Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
"Łatwo, szybko i przyjemnie" - przy plikach ass to tak mało wiarygodne jak to, że Kino kiedykolwiek założy spodnie.
Krok po kroku. Jak w edytować plik ass tak aby zmienić fps, i przesunąć część napisów w czasie? Za pomocą notatnika to niemożliwe, a program do tworzenia ass jest zbyt skomplikowany.
Proszę o proste instrukcje.
Aegisub
Timing> Shift Timies
i tam masz w affect bierzesz selected rows (najpierw oczywiście musisz zaznaczyć linijki tekstu na początku) i piszesz ile maja Ci się napisy przesunąć albo do przodu albo do tyłu
myśle że to wystarczy reszty sam się domyślisz
Ostatnio edytowany przez kaol (2009-03-20 18:32:38)
kaol, przecież
program do tworzenia ass jest zbyt skomplikowany.
ass tak aby zmienić fps
ass jest formatem czasowym nie klatkowym...
poza tym temat heh... do zamknięcia i zapomnienia imo...
Raczej poza programem do tworzenia ass się nie da, chyba że z napisów i odcinka zrobiłbyś mkv. , przy wcześniejszym wycięciu jakiegoś fragmentu odcinka. ;p
@AKkun
ASS/SAA to format czasowy, nie klatkowy, wiec nic nie da zmiana fps.
Co do przesuwana czasu, tutaj masz to dokładnie opisane ^^" Nawet screeny są XD (bo jest to strasznie skomplikowane ;d).
"Łatwo, szybko i przyjemnie" - przy plikach ass to tak mało wiarygodne jak to, że Kino kiedykolwiek założy spodnie....
Też tak myślałem, i to przez długi czas (bardzo długi) aż sie przemogłem i troche poczytałem Tu na forum I faktycznie jest łatwo, szybko i przyjemnie
Polecam podpowiedzi tymka88
Milutko. Szybka i konkretna odpowiedź
"Całkiem niezły poradnik". Sprawia wrażenie dokładnego. Mając taki pomocnik nie może się nie udać
Forum nnh.na7.pl sprawia miłe wrażenie. Jeszcze raz dzięki za info.
Strony 1