Nie jesteś zalogowany.
Obejrzałem wczoraj rawa ostatniego odcinka i tak:
To zakończenie było tak suche, że nie mam już teraz nawet ochoty obejrzeć tych OVA jakie mają wychodzić razem z kolejnymi częściami DVD/BD.
Najlepszym momentem z tego ostatniego odcinka było pokazanie się Golgo 13...
To zakończenie było tak suche, że nie mam już teraz nawet ochoty obejrzeć tych OVA jakie mają wychodzić razem z kolejnymi częściami DVD/BD.
Jestem podobnego zdania... tak jak dla mnie osobiście sama w sobie pierwsza seria jakiś poziom trzymała (choć szału nie robiła), tak cała druga jako jej uzupełnienie aż do właśnie tego ostatniego odcinka stała na dość wysokim poziomie... Jednak po obejrzeniu odcinka 12 mogę szczerze powiedzieć, że tak na dobrą sprawę kompletnie nic się nie wyjaśniło i tylko można snuć domysły o co tak naprawdę w tym chodziło Oo (nie wspomnę o nagłym wtrąceniu i wyjaśnieniu śmierci Youko takim naprawdę z dupy, że niby CIA etc, podwójni szpiedzy, zimna wojna Oo wtf. brakowało tylko ruskich i SSmanów). Zawiodłem się i to strasznie. Widać, że wydawca poczuł zapach wszechobecnego $$ tak więc nie wierzę, że nie będzie nam dane uświadczyć 3 serii (jak to ładnie amerykance ślicznie zwią, istną 'cash cow' pykną nam z tej serii, jak nic)... zwłaszcza, że wspomniane wcześniej OVA mają wyjaśniać jakieś wątki z pomiędzy serii 1 i 2... jak dla mnie czysta kpina i zawód na całej linii... niestety... kolejny :/
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-12-27 03:56:01)
Toż to widzę że ładna sraka "wyszedła"
Zastanawiam się czy nie odpuść oglądanie tego, jeśli mam mieć wyraz twarzy jak Rowan Atkinson podczas patrzania...
A w trzeciej serii pojawi się tajemniczy człowiek w masce o imieniu "Zero", który będzie kierował resztkami syndykatu i paroma kontraktorami w celu wygnania Amerykańców z Japonii xD
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Nie no zawiodłem się strasznie. Pierwsza seria mi się podobała, ale tylko podobała. Druga nie była taka zła, gdyby nie to zakończenie, którego tak na prawdę wcale nie był, znaczy zakończenie było, ale tego co powinno przed nim nasępić, czyli rozwiązanie wszystkiego. to anime, nie jest dla mnie do końca zrozumiałe i czekam na OVA, żeby właśnie dowiedzieć się co było pomiędzy.
Liczę na to, że pojawi się może jeszcze jedna seria, która to wszystko ładnie uporządkuje i porządnie zakończy.
Zakończenie raczej sugeruje że będzie ciąg dalszy:)
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Zakończenie raczej sugeruje że będzie ciąg dalszy:)
Ten ":)" raczej jest nie na miejscu...
Ech ten wyzysk dla kasy, to niszczy wszystko :/
Z tego co piszecie, to nie ma sensu aż nie wyjdzie 5 seria...
Ehh... to wszystko to czysta symbolika i mity ^.^ nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego że historia Izanami i Izanagi to japoński mit kosmogoniczny, więc to zakończenie jest wystarczająco spójne i przemyślane (aczkolwiek fakt że troszkę sztampowe)
Coś poniekąd w tym racji jest... faktycznie zaczerpuje nieco prócz samych imion postaci (jak zresztą większość serii anime), ale taki przeciętny widz nie jest w stanie tego dostrzec jeśli nie zmusi się do wygogoglowania czegokolwiek (o ile nie mieszka w 'kraju kwitnącej wiśnii' i jest bardziej zaznajomiony z ich kulturą)... Dla przykładu taki Evangelion przesiąknięty do szpiku różnymi przesłankami jak i smaczkami nawiązującymi do biblii czy też II wojny światowej.
