#1 2009-07-12 22:21:24

KieR
Użytkownik

Pandora Hearts

Zakładam temat o tym anime, żeby móc się wymieniać informacjami, przeżyciami po najnowszych odcinkach, spostrzeżeniach, domysłach co będzie dalej no i spoilerach(według mnie o każdym anime powinien powstać taki temat, tylko przydałoby się jakieś grono do rozmowy, a nie tak jak zawsze, że prawnie nikt się nie udziela, i jedynym tematem o anime jako tako żył był o CG) ^.^

Tak więc kilka spoilerów i domysłów na początek ode mnie:

Pokaż spoiler
- Alicja prawdopodobnie jest siostrą bliźniaczką Testamentu Otchłani
- Gil i Vincent byli sługami Jacka Bezariusa
- Mam dziwne wrażenie, że Wola Otchłani ma na imię Lancie, i że to jej grób znalazł Oz na samym początku anime

tumblr_static_bug.gif

#2 2009-07-12 23:00:54

Luk4S
Użytkownik

Odp: Pandora Hearts

Jestem na 11 odcinku. KieR jedno info z dalszych odcinków i Ci nogi z pośladków powyrywam.

Seria całkiem fajna... Tzn. Jak na 11 epek. Pierwsze odcinki były kiepskie, potem się rozkręciło. Anime robi się coraz ciekawsze :p

FluxBB bbcode test

#3 2009-07-12 23:16:31

DevilMC
Użytkownik

Szkoda że tego typu tematy tak szybko upadają i nie cieszą sie dużą popularnością tym bardziej że anime jest świetne (jak dla mnie hit wiosny ale zobaczymy zakończenie):D

Pokaż spoiler
Co do tego że Alicja i Testament otchłani są bliźniaczki to się z tobą zgodzę sam mam takie przeczucie choć dziwne jest to ze nie było jej dotąd w żadnym ze wspomnień Alicji

Co do tego że Gil i Vincent są sługami Jacka nie sądzę bo w sumie rodziny Nightray i Bezarius zbytnio się nie lubią ale z drugiej strony słowa Jacka nigdy nie przypuszczałem że wycelujesz do mnie z broni kierowane do Gila świadczą o tym że ci dwaj na pewno się znali przed tragedią z przed 100 lat

Co do imienia nie mam pojęcia jak Testament Otchłani miałby się nazywać:D a ta kwestia z grobem to nie głupi pomysł nigdy o tym nie myślałem..^^

Ja sie teraz zastanawiam kto stał za Jackiem gdy spadł z drzewa koło okna Alicji bo ktoś stał na pewno i co sie stało z biedną Sharon chan:D

I wydaje mi sie że Vincent ma jakiś związek z tymi kapturnikami którzy wrzucili Oza do otchłani bo (teraz moje przypuszczenia:D) wykorzystał łańcucha Sharon żeby  przenieść Oza i Alicje do Oskara który siedział z kimś z pandory. Teraz gdy Pandora dowie sie że Oz jest nielegalnym kontrahentem pewnie będą go chcieli znowu wysłać do otchłani

Ostatnio edytowany przez DevilMC (2009-07-12 23:22:10)

devilMC.jpg

#4 2009-07-12 23:21:12

Karcik
Użytkownik

To i parę domysłów ode mnie:

Pokaż spoiler
Na początku też mi się wydawało, że Gil był sługą Jacka, bo to by tłumaczyło jego lojalność względem Oza, tylko... czy takie małe dziecko mogło być sługą kogoś dorosłego? ;p
Testament Otchłani to wg mnie może być jakby druga część Alicji, która była człowiekiem (po śmierci się... "rozpadła"? O_O i jedna została Łańcuchem, druga Testamentem xD). Chyba nie jest to siostra bliźniaczka, bo Kot z Cheshire raczej by poznał swoją prawdziwą panią oczkod

Ostatnio fajny pomysł rzuciła mi też Aniki00:  (spoilery z odcinka 14)
Pokaż spoiler
Gil jest bratem Alicji (w końcu są do siebie podobni zachowaniem), a Vincent zabił ją, bo sam chciał mieć brata xD

#5 2009-07-12 23:22:37

mak1z0u
Użytkownik

właśnie... ja jestem na 15 epku. Ale nie lubię słuchać co będzie dalej ani czyiś domysłów.
Jak by się zastanowić to co napisałeś KieR:
- Alicja prawdopodobnie jest siostrą bliźniaczką Testamentu Otchłani
to może by i być prawdą ale
Alicja była człowiekiem, pokazali jej śmierć a anime nawet Jack powiedział jakoś tak
"Do tego momentu była człowiekiem"
I wtedy wskazówka na piersi oza się poruczyła(może dostał szoku bo czasami Alicja była słodka :d a dowiedział się że nie żyje)
Więc siostry bliżniaczki trochę mi nie pasuje.

