Nie jesteś zalogowany.
Dziwi mnie, że nie ma takiego przyklejonego tematu. Mógłby szybko rozwiązać wiele problemów, zamiast pytać się np. o kodeki można byłby ściągnąć stabilny program przez tej potrzeby. Taka moja sugestia, ale do rzeczy ;-).
Jaki odtwarzać najbardziej polecacie? Potrzebuję go głównie do Evangeliona 2.22 (720p/.mkv) z napisami w formacie .ass (z którymi moje programy; allplayer, bestplayer, windows media player/classic się gryzą). Reinstalowałem windowsa, a kodeki wgrane mam tylko podstawowe, wcześniej napisy w formacie .ass działały, ale nie pamiętam czy miałem film w .mkv .
Z góry dziękuję dżentelmenom za pomoc .
CCCP + MPC HC
a jak słaby komp to jeszcze jakieś "cuda" albo CoreAVC 2.0.
Nick na ANSI: bobek784v2
K-Lite Codec Pack wersja STANDARD i w czasie instalacji wybierz Haali Media Splitter, zainstaluje ci się automatycznie Media Player Classic.
VLC odtwarza chyba wszystko ale nie działają na nim style ASS.
Możesz też spróbować SMplayer[MPlayer SVN Windows z GUI SMPlayer] http://www.mplayerhq.hu/design7/dload-pl.html
KMPlayer + K-lite paczka albo ffdshow. Poteżny program w którym można ustawić naprawdę wszystko, oraz świetnie chodzi na starszych maszynkach. Naprawdę nie wiem jak można oglądać coś na MPC. KMP a MPC to jak FF a IE ;]
Zainstaluj DirectVobSub http://www.free-codecs.com/download/directvobsub.htm napisy powinny się pojawić w podanych przez ciebie odtwarzaczach
Ja używam najnowszej wersji K-Lite Codec, instaluje z paczuszki to co mi potrzebne+CoreAVC 2.0+AC3 i nie ma mowy żeby mi jakiś film nie chodził, a używam SubEdit Playera.
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Koledze chodzi o obsługę napisów .ass, a nie odtwarzanie filmów. DirectVobSub powinien załatwić sprawę.
KMPlayer + K-lite paczka albo ffdshow. Poteżny program w którym można ustawić naprawdę wszystko, oraz świetnie chodzi na starszych maszynkach. Naprawdę nie wiem jak można oglądać coś na MPC. KMP a MPC to jak FF a IE ;]
A można, aż tak potężny mimo tych wszystkich opcji KMP nie jest. Nie ma choćby wsparcia dla SSA/ASS (nie wyświetla stylów, pozycjonowania etc. no w zasadzie niczego, odczytuje niczym goły srt ). No chyba, że jest jakaś nowa wersja, o której nie wiem *_*
A tak standardowo to CCCP+MPC ew. K-lite+MPC i nigdy żadnych problemów nie miałem.
Z KMP korzystam również, jednak problem z ass jest strasznie uciążliwy przy oglądaniu.
Ostatnio edytowany przez MuSeSu (2010-06-15 10:55:22)
Subedit
W KMP działają style SSA/ASS trzeba tylko zaznaczyć te opcję jak na obrazku
Uploaded with ImageShack.us
Wgrałem DirectVobSub i napisów dalej nie ma, natomiast w SubEdit Playerze polskie znaki nie są wyświetlane, przez co napisy są kompletnie nie czytelne.
Pytam się o sam program, bo nie mam zboczenie na tym tle i nie lubię się pieprzyć :].
PS: Komputer z kartą Geforce 8800.
Ostatnio edytowany przez Smigolx (2010-06-16 01:11:04)
do odtwarzania wystarczy MPC-HC http://mpc-hc.sourceforge.net/
wystarczy zaznaczyc wszystkie filtry w programie http://img815.imageshack.us/i/filtry.png/
i wlaczyc napisy http://img816.imageshack.us/i/napisy.png/
a jak odpali nie te co trzeba to wystarczy File-->load subtitles
zadnego pieprzenia sie z kodekami
Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2010-06-16 01:29:25)
W KMP działają style SSA/ASS trzeba tylko zaznaczyć te opcję jak na obrazku...
Niby tak, jednak mimo tego wciąż są spore problemy i niedociągnięcia. Czcionek z mkv nie wczytuje (chyba, że tylko u mnie). Plus rozmiar czcionki dialogowej pozostaje taki jaki się ustawiło w programie. (jeśli posiada się akurat ową czcionkę i ma się ustawiony większy rozmiar, aniżeli w stylu ass, to wczytuje ten nasz, przez co czasem ze zdań 2-liniowych robią się 3, a i nawet 4 liniowe Oo). Imo biednie względem mpc i pochodnych. Bo o subedicie wypowiadać się nie będę... powinni tego zakazać tak samo, jak i bestplayera czy tam allplayera w pakiecie gratis
Jak możesz mieć spieprzone znaki polskie i zwalasz to na SubEdita, skoro nie on je wczytuje, tylko DirectVobSub bądź ffdshow? Jak wczytujesz SSA w SubEdicie, no to wtedy zmień kodowanie napisów w notatniku, a nie na niego zwalasz winę.
SubEdit - cud techniki? Działa na Windows 7 i odpala nawet największe HD kosmosy. Ale i tak wolę MPC.
właśnie ja mam problemy z subeditem pod win 7 nie odpala mi plików dlatego używam mpc-hc
Czy stwierdzenie, że player SubEdit nie wyświetla mi poprawnie napisów jest zwalaniem winy na niego? Trochę przesadzasz z chamstwem ;p.
matiasmovie, i właśnie takiego złotego środka szukałem. W weekend sprawdzę i ewangeliona obejrzę . THX
marconii2002 napisał:W KMP działają style SSA/ASS trzeba tylko zaznaczyć te opcję jak na obrazku...
Czcionek z mkv nie wczytuje (chyba, że tylko u mnie). Plus rozmiar czcionki dialogowej pozostaje taki jaki się ustawiło w programie. (jeśli posiada się akurat ową czcionkę i ma się ustawiony większy rozmiar, aniżeli w stylu ass, to wczytuje ten nasz, przez co czasem ze zdań 2-liniowych robią się 3, a i nawet 4 liniowe Oo).P
Dzięki śliczne, ja właśnie takiego programu szukałem...
Subedit wymaga odinstalowania windows media playera i doinstalowania patcha do visty
Dzięki śliczne, ja właśnie takiego programu szukałem...
Sprawdź też GOMa i SMplayera - też niezbyt lubią style ASS
Pewnie jakaś b. stara wersja. Już ta sprzed roku nie miała problemu z MKV.