Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Temat zakładam, aby podpytać Was o produkcję, która w lutym pojawiła się w Polsce na DVD - chodzi o Halo Legends - serial anime nakręcony na podstawie serii gier komputerowych na XboXa. Okładka wygląda tak:
Polecę przy okazji miejsce, w którym można wygrać ten serial - http://quentin.blox.pl/html
Ja z 6 krótkich odcinków oglądałem . Podobały mi się ze 2-3 . Najlepszy był ala Dragol Ball . Dla tych co grali w gre i im sie podobała myśle , że pozycja obowiązkowa ale żadnego szału to nie ma
Origins I i Origins II - Najlepiej opowiedziana z opowiastek, pierwsza część animacyjne ani stylowo "nie robi", ale druga już nadgania pod tym względem.
The Duel - Pierwsze co się rzuca w oczy to ten filtr graficzny, ogólnie jednak wrzucenie covenantów w klimat feudalnej Japonii mnie rozwaliło. Osobiście mi się nie podobało.
Homecoming - Całkiem niezła historyjka (Jak na uniwersum Halo), na pewno nie dla fanów happy endów.
Odd One Out - Nie będę tego jechał, bo ewidentnie widać, że to żart. Mimo wszystko połączenie Halo z DBZ było chyba najbardziej odjechanym motywem w tej kompilacji. The Duel to przy tym rewelacja.
Prototype - I CAME! Za sprawą studia Bones ta produkcja animacyjnie wymiata. Kosmitom po serii z dużego kalibru wypadają kolorowe flaki i w ogóle cacy. Historia tutaj to sprawa drugorzędna, ale też ujdzie.
The Babysitter - Gdyby nie QUALITY, które wali po gałach prawie co scenę to byłoby super (no i te budynki starożytnej cywilizacji, które wyglądają jak japońskie pagody).
Packaged - Średniej jakości CGI, które jednak tutaj wystarcza, ogólnie cały epizod to jazda bez trzymanki przesiąknięta efekciarskim kiczem (jak całe Halo).
Muszę stwierdzić, że to anime mile mnie zaskoczyło. Jako antyfan uniwersum (zaczęło się po pierwszej PCtowej części i tak trwało latami), zainteresowałem się tą pozycją. A nuż widelec będzie fajne. I się nie myliłem. Pierwsze dwa epy to świetny wstępniak do tego co się działo później. Duel cechował się fajnym klimatem. Homecoming to istny wyciskacz łez - i to dosłownie (to to z tymi klonami, racja?). Odd One Out - tragedia, żart twórców i ogólnie tandeta. DBZ + Halo? C'mon. Najgorszy ep ze wszystkich. Prototype był wypaśny od początku do końca. Początek to istny wyciskacz łez, a potem to czysta akcja w mechu. The Babysitter... hmm.. takie action adventure. Fajna była ta spartanka...
Ogólnie seria mile mnie zaskoczyła. Na tyle, że postanowiłem poszperać w necie za tanimi wersjami dostepnych gierek (niestety gorszych pctówek, bo nie będę wydawał specjalnie na konsole, a i na padzie w fpsy grać nie lubię za bardzo).
Moja ocena: 8+/10.
Mi osobiście najbardziej podobał się epizod The Babysitter, wyobraźnię pobudził zaś The Duel. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale zrobiony był on trochę w stylu Tarantinowskiego Kill Billa - szczególnie sceny walki przypominały mi te z Umą Thurman w roli głównej
Origins I i Origins II - Najlepiej opowiedziana z opowiastek, pierwsza część animacyjne ani stylowo "nie robi", ale druga już nadgania pod tym względem.
The Duel - Pierwsze co się rzuca w oczy to ten filtr graficzny, ogólnie jednak wrzucenie covenantów w klimat feudalnej Japonii mnie rozwaliło. Osobiście mi się nie podobało.
Homecoming - Całkiem niezła historyjka (Jak na uniwersum Halo), na pewno nie dla fanów happy endów.
Odd One Out - Nie będę tego jechał, bo ewidentnie widać, że to żart. Mimo wszystko połączenie Halo z DBZ było chyba najbardziej odjechanym motywem w tej kompilacji. The Duel to przy tym rewelacja.
Prototype - I CAME! Za sprawą studia Bones ta produkcja animacyjnie wymiata. Kosmitom po serii z dużego kalibru wypadają kolorowe flaki i w ogóle cacy. Historia tutaj to sprawa drugorzędna, ale też ujdzie.
The Babysitter - Gdyby nie QUALITY, które wali po gałach prawie co scenę to byłoby super (no i te budynki starożytnej cywilizacji, które wyglądają jak japońskie pagody).
Packaged - Średniej jakości CGI, które jednak tutaj wystarcza, ogólnie cały epizod to jazda bez trzymanki przesiąknięta efekciarskim kiczem (jak całe Halo).
Podpisuje sie rękoma i nogami... z kilkoma uwagami.
Packaged - ORGAZM tak powinna wyglądać gra.
Prototype - mistrzostwo ale jak dla mnie ten prototyp za bardzo gundam'a przypominał.
The Duel - mnie się podobałooo
The Babysitter i Odd One Out nie czaje jednego.. te panny są szczupłe itd. ale w pancerzach są masywniejsze i większe od Master Chief'a i dodatkowo mam zastrzeżenia jakoby te uderzenie mogło powalić Spartana... co z polem siłowym?!
I jeden spartan potrafił kłaść armie a w Halo Legends są co najwyżej mocni.
ogólnie bałem się co Japończycy zrobią z Halo, nie licząc The Duel było zajebiście zwłaszcza oprawa audiowizualna wgniatała mnie w siedzenie ( naszukałem się ale pobrałem wersje full HD). Tak przyznaje się jestem fanem serii i niewstydzenie się tego xO a dzięki temu bawiłem się świetnie, nie zostałomi nic innego jak czekać na Halo: Reach \(^o^)/
A ja wygrałem ten konkurs i czeka na obejrzenie i puszczenie dalej przez Allegro Gdyby ktoś chciał sobie zaklepać kupno, niech pisze na PW.
A w ogóle, to dostałem też Animatrixa w paczce
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Strony 1