Nie jesteś zalogowany.
Witajcie. Co powiecie na jednoosobową grupę fansuberską wydającą głupkowatego tasiemca? Obito zaprasza do ściągania 1 epa Naruto.
Info:
Video: DVD R1 x264 [640x480]
Audio: AC3 2.0 [192 kbit/sec]
Karaoke + Efekty: Hardsub
Cała reszta: Soft
Waga plików: ~175 mb
Download na: http://obitofansubs.blogspot.com/
Ostatnio edytowany przez Obito_fansubs (2010-02-11 17:37:33)
Jeśli skończysz całość, zrobię cosplay french maid i wrzucę tutaj foty XD
"Skazany na zajebistość"
4 lata byś to wydawał, przy założeniu, że będzie to jeden ep na tydzień. Chyba że odrzucisz fillery, wówczas koło 3 lat. ^^
A ja tam się cieszę z jednego, że kolejni ludzie nie boją się brać za hardki, mimo one-man-team, i jeśli tylko sprawia im to zadowolenie, niech wydają co chcą. ASG doszło do 25 epków, może tobie uda się dalej.
Zawsze mógłby kontynuować od 26
Tak jak kiruś wspomniał powyżej ^^ również proponowałbym kontynuować wydawanie po tym 25 epku... po co dublować coś co już jest :d
Ale to oczywiście zależy od ciebie nikt do niczego zmuszać nie będzie...
ps: coś się wysypało ostatnio tych subków... a podobno za niedługo rok szkolny się zaczyna niektórym ;d
Mam już gotowe tłumaczenie do 17 epa, więc szkoda by było, aby tyle pracy poszło na marne. Póki anime i manga jest w kręgu moich zainteresowań, będę cały czas wydawał Naruciaka, choćby miało mi to zająć i 4 lata ;d
Prezentuję drugiego epa Naruciaka.
Niestety w poprzednim epie strzeliłem babola i wmuksowałem nie tę czcionkę co trzeba, przez co źle wyświetla się tytuł odcinka. Czcionkę można zassać stąd.
_KiRA, mój błąd, gomene ;d
Ostatnio edytowany przez Obito_fansubs (2009-08-27 14:45:42)
Ja mam tylko pytanie, skąd ci się wzięła rozdzielczość 648x480? Powinno być 640x480.
Ja mam tylko pytanie, skąd ci się wzięła rozdzielczość 648x480? Powinno być 640x480.
O 8 pikseli się będziesz kłócił? Na dvd jest 720x480 redukujące do 4:3.
EDIT: nie zauważyłam 2 odcinka, ściągnęłam i jest 640x480. Gdzie ty masz te 648?
Ostatnio edytowany przez Hikari-chan (2009-08-28 19:37:27)
No i mamy trzeciego epa.
Hikari-chan, chodzi o to, że taką informację podałem w pierwszym poście. KiRA słusznie zwrócił na to uwagę. Niby nic, ale warto ustrzec się od takich niepotrzebnych błędów.
_KiRA napisał:Ja mam tylko pytanie, skąd ci się wzięła rozdzielczość 648x480? Powinno być 640x480.
O 8 pikseli się będziesz kłócił? Na dvd jest 720x480 redukujące do 4:3.
Redukujące? W jakim sensie redukujące?
Powinno być 640x480.
A co to? Jakaś prawda objawiona?
Redukujące? W jakim sensie redukujące?
No 720x480 przy formacie 4:3 redukuje do 640x480, mylę się?
Obito: mam takie pytanie. Czy aby nie za bardzo luźno podchodzisz do tłumaczenia tego anime? Jak oglądałam angielskie subki, to jakoś inaczej mi dialogi wyglądały, zwłaszcza opening i ending.
Do szanownego pana Oina.
Proszę, aby szanowny pan nie dawał linków do moich relków bezpośrednio na stronie fansubs.pl. Nie mam nic przeciwko, żeby pojawiała się tam informacja o nowych wydaniach, ale nie po to robiłem bloga, logo, grafikę, żeby ludzie pobierali epki bezpośrednio z innej strony.
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.
Hikari-chan, tak, przy tłumaczeniu opa i eda dałem upust fantazji i, w większości strof, polski przekład nie pokrywa się z oryginalnym. Z tego powodu tłumaczenie dałem w sofcie. Jeżeli komuś się nie podoba, niech sobie wymuksuje i przetłumaczy po swojemu ;d
Ostatnio edytowany przez Obito_fansubs (2009-08-28 20:35:01)
http://forum.fansubs.pl/index.php?topic=242.0
Powołaj się na ankietę, może posłucha
Szkoda tylko, że nie miałem na tę ankietę żadnego wpływu i obcy ludzie zadecydowali za mnie ;/ Przecież nie wymagam cudów, dla pierwszych dwóch epów był ładny odnośnik do mojego bloga, tak jak ja to robię tutaj. Nic się nikomu nie stanie jeżeli będzie musiał wykonać o te dwa kliknięcia myszką więcej.
Ostatnio edytowany przez Obito_fansubs (2009-08-28 20:47:49)
Ja to wiem, ty to wiesz, ale moderacja/administracja f.pl już nie.
Raczej się nie zastosuję do powyższej prośby. Ludzie przecież pobierają odcinki bezpośrednio z innej strony, MegaUpload się ona nazywa. I tak, przy pierwszych dwóch epkach był odnośnik do twojego bloga, ale tak samo był tam także link do MU. Teraz też są podane oba.
EDIT: Jeśli nie podoba ci się sposób, w jaki zakładam tematy, to przecież możesz się zarejestrować i robić to samemu. Nic nie stoi na przeszkodzie. Przecież to tylko kilka kliknięć więcej. Poza tym blogi mają tendencję do znikania...
Ostatnio edytowany przez Oin (2009-08-28 21:00:27)
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
No 720x480 przy formacie 4:3 redukuje do 640x480, mylę się?
Nadal nie wiem, co mam na myśli przez redukuje. Skaluje? Ucina?
Akurat 720x480 jest "skalowane" do rozdzielczości trochę szerszej niż 640x480...
Jedziemy dalej! Zapraszam na seans 4 epa ;d
Taki mały offtop Obito = Besamir? Przynajmniej tak wnioskuje z bloga, chociaż na B-subs to mnie z nóg zwaliło:
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-09-01 13:47:23)