Nie jesteś zalogowany.
Pierwsza seria nawet mi się spodobała, lecz druga była do niczego. W życiu tak się nie wynudziłem, a lubię serie w tym gatunku. Jedyny plus, jaki w tym znalazłem, to opening.
Obejrzałem dwa sezony i powiem tylko, czemu to anime musiało się skończyć??? Ciężko znaleźć anime podobne do clannad pod względem klimatu i opowiedzianej historii. ocena 11 w skali 10 stopniowej, gorąco zachęcam do oglądania!!!
No niestety nie zgodzę się.
2 seria powala na kolana.
Jest mega wzruszająca.
Wyciskacz łez poprostu. D:
No niestety nie zgodzę się.
2 seria powala na kolana.
Jest mega wzruszająca.
Wyciskacz łez poprostu. D:
Air był i tak dużo bardziej wzruszający.
Clannad już nie miał w sobie tego klimatu.
Ja na Airze umierałem z nudów, nie było momentu w którym zrobiłoby mi się smutno, czekałem tylko aż ten szajs się skończy.
Ja na Airze umierałem z nudów, nie było momentu w którym zrobiłoby mi się smutno, czekałem tylko aż ten szajs się skończy.
Szajs to jest Clannad i II sezon podobnie beznadziejny jak I natomiast Air to przepiękne i wzruszające anime.
Ja też jestem za Clannad.:) Niesamowicie wynudziłem się na tym Air - dla mnie anime bardziej niż przeciętne, coś w okolicach Kanon.
Mnie tam nudzi takie coś jak w Clannad gdzie nie ma dramatycznych i smutnych scen.
Ogólnie tylko dzieciaki piszą, że się nudzą na anime. Jak się nudzisz to wyłącz od razu i nie narzekaj.
Clannad: After Story jest prawdziwym majsterszykiem, ale zdecydowanie nie polecam go wszystkim seria zdecydowanie przeznaczona dla osób lubiących wzruszające scenki (prawdziwy wyciskacz łez xd), kawaii panienki i życiowe historie xD Zwolennicy nawalanek nie wycisną z tej serii zbyt wiele ^^ (choć combosy występują xD)
ledziux, nie narzekam, po prostu wyrażam swoje zdanie.[cmok]
Tobie się podoba? Ok, nic mi do tego. Mnie się nie podoba i nadal będę mówił, że te tytuły są cienkie.
Widać rozrywkową, komediową serię jak Clannad bardziej lubicie od poważnych anime.
Dlatego powstaje WIĘCEJ serii komediowych.
Ale beznadziejnie jest oglądać cały czas takie serie gdyż chwilami coś wzruszającego też warto obejrzeć, a mówienie że Clannad był wzruszający jest co najmniej śmieszne.
Bo jeśli był to Air i Kanon byłe mega wzruszające.
Air nie był nudny ani trochę tylko bardzo wciągający i tajemniczy więc bardzo chciało się wiedzieć jak to się skończy.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-08-20 16:53:04)
oba Air i Clannad mi sie podobało ale jednak Clannad IMO przebija Air.
Ale beznadziejnie jest oglądać cały czas takie serie gdyż chwilami coś wzruszającego też warto obejrzeć
dlatego też Clannad miał wstawki humorystyczne, a jeśli mówisz, że Clannad nie był wzruszajacy to wytłumacz chociaż czemu Mi ogromnie podobał sie ten motyw z drugim światemi cały klimat. Air też miał wstawki jakiejś "komedi" ale żarty nie pasowały ale przyznaje w Clannad niektóre wątki były przegięte btw główny wątek Clannad jest raczej czymś nad czym trzeba sie troche zastanowić więc możliwe, że dlatego niektórym ta seria nie odpowiada
Ale beznadziejnie jest oglądać cały czas takie serie gdyż chwilami coś wzruszającego też warto obejrzeć, a mówienie że Clannad był wzruszający jest co najmniej śmieszne.
Bo jeśli był to Air i Kanon byłe mega wzruszające.
Może mi ktoś wyjaśnić czemu Clannad nie jest wzruszający za to Air i Kanon owszem? Bo już pomijając jakość tych tytułów nie rozumiem tego.
Bo jeśli był to Air i Kanon byłe mega wzruszające.Może mi ktoś wyjaśnić czemu Clannad nie jest wzruszający za to Air i Kanon owszem? Bo już pomijając jakość tych tytułów nie rozumiem tego.
Bo ledziux tak napisał. Musisz to zrozumieć. Nie jesteś w stanie objąć swoim umysłem tych anime w przeciwieństwie do dojrzałego ledziuxa.
Clannad banzai!
Kanon, Air i Clannad robiła ta sama firma więc anime są bardzo podobne.
Ja pierwsze oglądałem Air i już Kanon nie spodobał mi się tak bardzo bo był nudniejszy i przeciągany choć niektóre wątki też były świetne (dziewczyna walcząca z duchami).
Natomiast CLANNAD był przeciągnięty ponad wszystko. Rozciągnęli to na ponad 40 odcinków, a mogli zmieścić spokojnie w jednym sezonie. Anime było nudne, a żarty mnie nie śmieszyły bo były irytujące.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-08-20 17:54:26)
Air i 40 odcinkow?
Natomiast Air był przeciągnięty ponad wszystko. Rozciągnęli to na ponad 40 odcinków, a mogli zmieścić spokojnie w jednym sezonie. Anime było nudne, a żarty mnie nie śmieszyły bo były irytujące.
Miałeś tu chyba na myśli Clannada nie Air^^
Ja tam do żartów z Clannada nić nie mam były fajne trochę przeginali w robieniu głupka z Sunohary ale akcje z Fuko były boskie:D Nie wiem też w którym miejscu Clannad jest przeciągany "problem" każdej z postaci został ładnie opisany i rozwiązany:D
Nie wiem jak tam z grą ale anime mogło być dłuższe ponieważ oprócz specjala nie było dłuższego motywu z siostrami Fujibayashi. Trochę popsuty został też koniec pierwszej serii z tym dramatycznym wejściem Akio no ale musiało być porywające zakończenie:P
:O Air ma 13 odcinków ;/ i 2 specjale...
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan