuje?
Co powiecie o odcinkach 18 i 19 ? Dla mnie bajer, aż się wzruszyłem, tak szczerze. Nie wiem do końca dlaczego , czyżby brakowało takiego czegoś w życiu codziennym? Bo jakby nie patrzeć anime ma pewnego rodzaju magię w sobie:)
Uh, przeceniłem KyoAni. Wygląda na to, że jednak skończą na 22 odcinkach i zrobią z 23 speciala. Szykuje się na końcówkę jak w Kanonie, ale tutaj upchną w 2 ostatnie epy jeszcze więcej.