#21 2009-10-23 09:44:38

predini
Użytkownik

Odp: Phantom ~Requiem for the Phantom~

Pokaż spoiler
Jak to nie ma co gdybyać? Co to za sens obejrzeć coś do końca i nie zrozumieć zakończenia? Ja bym się bardziej dziwił gdyby na tym wozie ktoś jechał bez żadnego ładunku. Fakt, strzał pada w momencie przejazdu, ale gdyby padł w innym to by nikt się nad tym nie zastanawiał.

Jak wytłumaczysz, brak reakcji Elen? Pominę, że przed sceną strzału lekko "przymknęła" oczy bo to już by była przesada ale nie wierzę, że nie zaóważyła trupa obok...

#22 2009-10-23 13:41:54

Pisak
Użytkownik

Pokaż spoiler
I Zwei, i Ein zostali zabici, taki koniec ja rozumiem.
Nie widzę powodów nad gdybaniem.

Ostatnio edytowany przez Pisak (2009-10-23 13:42:25)

Pisak.png

#23 2009-10-23 14:07:31

DevilMC
Użytkownik

Pisak napisał:

Pokaż spoiler
I Zwei, i Ein zostali zabici, taki koniec ja rozumiem.
Nie widzę powodów nad gdybaniem.

Pokaż spoiler
No ja bym tu polemizował, gdzie ty widzisz że Elen nie żyje? 0.o przecież ona się jeszcze z uśmiechem na twarze rozwaliła na łące. Nawet po strzale mówi coś o tym że te wspomnienia jej wystarczą żeby żyć dalej po za tym słychać tylko jeden strzał więc Elen raczej żyje...

Trochę zdenerwował mnie fakt że tylko Reji zginął ale biorąc pod uwagę japońską manię na punkcie moralności a także słowa "Kosiarza" że Elen w przeciwieństwie do Reiji ego nie potrafi zabijać z własnej woli to takie rozwiązanie nie dziwi.

Co do teorii o śmierci Zweia z ręki Elen to powiem że teoria śmiała smile_big ale niewątpliwie coś w tym jest

devilMC.jpg

#24 2009-10-23 18:55:50

Czolgi
Użytkownik

Pisak racja, ale nie do końca :]

Pokaż spoiler
Ale tak naprawdę ona przeżyła miała taka pozę bo patrzała na niebo, a strzała nie słyszała bo był tłumik, i taki koleś jak predini widocznie nie zrozumiał zakończenia i woli gdybać.
Ja właśnie tak zrozumiałem , On kaput, ona nic o tym nie wiedząc, leży sobie na łące patrząc na niebo. To logiczne jak but, że inferno go zabiło. Przecież boss powiedział że nie odpuści.

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-10-23 18:57:07)

ファンのファンのために

#25 2009-10-23 19:28:49

DevilMC
Użytkownik

czolgi napisał:

Pokaż spoiler
Pisak racja, ale nie do końca :]
Ale tak naprawdę ona przeżyła miała taka pozę bo patrzała na niebo, a strzała nie słyszała bo był tłumik, i taki koleś jak predini widocznie nie zrozumiał zakończenia i woli gdybać.
Ja właśnie tak zrozumiałem , On kaput, ona nic o tym nie wiedząc, leży sobie na łące patrząc na niebo. To logiczne jak but, że inferno go zabiło. Przecież boss powiedział że nie odpuści.

Pokaż spoiler
Eeee... ja nie wiem jak wy to ludzie oglądacie... przecież było jak ch.. widać że Elen odwróciła się w stronę Reijiego jak upadł i jeszcze się uśmiała... a później jak by nigdy nic położyła się na trawce i oglądała chmurki. I cały dowcip polega na tym żeby wymyślić jakieś racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji. więc to gdybanie nie jest tak całkowicie bez sensu a i zakończenie nie jest takie do końca jasne...

devilMC.jpg

#26 2009-10-23 19:30:27

Czolgi
Użytkownik

DevilMC

Pokaż spoiler
Odwróciła się no ok, ale tak naprawdę nie wiemy w która stronę, i jak stała.
Raczej tak napisałem ona o tym nie wiedziała.
I nie ma sensu gdybać, seria się jak dla mnie dobre zakończenie, ona sobie żyje a on kipnoł i tyle.

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-10-23 19:32:19)

ファンのファンのために

#27 2009-10-25 13:20:00

predini
Użytkownik

Pokaż spoiler
Kolesiu czolgi nie wiem czy zaóważyłeś ale łuska była jedna. A Elen żyła. Dla ciebie się seria skończyła i nie ma co gdybać? To papa z tematu z swoim dobrym zakończeniem. To jest forum i słóży do wyrażania swojej opini i wymienianiu poglądów, a nie ich tępieniu bo "nie ma co gdybać".

@down
baka
...Nie wiem co napisać i nie wiem czemu uważasz, że jestem nowicjuszem (i w czym w ogóle? Data rejestracji? Doszukiwanie się alternatywnych możliwości niezbyt jasnego zakończenia? OCB?)

Też nie mam zamiaru kontynuować konwersacji, która do niczego nie prowadzi. "Elo".

Ostatnio edytowany przez predini (2009-10-25 14:46:43)

#28 2009-10-25 14:28:14

Czolgi
Użytkownik

predini

Pokaż spoiler
No właśnie była jedna. Elen żyje.
Ona raczej go nie zabiła, jestem tego pewien. Bo by to było sprzeczne z tym co mówiła.
Elo
Dalej dyskusji nie ma co prowadzić z tobą nowicjuszu !

ファンのファンのために

#29 2010-02-13 02:30:32

Macros
Użytkownik

Hmm... Odkopując nie taki stary temat. Myślicie, że kwiaty powojnika którym przygląda się Elen mogą coś sugerować? :>

Ostatnio edytowany przez Macros (2010-02-13 02:31:34)

Stopka forum

© Animesub.info 2024