#41 2010-12-14 22:09:17

Isao
Użytkownik

Odp: Kondycja fansubingu w Polsce

srsly *_____* show must go on emot-munch.gif

#42 2010-12-14 22:28:38

_KiRA
Użytkownik

qwig napisał:
_KiRA napisał:

http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 67#p280967
Data: 2009-03-19 00:04:27

Nie ma to jak roztrząsać sprawy sprzed roku. Grats. Wiesz że życie zmienia się z dnia na dzień, z minuty na minute? Tak samo z poglądami. Kiedyś myślało sie tak, potem coś się dzieje i zmienia się zdanie. Życie. Ale zapomniałem że trolle są nieomylnymi uberjednostkami.

_KiRA napisał:

Druga sprawa. Masz stare informacje. To że nie wydaje po epku nie znaczy że nic nie robię (wielokrotnie też wspominałem, że nie wydaję nic, bo jak mam wydać to w całości serię, a że nad projektami mró pracuję samotnie - przeciąga się to w nieskończoność). Powiem tyle, jesteś w błędzie. Możliwe że niebawem się o tym przekonasz.

Nadal nic nie rozumiesz? Z mojej strony jest sporo rzeczy porobionych (jeszcze z czasów Asoko, jak ktoś pamięta tę grupę), brakuje tylko szlifów lub kompletów. Nie wydam na razie, bo nie (nie będę bawił się w człowieka orkiestrę). Druga sprawa, nie napisałem że nic nie robiłem przez ten rok, bo coś tam się dlubało. Swoją drogą, nie interesuj sie tak mró, bo kociej mordy dostaniesz.

#43 2010-12-14 22:38:24

qwig
Użytkownik

_KiRA napisał:

Nadal nic nie rozumiesz? Z mojej strony jest sporo rzeczy porobionych (jeszcze z czasów Asoko, jak ktoś pamięta tę grupę), brakuje tylko szlifów lub kompletów. Nie wydam na razie, bo nie (nie będę bawił się w człowieka orkiestrę). Druga sprawa, nie napisałem że nic nie robiłem przez ten rok, bo coś tam się dlubało. Swoją drogą, nie interesuj sie tak mró, bo kociej mordy dostaniesz.

O rlly?

_KiRA napisał:

Wiesz że życie zmienia się z dnia na dzień, z minuty na minute? Tak samo z poglądami. Kiedyś myślało sie tak, potem coś się dzieje i zmienia się zdanie. Życie.

To do zbodziowania.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#44 2010-12-14 22:56:33

Rein
Moderator

Isao napisał:

Polać mu. ^^'

Swoją drogą, Kiruś już świata fansuberskiego nie zbawiasz?
No to faktycznie upadek naszej sceny przypieczętowany jak nic. xD
Wydaje mi się, że często sam sobie nie zdajesz sprawy z tego co piszesz za bzdury. Bo jest tam masa sprzeczności.
A potem jeszcze się dziwisz, że ludzie z ciebie mają polewkę? ;> Przecie to twój sposób bycia sprawia, że często jesteś bohaterem fansuberskich dram.  A następnie, tak dla odmiany, tworzysz własne dramy i lecisz po innych, bo jakoś trzeba odreagować, a skoro robią to inii, to czemu nie ty? I krąg się zamyka. Zmień się, wydoroślej, cokolwiek, jakkolwiek, rly.

Tak sobie myślę, co by tu mądrego do tematu dodać... I nic mi nie przychodzi do głowy...
Wzajemne koegzystowanie softów/hardków to przecie zarówno naturalne, jak i właściwe, by ludzie mieli wybór, a póki i na jedne i na drugie jest popyt, to jakoś scena będzie trwać. Mimo tego, że niektórych porywa życie. smile
Przynajmniej w najbliższej perspektywie nie widzę jakiegoś totalnego upadku, co jakiś czas coś się wydaje.
I to chyba normalne, że softów na ansi wychodzi więcej, prawda?
O ich poziomie zbyt wiele rozwodzić się nie ma potrzeby. Porównując to, co było kiedyś a teraz, ocena idzie na plus. oczkod
   Generalnie dla "młodych" brakuje jakiegoś kompendium wiedzy zgromadzonym w jednym miejscu. oczkod
Czegoś, czym był taki swojego czasu PF.
Aczkolwiek ktoś, komu sprawia to przyjemność i się angażuje, i pofatyguje, to sam znajdzie i do pewnych rzeczy sam dojdzie.
A jak nie da rady, to przecie zawsze można zapytać, poradzić się. Nikt raczej w zęby nie da, o ile to nie pierdoła. ;p   
Zawsze może być lepiej lub gorzej, a grunt to chcieć. ;]
Podsumowując scena ma się tak średnio na jeża. smile Wbrew niektórym głosom, na pewno nie umarła. xD

Btw. Dawno nie widziałem tak cudownie śnieżnej zimy. oczkod

#45 2010-12-14 23:05:12

qwig
Użytkownik

Rein napisał:

No to faktycznie upadek naszej sceny przypieczętowany jak nic. xD
Wydaje mi się, że często sam sobie nie zdajesz sprawy z tego co piszesz za bzdury. Bo jest tam masa sprzeczności.
A potem jeszcze się dziwisz, że ludzie z ciebie mają polewkę? ;> Przecie to twój sposób bycia sprawia, że często jesteś bohaterem fansuberskich dram.  A następnie, tak dla odmiany, tworzysz własne dramy i lecisz po innych, bo jakoś trzeba odreagować, a skoro robią to inii, to czemu nie ty? I krąg się zamyka. Zmień się, wydoroślej, cokolwiek, jakkolwiek, rly.

