Nie jesteś zalogowany.
Wanutandetu - ten, który lubi placki.
Kakaenedu - ten, który trolluje.
Kira - ten, który się masowo błaźni.
Zayudachu - ten, który chami i pięknie zaczyna wesoły spam.
Masuteru Purasuteru - ten, który pewnie coś powie.
Darumonodubaku - ten, który walczy z pokemonami.
Kuwiride - ten, który karci.
Jak jeszcze jakieś znajdę w słowniku, to zapodam.
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2010-01-04 22:36:37)
"Skazany na zajebistość"
Sorakutaku - ten, który koduje i trzepie pałkami.
TaigaNisen - uber cute sudden girl appearance loli
suturusicu - pagan szatan flaki z olejem i cute rape devil
SetsuZero - ma wszystko i wszystkich w dupie
Gasolina - wciąż obecna na stacjach benzynowych
Sebenu Deisu - super kóhaż
Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-01-04 23:17:00)
Ja jeszcze takie kojarzę:
Tommu - mądrość nieskalana.
Shellyu - niewiasta nieczysta.
Qashaquaiu - dosłownie po polsku to "zepsuty wał korbowy".
Zamora - ten, co wszystkich pozdrawia.
Hakutakutake - ten, co tymczasowo bębni na festynach lub pan cymbałki.
Badzia (wbrew pozorom to imię męskie) - ten, który włada językiem nigeryjskich separatystów.
Jak co mi się jeszcze przypomni, to napiszę.
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2010-01-04 23:01:02)
O, znalazłem jeszcze kilka:
Ansiu - ten, który umiera, bo się nie bawi.
Zaratu Saturatu - ten, który milczy, mimo że powinien mówić.
Auriusu - ten, który myśli.
Seru Eisu - ten z za miękkim sercem i twardą głową.
"Skazany na zajebistość"
Mamahataka lub (dla ambitnych) Hataknohaha - baaardzo porządna kobieta
Ja też znam jedno:
Kshyshu - mówiący językami :d
Qashaquaiu - dosłownie po polsku to "zepsuty wał korbowy".
Ja w tym przypadku podkreślę, że to jest miano żeńskie, aczkolwiek często stosowane, nie wiedzieć czemu, w parze ze słowem "nii-san"... D:
Hmm... Mi się kojarzy jedno, Rejuksu, czyli ten, który gada głupoty... hmm, albo ten, co się próbuje nieudolnie ukrywać, nie pamiętam. XD
Mógłby ktoś wspomóc z rozszyfrowaniem tego poniżej
mniej więcej z początku jest chyba coś ala 'anata no asoko suki kushite agećośtam'
(głowy nie daję...)
dokładniej jest tam napisane:
あなたのアソコ。。。つきくしてあげる♪
anata no asoko... tsuki kushite ageru♪
Od razu uprzedzam, że nie umiem japońskiego, jedynie znam podstawy, a prawie cała moja wiedza opiera się na wakanie i google. Dotychczas mi to wystarczało, żeby coś sobie przetłumaczyć, ale z tym razem kompletnie nie mam pomysłu...
Z tłumaczeniem, nawet dla bardziej zaawansowanych, mogą być spore problemy, gdyż jest to jedynie zapis fonetyczny, a jak wiemy w japońskim, znaczenie często zależne jest od pisowni i kontekstu...
Pierwsza część dosłownie to "twoje miejsce", ale może być o dziwo tłumaczone w bardzo dwuznaczny sposób, głownie przez zapisanie asoko w katakanie, o którym nie wypada mi tutaj wspominać...
Z drugą częścią mam jeszcze większy kłopot, gdyż zależnie od kontekstu może być naprawdę różnie tłumaczona. Domyślam się, że jest to tekst jakiejś piosenki, więc nawet nie zamierzam strzelać "co autor miał na myśli"...
Może pomoże ci, że podstawowe znaczenia: tsuki to księżyc/miesiąc, a ageru - latać/wznosić się.
Więcej niestety nie jestem w stanie pomóc...
Ostatnio edytowany przez spychacz (2010-01-23 02:53:39)
Z tego co pamiętam, to taki zapis (w katakanie) stosuje się, żeby podkreślić jakiś wyraz (w tym wypadku "tam"), ale to taki off-top
Z pewnych źródeł wiem, że jest to tytuł hentaja więc z całą pewnością "asoko" w katakanie można przełozyć jako "cipka".
Witam,
nie mam pojecia gdzie moglbym spytac, a zauwazylem ze tutaj niektorzy sa obeznani w japonskim. Troche nie w temacie mangi czy anime (to tez ogladam) ale mam pytanko. Co oznacza wyrazenie cos jak: kjudziu kjuten kju xD dokladnie chodzi mi o 9:02 tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=0oA0JKMv … re=channel
Fajnie by bylo jakby ktos rozszyfrowal te slowa zachwytu sedziow jak ma ktos czas albo cos:)
pozdrawiam
99,9
o dzieki:D a dalbys rade rozszyfrowac jeszcze pare tych slowek:D?? neistety nie ogarniam japonskiego:D planuje sie uczyc, no ale kasy brak narazie xD
Moja znajomość japońskiego jest bardzo podstawowa. ;]