Pokaż spoiler

-Alicja po śmierci otrzymała moc B-Rabbit.
-Trochę do myślenia daje mi Kot z ch...(coś tam) w 15 epku przez chwile wydawało mi się że to jej brat i ją  kocha?
Mówił jakoś tak:
Alicjo.... Moja... Najdroższa... ( nie pamiętam dokładnie ;p)
Testament  Otchłani więc co za tym idzie? Rodzina? Wydaję mi się to nie możliwe ponieważ jak już napisałem Alicja była człowiekiem ale kto wie?
To nie jest świat o którym mogę dużo napisać wszystko może się zdarzyć smile_big

Tak więc czekam na dalsze epki by to roztrzygnąć ;d
Pokaż spoiler

- Co do tego że Gil jest bratem Alicji bardziej by pasowało jak dla mnie że Vincent jest bratem Alicji. I we świecie sprzed 100 lat który widział Oz wydaje mi się że to Vincent zabił Alicje. Ale nie mogę wymyśleć czemu :d
Ponieważ Gila adoptowali a nie urodził się Nightrajem.

Ostatnio edytowany przez mak1z0u (2009-07-12 23:32:48)

#6 2009-07-12 23:24:24

Lawliet
Użytkownik

ano pierwsze dwa odcinki to była masakra... ale potem się zaczęło rozkręcać ;D w tej chwili to jedno z lepszych anime sezonu wiosennego...

Luk4s xD nie czytaj to zawiera info o epkach powyżej 11 xD

Pokaż spoiler

Gil i Vincent przez wybuchem w Sabrie nie byli członkami rodziny Nightray ;D Dopiero po tym jak wydostali Vincent został adoptowany.

Mi się jednak wydaje, że ten grób jest Jacka (miał zegarek, który Oz znalazł przy grobie).

Vincent nie ma nic wspólnego z Shinigami, tak mi się po prostu wydaje. On po prostu nie chce, żeby Gil się dowiedział o lataniu i zabijaniu ludzi nożyczkami i o zabójstwie Alice ofc. smile_big

#7 2009-07-12 23:58:59

KieR
Użytkownik

Z tego co czytam to aż mnie przerażenie bierze:

Pokaż spoiler
- Gil jest podejrzany o zabicie Alicji,
- Gil umarł zostając zabitym przez Glena Baskerville(głowa rodziny Baskervillów przed 100 laty) chroniąc Jacka,
- xa, ta ta wieża, w której była Alicje, to ponoć była ona tam więziona przez Glena
- to Vincent otworzył scieżkę do Otchłani(1 epek), mordując wszystkich(14epek), żeby wyciągnąć stamtąd Gila(dziwne, ponoć przecież został zabity, więc skąd się w Otchłani znalazł?)

I tego jest dużo więcej, jutro zobaczę co się potwierdzi ^.^ Zaczynam mange czytać(plany).
~DevilMC, nie sądzę, żeby skończyli, raczej zostawią otwarte zakończenie w końcu manga jeszcze wychodzi(najnowszy 34 rozdział, a aktualnie akcja 15 odcinka skończyła się na 17 stronie 21 rozdziału).

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-13 00:04:51)

tumblr_static_bug.gif

#8 2009-07-13 00:00:19

Aniki00
Użytkownik

Karcik napisał:

To i parę domysłów ode mnie:

Pokaż spoiler
Na początku też mi się wydawało, że Gil był sługą Jacka, bo to by tłumaczyło jego lojalność względem Oza, tylko... czy takie małe dziecko mogło być sługą kogoś dorosłego? ;p
Testament Otchłani to wg mnie może być jakby druga część Alicji, która była człowiekiem (po śmierci się... "rozpadła"? O_O i jedna została Łańcuchem, druga Testamentem xD). Chyba nie jest to siostra bliźniaczka, bo Kot z Cheshire raczej by poznał swoją prawdziwą panią oczkod

Ostatnio fajny pomysł rzuciła mi też Aniki00:  (spoilery z odcinka 14)
Pokaż spoiler
Gil jest bratem Alicji (w końcu są do siebie podobni zachowaniem), a Vincent zabił ją, bo sam chciał mieć brata xD

Karcik, trochę przekręciłaś moje słowa, a raczej spekulacjie co to może być xD chociaż cały nasz "scenariusz" był jednak zbyt durnowaty, by ludzie mogli go poznać xD

Pokaż spoiler
A wracając do zabicia Alicji, wydaje mi się, że Vincent mógł to zrobić z zawiści/zazdrości(?), a na niego by mi wskazywały te nożyczki koło jej zwłok, bo w którymś z wcześniejszych odcinków był pokazany mały Vincencik, rozprówający lalki czy coś właśnie norzyczkami. Co do kota, to nie było tak, że on niby był "przyjacielem" Alicji, więc stwierdzenie najdroższa może się odnosic równie dobrze do właścicielki xD

#9 2009-07-13 00:15:20

Karcik
Użytkownik

KieR>> manga ma się podobno skończyć na 9 tomie, a wydanych jest już 8, więc może się wyrobią oczkod

Aniki00>> widać za bardzo mi pomieszałaś w głowie ;p ale i tak ta opcja z mlekiem jest najbardziej prawdopodobna, a co! xD

Pokaż spoiler
A co do nożyczek- dlaczego tak niecnie ocenzurowano mangę?! ;(

Ostatnio edytowany przez Karcik (2009-07-13 00:21:12)

#10 2009-07-13 00:20:15

KieR
Użytkownik

~Karcik, anime nie robią na bierząco, zawsze jest wyprzedzenie min 1 miesiaca oczkod

tumblr_static_bug.gif

#11 2009-07-13 00:26:16

Karcik
Użytkownik

http://en.wikipedia.org/wiki/Pandora_Hearts#Manga
Według tej listy parę rozdziałów już wyszło, tylko nie zostały wydane w tomie, więc może jednak się uda...

Skoro miesiąc to jakieś 5 odcinków, to 20 mają gotowych - więc pozostałe 5 może się doczeka publikacji tych ostatnich rozdziałów oczkod
Nadzieję trza mieć!

#12 2009-07-13 00:29:15

KieR
Użytkownik

Właśnie stamtad mam te wszystkie spoilery, co piszę. Więc raczej wiarygodne, ale zobaczy się jak z tym jest, gdy mange zacznie się czytać xD ^.^

~Karcik, seria jest zapowiedziana na 25 epków, więc tylko 10 jeszcze zostało(liczę na 2 sezon, jak nie zepsują tak jak Chrome Shelled Regios) oczkod

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-13 00:32:40)

tumblr_static_bug.gif

#13 2009-07-13 00:31:50

Lawliet
Użytkownik

2 sezon... ;D jeśli Kracik ma rację i manga będzie miała tylko 9 tomów ;D to ciężko będzie jezor

#14 2009-07-13 00:48:32

Karcik
Użytkownik

KieR>> ale pisałeś, że robią z miesięcznym wyprzedzeniem, czyli skoro 15 już jest, a na miesiąc wypada gdzieś 5, to razem mają około 20 gotowych w takim razie oczkod

Hahaha to może zrobią tak jak z Higashi no Eden i będzie film? xD

@dół: no to najwyżej nie będzie identycznie i w tym wypadku ogłoszą to przy ostatnim odcinku albo pół roku później - czort ich wie

Ostatnio edytowany przez Karcik (2009-07-13 00:51:08)

#15 2009-07-13 00:49:32

KieR
Użytkownik

Z tym to wątpie, bo o filmach było już wiadomo, gdy ukazał się 2 odcinek Higashi no Eden.

EDIT: Czas pokaże, w końcu jest wiele wyśmienitych/dobrych serii, które zostały zakończone, a materiału jest w brut i trochę.

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-13 01:50:17)

tumblr_static_bug.gif

#16 2009-07-13 22:22:58

Sacredus
Użytkownik

Zboczyliście trochę z tematu... więc pospoileruje trochę z mangi...

