Nie jesteś zalogowany.
srsly *_____* show must go on
_KiRA napisał:http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 67#p280967
Data: 2009-03-19 00:04:27Nie ma to jak roztrząsać sprawy sprzed roku. Grats. Wiesz że życie zmienia się z dnia na dzień, z minuty na minute? Tak samo z poglądami. Kiedyś myślało sie tak, potem coś się dzieje i zmienia się zdanie. Życie. Ale zapomniałem że trolle są nieomylnymi uberjednostkami.
_KiRA napisał:Druga sprawa. Masz stare informacje. To że nie wydaje po epku nie znaczy że nic nie robię (wielokrotnie też wspominałem, że nie wydaję nic, bo jak mam wydać to w całości serię, a że nad projektami mró pracuję samotnie - przeciąga się to w nieskończoność). Powiem tyle, jesteś w błędzie. Możliwe że niebawem się o tym przekonasz.
Nadal nic nie rozumiesz? Z mojej strony jest sporo rzeczy porobionych (jeszcze z czasów Asoko, jak ktoś pamięta tę grupę), brakuje tylko szlifów lub kompletów. Nie wydam na razie, bo nie (nie będę bawił się w człowieka orkiestrę). Druga sprawa, nie napisałem że nic nie robiłem przez ten rok, bo coś tam się dlubało. Swoją drogą, nie interesuj sie tak mró, bo kociej mordy dostaniesz.
Nadal nic nie rozumiesz? Z mojej strony jest sporo rzeczy porobionych (jeszcze z czasów Asoko, jak ktoś pamięta tę grupę), brakuje tylko szlifów lub kompletów. Nie wydam na razie, bo nie (nie będę bawił się w człowieka orkiestrę). Druga sprawa, nie napisałem że nic nie robiłem przez ten rok, bo coś tam się dlubało. Swoją drogą, nie interesuj sie tak mró, bo kociej mordy dostaniesz.
O rlly?
Wiesz że życie zmienia się z dnia na dzień, z minuty na minute? Tak samo z poglądami. Kiedyś myślało sie tak, potem coś się dzieje i zmienia się zdanie. Życie.
To do zbodziowania.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
srsly *_____* show must go on http://www.rantsnraves.org/images/smili … -munch.gif
Polać mu. ^^'
Swoją drogą, Kiruś już świata fansuberskiego nie zbawiasz?
No to faktycznie upadek naszej sceny przypieczętowany jak nic. xD
Wydaje mi się, że często sam sobie nie zdajesz sprawy z tego co piszesz za bzdury. Bo jest tam masa sprzeczności.
A potem jeszcze się dziwisz, że ludzie z ciebie mają polewkę? ;> Przecie to twój sposób bycia sprawia, że często jesteś bohaterem fansuberskich dram. A następnie, tak dla odmiany, tworzysz własne dramy i lecisz po innych, bo jakoś trzeba odreagować, a skoro robią to inii, to czemu nie ty? I krąg się zamyka. Zmień się, wydoroślej, cokolwiek, jakkolwiek, rly.
Tak sobie myślę, co by tu mądrego do tematu dodać... I nic mi nie przychodzi do głowy...
Wzajemne koegzystowanie softów/hardków to przecie zarówno naturalne, jak i właściwe, by ludzie mieli wybór, a póki i na jedne i na drugie jest popyt, to jakoś scena będzie trwać. Mimo tego, że niektórych porywa życie.
Przynajmniej w najbliższej perspektywie nie widzę jakiegoś totalnego upadku, co jakiś czas coś się wydaje.
I to chyba normalne, że softów na ansi wychodzi więcej, prawda?
O ich poziomie zbyt wiele rozwodzić się nie ma potrzeby. Porównując to, co było kiedyś a teraz, ocena idzie na plus.
Generalnie dla "młodych" brakuje jakiegoś kompendium wiedzy zgromadzonym w jednym miejscu.
Czegoś, czym był taki swojego czasu PF.
Aczkolwiek ktoś, komu sprawia to przyjemność i się angażuje, i pofatyguje, to sam znajdzie i do pewnych rzeczy sam dojdzie.
A jak nie da rady, to przecie zawsze można zapytać, poradzić się. Nikt raczej w zęby nie da, o ile to nie pierdoła. ;p
Zawsze może być lepiej lub gorzej, a grunt to chcieć. ;]
Podsumowując scena ma się tak średnio na jeża. Wbrew niektórym głosom, na pewno nie umarła. xD
Btw. Dawno nie widziałem tak cudownie śnieżnej zimy.
