Nie jesteś zalogowany.
Mam pewien problem. Ładuję do aegi plik mkv, który ma 2 ścieżki dźwiękowe: domyślna angielska i druga japońska. Da radę jakoś zmienić ścieżkę w aegi, czy trzeba najpierw bawić się z kontenerem i zmienić domyślną na japońską?
Audio=> open audio fille. zaznaczasz plik i powinno ci wyskoczyć okienko i 2 ścieżki do wybory, japońska jest przeważnie pod nr. 2.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2010-04-02 01:59:31)
Nick na ANSI: bobek784v2
Problem polega właśnie na tym, że przy otwieraniu video/audio z automatu otwiera mi pierwszą ścieżkę.
Mi wyskakuje okienko "Choose audio track", więc przeinstaluj aegi i sprawdź czy zadziała.
Mi wyskakuje okienko "Choose audio track", więc przeinstaluj aegi i sprawdź czy zadziała.
Lol, tak sobie z głupa to teraz sprawdziłem i faktycznie jest coś takiego, przynajmniej przy wersji 2.1.8. Co prawda specjalnie to mi potrzebne nie jest, ale swego czasu to musiałem specjalnie wypruwać osobną ścieżkę z kontenera, żeby się przy jednym subie móc pobawić. Od kiedy to wprowadzili, tak pytam z ciekawości?
Właśnie chyba od wersji 2.1.8 równocześnie z wprowadzeniem tego, że audio i video trzeba ładować oddzielnie.
Chyli powinna wystarczyć aktualizacja skoro w starszych wersjach to nie działa.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2010-04-02 13:34:20)
Dzięki, zaraz zaktualizuje. Mam akurat 2.1.7
Ostatnio edytowany przez Kensai (2010-04-02 14:28:27)
Nie chcę robić nowego tematu, więc:
Po usunięciu Aegisub 2.1.6 i instalacji wersji 2.1.8 anime po załadowaniu do programu nie ma głosu jak daje "odtwarzanie". Dźwięk jest dopiero gdy załaduje audio z video, ale gdy to wyłączę, znów dźwięku nie ma.
Jakieś pomysły?
Tak właśnie jest w nowej wersji. Nie jest to żaden błąd. Było przeczytać wprowadzane zmiany przed instalacją nowej wersji
No trzeba było, bo to teraz wilka lipa jest :/ Poczytam sobie o tym. Nie da rady jakoś ustawić, aby się ładowało jak w poprzednich wersjach?
Sposób to przejście na starszą wersję
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Też mi to nie pasowało na początku, ale da radę się przyzwyczaić.
Ja tam nie narzekam, dzięki temu w końcu się przemogłem do włączania paska audio, przydaje się
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
A ja mam inny problem. Posiadam wersje aegi 2.1.7 i ciągle mam cyrki z dźwiękiem, jak załaduje video i nacisnę odtwarzanie, to wyskakuje mi error.
Takie coś:
I nie ma w ogóle dźwięku.
Wie ktoś może co z tym zrobić?
Edit.
Już znalazłem przyczynę.
Ostatnio edytowany przez Rose (2010-04-12 15:38:28)