Pokaż spoiler

-zdaje się, że Alice i Wola Otchłani (Will of Abyss) to naprawdę siostry... zaciekawiła mnie scena jak po strąceniu do otchłani Bleake (więcej niżej) spotkał wolę otchłani, która przedstawiła się jako Alice, po czym wspominała o wydarzeniach, których świadkiem była Alice w prawdziwym świecie (np o tym jak Vincent zabił jej kota) - a w prawdziwym świecie Jack podczas rozmowy z Alice zauważył, że ta czasami inaczej się zachowuje gdy ją o to spytał powiedziała, że nie jest Alice, którą zna i że ich dusze są połączone...

-Bleake naprawdę nazywa się Kevin Regnard i jest nielegalnym kontraktorem (?) z pełną pieczęcią... miał spełnić jakieś życzenie Woli Otchłani (ale oczywiście nie napisali o co chodziło...), w każdym razie w zamian ona spełnia jego życzenie i zmienia jego przeszłość (na dobre mu to nie wyszło), o czym dowiedział się budząc się w prawdziwym świecie

-Piosenka z zegarka/pozytywki to Lancie i została napisana przez Glena Baskervilla, a zegarek/pozytywka stworzony przez Jacka... tak swoją drogą... Lancie = Alice?

-Zwei to druga osobowość Echo

-Czy mi się zdawało, czy Jack przedstawił się jako Oz Bessalius? (27 rozdział)
Ale i tak najbardziej podobało mi się zachowanie Sharon w 28 rozdziale... który skończył się popijawą na całego... i kto mówił, że mandze nie ma filerów ^^

Na razie wystarczy spoilerów... ciekawi mnie czy anime i manga skończą się tak samo... no i oczywiście samo zakończenie tej historii

#17 2009-07-13 23:49:47

Karcik
Użytkownik

Właśnie, co do mangi... szkoda, że tak niecnie ją ocenzurowali smutny

Pokaż spoiler
A Vincent potrafi tak fajnie wykorzystać nożyczki smutny

Tak samo np wygląd pierwszego Łańcucha, tego jeżyka - w mandze to dopiero jest coś smutny

A właśnie, KieR, w wikipedii raczej nigdy nie ma domysłów i spekulacji odnośnie jakichś serii etc, więc...
cóż, te spoilery, które stamtąd wypisałeś, raczej na 100% się sprawdzą xD Dobrze, że ich nie czytałam D:

#18 2009-07-19 23:06:11

KieR
Użytkownik

No, anime coraz mniej zaczyna mi się podobać, dużo scen z mangi zaczynają opuszcać, na szczęscie pojedyńczych, ale za to imo wprowadzających uczucia do tytułum i zabrakło im 3 czy tam 3 ostatnich stron 23 rozdziału, ale miejmy nadzieję, że pojawią się w next epku xD
A tak na marginesie 3 nowe rozdziały mangi wyszły, które moga mieć dużo do fabuły, za raz zabieram się do czytania xD
A ich tytuły to:
36 - Sablier
37 - Glen Baskevielle
38 - Scapegoat

No, ale jednak mange cała zekranizują, zależy ile ma mieć manga, bo z tego co wyliczyłem to anime skończy się na 40 rozdziale oczkod

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-19 23:12:30)

tumblr_static_bug.gif

#19 2009-07-19 23:31:43

Karcik
Użytkownik

W odcinku 16

Pokaż spoiler
dużo było wzniosłej gadki a mało akcji :/
No i wiadomo już, kto stał obok tego drzewa ; )
Teraz tak coś mi się wydaje, że Gil to syn Glena...

Super by było, gdyby jednak anime skończyło się wraz z mangą : ) no ale o tym była już dyskusja parę postów wyżej xD

Z mangi opuścili też parę fajnych faktów, w tym np

Pokaż spoiler
to, że matka Oza została prawdopodobnie zamordowana przez Nightray'ów

W sumie to dobrze, że anime nie leci ślepo za mangą, bo wtedy ma się większą radość czytając ją smile
No i wiadomo, wszystkiego by nie zmieścili.

#20 2009-07-29 13:02:24

KieR
Użytkownik

No, trochę po premierze, ale zawsze obejrzałem epek 17 i mam 110% pewności, że seria TV skończy się z 40 rozdziałem mangi xD A przy ekranizjacji znów opuścili 2 strony rozdziału ; Chociaż w next epku jako tytuł podali tylko tytuł kolejnego rozdziału mangi, a nie jak zawsze 2. z koleji.

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-07-29 13:04:48)

tumblr_static_bug.gif

Stopka forum

© Animesub.info 2024