Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Pogodno - Uśmiech się
Aj z tego rozpędu źle wpisałem tytuł.
Prince_Vegeta napisał:Aurius napisał:Pogodno - Uśmiechnij się
Bardziej: Pogodno "Nie bój się deszczu" ; )
Ja znam pod tytułem "Uśmiech się". Pierwsze słyszę o tym twoim.
No właśnie, teraz mi się przypomniało I to na 100% jest Pogodno - Uśmiech się
Właśnie ^^ Jak mogłem zapomnieć o Regge... No, ale precyzując to Bob Marley ^^ No i zUo nad każde zUo czyli...... Disco-Polo. Ale, są jeszcze zespoły i wykonawcy które nie są godne, aby ktoś mógł twierdzić iż tworzą muzykę czyli:
Tokio Hotel
Blog 27
Justin Timberlake,
Christina Aguilera,
Madonna,
Britney Spears,
Michael Jackson <--- A tego kolesia nie trawię, chociaż kawałki ma świetne, bo jest mistrzem w tym co robił, to za jego osobowość powinien spłonąć na krzyżu przybity za... jego męskość.
I reszta tego chłamu.
A i zapomniał bym o gościu którego szanuję jak nie wiem co... Tworzy najlepszą muzykę filmową, jaka kiedykolwiek powstała, a jest nim:
John Williams
Jakby ktoś nie kojarzył to:
Jaws (aka szczęki)
Indiana Jones
Star Wars aka Gwiezdne Wojny
Park Jurajski
Harry Potter (film do bani, ale muzyka przecudna)
I wiele innych...
Gość jest po prostu mistrzem
Tutaj mój last.fm
Słucham różnej muzyki, więc można tam znaleźć wszystko od Bacha, przez trip-hop, hardstyle, tecktonik, disco-polo, rock, pop, jazz, reggae po heavy metal i kapele ogrodowo-garażowe.
Prosiłbym też(znowu)o pomoc w znalezieniu piosenki. Lata '90, może już 2000+. W teledysku tańczy czarnoskóry wraz z dwiema białymi kobietami w takim pomieszczeniu - ni to winda, ni to pokój lustrzany, bądź szklany, bodajże na czarnym parkiecie. Błagam o pomoc.
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
No to i mój last ---> http://www.lastfm.pl/user/misjurg
Jak widać, słucham przede wszystkim różnych odmian metalu, ale uwielbiam też bluesa, wiele odmian rocka (głównie hard rock, kiedyś słuchałem indie/alternative, ale zbyt 'dziewczęce' dla mnie ;p). Mój ulubiony zespół to Linkin Park. To pierwszy band, którego stałem się prawdziwym fanem. Lubuję się też w przeróżnych kompozytorach. Number one jest u mnie Hans Zimmer, soundtrack do Piraci z Karaibów - palce lizać. Oprócz Zimmer'a jeszcze japońscy kompozytorzy, choć głównie OSTy z anime.
Gram też na gitarze, będzie to już około 7-8 lat. W przyszłości chcę założyć swój zespół i zająć się tym profesjonalnie, ale zaangażuję się w to dopiero w liceum, bo teraz ciężko będzie kogoś znaleźć.
Ostatnio edytowany przez misjurg (2009-05-16 21:05:15)
JA tez dam Lasta xD
Lasto Efemo
Jak widać to nie musze pisać. xD
"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai
Mój profil
Od momentu, kiedy pisałem w tym temacie poprzedniego posta (jakieś 2 lata temu ) trochę się pozmieniało. Przede wszystkim wtedy japońska muzyka stanowiła u mnie około 99% całości, później jednak wkręciłem się trochę w heavy/power metal, jednak wciąż był to raczej znikomy ułamek słuchanej przeze mnie muzyki. Dopiero niedawno (kilka miesięcy temu) w związku z że tak to określę "zastojem" w j-music (no... dobra, nowe albumy Rie Fu i Nightmare są dobre, również parę ciekawych singli wyszło, ale reszta nowości mnie nie zachwyciła) zacząłem się dość sporo interesować progressive i mellodic death metalem (a w sumie to najwięcej progressive death metalem ). Obecnie japońska muzyka to "tylko" 87% słuchanej przeze mnie muzyki, ok. 6% to muzyka szwedzka (głównie Amon Amarth, Scar Symmetry, Sabaton, Opeth), 7% to cała reszta świata (z polskich wykonawców tylko Riverside cokolwiek więcej słucham).
Natomiast z japońskiej muzyki... obecnie słucham niemal wszystkiego, aczkolwiek z ukierunkowaniem na j-rock/j-metal, j-pop z elementami rocka i elektroniki (YUI, Kotoko, Mami Kawada, Rie Fu) oraz szeroko pojętą muzykę doujinową (głównie j-core + instrumentalny metal + trochę j-popu, ale ogólnie stuff muzyczny z Comiketów ściągam hurtowo ).
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2009-05-17 15:10:57)
Widzę, że też się wybierasz na God is an Astronaut
Nom, niby za wiele ich nie słuchałem, ale klimat w utworach kreują fajny, również support mi całkiem nieźle przypadł do gustu, a bilety dość tanie (+w tym samym mieście i w fajnym klubie ), więc idę.
Ostatnio na zajebundach ze znajomymi puszczamy ciągle jak najbardziej wyluzowane bangiery. Gdyby ktoś miał coś w tym stylu, przy czym można się maksymalnie wyłączyć, to może podać
Przykłady:
Earth Wind Fire - Let's Groove (wczesne lata 80-te rox )
Kaliber 44 - Wena
Duck Sauce - Anyway
Illmatic Buddha MC's - Top of Tokyo
Midicronica - San Francisco
Glaubitz & Roc - Sunshine Day
Jamiroquai - Virtual Insanity
Ghostface Killah, Nate Dogg & Mark Ronson - Ooh Wee
Gatunek nie ma znaczenia, kawałek musi być po prostu wyluzowany
"Skazany na zajebistość"
Gatunek nie ma znaczenia, kawałek musi być po prostu wyluzowany
No to zacznij od 3 płytek Ministry Of Sound - Chillout Classics, coś z tego powinno podejść (chociaż chillout to chillout, cały gatunek pod to podchodzi). Ewentualnie do lulania mogą być OST-y do K-Paxa i The Fountain.
edit: zapomniałabym - do lulania może też być God is an astronaut (All is violent, all is bright - to jest nazwa albumu).
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-04-03 18:49:29)
Ty dulowaty userze!
Chillout Classics mam, bo ogólnie większość rzeczy z ministerstwa dźwięku łykam. Resztę sprawdzam, dziękował
"Skazany na zajebistość"
Czilałt? Proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=LYhrYHmUPn0
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
aaa może jakie biesiadne potu-panki? haha
typu: Baciary - wódko ma ?
...:::CHEMIA CZYNI CUDA:::...
Ja osobiście bym polecił Caribou album 'Start Breaking My Heart', niektóre płyty Bucketheada tzn 'Electric Tears' lub 'Shadows Between the Sky'
dodatkowo post-rock czyli tak jak już wcześniej było 'God is an Astronaut', 'This will destroy you'. Najlepiej jedź po similar artist z last.fm lub po prostu odpal radio z danym tagiem.
Strony Poprzednia 1 2 3 4