A najlepsze jest to, że do słowopotoku over 9000 tylko wystarczy jego własny cytat... Aż się zastanawiam, czy pady serwerów gg nie wynikają z tego, że ktoś odpalił bota ślącego jego cytaty na jego numer - kiruś na nie odpowiadał (w minutę i 37 sekund), bot podsyłał nowe... aż serwery padły XP

#46 2010-12-14 23:21:27

bodzio
Użytkownik

Fansubing w Polsce trzyma się całkiem nieźle. W latach 2005-2007 tłumaczy było niewielu, grup softsuberskich tak samo, za to nieco lepiej i żywotniej wypadały grupy hard (biorąc pod uwagę ilość wydań, nie to, czy pokończyły projekty). Poziom napisów na ansi był dośc słaby ogólnie, hardki wypadały lepiej. Dziś różnica się zatarła, a że sporo grup hard już zdechło lub właśnie zdycha (tak, też się plasuję w tym worku), a nowe to albo jednoosobowe, albo zlepek ludzi, którzy wydając coś rzadko... jest anime online, w tę stronę te ewoluowało.

wladza1.png

#47 2010-12-15 00:35:44

_KiRA
Użytkownik

A wy, nie podbijacie i nie reformujecie świata fansuberskiego? No ta, kapcia zabrakło, to i SAS obumarł. Na głupie pytanie głupie kontrpytanie...

No i fajno.

A najlepsze jest to, że do słowopotoku over 9000 tylko wystarczy jego własny cytat... Aż się zastanawiam, czy pady serwerów gg nie wynikają z tego, że ktoś odpalił bota ślącego jego cytaty na jego numer - kiruś na nie odpowiadał (w minutę i 37 sekund), bot podsyłał nowe... aż serwery padły XP

I tu muszę cię zmartwić. Mam włączoną opcję antydebilską (antyspamerską), tak więc jeśli kogoś nie mam na liście ten nie napisze do mnie. I dobrze, spam pochodzący od internetowych pajaców zmniejszył się o 90%. Ta uszczypliwość ci nie wyszła.

Szkoda czasu na gadanie z trollami i sasowcami.

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-12-15 00:39:02)

#48 2010-12-15 01:10:10

Quithe
Użytkownik

Mró oraz Kira jako część sceny fansuberskiej w Polsce zostali szeroko omówieni, proszę przejść do części następnej.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#49 2010-12-15 13:33:52

Hatake
Użytkownik

Quithe napisał:

Mró oraz Kira jako część sceny fansuberskiej w Polsce zostali szeroko omówieni, proszę przejść do części następnej.

Na cholerę uszczęśliwiasz ludzi kontrolowaną dyskusją, skoro mieści się to w kanonach tematu?

#50 2010-12-15 14:07:44

bodzio
Użytkownik

Hatake napisał:
Quithe napisał:

Na cholerę uszczęśliwiasz ludzi kontrolowaną dyskusją, skoro mieści się to w kanonach tematu?

Tak się zabija temat jezor Ale szczerzej... nudne się już robią te najazdy na Mró i Kirę, i chociaż nie sądziłem, że taki wielbiciel dram jak ja to napisze... ale wypadałoby zmienić płytę. Kondycja fansubingu to też ludzie, a że ludzie od hardów po części zdechli, a reszta dramuje, to tylko softy sobie żyją.

wladza1.png

#51 2010-12-15 14:31:46

qwig
Użytkownik

bodzio napisał:
Hatake napisał:
Quithe napisał:

Tak się zabija temat jezor Ale szczerzej... nudne się już robią te najazdy na Mró i Kirę, i chociaż nie sądziłem, że taki wielbiciel dram jak ja to napisze... ale wypadałoby zmienić płytę. Kondycja fansubingu to też ludzie, a że ludzie od hardów po części zdechli, a reszta dramuje, to tylko softy sobie żyją.

Mimo to są nadal ciekawsze, niż prawie każde obecnie pojawiające się anime jezor

#52 2010-12-15 15:38:35

Quithe
Użytkownik

Hatake napisał:
Quithe napisał:

Bo jest flame'owo-trollerska w tym wypadku. Z pretensjami kieruj się do swojego tematu.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

Stopka forum

© Animesub.info 2025