No to faktycznie upadek naszej sceny przypieczętowany jak nic. xD
Wydaje mi się, że często sam sobie nie zdajesz sprawy z tego co piszesz za bzdury. Bo jest tam masa sprzeczności.
A potem jeszcze się dziwisz, że ludzie z ciebie mają polewkę? ;> Przecie to twój sposób bycia sprawia, że często jesteś bohaterem fansuberskich dram. A następnie, tak dla odmiany, tworzysz własne dramy i lecisz po innych, bo jakoś trzeba odreagować, a skoro robią to inii, to czemu nie ty? I krąg się zamyka. Zmień się, wydoroślej, cokolwiek, jakkolwiek, rly.
A najlepsze jest to, że do słowopotoku over 9000 tylko wystarczy jego własny cytat... Aż się zastanawiam, czy pady serwerów gg nie wynikają z tego, że ktoś odpalił bota ślącego jego cytaty na jego numer - kiruś na nie odpowiadał (w minutę i 37 sekund), bot podsyłał nowe... aż serwery padły XP
Fansubing w Polsce trzyma się całkiem nieźle. W latach 2005-2007 tłumaczy było niewielu, grup softsuberskich tak samo, za to nieco lepiej i żywotniej wypadały grupy hard (biorąc pod uwagę ilość wydań, nie to, czy pokończyły projekty). Poziom napisów na ansi był dośc słaby ogólnie, hardki wypadały lepiej. Dziś różnica się zatarła, a że sporo grup hard już zdechło lub właśnie zdycha (tak, też się plasuję w tym worku), a nowe to albo jednoosobowe, albo zlepek ludzi, którzy wydając coś rzadko... jest anime online, w tę stronę te ewoluowało.
A wy, nie podbijacie i nie reformujecie świata fansuberskiego? No ta, kapcia zabrakło, to i SAS obumarł. Na głupie pytanie głupie kontrpytanie...
No i fajno.
A najlepsze jest to, że do słowopotoku over 9000 tylko wystarczy jego własny cytat... Aż się zastanawiam, czy pady serwerów gg nie wynikają z tego, że ktoś odpalił bota ślącego jego cytaty na jego numer - kiruś na nie odpowiadał (w minutę i 37 sekund), bot podsyłał nowe... aż serwery padły XP
I tu muszę cię zmartwić. Mam włączoną opcję antydebilską (antyspamerską), tak więc jeśli kogoś nie mam na liście ten nie napisze do mnie. I dobrze, spam pochodzący od internetowych pajaców zmniejszył się o 90%. Ta uszczypliwość ci nie wyszła.
Szkoda czasu na gadanie z trollami i sasowcami.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-12-15 00:39:02)
Mró oraz Kira jako część sceny fansuberskiej w Polsce zostali szeroko omówieni, proszę przejść do części następnej.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Mró oraz Kira jako część sceny fansuberskiej w Polsce zostali szeroko omówieni, proszę przejść do części następnej.
Na cholerę uszczęśliwiasz ludzi kontrolowaną dyskusją, skoro mieści się to w kanonach tematu?
Quithe napisał:Mró oraz Kira jako część sceny fansuberskiej w Polsce zostali szeroko omówieni, proszę przejść do części następnej.
Na cholerę uszczęśliwiasz ludzi kontrolowaną dyskusją, skoro mieści się to w kanonach tematu?
Tak się zabija temat Ale szczerzej... nudne się już robią te najazdy na Mró i Kirę, i chociaż nie sądziłem, że taki wielbiciel dram jak ja to napisze... ale wypadałoby zmienić płytę. Kondycja fansubingu to też ludzie, a że ludzie od hardów po części zdechli, a reszta dramuje, to tylko softy sobie żyją.
Hatake napisał:Quithe napisał:Mró oraz Kira jako część sceny fansuberskiej w Polsce zostali szeroko omówieni, proszę przejść do części następnej.
Tak się zabija temat
Ale szczerzej... nudne się już robią te najazdy na Mró i Kirę, i chociaż nie sądziłem, że taki wielbiciel dram jak ja to napisze... ale wypadałoby zmienić płytę. Kondycja fansubingu to też ludzie, a że ludzie od hardów po części zdechli, a reszta dramuje, to tylko softy sobie żyją.
Mimo to są nadal ciekawsze, niż prawie każde obecnie pojawiające się anime
Quithe napisał:Mró oraz Kira jako część sceny fansuberskiej w Polsce zostali szeroko omówieni, proszę przejść do części następnej.
Bo jest flame'owo-trollerska w tym wypadku. Z pretensjami kieruj się do swojego tematu.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA