#101 2009-10-26 16:41:57

Kroko
Użytkownik

Odp: Darker Than Black 2

Pokaż spoiler
th_68014_25-10-2009-6595_122_161lo.jpg

Chciałbym to zobaczyć w kolejnym odcinku jezor

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#102 2009-10-26 17:21:24

KieR
Użytkownik

XD Na wydaniu DVD/Blu-ray mają się ukazać 4 OAVki, które będą wyposażone w poboczną historię ;] I widzę, że przebiega ciekawa dyskusja, a ja się wciąż staram powstrzymać od oglądania oczkod

Ostatnio edytowany przez KieR (2009-10-26 17:23:32)

tumblr_static_bug.gif

#103 2009-10-26 17:33:12

predini
Użytkownik

I dobrze robisz, ja żałuje, że zacząłem teraz oglądać bo się następnego odcinka doczekać nie mogę. No i fakt, odcinki są pocięte jak by to był pełnometrażowy film więc czekanie jest jeszcze bardziej bolesne. jezor

@Zarathustra
Skąd wiesz takie rzeczy? Czyżbym bardzo niedokładnie obejrzał te 3 epki czy to, może jakieś info z mangi (jest takowa?) lub domysły?

Pokaż spoiler
A komunikowanie na odległość to chyba tajemnica tej serii. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale Hei też się komunikował na odległość z tą Sou i kazał jej biec na tyły domu.

#104 2009-10-26 18:14:25

Zarathustra
Użytkownik

predini napisał:

@Zarathustra
Skąd wiesz takie rzeczy? Czyżbym bardzo niedokładnie obejrzał te 3 epki czy to, może jakieś info z mangi (jest takowa?) lub domysły?

Pokaż spoiler
A komunikowanie na odległość to chyba tajemnica tej serii. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale Hei też się komunikował na odległość z tą Sou i kazał jej biec na tyły domu.

Obejrzyj raz jeszcze dokładnie pierwszy odcinek, to tylko moje domysły oczywiście.
Już było wałkowane z mangą DtB, historia jest wymyślona przez Bones, jak coś się sprzeda to zawsze potem wychodzi manga. Nie czytałem jej i nie mam zamiaru, ale raczej nic super ważnego do uniwersum nie wnosi w tym temacie.

Źle pamiętasz on się z nią nie komunikował (to musiał być brat albo wiewiór gdzieś ukryty).

#105 2009-10-26 18:58:40

KieR
Użytkownik

~predini, jedna zacząłem oglądać i już 3 epek, a z tym komunikowaniem się na odległość to wszystko jest oczywiste. Komunikować się na chwilę obecną potrafi jedynie Shion, a Suou 2 razy Mao - kot, tzn. wiewiór mówił, co ma robić.

tumblr_static_bug.gif

#106 2009-10-26 19:07:17

Luk4S
Użytkownik

Serio nie wiem co wy macie do tego DtB 2. Jest gorszy, ale to nadal bardzo dobre anime.

Wiewiór żondźi!!

FluxBB bbcode test

#107 2009-10-30 02:09:57

MasterPLASTER
Użytkownik

Zarathustra napisał:

Pokaż spoiler
Coś mi się wydaje, że ta mała Suou zginęła w pierwszym odcinku podczas upadku meteorytu. Jej brat jest cały poraniony, ojciec też pokrwawiony a jej w ogóle nie widać nawet (plus nie ma na sobie teraz żadnych blizn). Zginęła albo na skutek tego jej ciało zamieniło się w coś dziwnego (Shion widzi jakąś niebieską smugę). Dodatkowo ten kamień, który obecnie nosi Suou leżał wtedy zalany krwią (pewnie jej). Możliwe, że moc Shiona to jakiś rodzaj materializacji lub wskrzeszenia, jego zapłata trwająca blisko dwa lata była strasznie długa, więc może jest adekwatna do tak potężnej mocy.

Dziwne też, że mogą się ze sobą komunikować na odległość, to raczej nie jest jego specjalna moc jaką nabył po wypadku.

