#41 2007-02-14 20:41:23

Freeman
Użytkownik

Odp: GitS SAC: 2nd Gig

Sansiro, przyznaj, i będziemy to już mieli za sobą: ty mi to robisz specjalnie, prawda? Skrzywdziłem cię jakoś w poprzednim życiu i teraz muszę swoje odcierpieć?

@NameLess One - nie ściągaj, oglądaj spokojnie 2nd Gig smile

#42 2009-08-04 13:53:20

Zarathustra
Użytkownik

gitssacs1bdbox1b.jpg

Bandai Visual has released the first pictures of the first (of four) Blu-ray Disc collections for Ghost in the Shell: Stand Alone Complex Blu-ray Disc Box

I CAME!

#43 2009-09-24 21:22:52

Tomeis
Użytkownik

Parę pytań nasunęło mi się po obejrzeniu końcówki drugiego sezonu S.A.C.
Więcej w spoilerach.

Pokaż spoiler

1.Kuze, podczas końcówki, mógł ruszać ustami ( sceny : ugryzienie jabłka oraz ostatnie słowa). Co to  ma oznaczać ? Wydaje mi się, że coś to oznacza, ale nie dostrzegam tego "czegoś" lub wyobraźnia mnie ponosi. smile_big
2.Końcówka ostatniego odcinka kończy się sceną podobnej do sceny rozpoczynającej mangę, czyli zebranie sekcji 9 wśród kwitnących drzew. Czy to oznacza, że serial jest oficjalnym "prequelem" dla mangi czy też to takie "mrugnięcie okiem" w stronę widzów?

Mam też jedno pytanie co do mangi Gits 2: ManMachine Interface.

Pokaż spoiler
O postać Millennium, przez pewien czas przeciwniczki  Aramaki. Czy Millennium jest jedną z "osobowości Motoko" ? Moim zdaniem parę rzeczy na to wskazuje, np. wg. przypisu  ich imiona "można czytać jako 11 i 20, oraz obydwie kierują zespołem(ludzi lub maszyn) w sieci.
Nie pamiętam czy w mandze była odpowiedź wprost na moje pytanie, dlatego się pytam smile

#44 2009-09-24 23:05:06

almisael
Użytkownik

Tomeis napisał:

Pokaż spoiler

1.Kuze, podczas końcówki, mógł ruszać ustami ( sceny : ugryzienie jabłka oraz ostatnie słowa). Co to  ma oznaczać ? Wydaje mi się, że coś to oznacza, ale nie dostrzegam tego "czegoś" lub wyobraźnia mnie ponosi. smile_big

Wcześniej tez mu się to zdarzało. Ziom po prostu zdecydował się nie używać tej funkcji, żeby podkręcić swój wizerunek samotnego bohatera.

#45 2009-09-24 23:21:31

Zarathustra
Użytkownik

Pokaż spoiler
1) Dla Kuze prostetyczne ciało było tylko lalką, więc tak jak one nie poruszał podczas rozmów ustami, taka tam symbolika od czasu do czasu jak mu się zdarzyło.

2) Wszystko z uniwersum GitS co zostało podane w postaci animacji (seriale/filmy) ma wiele podobnych motywów z mangi. Ta scena jest tylko jedną z wielu, oczywiście to żaden prequel.

Co do drugiej mangi nic nie wiem, jeszcze nie czytałem.

Gdzieś obiło mi się o uszy, że jeśli tylko Kenji Kamiyama skończy pracę nad dwoma filmami Eden of the East to Production I.G daje zielone światło dla sezonu trzeciego.

#46 2009-09-25 20:44:19

Tomeis
Użytkownik

Ok, Almisael i Zarathustra dzięki za odpowiedzi.
Zostało jeszcze pytanie o Millennium z mangi, ale ono poczeka na kogo innego oczkod

Stopka forum

© Animesub.info 2024