#41 2009-08-01 22:51:56

Luk4S
Użytkownik

Odp: Umineko no Naku Koro ni

To musiał być Bulter, bo reszta to banda świrów.

A takie pytanie, są jeszcze inne? No bo mamy Umineko, Higurashi... Jest coś jeszcze?

FluxBB bbcode test

#42 2009-08-01 22:58:16

FAiM
Użytkownik

do tej pory 07th Expansion wydało tylko:
Higurashi no Naku Koro ni
Higurashi no Naku Koro ni Kai
Umineko no Naku Koro ni
Umineko no Naku Koro ni Chiru

K5Cqyo6.png?1

#43 2009-08-01 23:10:41

Lawliet
Użytkownik

Luk4S napisał:

To musiał być Bulter, bo reszta to banda świrów.

To musiał być Butler, bo jest głównym bohaterem. xD

Ostatnio edytowany przez Lawliet (2009-08-01 23:13:04)

#44 2009-08-01 23:48:10

Shelly
Użytkownik

Lawliet napisał:

To musiał być Butler, bo jest głównym bohaterem. xD

Ja myślałam, że główną bohaterką jest ta mała z echolokacją :|

Czy tylko ja nie rozumiem, o co chodzi?

Pokaż spoiler
Nie czytałam mangi, ale dla mnie, żeby w połowie epa pić herbatę z ludźmi, którzy są martwi, nie jest zbyt normalne.

Ostatnio edytowany przez Shelly (2009-08-01 23:48:31)

#45 2009-08-01 23:54:27

KieR
Użytkownik

~Shelly, to anime nie jest oparte o mange tylko Visual Novele oczkod

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-08-01 23:54:38)

tumblr_static_bug.gif

#46 2009-08-02 00:08:28

Shelly
Użytkownik

Dzięki, Kier, teraz już wszystko rozumiem...

Ktoś bardziej kompetentny wytłumaczy mi, o co chodzi?

#47 2009-08-02 00:31:30

Sacredus
Użytkownik

To anime jest na podstawie Visual Novel, czyli gry... albo wirtualnej książki, w której dokonujesz wyborów (wybierasz co postać ma zrobić lub co powiedzieć), które wpływają na fabułę i prowadzą do innych zakończeń... ale większość czasu spędzasz na czytaniu... czytasz.. czytasz.... czasem obrazek w tle się zmieni, ale gównie czytasz ^^

Opis Visual Novel na Wiki

@Down
Higurashi też takie ("niezbyt normalne") było... więc chyba wszyscy uznali to za naturalne jezor

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2009-08-02 00:41:40)

#48 2009-08-02 00:37:16

Shelly
Użytkownik

To bardzo fajnie.

Czy ktoś przeczytał OBA moje posty i wytłumaczy mi o co chodzi z tą dziwną fabułą Umineko?

#49 2009-08-02 00:47:38

aria
Użytkownik

Lol, dawniej, żeby zrozumieć o co chodzi w anime, się je po prostu OGLĄDAŁO, śledząc dokładnie każdy ep. A teraz się prosi na forum o spoilery -.- No lol.

warneverchanges.png

#50 2009-08-02 00:59:29

Shelly
Użytkownik

Fascynujące.
Po tej scenie to anime wydaje mi się nie warte dalszego oglądania, stąd pytam, czy istnieje jakieś racjonalne wytłumaczenie tego wątku.
Śmieszne, że nikt z powyższych nie jest w stanie odpowiedzieć na takie proste pytanie smile
Jakbyście się martwili, już sama sobie znalazłam odpowiedź.

#51 2009-08-02 01:04:17

Lawliet
Użytkownik

Niee no smile_big xD Jak dla mnie to najlepsze anime tego sezonu xD A co do spoilowania to w 6 epie wszystko powinnaś zrozumieć xD Też miałem niemałego zonka w higurashi xD

#52 2009-08-02 06:05:12

ODIN
Użytkownik

W Higurashi też był wiele zagadek ale potem wszystko stało się jasne Tu pewnie też tak będzie...

Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...

#53 2009-08-02 10:08:04

horo
Użytkownik

o.O KieR to brzmi naprawdę ciekawie, uwielbiam wiedźmy xD

Ostatnio edytowany przez horo (2009-08-02 10:14:53)

e4d5147510fece6emed.jpg

#54 2009-08-02 15:30:46

Hardzior
Użytkownik

Rany rany rany.

