Nie jesteś zalogowany.
Nie będę chamska z przepisywaniem, więc polecam przeczytać newsa:
http://anime.com.pl/Niepokojace_wiadomo … ,5589.html
Prawdę mówiąc, to szczęka mi opadła i jedyne co pomyślałam to WTF?
Ktoś coś więcej wie na ten temat?
A czy przypadkiem Vision ostatnio nie wykupiło Anime Virtual... Oo
Gdzieś chyba taką informację widziałem hm... bodaj gdzieś na A-G własnie.
Ale głowy nie dam za to...
Ostatnio edytowany przez Isao (2011-01-26 16:39:56)
A czy przypadkiem Vision ostatnio nie wykupiło Anime Virtual... Oo
Gdzieś chyba taką informację widziałem hm... bodaj gdzieś na A-G własnie.
Potwierdzam, zrobili to raptem 4 miesiące temu (chyba od 01.10.2010).
Szkoda, sporo kasy wydałem na ich promocje. :[
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Isek, nie wykupiło, a jedynie przejęło dystrybucję w Polsce. Wykupił całe A-V jakiś gigant z Japonii.
Co do newsa, szkoda gadać, tym bardziej, że pewne plany były xP
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Fakt, źle dobrane słowa... po prostu tak tylko mi się skojarzyło o 'wykupie'
przejęła dystrybucję wszystkich tytułów wydawanych w Polsce przez Anime Virtual. Tym samym z Pragniemy oficjalnie poinformować iż od dnia 1 października 2010 firma Vision Film dniem 1 października następuję zamknięcie polskiego przedstawicielstwa AV, a firma Vision Film staje się jedynym oficjalnym dystrybutorem anime AV na terenie Polski
Wykup, przejęcie? who cares ^^ Jakby na to nie spojrzeć ostało nam się już tylko IDG poniekąd, bo chyba też od jakiegoś czasu nic szczególnego nie wydali.
A to ciekawe, bo jak zapytać kogoś na konwencie, to on "nie ściąga piratów-fansubów"
Pytanie: Co dalej?
1. Któryś z zachodnich dystrybutorów do swoich dvd zamieści pl-szytsuby i będzie kazał sobie płacić jak za wodę.
2. Powstanie coś nowego, żeby po jakimś czasie się zwinąć.
3. Do zobaczenia na crunchyroll.pl?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
I nie będzie niczego... tzn. żadnego animu w Polszcze.
GitS należy do IDG (czekam na trzeci film), staroci pokroju Texhnolyze albo Lain i tak by nie wydali. Niby płakać nie mam po czym, ale i tak trochę szkoda.
[edit]
4. Animu (raczej pełne metraże) raz na ruski rok będą wychodziły z ramienia innych wydawnictw doświadczonych w wydawaniu filmów (i dlatego obraz i tłumaczenie będą najlepsze jakościowo) - jak to się i teraz zdarza.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-01-26 18:04:14)
Szczerze powiem, że mnie ich nie żal...
Jeżeli utrzymywali taką jakość jak była 2- 3 lata temu to i dobrze....
Od zawsze kupowałem oryginalne, legalne anime, wierząc że otrzymuję produkt wysokiej jakości...
Tak było i z wypuszczkami z "Anime Gate".
Ale do czasu...
Kupiłem od nich dwie serie na których się naciąłem - (deklarowali na pudełku, że jest przetłumaczony plus lektor a tu nie ma ani lektora ani polskich napisów totalny RAW).
Grzecznie napisałem reklamacje, i o co mnie biega w tej reklamacji...
To w jednym przypadku odpisali, żebym się cieszył, że tytuł w ogóle jest, w drugim że skoro nie ma lektora (pomimo że był w specyfikacji ) to niech sobie klient przełączy na napisy znajdujące się w menu i będzie wszystko grało...
Szczerze powiem, że mnie zatkało... bo gdy pisałem do IDG (bo raz kupiłem od nich film na DVD gdzie cały krążek był w rysach), przysyłali nowy , z przeprosinami oraz prośbą o zwrot uszkodzonego nośnika lub czy chcę bonifikatę na ten tytuł...
A tu takie coś w odpowiedzi...
No i posiali w mojej głowie ziarno wątpliwość co do opłacalności kupowania takich legalnych bubli.
Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
Kupiłem od nich dwie serie na których się naciąłem - (deklarowali na pudełku, że jest przetłumaczony plus lektor a tu nie ma ani lektora ani polskich napisów totalny RAW)...
Z czystej ciekawości, mógłbyś podać tytuły owych serii?
hmm... fajno, tylko wiecie, że we wszystkich sklepów wycofano wszelkie anime od A-G?
no, może gdzieś się ostały pojedyncze sztuki, ale to wyjątki.
Wczoraj i dziś jeździłam po mieście (prócz komikslandii - tam nie wiem czy cokolwiek jest, bo jak ostatnio byłam to marnie z tym było) i w wielkich molochach typu Saturn, MM czy nawet Empik itp - nie ma co szukać animców od A-G. Jak wcześniej wspomniałam, są tylko pojedyncze sztuki, zapewne pominięte, bo gdzieś im się uchowały.
Niemniej dziś w Saturnie widziałam opakowanie zbiorcze za 99zł z Moonlight Mile z jakimiś trzema płytkami o tytule Mars (cokolwiek to jest, chyba jakiś dokument bo zdjęcia "real").
W każdym razie tylko zapytam, bo nie wiem - warto w ogóle się zainteresować tym tytułem?
Wycofali wszystko z anime-gate? Niech nie robią jaj >.>
Czyli... Jest szansa, że to, co mam, sprzedam kiedyś jako rare po pięć dyszek od DVD?
Ciekawe co ci wszyscy myśliciele od marketingu zrobią z całym nakładem anime ze sklepów... przecież może to w sklepach leżeć i sę sprzedawać normalnie. Palić tego chyba nie będą... ja mam w każdym razie 6 stówek do wydania jeszcze. Czekałem na promocje (bo wakacyjne mnie ominęły), to doczekałem się... upadku firmy. Fuckin' nice!
Tak się tylko zastanawiam, czemu anime-gate nie oleje visionu i nie poszuka innego dystrybutora.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2011-01-30 22:12:43)
Tak się tylko zastanawiam, czemu anime-gate nie oleje visionu i nie poszuka innego dystrybutora.
LOL? Weź odpal gugla i zobacz relacje Anime Gate<->Vision, a nie rób z siebie pośmiewiska.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
_KiRA napisał:Tak się tylko zastanawiam, czemu anime-gate nie oleje visionu i nie poszuka innego dystrybutora.
LOL? Weź odpal gugla i zobacz relacje Anime Gate<->Vision, a nie rób z siebie pośmiewiska.
Ja odpaliłem i dalej nie wiem dokładnie co się dzieje. Wiem o tym i tyle... Wiem też, że jak Mr Jedi był szefem Anime Gate, to wszystko jakoś "żarło". Podobnie z Kawaii. Nie znam szczegółów, ale ja tak to widzę.
ps. sorry za post nie na temat. Nie kasujcie go dulowate usery, jak co, to przerzućcie do tematu o AG
_KiRA napisał:Tak się tylko zastanawiam, czemu anime-gate nie oleje visionu i nie poszuka innego dystrybutora.
Na wszystkich pudełkach z anime mam Vision Anime Gate więc STFU & GTFO. I z tego co czytałem na otaku, to Vision olał AG... \
Najpierw AG łączy się z AV, potem AV olewa AG, następnie Vision olewa AG... i dochodzi do wycofania wszystkiego. Przynajmniej ja to tak widzę.
Yoshimori - w Katowicach of koz?
W stolicy nie ma już tak pięknie - dział z anime w Promenadzie (Empik) dawno przestał istnieć (zostało tylko kilka sztuk różnych tytułów rozrzuconych po dziale z DVD, wydań BD brak), w Komikslandii kilka płytek na krzyż (jakiś miech przed nowym rokiem), w MM na Ostrobramskiej od miesiąca nie ma działu - pojedyncze sztuki lub wydania zbiorcze jak w przypadku Empiku - rozrzucone; Empik na Nowym Świecie i Marszałkowskiej - pierwszy to brak działu, w drugim nie mam pojęcia, przed nowym rokiem był, ale skrzętnie ukryli w nowym i dość rzadko uczęszczanym miejscu piętra. Saturn i MM w M1 w Markach (pod Warszawą) - działów brak/zlikwidowane. Empik w Arkadii - dział zlikwidowany, pojedyncze sztuki gdzieś na uboczu upchęte na najniższej półce.
Nie stwierdzono ani jednej sztuki wydania kolekcjonerskiego prócz jednej Last Exile jakiś miesiąc temu w jednym z Empików (Złote Tarasy) skrzętnie upchane w dziale... gier planszowych O.o
sorry za off, ale aż się prosiło ^^
qwig napisał:_KiRA napisał:Tak się tylko zastanawiam, czemu anime-gate nie oleje visionu i nie poszuka innego dystrybutora.
Na wszystkich pudełkach z anime mam Vision Anime Gate więc STFU & GTFO. I z tego co czytałem na otaku, to Vision olał AG... \
Najpierw AG łączy się z AV, potem AV olewa AG, następnie Vision olewa AG... i dochodzi do wycofania wszystkiego. Przynajmniej ja to tak widzę.
Zasadniczo qwig dobrze Ci napisał. AG należy do Vision, i to Vision przjęło dystrybucje A-V. Chcą zlikwidować, ich prawo, a markę A-G mogliby co najwyżej chcieć odsprzedać. Tyle w tym temacie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA