#1 2010-03-17 11:51:55

HaloLegendy
Użytkownik

Halo Legends - anime s-f na podstawie gry

Temat zakładam, aby podpytać Was o produkcję, która w lutym pojawiła się w Polsce na DVD - chodzi o Halo Legends - serial anime nakręcony na podstawie serii gier komputerowych na XboXa. Okładka wygląda tak:
halo-legends-dvd-okladka_1730i.jpg

Polecę przy okazji miejsce, w którym można wygrać ten serial - http://quentin.blox.pl/html

#2 2010-03-17 12:14:26

B-Rabbit
Użytkownik

Odp: Halo Legends - anime s-f na podstawie gry

Ja z 6 krótkich odcinków oglądałem . Podobały mi się ze 2-3 . Najlepszy był ala Dragol Ball . Dla tych co grali w gre i im sie podobała myśle , że pozycja obowiązkowa ale żadnego szału to nie ma

#3 2010-03-17 12:30:16

Zarathustra
Użytkownik

Origins I i Origins II - Najlepiej opowiedziana z opowiastek, pierwsza część animacyjne ani stylowo "nie robi", ale druga już nadgania pod tym względem.
The Duel - Pierwsze co się rzuca w oczy to ten filtr graficzny, ogólnie jednak wrzucenie covenantów w klimat feudalnej Japonii mnie rozwaliło. Osobiście mi się nie podobało.
Homecoming - Całkiem niezła historyjka (Jak na uniwersum Halo), na pewno nie dla fanów happy endów.
Odd One Out - Nie będę tego jechał, bo ewidentnie widać, że to żart. Mimo wszystko połączenie Halo z DBZ było chyba najbardziej odjechanym motywem w tej kompilacji. The Duel to przy tym rewelacja.
Prototype - I CAME! Za sprawą studia Bones ta produkcja animacyjnie wymiata. Kosmitom po serii z dużego kalibru wypadają kolorowe flaki i w ogóle cacy. Historia tutaj to sprawa drugorzędna, ale też ujdzie.
The Babysitter - Gdyby nie QUALITY, które wali po gałach prawie co scenę to byłoby super (no i te budynki starożytnej cywilizacji, które wyglądają jak japońskie pagody).
Packaged - Średniej jakości CGI, które jednak tutaj wystarcza, ogólnie cały epizod to jazda bez trzymanki przesiąknięta efekciarskim kiczem (jak całe Halo). oczkod

#4 2010-03-17 13:10:52

_KiRA
Użytkownik

Muszę stwierdzić, że to anime mile mnie zaskoczyło. Jako antyfan uniwersum (zaczęło się po pierwszej PCtowej części i tak trwało latami), zainteresowałem się tą pozycją. A nuż widelec będzie fajne. I się nie myliłem. Pierwsze dwa epy to świetny wstępniak do tego co się działo później. Duel cechował się fajnym klimatem. Homecoming to istny wyciskacz łez - i to dosłownie (to to z tymi klonami, racja?). Odd One Out - tragedia, żart twórców i ogólnie tandeta. DBZ + Halo? C'mon. Najgorszy ep ze wszystkich. Prototype był wypaśny od początku do końca. Początek to istny wyciskacz łez, a potem to czysta akcja w mechu. The Babysitter... hmm.. takie action adventure. Fajna była ta spartanka...

Pokaż spoiler
...która i tak musiała zginąć -.-...

... wielka szkoda. Ogólnie odcinek całkiem milusi, z szokującym momentem.
Pokaż spoiler
Dopóki nie zdjęła hełmu, myślałem że to facet xD

Packaged to nic innego jak połączenie Advent Children z uniwersum Halo.

Ogólnie seria mile mnie zaskoczyła. Na tyle, że postanowiłem poszperać w necie za tanimi wersjami dostepnych gierek (niestety gorszych pctówek, bo nie będę wydawał specjalnie na konsole, a i na padzie w fpsy grać nie lubię za bardzo).

Moja ocena: 8+/10.

#5 2010-03-22 16:48:57

HaloLegendy
Użytkownik

Mi osobiście najbardziej podobał się epizod The Babysitter, wyobraźnię pobudził zaś The Duel. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale zrobiony był on trochę w stylu Tarantinowskiego Kill Billa - szczególnie sceny walki przypominały mi te z Umą Thurman w roli głównej smile

#6 2010-07-05 19:10:00

Zgrzyt
Użytkownik

Zarathustra napisał:

Origins I i Origins II - Najlepiej opowiedziana z opowiastek, pierwsza część animacyjne ani stylowo "nie robi", ale druga już nadgania pod tym względem.
The Duel - Pierwsze co się rzuca w oczy to ten filtr graficzny, ogólnie jednak wrzucenie covenantów w klimat feudalnej Japonii mnie rozwaliło. Osobiście mi się nie podobało.
Homecoming - Całkiem niezła historyjka (Jak na uniwersum Halo), na pewno nie dla fanów happy endów.
Odd One Out - Nie będę tego jechał, bo ewidentnie widać, że to żart. Mimo wszystko połączenie Halo z DBZ było chyba najbardziej odjechanym motywem w tej kompilacji. The Duel to przy tym rewelacja.
Prototype - I CAME! Za sprawą studia Bones ta produkcja animacyjnie wymiata. Kosmitom po serii z dużego kalibru wypadają kolorowe flaki i w ogóle cacy. Historia tutaj to sprawa drugorzędna, ale też ujdzie.
The Babysitter - Gdyby nie QUALITY, które wali po gałach prawie co scenę to byłoby super (no i te budynki starożytnej cywilizacji, które wyglądają jak japońskie pagody).
Packaged - Średniej jakości CGI, które jednak tutaj wystarcza, ogólnie cały epizod to jazda bez trzymanki przesiąknięta efekciarskim kiczem (jak całe Halo). oczkod

Podpisuje sie rękoma i nogami... z kilkoma uwagami.

Packaged - ORGAZM tak powinna wyglądać gra.
Prototype - mistrzostwo ale jak dla mnie ten prototyp za bardzo gundam'a przypominał.
The Duel - mnie się podobałooo
The Babysitter i Odd One Out nie czaje jednego.. te panny są szczupłe itd. ale w pancerzach są masywniejsze i większe  od Master Chief'a i dodatkowo mam zastrzeżenia jakoby te uderzenie mogło powalić Spartana... co z polem siłowym?!
I jeden spartan potrafił kłaść armie a w Halo Legends są co najwyżej mocni.

ogólnie bałem się co Japończycy zrobią z Halo, nie licząc The Duel było zajebiście zwłaszcza oprawa audiowizualna wgniatała mnie w siedzenie ( naszukałem się ale pobrałem wersje full HD). Tak przyznaje się jestem fanem serii i niewstydzenie się tego xO a dzięki temu bawiłem się świetnie, nie zostałomi nic innego jak czekać na Halo: Reach \(^o^)/

#7 2010-07-06 22:15:31

Quithe
Użytkownik

A ja wygrałem ten konkurs i czeka na obejrzenie i puszczenie dalej przez Allegro jezor Gdyby ktoś chciał sobie zaklepać kupno, niech pisze na PW.

A w ogóle, to dostałem też Animatrixa w paczce smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024