Nie jesteś zalogowany.
Może ja jestem uprzedzony do takiego typu muzyki, ale opek do Phantoma mi się nie podobał, trochę przesadzony, jeżeli chodzi o artyzm, ale to tylko moje zdanie. Za to ending... cóż, powiem szczerze - Ali Project ma tak charakterystyczny styl, że już po pierwszych sekundach doskonale wiedziałem, że to właśnie ten zespół. Przyznam szczerze - lubię prawie każdą ich piosenkę i ta również mi podpasowała xD.
Phantom - może być, choć jakoś strasznie mnie nie wciągnęło. Mam poczucie, że to już było i jakoś klimat mi nie pasuje. Raczej odpadam po pierwszym.
Sengoku Basara - bez jaj. Wyłączyłem w połowie. Raz się nawet uśmiechnąłem pod nosem, ale to nie dla mnie.
Pandora - zasnąłem na tym. Może spróbuję jeszcze raz.
Valkyria Chronicles - 2ep i... jeszcze slabiej :/ No ale coz... zobaczymy jak tam 7 oddzial zrealizowali, moze wtedy wskoczy to to na dobe tory. Poki co, do fabuly z gry nawet sie nie umywa.
Eden of te East - Hmm narazie trudno ocenic. Zobaczymy co dalej. Bardzo ładne tła.
FMA - Jak narazie bardziej czuc klimat mangi niz w pierwotnej serii.
FMA - Jako że jestem fanem... Fanatykiem mangi FMA, to i ta seria jest dla mnie najbardziej oczekiwanym tytułem 2009 roku. Zachwyca mnie w każdym calu. OP i ED są genialne, cudowne, fantastyczne itd.
Dragon Ball Kai - Gdy zobaczyłem tytuł pomyślałem... Skoro Toriyama powiedział nie będzie nowego DB, to znaczy że to będzie albo odgrzewany kotlet, albo rysujemy od nowa... No i mamy... Odgrzewany i w dodatku średnio smaczny kotlet. Co prawda poprawili i wygląda to lepiej. Ale... Nada pozostawia wiele do życzenia... Szczególnie, że OP i ED są narysowane od nowa... To się gryzie... W dodatku muzyką nie zachwyca...
K-ON - Hmm... Eeee.... Kolejne wydanie słodkich idiotek xD
Phantom - Lubie takie klimaty... Anime jak najbardziej na 5 Chyba że zniszczą go tak... Jak to zrobili z Chaos;Head. Dobry przepis, a jednak wyszedł zakalec...
Eden of te East -Hmm... Narazie.. Średnio.
Natsu No Arashi - j/w
Slap Up Party ~Arad Senki~ - Jedzie mi od tego MMORPG, dlatego lubię takie klimaty Anime całkiem mi się podoba.
Senjou no Valkyria - Hmmm.. No chyba wypada najlepiej zaraz po FMA.
No i całą reszta innych nie wymienionych wyżej... Sezon zaczyna się ciekawiej niż poprzedni, ale co będzie się okaże. Na hita godnego CG nie ma co liczyć, chyba że FMA... Chociaż... Na pewno 100% porażka jest Dragon Ball Kai... Zawiooooodłem się na tym.
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to 25 kwietnia rozpocznie się emisja wersji WS (czyli. 16:9) K-ON! oraz Pandora Hearts na stacji BS-TBS (do kwietnia znanej pod nazwą BS-i)... ach, te dziwne zwyczaje TBS...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2009-04-14 14:22:58)
07-Ghost- zapowiada sie ciekawie, ciekawe czy bardzo podbne bedzie do CG czy cos bardziej nowego-bede ogladal
Asura Cryin-duch, mech, magia po pierwszym odcinku zaciekawilo mnie
Basquash!- mech i koszykowka? poczatek dobry i oby tak dalej :)
FMA2- sam tytul mowi za siebie, pozycja obowiazkowa :P
Guin Saga- jakos specjanie nie zachwycilo mnie to anime, jesli nie bede mial co ogladac to wezme sie za to
Hanasakeru Seishounen-pierwszy odcinek zaciekawil mnie troche.....
Pandora Hearts- zapowiada sie ciekawa historia
Phantom Requiem for the Phantom- Noir 2 ??? zobaczymy poczatki obiecujace, ciekawe kiedy przeciwstawi sie organizacji :P
Queen's Blade-nie pozwolcie wiecej kobieta karmic dzieci piersia!!!!! zalosne az smieszne podaruje sobie to
Sengoku Basara- duza dawka walk na miecze na tle historycznym (chyba) wolnych chwilach popacze
Shangri-la - przyszlosc, specjalny bomerang sie zobaczy co dalej
Slap-Up Party-Arad Senk-po obejzeniu pierwszego odcinka mam wrazenie ze to juz bylo
Tears to Tiara-historia fantasy o demonach, elfach itp
Valkyria Chronicles- zaciekawila mnie kreska, ale tak poza tym po obejzeniu pierwszego epka nie wiem nic oprucz tego ze jest wojna
DB- nie, nie, nie i jeszcze raz nie...... po obejzeniu 1ep tego wiecej nie ruszam dopuki nie wyjdzie calosc a i wtedy pewnie obejze to na strzalkach :)
czekam jeszcze tylko na Koukyoushihen: Eureka Seven - Pocket ga Niji de Ippai a co dalej sie zobaczy
Właśnie skończył się 5 sezon Slayersów. Wie ktoś, czy nie planują szóstego? Wciąż liczę na jakiś dobry sezon z Filią i Xellosem i bez pokemonów w tle, wtedy mógłbym przełknąć nawet kreskę i zacząć to oglądać.
Z tych co widziałem to:
07-Ghost- obejrzałem pierwszy odcinek i jak dla mnie za duży poziom pedalstwa na minutę, przynajmniej CG dało się oglądać w przeciwieństwie do tego, ale samo anime zapowiada się całkiem ciekawie, dla tych co lubią takie klimaty albo są w stanie wytrzymać aurę tego anime czyli nie dla mnie.
FMA2- tego nie trzeba przedstawiać, jak na razie pozycja obowiązkowa, zobaczymy co dalej.
Phantom Requiem for the Phantom- jak nie spieprzą to zapowiada się świetna seria w moich ulubionym klimacie, plus ten OP i ED
Valkyria Chronicles- na razie pierwszy odcinek, ciekawa kreska ale czy seria coś warta to się okaże, na razie nie zaciekawiło mnie specjalnie.
K-ON- i znowu kawaii idiotki, ale anime na razie bardzo dobre, będę czekał na wersje WS
Asura Cryin- całkiem ciekawe połączenie magi, mecha, po 2 odcinkach anime mnie zaciekawiło, ale z opinią wstrzymam się do końca serii bo jak na razie ciężko coś napisać o fabule 2 pierwsze odcinki wprowadzają więcej zamieszania niż odpowiedzi.
I tyle anime skatalogowanych do obejrzenia w tym sezonie.
Obejrzę jeszcze OAV spice & wolf i Psy jak wyjdą, reszta jak dla mnie nie warta mojego łącza, a w między czasie postaram częściowo zmniejszyć zaległości z 3 ostatnich sezonów.
Ostatnio edytowany przez samael16 (2009-04-17 00:41:01)
Na dzień dzisiejszy z nowych tytułów które aż mojej duszy tycneły to...
- Asura Cryin'
- Hatsukoi Limited
- Senjou no Valkyria
- 07 Ghost
- FMA 2
- K-ON
- Higashi no Eden
A nieco słabsze (jak na pierwsze odc. ) ale i tak będę kontynuował:
- Bashquash!
- Phantom
- Sengoku BASARA
- Pandora Heart
- Shangri-La
A opcja porzucona jest tylko na jeden tytuł:
-Natsu No Arashi
Jak na teraz to tak wyglądają moje statystyki ;d , z nowszych polecam Asura Cryin' i Valkyrie bo mnie oczarowały jak trzeba FMA to wiadomo ,a KON... anime z lekka wkurza człowieka i nachodzą myśli typu "co za idiotka..." a zarazem czaruje i to porządnie ;S
@edit:
Wow ;o , właśnie jestem po obejrzeniu "Hatsukoi Limited" i ten tytuł mnie mile zaskoczył ;p ,na 100% będę go kontynuował romantyk pierwsza klasa ;p
@edit2:
07 ghost'a też obejrzałem i nie wiem czemu ma być "gejowy" xd mnie się osobiście podobał ;d
@edit3:
No i Higashi no Eden takze zaliczony, anime warte kontynuowania , yep yep.
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2009-04-17 15:35:33)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
K-On! po 3 epach wiem, że nie będę oglądał tej serii, nic się w niej ciekawego nie dzieję i jakoś nie ma klimatu
Valkyria Chronicles po 2 epach też wiem, że nie będę tego dalej oglądał
Ristorante Paradiso - po 2 epach też tego nie będę oglądał, rendering mnie po prostu odrzuca, a podstarzały Ouran nie jest taki fajny
Cross Game, Eden of the East, Basara, Phantom, FMA będę dalej oglądał i jeszcze zobaczymy Shangri-La przynajmniej do 3 epka xD
Z nowych na pewno polecam:
Cross Game, Eden Of the East, Phantom - wszystkie te serie mają coś ciekawego w fabule
Serie, które również warto obejrzeć:
Hatsukoi Limited, 07 Ghost, Asura Cryin' (chociaż wydawało mi się, że już to gdzieś widziałem), Bashquash!
Serie, które oglądam, ale z nadzieją, że fabuła jednak się rozwinie:
-Queen's Blade - jedne z tych anime, na których się trochę zawiodłem
-Pandora Hearts - anime dobre ze względu na muzykę, grafikę, ale w fabule nic świeżego.
-Sengoku Basara - jak wyżej
-K-ON - trochę "zużyty" motyw
-Shinkyoku Soukai Polyphonica Crimson S - op niezły, ale anime niczym nie zaskakuje
-Shangri-La - najmocniejszy tytuł z tej grupy
Dzisiaj pojawiły się wreszcie napisy do Souten Kouro i Konnichiwa Anne, chwalmy pana.
Sorry za post pod postem, ale pojawiły się nowe pozycje do oblukania na przyszłość.
Wiadomo, że ma być drugi sezon Strike Witches (i tak tego bublu nie oglądałem), oraz kontynuacja Astro Fighter Sunred (FAK JEA!), ale to pewnie pod koniec roku.
Obejrzy się oczywiście ogon Horo i samobóje Itoshikiego, na bank do tego grona dojdzie też trzęsienie ziemi od BONES.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-04-29 23:35:40)
Spice and Wolf i Zetsubou Sensei - to obejrzę pewnie, resztę raczej olewam.
"Skazany na zajebistość"
A tak z innej beczki wie ktoś co sie dzieję z Tokyotosho, ponieważ strona mi nie odpowiada ?
Wejdź przez adres z .info na końcu (tokyotosho.info) zamiast .com, a wszystko będzie grać. Ostatnio było o tym głośno.
EDIT Down: Luźno
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2009-04-29 23:58:47)
"Skazany na zajebistość"
Dziękuje bardzo Zjadacz już wszystko chodzi elegancko
Na bank Umineko, Spice and Wolf II i Winter Sonata. Obadam pewnie też CANAAN, Tokyo Magnitude i Zetsubou Sensei. Reszta wygląda na jakiś shit albo ecchi, więc pewnie się nimi nie zainteresuję
Ostatnio edytowany przez Asan (2009-04-30 00:31:43)