To może od początku. Niech czytają to tylko Ci, którzy chcą sobie popsuc zabawe z oglądania tak wspaniałego anime. Są Spoilery. Dosyc spore. Większosc dla wyprostowania wszystkiego co tutaj napisaliście.
Zacytuję znajomą.

Pokaż spoiler
"Nie wiadomo do kogo na końcu gada Bern, tak samo jak w VN. Jest wielkie prawdopodobieństwo, że mówi do NAS, jako graczy/obserwatorów. To co widzieliscie to było ????, czyli Tea Party for those who are not Human. Gdyby okazało się, że to był Battler skończyło by się na tym, że nie jest człowiekiem, tylko jakimś magicznym pochodzeniem, co już na samym początku rujnuje całą fabułę ANTI-Mystery VERSUSU ANTI-Fantasy"

ANTI-Mystery Vs ANTI-Fantasy czyli Beatrice Vs Battler, a nie żaden Butler.

Daleeej. Shelly:
Moment picia herbatki Battlera, Jessici i reszty...
Znów zacytuję:

Pokaż spoiler
"Oni znajdują się w Purgatorio, aka Meta World, gdzie rozgrywa się gra pomiędzy Battlerem oraz Beatrice. Jednak to nie jest czyściec. Później wszystko zrozumiecie. Naprawdę. Bez pośpiechu..."
A i sama walka Beatrice vs Battler będzie bardziej pasjonująca niż "A na końcu Battler, popijając herbatkę, będzie starał się na wszystko odpowiedziec". O nie nie nie.

ŻADNA BERNKASTEL NIE RESETUJE GRY. ONA JEST SUPPORTEM, A NIE MAINEM W TYM ANIME ._.

Next.

Pokaż spoiler
Samo wspominanie o Kyrie i siostrze Battlera (niech któryś sie odważy ujawnic zbyt wcześnie imię smile_big) jest nie na miejscu. Szczególnie bez taga spoilera... O tym i wszystkim innym dowiecie sie z dalszych odcinków.
I poprawię kolegę. Siostra Battlera, która de facto jest w momencie gry na wyspie sześcioletnią dziewczynką, a nie uczestniczy w zabawie ze względu na chorobę, nie jest żadną wiedźmą. Powiem tylko, że wszystko się wyjaśni/rozpocznie, gdy skończy się arc III. NIE WCZEŚNIEJ.

Proszę was. Dawajcie spoilerowe tagi zanim coś napiszecie, czego jeszcze nie było w anime...

Pokaż spoiler
Wzmianka o Lambdadelcie i o samej walce jej i Bern jest mega spoilerem. Psujecie mega zabawe, jaką sprawia oglądanie w niewiedzy to anime.
I nie piszcie bzdur. Nie jesteście pewni? Nie było tego w anime i do końca nie rozumiecie? Proste. Nie wyglupiajcie się.

Jeszcze jedno. Hikari-chan:

Pokaż spoiler
Wszystko się wyjaśni w IV (4) arcu (historii). smile

Ostatnio edytowany przez Hardzior (2009-08-02 15:38:07)

#55 2009-08-02 16:57:38

KieR
Użytkownik

Hardzior napisał:

Next.

Pokaż spoiler
Samo wspominanie o Kyrie i siostrze Battlera (niech któryś sie odważy ujawnic zbyt wcześnie imię smile_big) jest nie na miejscu. Szczególnie bez taga spoilera... O tym i wszystkim innym dowiecie sie z dalszych odcinków.
I poprawię kolegę. Siostra Battlera, która de facto jest w momencie gry na wyspie sześcioletnią dziewczynką, a nie uczestniczy w zabawie ze względu na chorobę, nie jest żadną wiedźmą. Powiem tylko, że wszystko się wyjaśni/rozpocznie, gdy skończy się arc III. NIE WCZEŚNIEJ.

~Hardzior, parę spraw odnośnie siostr Battlera

Pokaż spoiler
1. Jej imie to Ange "Gretel, ANGE-Beatrice, Witch of Resurrection" Ushiromiya (nie, wcale nie jest wiedźmą bo po co.)
2. Małe sporostowanie, ona w ogóle nie przybyła na wyspe z powodu choroby, a nie tak jak pisałeś, że przybyła.