Co też nie zmienia faktu, że naprawdę nie do końca chyba autorom udało się przekazać to co tak naprawdę chcieli i osobiście wciąż uważam, że naprawdę schrzanili serię z bardzo dużym potencjałem.
tutaj jeszcze quote z wypowiedzią znajomego, który konta zakładać nie chciał zbyt dla jednego postu ot temat go zainteresował pobieżnie z racji iż seria mu się podobała (w zasadzie obie):
a co do Izanami i Izanagi to faktycznie jest taki mit, i dtb do niego nawiazuje, ale nie wystarczajaco dobrze, i dlatego druga seria, choc imo fabularnie swietna (nie porownam do jedynki, bo jedynka to jednak niemal kazdy jeden ep = inna historia; a gemini to juz jedna spojna calosc) to jednak zakonczenie jest niegodne poprzedzajacych je odcinkow
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-12-29 01:27:07)
Cóż muszę przyznać, że skopali tą serie, ale zobaczymy co wycisną z tych dvd, bo ta zapowiedź, która się ukazała nie była taka zła.
Pożyjemy zobaczymy.
Wreszcie obejrzałam ostatni odcinek i tym razem zniechęcili mnie do DtB chyba na dobre. Bardzo wyraźnie zapowiedzieli 3 serie ale co niby miałoby w niej być nowy "syndykat" walczący z nowym niebieskowłosym bohaterem Oczywiście nadzieja umiera ostatnia więc OVA jeszcze obejrzę ale wole się po nich nie spodziewać niczego specjalnego.
Dla mnie nie było źle. Wszystko w miarę się kupy trzymało do... końca?:P No bo końcówki nie zrozumiałem w ogóle. I wątpię by ktokolwiek to zrozumiał. W ciągu ostatnich 60 sekund potrafili pokazać więcej niż przez cały odcinek. Jeżeli powstanie nowa seria - pewnie obejrzę, ale gdy będą tak dalej zbywać widza pewnie sobie daruję.
To powinno mieć minimum ~20 odcinków by się kupy trzymało. Mnóstwo chwilowych bohaterów i watków z czego żaden nie wyjaśniony lub w taki sposób(co z tym chuliganem zakochanym w Suou?), że nawet twórca nie wiem o co w tym chodzi bo Darker Than Black ma być tajemniczy z zasady, tak poprostu, nawet jak się nie klei kupy. "Brama jest miejscem gdzie spełniają się marzenia" piękne podkładka dla bezsensownych i nie trzymających się kupy zagrań.
3 Obejrzę napewno. Pierwsza seria bardzo mi się podobała, druga też byla niezła do... pewnego momentu.
Ostatnio edytowany przez predini (2009-12-29 18:25:58)
Wtf. O ile seria była znośna (przyjemna dla oka i nawet wciągająca) to końcówka jest co najmniej przesadzona :/. Rozumiem że to tylko 12 epów i nie ma czasu zagłębiać się w niektóre wątki ale to jest przesada. Wymuszony dramatyzm, zakończenie na siłę, a czarę goryczy przelewają kiczowate zabawki Madame Oreille (Lazer Gun? LOL). Mimo wszystko sam fakt powstania DtB2 oceniam pozytywnie, a to ze względu na zajefajny ost, z którym się raczej zaprzyjaźnię na dłużej (imo już od samego początku muzyka świetnie komponowała się z akcją).
Może dokończycie Fate/Stay Night rozpoczęte przez akumę?
Darker Than Black: Gaiden OVA
Ktoś mógłby napisać o tym coś więcej Byłbym wdzięczny
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Na AniDB w jednym z postów przeczytałem, że ma być 5 odcinków OAV dołączanych do kolejnych płyt począwszy od vol.2.