Ciekawie prawisz... ale lepiej dopij już tą wódkę i idź spać. oczkod Co prawda nikt nie wie, co tam w tych małych, żółtych główkach odpowiedzialnych za scenariusz do tej serii siedzi, ale dla mnie to trochę za proste. Na razie patent na z martwych wstawanie ma tylko Najwyższy, i wątpię, żeby raczył komukolwiek odpalić prawa autorskie na tą sztuczkę. Ja bym tu brał poprawkę na wiater, bo np. Amber z każdym punktem zużytej manny pchała się w dębowe deski wykładane aksamitem, a nie sądzę żeby trik na odkopywanie zmarłych był gorszy od cofania budzika do tyłu. Dwa lata na wózku to niby nie jest mało, ale jak dla mnie jednak trochę za mało, jeśli to miałby być numer tego kalibru. Zwróć też uwagę, że ich ojciec również był w centrum, a jakoś na weterana wojennego to on nie wygląda. Ja to widzę tak, że po śmierci jakaś umarła gwiazda nie zdążyła jeszcze dobrze wyzionąć ducha, nim za pomocą Meteor Airlines Sp. z o.o. dostała się w trybie last minute na ziemię i "skumplowała" się z Shionem. Skoro te gwiazdy reprezentują kontraktorów to zapewne mają w sobie jakąś ich cząstkę, coś co ich ze sobą łączy, albo może nawet sama gwiazda jest ich duszą, lub coś w ten deseń. Tam pal sześć te szczegóły, ale generalnie ja to widzę tak, że to, co przyleciało z tym meteorytem skumplowało się z Shionem i może chce przez bramę wrócić do "nieba", albo po prostu założyć konto w banku. oczkod Pożyjemy, zobaczymy.

Właśnie widziałem rawka do czwartego epka. Bez rewelacji i raczej nie ma się czym zachwycać. W paru słowach to będzie tak: Leon Zawodowiec serwuje fanserwis i mamy wprowadzenie do zasadniczej części naszego (obecnie) dramatu, który pewnie będzie jechać już do końca w klimatach tokjodżapan. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak kibicować Misaki i czekać na następny odcinek (no i ewentualny kłombek mocy Hei'a), bo zapowiada się interesująca akcja.

#108 2009-10-30 11:50:56

Zarathustra
Użytkownik

MasterPLASTER napisał:

Co prawda nikt nie wie, co tam w tych małych, żółtych główkach odpowiedzialnych za scenariusz do tej serii siedzi, ale dla mnie to trochę za proste.

Jak chcesz bardziej skomplikowany scenariusz to czekaj na GitS S.A.C. 3 a nie oczekuj tego od anime dla młodych ludzi, które jest nastawione głównie na akcję i co szczególnie widoczne w sezonie drugim loli i masę moe shitu. oczkod

#109 2009-10-30 14:13:59

horo
Użytkownik

Zarathustra napisał:

Pokaż spoiler
Coś mi się wydaje, że ta mała Suou zginęła w pierwszym odcinku podczas upadku meteorytu. Jej brat jest cały poraniony, ojciec też pokrwawiony a jej w ogóle nie widać nawet (plus nie ma na sobie teraz żadnych blizn). Zginęła albo na skutek tego jej ciało zamieniło się w coś dziwnego (Shion widzi jakąś niebieską smugę). Dodatkowo ten kamień, który obecnie nosi Suou leżał wtedy zalany krwią (pewnie jej). Możliwe, że moc Shiona to jakiś rodzaj materializacji lub wskrzeszenia, jego zapłata trwająca blisko dwa lata była strasznie długa, więc może jest adekwatna do tak potężnej mocy.

Dziwne też, że mogą się ze sobą komunikować na odległość, to raczej nie jest jego specjalna moc jaką nabył po wypadku.

a na koniec Shion wskrzesi Yin i bedzie heppy xD

e4d5147510fece6emed.jpg

#110 2009-10-30 15:09:22

MasterPLASTER
Użytkownik

Zarathustra napisał:
MasterPLASTER napisał:

Co prawda nikt nie wie, co tam w tych małych, żółtych główkach odpowiedzialnych za scenariusz do tej serii siedzi, ale dla mnie to trochę za proste.

Jak chcesz bardziej skomplikowany scenariusz to czekaj na GitS S.A.C. 3 a nie oczekuj tego od anime dla młodych ludzi, które jest nastawione głównie na akcję i co szczególnie widoczne w sezonie drugim loli i masę moe shitu. oczkod

Pokaż spoiler
ysosrsjuly.th.jpg

GitSa jeszcze żadnego nie widziałem - nie zając nie ucieknie - ale wątpię żeby pod względem złożoności był w stanie konkurować ze Zbuntowanym Aniołem. oczkod Cóż, wczora, z wieczora mogły mi jakieś zwoje pod kopułą niedomagać i może trochę za bardzo poleciałem metaforyczną epiką, ale generalnie zmartwychwstawanie jakoś nie bardzo mi pasuje do klimatów darkera, a zwłaszcza teraz, gdy koszą tam każdego jak leci. Oczywiście to samo mógłbym powiedzieć z pół roku temu o loli i fanserwisie, dlatego tak jak pisałem - nie wiadomo, co tam w tych małych żółtych główkach siedzi. Znaczy się wiadomo, że kasa, którą generują otaku, oglądając loli i fanserwis, no ale wszystko ma swoje granice. Mimo wszystko liczę na coś głębszego - nie żeby tam od razu jakieś szyby głębinowe chciał, wystarczy jakaś mała dziura w ziemi 2x2x2 [m] - bo Misaki coś tam działa, a ona nie jest li tylko wyłącznie od generowania fanserwisu.

horo napisał:

a na koniec Shion wskrzesi Yin i bedzie heppy xD

Na razie w sumie nie ma po co, bo z technicznego punktu widzenia ona chyba raczej jeszcze żyje. Zresztą bez kitu, nie po to oni się tam wszyscy zabijają, żeby potem na koniec spotkać się na wspólnej imprezie integracyjnej. oczkod

#111 2009-11-01 13:04:33

predini
Użytkownik

Pokaż spoiler
Bardzo niepodoba mi się to co zrobili z Suou. Z tętniącej życiem osoby zmieniła się w bezcharakterne zero. Że niby kontraktor nie ma uczuć? A czy to nie jest przypadkiem domena marionetek, a kontraktorzy poprostu się nimi w ogóle nie kierują? Wszyscy kontraktorzy są wręcz zasypywani nagłymi wybuchowymi zmianami uczuć prócz naszego Heia i tej dziewczynki. Oby nie próbowali jej upodabnić do Yin...

Ostatnio edytowany przez predini (2009-11-01 13:05:10)

#112 2009-11-13 13:25:04

MasterPLASTER
Użytkownik

OH, YEAAAAH! OH, TAK! UHUMMM! AHA!
[!Spoiler zawiera zdjęcia o ISTOTNEJ treści z odcinka 6!]

Pokaż spoiler
yinep06.jpg

A teraz szybkim sprintem do Wisły na 4x po 100m przy -20 z włączoną lodówką na plecach i już możemy lecieć z komentem "na trzeźwo". Jak widzę odcinek piąty przeszedł bez większego echa, czemu się specjalnie nie dziwię, bo sam po jego obejrzeniu zrobiłem się taki beznamiętny, że stado gołych bab by mi zaczęło po chałupie latać, a ja pozostawałbym niewzruszony. Choć w sumie tak nie do końca, bo cholernie irytowała (i w sumie dalej irytuje) mnie ta bezradność Hei'a. Ktoś powinien mu w końcu zasadzić solidnym momentem obrotowym z buta w d***, żeby się ogarnął, bo jest już taki bezpłciowy, że jeszcze ino brakuje tego, by się tu zaczął rozmnażać przez pączkowanie. I tutaj właśnie wchodzi część szósta, tej cztero-etapowej trylogii, i pojawia się światełko w tunelu, a wiele przesłanek pozwala mieć nadzieję, iż nie jest to pociąg. Co prawda na razie tak sobie beztrosko bełkoce na podstawie rawa, ale jedno zdołałem zrozumieć na pewno, co pozawala mieć nadzieję na lepszą przyszłość:
Pokaż spoiler
Hei jedzie do Tokyo, gdzie najprawdopodobniej uda się do lokalnego CPNu po jednego Tigera, a potem akompaniujący mu chór grecki zaintonuje: POWET IS BACK!
I pozostaje już tylko mieć nadzieję, że to się szybko stanie i seria utrzyma jakiś przyzwoity poziom do końca. A tak w zasadzie zapomniałem wspomnieć, iż martwi mnie jedna rzecz
Pokaż spoiler
- mianowicie na dzień dzisiejszy, jeżeli dobrze liczę, Yin i Hei mają ten sam Kill-to-Death ratio, który wynosi 1:0.
Oczywiście, jeżeli brać pod uwagę tylko drugi sezon. Czemu niby Yin miałaby zrobić coś takiego? Ale to tak nawiasem mówiąc, grunt, że robi się ciekawie.

#113 2009-11-13 18:31:51

Kroko
Użytkownik

Darker than Black Ryuusei no Gemini OVA CM

@EDIT
Dłóższa wersja

Ostatnio edytowany przez Kroko (2009-11-15 21:35:36)

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#114 2009-11-27 22:48:27

aria
Użytkownik

No to w 9 epku zapowiada się

Pokaż spoiler
wielki come back Kiko =D

warneverchanges.png

#115 2009-11-28 01:57:00

MasterPLASTER
Użytkownik

aria napisał:

No to w 9 epku zapowiada się

Pokaż spoiler
wielki come back Kiko =D

YOU ARE DOING IT WRONG!

Pokaż spoiler
guesswhosbackddb.jpg

Pokaż spoiler
readyforactionkikoigair.jpg

FIXED!
szpan
Jak się bawić, to się bawić. Jeszcze nie jestem mistrzem painta, ale aktywnie podpatruje sensi'ów z klasztoru Shaulin-/b/, i mam nadzieję, że w odpowiednim czasie osiągnę odpowiedni poziom zen. oczkod Jakość też nie powala, bo nie miałem akurat tego klipu na dysku i screeny musiałem robić z twójkanał.com, ale myślę, że tragedii nie ma.

No, ale do rzeczy. Jak widać armagjedon został obwieszczony wszem i wobec, i nawet cały panteon greckich bogów nic na to nie poradzi. Jesteśmy zgubieni. I to właśnie mnie wkurza najbardziej w nowym sezonie darkera. Dali nam tylko 12 epków, mówiąc: "Spoko, spoko. Damy mniej, ale za to samej akcji. Wytniemy "zapychacze" - będziecie się spuszczać ze szczęścia." I co? I taekwondo! Zamiast zostawić ładnie uporządkowane i poukładane, pod względem kalibru wrażeń - jak to miało miejsce w jedynce - klocki, wzięli, nawalili wszystkiego do jednego wora. I jest tak, jak jest, czyli zabijanie i wykrwawianie, po czym ujęcie na majty i jedziemy z tym rollercoasterm, aż im się w żołądkach powywraca i się wszystko skończy nieśmiertelnym: "ale o so choozi?". Na takie klimaty, to powinien być osobny odcinek, "na rozluźnienie", a nie ładować takie coś, w zasadzie, to na finiszu serii. Oni tu sobie dokarmiają tym fanserwisem i tak już przetuczonych na drugą stronę otaku, a Hei dalej musi se radzić bez mocy. I pewnie będzie się tak jeszcze męczył do 11 epa, jak nie lepiej. Tyle ino dobrze, że odstawił na bok te soczki z przegotowanych kartofli, i z odcinka na odciek radzi sobie coraz lepiej, ale i tak całą fabułę musi ciągnąć biedna Misaki, i to w dodatku sama, bo reszta cały czas wpada na siebie przypadkiem i się pierze, nbo akcja musi być.

#116 2009-12-12 21:44:15

horo
Użytkownik

Odcinek 9 bardzo mi się podobał a to dlatego, że

Pokaż spoiler
wygląd Hei'a wrócił do normalności smile_big
85498958.th.jpg
teraz zostało mu już tylko odzyskać moce. Wszystko byłoby super gdyby to była połowa serii a nie jej koniec.

e4d5147510fece6emed.jpg

#117 2009-12-12 22:40:21

iruel89
Użytkownik

Ja tam wolałem go jako długowłosego chmiela ale cóż, słuszna uwaga końcówka serii wiec jeśli nie chcą $%^&*()@#  zakończenia to albo mają jakiegoś asa w zanadrzu, lub ewentualnie sezon 3 nas czeka... a 10 odcinek od niemal dwóch dni prosi się o obejrzenie

#118 2009-12-13 00:05:43

Isao
Użytkownik

/me 3 grosze.

Tak jak pierwsza seria mi nie podeszła w ogóle, tak szczerze powiedziawszy, druga naprawdę gniecie i to w znaczącym stopniu. Dodać do niej wątki z pierwszej (przeciętnej) i całość ładnie się komponuje ^^ ale fakt, faktem, ciekaw jestem co wykombinują twórcy, wszak jeszcze dwa odcinki (rzekomo do zakończenia serii) plus 4 OVA... Tak więc z pewnością DTB stanie się kolejną 'cash cow' i zobaczymy sezon trzeci jak nic, ew. oby tylko był dobry jak druga seria [czyste gdybanie]. To chyba jedyne anime prócz One Piece, które oglądam na bierząco smile
(akurat jest to nieliczna z serii, którym nie jestem w stanie nic zarzucić (a nadaje się do oglądania jak mało co), tak jak pokrewnym nabijaczom kabzi (ssący geass etc.) oczkod)
Cóż czas ten 10 epek obejrzeć.

#119 2009-12-13 00:21:55

Qashqai
Użytkownik

Ja wczoraj 10 obejrzałam.

Pokaż spoiler
Kopia? D:
Ja wiem tyle, że Mao w prawdziwym ciele był kopią Stevena Seagala... XDD
No, w 9 wrócił stary Hei (też wolę go krótkowłosego i ogolonego) XD a teraz powraca Yin! >: D yey.
A Misaki wreszcie się spotkała ze swoim wymarzonym bikejem, a ten ją olał. :< (w sumie dobrze, bo najpierw chciał ją zabić XD)

Qashqai.png

#120 2009-12-13 00:58:49

Isao
Użytkownik

xD Niss... znaczy Quashqai dokładnie to samo skojarzenie z 'seagal'em' miałem Oo wtf w ogóle ^^
(gome ze podlinkowanie, tak jakoś ostatnio styczność z tym miałem i mi się skojrzyło od razy xD)
Odcinek dał radę choć zbyt wiele się nie wydarzyło,( imo)... generalnie utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że będzie nam dane doświadczyć kolejnej serii. Nie wierzę, że w owych dwóch epkach plus OVA zamknie się cała historia, zwłaszcza, że znajomy (hi Val xd) coś wspominał iż ma ona opowiadać historię z pomiędzy serii pierwszej, a drugiej, dunno tak tylko słyszałem oO
A że leniwa ze mnie bestia to i tematu całego w tym kierunku nie przeglądałem jak i googlować mi się nie chciało xD

editka:
Dobra, a jednak ciekawość wygrała.
(to tak w gwoli przypomnienia dla tych którzy nie wiedzieli)

Darker than BLACK - Ryuusei no Gemini will be released as DVD/Blu-ray only episodes. The four episodes are the side stories bridging the gap between the first and the second series and will be included in the even number volumes of the DVD/Blu-ray Discs.

Stopka forum

© Animesub.info 2024