Nie jesteś zalogowany.
Zakładam temat o tym anime, żeby móc się wymieniać informacjami, przeżyciami po najnowszych odcinkach, spostrzeżeniach, domysłach co będzie dalej no i spoilerach(według mnie o każdym anime powinien powstać taki temat, tylko przydałoby się jakieś grono do rozmowy, a nie tak jak zawsze, że prawnie nikt się nie udziela, i jedynym tematem o anime jako tako żył był o CG) ^.^
Tak więc kilka spoilerów i domysłów na początek ode mnie:
Jestem na 11 odcinku. KieR jedno info z dalszych odcinków i Ci nogi z pośladków powyrywam.
Seria całkiem fajna... Tzn. Jak na 11 epek. Pierwsze odcinki były kiepskie, potem się rozkręciło. Anime robi się coraz ciekawsze :p
Szkoda że tego typu tematy tak szybko upadają i nie cieszą sie dużą popularnością tym bardziej że anime jest świetne (jak dla mnie hit wiosny ale zobaczymy zakończenie):D
Co do tego że Gil i Vincent są sługami Jacka nie sądzę bo w sumie rodziny Nightray i Bezarius zbytnio się nie lubią ale z drugiej strony słowa Jacka nigdy nie przypuszczałem że wycelujesz do mnie z broni kierowane do Gila świadczą o tym że ci dwaj na pewno się znali przed tragedią z przed 100 lat
Co do imienia nie mam pojęcia jak Testament Otchłani miałby się nazywać:D a ta kwestia z grobem to nie głupi pomysł nigdy o tym nie myślałem..^^
Ja sie teraz zastanawiam kto stał za Jackiem gdy spadł z drzewa koło okna Alicji bo ktoś stał na pewno i co sie stało z biedną Sharon chan:D
I wydaje mi sie że Vincent ma jakiś związek z tymi kapturnikami którzy wrzucili Oza do otchłani bo (teraz moje przypuszczenia:D) wykorzystał łańcucha Sharon żeby przenieść Oza i Alicje do Oskara który siedział z kimś z pandory. Teraz gdy Pandora dowie sie że Oz jest nielegalnym kontrahentem pewnie będą go chcieli znowu wysłać do otchłani
Ostatnio edytowany przez DevilMC (2009-07-12 23:22:10)
To i parę domysłów ode mnie:
właśnie... ja jestem na 15 epku. Ale nie lubię słuchać co będzie dalej ani czyiś domysłów.
Jak by się zastanowić to co napisałeś KieR:
- Alicja prawdopodobnie jest siostrą bliźniaczką Testamentu Otchłani
to może by i być prawdą ale
Alicja była człowiekiem, pokazali jej śmierć a anime nawet Jack powiedział jakoś tak
"Do tego momentu była człowiekiem"
I wtedy wskazówka na piersi oza się poruczyła(może dostał szoku bo czasami Alicja była słodka :d a dowiedział się że nie żyje)
Więc siostry bliżniaczki trochę mi nie pasuje.
Ostatnio edytowany przez mak1z0u (2009-07-12 23:32:48)
ano pierwsze dwa odcinki to była masakra... ale potem się zaczęło rozkręcać ;D w tej chwili to jedno z lepszych anime sezonu wiosennego...
Luk4s xD nie czytaj to zawiera info o epkach powyżej 11 xD
Mi się jednak wydaje, że ten grób jest Jacka (miał zegarek, który Oz znalazł przy grobie).
Vincent nie ma nic wspólnego z Shinigami, tak mi się po prostu wydaje. On po prostu nie chce, żeby Gil się dowiedział o lataniu i zabijaniu ludzi nożyczkami i o zabójstwie Alice ofc.
Z tego co czytam to aż mnie przerażenie bierze:
I tego jest dużo więcej, jutro zobaczę co się potwierdzi ^.^ Zaczynam mange czytać(plany).
~DevilMC, nie sądzę, żeby skończyli, raczej zostawią otwarte zakończenie w końcu manga jeszcze wychodzi(najnowszy 34 rozdział, a aktualnie akcja 15 odcinka skończyła się na 17 stronie 21 rozdziału).
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-13 00:04:51)
To i parę domysłów ode mnie:
Pokaż spoilerNa początku też mi się wydawało, że Gil był sługą Jacka, bo to by tłumaczyło jego lojalność względem Oza, tylko... czy takie małe dziecko mogło być sługą kogoś dorosłego? ;p
Testament Otchłani to wg mnie może być jakby druga część Alicji, która była człowiekiem (po śmierci się... "rozpadła"? O_O i jedna została Łańcuchem, druga Testamentem xD). Chyba nie jest to siostra bliźniaczka, bo Kot z Cheshire raczej by poznał swoją prawdziwą panią
Ostatnio fajny pomysł rzuciła mi też Aniki00: (spoilery z odcinka 14)Pokaż spoilerGil jest bratem Alicji (w końcu są do siebie podobni zachowaniem), a Vincent zabił ją, bo sam chciał mieć brata xD
Karcik, trochę przekręciłaś moje słowa, a raczej spekulacjie co to może być xD chociaż cały nasz "scenariusz" był jednak zbyt durnowaty, by ludzie mogli go poznać xD
KieR>> manga ma się podobno skończyć na 9 tomie, a wydanych jest już 8, więc może się wyrobią
Aniki00>> widać za bardzo mi pomieszałaś w głowie ;p ale i tak ta opcja z mlekiem jest najbardziej prawdopodobna, a co! xD
Ostatnio edytowany przez Karcik (2009-07-13 00:21:12)
~Karcik, anime nie robią na bierząco, zawsze jest wyprzedzenie min 1 miesiaca
http://en.wikipedia.org/wiki/Pandora_Hearts#Manga
Według tej listy parę rozdziałów już wyszło, tylko nie zostały wydane w tomie, więc może jednak się uda...
Skoro miesiąc to jakieś 5 odcinków, to 20 mają gotowych - więc pozostałe 5 może się doczeka publikacji tych ostatnich rozdziałów
Nadzieję trza mieć!
Właśnie stamtad mam te wszystkie spoilery, co piszę. Więc raczej wiarygodne, ale zobaczy się jak z tym jest, gdy mange zacznie się czytać xD ^.^
~Karcik, seria jest zapowiedziana na 25 epków, więc tylko 10 jeszcze zostało(liczę na 2 sezon, jak nie zepsują tak jak Chrome Shelled Regios)
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-13 00:32:40)
2 sezon... ;D jeśli Kracik ma rację i manga będzie miała tylko 9 tomów ;D to ciężko będzie
KieR>> ale pisałeś, że robią z miesięcznym wyprzedzeniem, czyli skoro 15 już jest, a na miesiąc wypada gdzieś 5, to razem mają około 20 gotowych w takim razie
Hahaha to może zrobią tak jak z Higashi no Eden i będzie film? xD
@dół: no to najwyżej nie będzie identycznie i w tym wypadku ogłoszą to przy ostatnim odcinku albo pół roku później - czort ich wie
Ostatnio edytowany przez Karcik (2009-07-13 00:51:08)
Z tym to wątpie, bo o filmach było już wiadomo, gdy ukazał się 2 odcinek Higashi no Eden.
EDIT: Czas pokaże, w końcu jest wiele wyśmienitych/dobrych serii, które zostały zakończone, a materiału jest w brut i trochę.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-13 01:50:17)
Zboczyliście trochę z tematu... więc pospoileruje trochę z mangi...
-Bleake naprawdę nazywa się Kevin Regnard i jest nielegalnym kontraktorem (?) z pełną pieczęcią... miał spełnić jakieś życzenie Woli Otchłani (ale oczywiście nie napisali o co chodziło...), w każdym razie w zamian ona spełnia jego życzenie i zmienia jego przeszłość (na dobre mu to nie wyszło), o czym dowiedział się budząc się w prawdziwym świecie
-Piosenka z zegarka/pozytywki to Lancie i została napisana przez Glena Baskervilla, a zegarek/pozytywka stworzony przez Jacka... tak swoją drogą... Lancie = Alice?
-Zwei to druga osobowość Echo
-Czy mi się zdawało, czy Jack przedstawił się jako Oz Bessalius? (27 rozdział)
Ale i tak najbardziej podobało mi się zachowanie Sharon w 28 rozdziale... który skończył się popijawą na całego... i kto mówił, że mandze nie ma filerów ^^
Na razie wystarczy spoilerów... ciekawi mnie czy anime i manga skończą się tak samo... no i oczywiście samo zakończenie tej historii
Właśnie, co do mangi... szkoda, że tak niecnie ją ocenzurowali
A właśnie, KieR, w wikipedii raczej nigdy nie ma domysłów i spekulacji odnośnie jakichś serii etc, więc...
cóż, te spoilery, które stamtąd wypisałeś, raczej na 100% się sprawdzą xD Dobrze, że ich nie czytałam D:
No, anime coraz mniej zaczyna mi się podobać, dużo scen z mangi zaczynają opuszcać, na szczęscie pojedyńczych, ale za to imo wprowadzających uczucia do tytułum i zabrakło im 3 czy tam 3 ostatnich stron 23 rozdziału, ale miejmy nadzieję, że pojawią się w next epku xD
A tak na marginesie 3 nowe rozdziały mangi wyszły, które moga mieć dużo do fabuły, za raz zabieram się do czytania xD
A ich tytuły to:
36 - Sablier
37 - Glen Baskevielle
38 - Scapegoat
No, ale jednak mange cała zekranizują, zależy ile ma mieć manga, bo z tego co wyliczyłem to anime skończy się na 40 rozdziale
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-19 23:12:30)
W odcinku 16
Super by było, gdyby jednak anime skończyło się wraz z mangą : ) no ale o tym była już dyskusja parę postów wyżej xD
Z mangi opuścili też parę fajnych faktów, w tym np
W sumie to dobrze, że anime nie leci ślepo za mangą, bo wtedy ma się większą radość czytając ją
No i wiadomo, wszystkiego by nie zmieścili.
No, trochę po premierze, ale zawsze obejrzałem epek 17 i mam 110% pewności, że seria TV skończy się z 40 rozdziałem mangi xD A przy ekranizjacji znów opuścili 2 strony rozdziału ; Chociaż w next epku jako tytuł podali tylko tytuł kolejnego rozdziału mangi, a nie jak zawsze 2. z koleji.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-29 13:04:48)