Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem, nie oglądam zazwyczaj
Fansub Butazaru + dobra jakość anime czy Hyper z 1. odcinkiem dziennie w jakości kablówki.
Wybór jest prosty
Fansub Butazaru + dobra jakość anime czy Hyper z 1. odcinkiem dziennie w jakości kablówki.
Wybór jest prosty
Lub youtube, ja tam oglądałem i nie narzekam zarówno na jakość tłumaczenia jak i jakość obrazu i dźwięku ;]
Envie napisał:Fansub Butazaru + dobra jakość anime czy Hyper z 1. odcinkiem dziennie w jakości kablówki.
Wybór jest prostyLub youtube, ja tam oglądałem i nie narzekam zarówno na jakość tłumaczenia jak i jakość obrazu i dźwięku ;]
+1 Nie jesteś sam. I według mnie jak na oficjalne napisy bardzo dobre są
Obejrzane. Tłumacznie może być, momentami tylko wydawało mi się lekko uproszczone. Jest trochę problem z pseudonimami alchemików - zostawili Freezera i Fullmetala, a już Szkarłatnego przetłumaczyli.
edit: już nie wiem, w którym topicu pisać ^^
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-08-30 21:31:02)
Na początku Freezer był przetłumaczony, a później już nie, a Fulmetalla na początku nie tłumaczyli, ale później już tak. Widać nie mogli się zdecydować.
Nick na ANSI: bobek784v2
Raz tłumaczyli, raz zostawiali angielskie, Strong arm też zostawili, a z płomiennego przetłumaczyli.
Tak w ogóle, to czy czasem nie jest to samo tłumaczenie co na youtube?
Mnie najbardziej przeszkadzał ekran ucięty po bokach, zamierzałem oglądać, ale tak nie dam rady
<KieR> robotic notes bylo niezle
Na oficjalnej stronie Fullmetal Alchemist pokazano zajawkę zapowiadanego filmu kinowego. Film pod tytułem Fullmetal Alchemist: Milos no Sei-Naru Hoshi będzie miał premierę w przyszłe lato. Na stronie napisano "Edward Elric i jego młodszy brat Alphonse - rzuceni przez przeznaczenie, podróż tej dwójki ciagle trwa...". Natomiast według zapowiedzi z trailera film "w koncu opowie historię zakazanych związków".
Reżyser: Kazuya Murata (odcinki Code Geass: Lelouch of the Rebellion)
Scenariusz: Yūichi Shinpo (Whiteout novelist, Doraemon: Shin Nobita no Uchū Kaitakushi)
Projekty postaci/Szef reżyserii animacji: Kenichi Konishi (Tokyo Godfathers)
Studio animacji: BONES
http://www.hagaren-movie.net/#/?trailer=disp
Alphonse w zbroi. :<
Alphonse w zbroi. :<
this :<
Ale szczerze mówiąc, podoba mi się to, co widzę w trailerze. Animacja i kreska są o niebo lepsze od Brotherhoodowych, jak dla mnie. Klimat wydaje się... nostalgiczny, przypomina pierwszą serię (ewentualnie pierwsze tomy mangi), brakowało mi go trochę szczerze mówiąc, zważywszy na epicką rangę późniejszych wydarzeń w mandze tak więc, jestem nastawiona pozytywnie mimo latających batwomen i nie mogę się doczekać tego filmu
A mnie się nie podoba... no ale trudno o czymś gadać na podstawie jednego, krótkiego trailera.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Liczyłem na prawdziwy ciąg dalszy przygód braci. Tym bardziej, że w ostatnim odcinku FMAB rodzeństwo rozjechało się w różne strony. Czyżby miało być podobnie jak z pierwszą kinówką (która nawiasem średnio mi się podobała), gdzie wydarzenia będą średnio komponowały się z serią TV?
Pierwsza kinówka średnio komponowała się z serią TV? Przecież to była bezpośrednia kontynuacja.
Swoją drogą, jakiej kontynuacji oczekiwaliście? Przygody Edwarda, tytułowego Stalowego Alchemika, który już nie potrafi używać alchemii, ani nie ma możliwości, żeby kiedykolwiek znów mógł jej używać? ^^, oczywiście mogłyby być przygody Ala albo Roya, z chęcią bym to zobaczyła, ale wtedy nazywanie tego "Fullmetal Alchemist" byłoby cokolwiek nie na miejscu. ^^,
Betewu, pamiętacie, jak wyglądał teaser do pierwszej kinówki? Tak jakby to miało być jakieś side story. Może znowu nas trollują i będzie sequel? Chociaż wątpię, z powodu podanego wyżej.
