Nie jesteś zalogowany.
liia napisał:Co do Haruhi, czy ktoś ma w planach przetłumaczenie dodatkowych scen?
Ma
A właśnie, przypomniało mi się. W bliższych planach, czy dalszych? Jakieś konkrety???
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
skąd zassać te dodatki ?
Jakie dodatki???? W kwestii formalnej: wersja anime pochodząca z dvd (rawy, czy en. hardsuby oparte na dvd-ripach) różnią się troszkę od wcześniejszych tv-ripów obecnością dodatkowych scen, dialogów itp.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
KyoAni milczy na temat Sezonu 2. Jedyną nadzieją będzie ostatni ep CLANNAD, na końcu którego zobaczymy zapowiedź ich następnej serii. I miejmy nadzieję, że będzie to Haruhi przekonująca nas do obejrzenia, bo inaczej "polecą głowy"
Nie żebym miał coś przeciwko ^^ ale gdyby faktycznie ruszyły prace nad drugim sezonem, to mogę się założyć, że już by o tym huczało w każdym zakątku świata niezależnie o tego jak bardzo staraliby się to ukryć
Znajdzie się tutaj osobnik, który śledzi na bieżąco mangę i może zdradzić czy wybiega ona wydarzeniami znacznie dalej niż anime i czy można napotkać się na jakieś rozbieżności w fabule (mając na oku anime i mangę)? Z góry thx
Przyznaję się... ostatnio popadłem w haruhiism - wykryto u mnie pierwsze stadium XDD
Znajdzie się tutaj osobnik, który śledzi na bieżąco mangę i może zdradzić czy wybiega ona wydarzeniami znacznie dalej niż anime i czy można napotkać się na jakieś rozbieżności w fabule (mając na oku anime i mangę)?
Anime Suzumiya Haruhi no Yuuutsu jest ekranizacją tzw. light novel, czyli takiej książki z obrazkami, a nie adaptacją mangi.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-19 00:27:15)
Czas chyba odkopać ten temat i poczekać do dnia emisji "nowego odcinka". Jeżeli trolle z Kyoto Animation znowu coś by odwaliły, to fani by ich chyba tym razem listami z wąglikiem obdarowali.
W otchłani cybernetycznego bublu znalazłem sugerowaną liczbę i nazwy poszczególnych odcinków. Zapewne zrobione przez fana który czytał te nowelki, ale daje to jakieś tam wyobrażenie o co chodzi mniej więcej.
01. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part I
02. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part II
03. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part III
04. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part IV
05. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part V
06. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part VI
07. The Boredom of Haruhi Suzumiya
08. Bamboo Leaf Rhapsody part I
09. Bamboo Leaf Rhapsody part II
10. Mysterique Sign
11. Endless Eight part I
12. Endless Eight part II
13. Remote Island Syndrome part I
14. Remote Island Syndrome part II
15. The Sigh of Haruhi Suzumiya part I
16. The Sigh of Haruhi Suzumiya part II
17. The Sigh of Haruhi Suzumiya part III
18. The Sigh of Haruhi Suzumiya part IV
19. The Adventures of Mikuru Asahina Episode 00
20. Live Alive
21. The Day of Sagittarius
22. Someday in the Rain
23. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part I
24. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part II
25. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part III
26. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part IV
27. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part V
28. The Disappearence of Haruhi Suzumiya part VI
Nowe odcinki zostały podkreślone.
Ciekawe czy z czasem wyrobię... Mam nadzieję, że tak
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Odcinek 8 nie powiązany z serią ma zostać wyemitowany 25 o godzinie 1 Oo
co w zasadzie poniekąd wynika z rozpiski stacji TV wakayama (dziwnie podają tam te godziny heh "25:10") informacja pochodzi z sankakucomplex podają tam również nieco inny tytuł tego odcinka “Sasanoha’s Rhapsody”
Tak mnie zastanawia bo czytając to i owo wynika jasno, że to będzie pierwszy wyemitowany epek o ile dobrze zrozumiałem, a w rzeczywistości jest jako 8!?
Więc gdzie reszta Oo (lub też znowu szykują zabieg emitowania całej serii nie po kolei...)
Tak mnie zastanawia bo czytając to i owo wynika jasno, że to będzie pierwszy wyemitowany epek o ile dobrze zrozumiałem, a w rzeczywistości jest jako 8!?
Więc gdzie reszta Oo (lub też znowu szykują zabieg emitowania całej serii nie po kolei...)
Seria była od pewnego czasu emitowana, nawet sobie ściągałem po epku, żeby mieć ją w "HD" (gówniany upscale).
Do tej pory wyemitowano już siedem odcinków.
Odcinek 8 nie powiązany z serią ma zostać wyemitowany 25 o godzinie 1 Oo
co w zasadzie poniekąd wynika z rozpiski stacji TV wakayama (dziwnie podają tam te godziny heh "25:10") informacja pochodzi z sankakucomplex podają tam również nieco inny tytuł tego odcinka “Sasanoha’s Rhapsody”
Już nie pokazują.... zresztą Gigazine zbadał sprawę... widać cały czas coś knują skoro nie mogli podawać tytułów odcinków
Spokojnie jest dobrze... Nie skaczą po ep jak w emisji TV tylko idą według chronologii DVD czyli najpierw poszła Melancholia, potem Boredom, a teraz Bamboo Leaf Rhapsody. Ale trzeba przyznać, że "wklejenie" nowego materiału do reemisji było(by) sprytne ;]
8ep ma podobno być 21 na Teletama.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2009-05-19 01:23:50)
Seria była od pewnego czasu emitowana, nawet sobie ściągałem po epku, żeby mieć ją w "HD" (gówniany upscale).
Bo ja wiem czy taki gówniany... widziałem już dużo gorzej upscalowane oficjalne wydania na bd , a w porównaniu do sd poprawa jest tutaj całkiem spora.
Pierwszy ep też tak ładnie wygląda? Bo pewne to ripy z TVS (Teletama), bo tylko takie są chyba dostępne...
Bo widziałem upscale z CTC, który był okropny... oraz ze stacji TVK, który wyglądał niewiele lepiej, bo był w windowboksie...
A ten screen wygląda o niebo lepiej...
Spokojnie jest dobrze... Nie skaczą po ep jak w emisji TV tylko idą według chronologii DVD czyli najpierw poszła Melancholia, potem Boredom, a teraz Bamboo Leaf Rhapsody. Ale trzeba przyznać, że "wklejenie" nowego materiału do reemisji było(by) sprytne ;]
bardzo sprytnie, szczególnie, że od początku reemisji nic nie wspominali o drugim sezonie...
Bo ja wiem czy taki gówniany... widziałem już dużo gorzej upscalowane oficjalne wydania na bd , a w porównaniu do sd poprawa jest tutaj całkiem spora.
Specjalistą koderem nie jestem, ale w sumie tak jak dla mnie to może być, jak siedzę 3-4 metry od ekranu jest dobrze.
Pierwszy ep też tak ładnie wygląda? Bo pewne to ripy z TVS (Teletama), bo tylko takie są chyba dostępne...
Bo widziałem upscale z CTC, który był okropny... oraz ze stacji TVK, który wyglądał niewiele lepiej, bo był w windowboksie...
A ten screen wygląda o niebo lepiej...
Zrzut pochodził z pierwszego odcinka, może akurat trafiłem na dobry kadr, ale już opening nie wygląda zbyt dobrze.
To nie tamten był taki dobry, tylko ten jest jednym z niewielu tak słabych . Jak dla mnie upscale naprawdę udany, parę niewielkich wpadek może było, ale ogólnie jest dobrze.
Czas chyba odkopać ten temat i poczekać do dnia emisji "nowego odcinka". Jeżeli trolle z Kyoto Animation znowu coś by odwaliły, to fani by ich chyba tym razem listami z wąglikiem obdarowali.
W otchłani cybernetycznego bublu znalazłem sugerowaną liczbę i nazwy poszczególnych odcinków. Zapewne zrobione przez fana który czytał te nowelki, ale daje to jakieś tam wyobrażenie o co chodzi mniej więcej.01. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part I
02. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part II
03. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part III
04. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part IV
05. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part V
06. The Melancholy of Haruhi Suzumiya part VI
07. The Boredom of Haruhi Suzumiya
08. Bamboo Leaf Rhapsody part I
09. Bamboo Leaf Rhapsody part II
10. Mysterique Sign
11. Endless Eight part I
12. Endless Eight part II
13. Remote Island Syndrome part I
14. Remote Island Syndrome part II
15. The Sigh of Haruhi Suzumiya part I
16. The Sigh of Haruhi Suzumiya part II
17. The Sigh of Haruhi Suzumiya part III
18. The Sigh of Haruhi Suzumiya part IV
19. The Adventures of Mikuru Asahina Episode 00
20. Live Alive
21. The Day of Sagittarius
22. Someday in the Rain
23. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part I
24. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part II
25. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part III
26. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part IV
27. The Disappearance of Haruhi Suzumiya part V
28. The Disappearence of Haruhi Suzumiya part VINowe odcinki zostały podkreślone.
tzn ze powstała 2 seria ?? czy co to za nowe odcinki
O, skoro będą nowe epki, to może Kami Squad przetłumaczy. ^^
O, skoro będą nowe epki, to może Kami Squad przetłumaczy. ^^
Doszliśmy z Cainem wstępnie do porozumienia, ustaliliśmy kilka rzeczy, w tej chwili pracuję nad uzyskaniem skryptów z karaoke i innych z pierwszej serii. No i czekamy na angielskie suby.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Hikari-chan napisał:O, skoro będą nowe epki, to może Kami Squad przetłumaczy. ^^
Doszliśmy z Cainem wstępnie do porozumienia, ustaliliśmy kilka rzeczy, w tej chwili pracuję nad uzyskaniem skryptów z karaoke i innych z pierwszej serii. No i czekamy na angielskie suby.
Bardzo się cieszę i czekam z niecierpliwością. Będziecie robić tylko HD, czy później też z DVD, tak jak pierwszą serię?