A tu jej mały opis jako...:
Pokaż spoiler
She is the witch form of Ange in 1998 when she decides to return to 1986 and help out her brother, Battler, in Alliance of the golden witch. She declares herself to be a Witch-Hunting Witch. 'Gretel' is the alias Ange uses in the meta world, which comes from the German fairy tale Hansel and Gretel. She helps Battler form his theories and names herself a White Witch by her way to use magic for the benefit of people, in opposition of Eva-Beatrice who uses anger and hatred to control people and grant their wishes (like Eva in 1986 and Kasumi in 1998). She develops a great friendship with Mammon of the Stakes of Purgatory, since she used to be her first furniture, and the witch form of Maria, who accompanies her through her grimoire/diary. She used to be a member of Mariage Sorcière, which explains the fact how she can summon the Seven Stakes of Purgatory without their stakes as vessels. She was banished when she gave up on magic during her high school. She apparently dies at the end of Alliance of the golden witch. During that time, Beatrice effectively stalemates the game by denying Battler's lineage and thus proving he is not qualified to battle her, but Ange brings back Battler's soul by reminding him of his duty to his younger sister (herself). However, she reveals her true name in the process, which was forbidden, and thus causes Ange to be torn apart violently.

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-08-02 17:00:46)

tumblr_static_bug.gif

#56 2009-08-02 21:16:47

Hardzior
Użytkownik

GOSH.
Nie musisz mi mówic!
Jestem jedną z nielicznych osób, którzy czytają VN.
Wiem troszku więcej na ten temat. D:
Więc jak mówie, że coś nie ma miejsca, lub coś co mówicie jest nieprawdą, to zazwyczaj mam racje.
...

A co mi tam.

CZYTAĆ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ

Pokaż spoiler
TAK JAK NAPISAŁEM... W momencie gry na wyspie, czyli 4 i 5 października 1986, mała, szcześcioletnia Ange choruje. Została zawieziona do Rodziców Kyrie i dlatego nie ma jej na wyspie.
NEXT
....
Chociaż nie... Mógłbym pisac do rana i Ci tłumaczyc, że na dzień dziesiejszy, ktoś taki jak Ange, "Gretel" a tym bardziej ANGE-Beatrice dla was nie-ist-nie-je.
Jeżeli serio uważasz, że bęzie taką mega wypasioną wiedźmą jak Beatrice, w pięknej sukni, z fajką, to sie grubo mylisz. smile_big

Prosze poczekaj na końcowke tego III arca. Wszystko sie wyjaśni i nie tłumacz ludziom coś, czego nie wiesz.
Nie grałeś w VN? Więc troszkę przystopuj z tłumaczeniem fabuły, bo widze, że jesteś zielony w tym temacie.

I proszę... Skasuj ten wpis z Wikipedii... Naprawdę nie psuj ludziom przyjemności oglądania tego. Ludzie będą chcieli popsuc sobie zabawe, to sami tam wejdą i sobie naspoilerują.
Szczególnie, że własnie takim zielonym ludziom jak ty, coś takiego robi mętlik w głowie i powstaje niepotrzebne gdybanie.
Ludzie... powstrzymajcie sie z czymś takim jak "Ja znalazłem jakieś info i od razu sie pochwale, psując przy okazji wszystkim całą frajdę."

@down.
Super, świetnie, extra.
Tylko skasuj już ten wpis z wikipedii.
Wiesz to i owo? Własnie widac. Tylko ci się wydaje, że wiesz jezor

Ostatnio edytowany przez Hardzior (2009-08-02 21:52:59)

#57 2009-08-02 21:50:35

KieR
Użytkownik

Tylko ty grasz? Ja może i dopiero będę zaczynać, ale wiem to i owo. Jak ktoś chętny na linki do gry to pisać.

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-08-02 21:50:49)

tumblr_static_bug.gif

#58 2009-08-03 11:26:24

FAiM
Użytkownik

Jakby ktoś chciał pograć, to tutaj jest oficjalne demko zawierające całe "Episode 1 - Legend of the golden witch".
A tutaj jest fanowskie tłumaczenie na angielski - zarówno do darmowej wersji demo, jak i pełnej sprowadzonej z Japonii.

K5Cqyo6.png?1

#59 2009-08-07 13:10:02

Lawliet
Użytkownik

Epek 6 był nawet ciekawy ^^, przynajmniej wiemy

Pokaż spoiler
dzięki komu Beatrcie mogła się odrodzić ^^

Szkoda tylko, że Battlera nie było :<< XD

#60 2009-08-07 14:51:39

ODIN
Użytkownik

No liczyłem na rozpoczęcie gry a tu troszkę historii:)

Dobrze że Marii nie było:)

Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...

Stopka forum

© Animesub.info 2024