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-11-16 19:43:43)
Ciąg dalszy... ja bym zrobić coś w stylu - anime obyczajowe o problemach z którymi boryka się Edward i Winry, wychowaniu dzieci i psychologiczne dysfunkcje Edwarda po tym, jak już nie może korzystać z alchemii co się odbija na jego psychice i życiu seksualnym. Winry czuje, że mąż nie może ją zaspokoić seksualnie, dzieci są zaniedbywane, a Al w najlepsze podróżuje po świecie...
Co do filmu - jakieś sidestory, obejrzy się z czystego sentymentu.
Ciąg dalszy... ja bym zrobić coś w stylu - anime obyczajowe o problemach z którymi boryka się Edward i Winry, wychowaniu dzieci i psychologiczne dysfunkcje Edwarda po tym, jak już nie może korzystać z alchemii co się odbija na jego psychice i życiu seksualnym. Winry czuje, że mąż nie może ją zaspokoić seksualnie, dzieci są zaniedbywane...
Końcówkę bym zmienił na coś takiego: "...Al, widząc rozpadające małżeństwo Edwarda i Winry, chce im jakoś pomóc. Z chęci pomocy rodzi się odwzajemniona "miłość". Stalowy, dowiedziawszy się o romansie żony z bratem, postanawia to wybuchowo zakończyć.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
...chyba nie lubicie pairingu Ed/Winry, co? ja bym w sumie z chęcią zobaczyła (nieudane) próby zajmowania się dziećmi przez Eda, podczas gdy Winry prawdopodobnie pracowałaby na niego (co on umie oprócz alchemii, której już nie umie? Chyba tylko się bić i wkurzać ludzi), i jak dzieci wyrastają na jeszcze bardziej rozwydrzone bachory niż sam Edzio... Ale jako wątek poboczny, w przypadku w którym zrobiliby "Flame Alchemist" albo coś xD xD
Btw. Mogliby zrobić "Fullmetal Ninja", o Ranfun. |D
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-11-21 16:20:19)
Nah, lubię Winry, lubię Eda, nawet ich związek jest dla mnie truizmem, no bo jak mogło być inaczej i przyznam, że bardzo się z tego cieszę, ale... nadużywają jeszcze raz tego słowa to... lubię dramaty psychologiczne, nawet bardzo i z pewnością było by ciekawie zobaczyć coś takiego w świecie Pełnometalowego . Chociaż ciężko mówić tu o pełnometlowym, może raczej bardziej by pasował KawałekMetaluUtknąłMiWMięśniuINieChceWyjść. Swoją drogą to pokazywanie rodzinnej sielanki nie leży w charakterze tego anime.
W końcu obejrzałam anime. Muszę przyznać, że było o niebo lepsze od "pierwszej serii". No i oczywiście podobała mi się zgodność z mangą Ogólnie, to bardzo chętnie zmieniłabym końcówkę. Lekka drama byłaby ciekawsza, niż sielanka i wesołe zakończenie. W sumie to miałam nadzieję że nie odzyskają tych ciał, albo chociaż ktoś ważniejszy zginie.
Ah, wątki miłosne mnie drażniły. Nikt się z nikim nawet nie całował ._. xD
Co do zapowiedzi kinówki, to jestem jakoś na "nie". Ed wygląda tam jak smarkacz, a pod koniec anime, był już dorosłym mężczyzną. Al w zbroi i jakieś latające rupiecie... osobiście, nie dorabiałabym już żadnych bezsensownych kontynuacji.
Skan z magazynu:
P.S Ogólnie tutaj macie wszystkie dostępne trailery:
http://www.hagaren-movie.net/#/trailer
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-05-20 23:35:50)
Akurat mi się Brotherhoodowa zdecydowanie najmniej podobała, a ta w nowej kinówce jest moim zdaniem genialna, i uważam, że najbardziej trafnie oddaje kreskę z mangi (a macie do czynienia z wielką fanką twórczości Arakawy) i Al ma kolor metalu, a nie jakiś niebieskawo-zielonawy-chuwijaki, jeee. Animacja kojarzy mi się trochę z Ghibli, widać, że ktoś stamtąd maczał w tym palce.
Trochę się boję tej Mary Sue, ale za to biszonen z kręgami na łapach jest całkiem-całkiem. Ogólnie klimat przypomina mi stare FMA, co wcale nie jest złe - szczerze, stęskniłam się za tym po tej całej epickości końcówki mangi. No i fajnie wrócić do kurduplowatego Eda sprzed 12 tomu (bo akcja filmu rozgrywa się przed 12 tomem), kiedy to jeszcze mnie nie wkurzał.
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2011-05-21 14:04:19)