Nie jesteś zalogowany.
Zgadzam się, że ten post jest nie na temat.
Oj tu już od dłuższego czasu nie było postu/posta na temat.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ważne, że ktoś narzeka na "istotne problemy naszej współczesności".
Obiwanshinobi ty pacanie.Uważaj sobie na przyszłość bo nie lubię takich jak ty.
Jak byś jeszcze napisał "spieprzaj dziadu" to byłbym pewny, że jesteś Lechem czy tam Jarkiem lol (właśnie pink floyd mi śpiewają "and who is who..") but anyway Pisiory tak właśnie działają jak ty skostruowałeś swojego posta.
Oni nie tylko chcą kraść i sobie dobrze robić jak to było z wczesniejszymi rządami. Ale oni mają bardzo mocno rozwinięty bliżej nie sprecyzowany kompleks i chcą zagarnięcia całej władzy i porządkowania wszystkiego i wszystkich i to na siłe. Być może nawet w ich mniemaniu robią dobrze i dobrze dla nas ale fakt jest taki, że dość mocno naginają już konstytucyjne prawa. Zaś Polske można już przestać nazywać Państwem Prawa bo jedna z podstawowych zasad takiego państwa jest samoograniczenie władz w ingerencje życia prywatnego ludzi. Niestety ja tu widze, że panowie Jarus i Lechu K. mi sie do domu pchaja i niedługo moje dzieci będą musiały na maturze zdawać postawe do modlitwy (dosłownie postawe; klęczymy, ręce złożone, lekko pochylamy się itd). Nawet jeśli to są tylko pomysły i luźne projekty by zdobyć popularność starszych pań to jest to już pewne ryzyko, że jakaś cześć społeczeństwa podchwyci to i nasz kochany rząd jeszcze na poważnie pomyśli, żeby mi z telewizji wyrzucić ostatnie ledwo zipiące programy artystyczne bo niedaj Boże piersi ktoś tam pokaże.
Fakt jest takie, że Kaczory przeginają...
Zaś tragedią jest, że ludzie im wierzą.
Ty absolutnie nic nie rozumiesz.
Jest to najlepszy rząd od 16 lat.
Ale oczywiście tylko mądry człowiek to potrafi zrozumieć(trochę umoralnienia a już wszyscy zanczynacie piszczeć).
Wielu Polaków(ty również) to najzwyklejsi w świecie prostacy którzy tylko potrafią obrażać polityków nawet za sam fakt że istnieją.
Obejrzyj sobie szkło kontaktowe to zobaczysz jakie ludzie mówią bzdury.
Nie oczekuję że się zmienisz ,ale przynajmniej spróbuj.
Ty absolutnie nic nie rozumiesz.
Jest to najlepszy rząd od 16 lat.Ale oczywiście tylko mądry człowiek to potrafi zrozumieć(trochę umoralnienia a już wszyscy zanczynacie piszczeć).
Wielu Polaków(ty również) to najzwyklejsi w świecie prostacy którzy tylko potrafią obrażać polityków nawet za sam fakt że istnieją.
Obejrzyj sobie szkło kontaktowe to zobaczysz jakie ludzie mówią bzdury.
Nie oczekuję że się zmienisz ,ale przynajmniej spróbuj.
I mówi to ktoś, kto nie podał mi żadnego faktu, żadnego argumentu na poparcie swojej tezy, że to najlepszy rząd od 16 lat.
Przykro mi ale nie da się dyskutować z ludźmi, którzy nie wysuwają żadnych argumentów i nie jest to wynik mojej złej woli, po prostu nie mam na co odpowiedzieć.
Widocznie wychodzisz z założenia, że najlepszym sposobem na utrzymanie swoich racji jest nie dawanie argumentów bo ich nieistniene uniemożliwia ich obalenie
taktyka ciekawa ale zdradzająca twój wiek -.-
Jak chcesz coś jeszcze dodać do tej dyskusji to spróbuj chociaż odpowiedzieć na poniższe moje pytanko. Nie jest zbyt trudne.
Co takiego boskiego zrobił nasz nowy rząd, lepszego od stworzenia nowej konstytucji, która nie zawierałą wpisu o "jedynie słusznej partii PZPR", wprowadzenia nas do NATO i UE, i paru innych?
edit:
o co chodziło z tym szkłem kontaktowym?
Ostatnio edytowany przez almisael (2006-02-11 19:16:54)
[cytuj]Jest to najlepszy rząd od 16 lat. [/quote]
Polemizowałbym... Nawet mniejszościowy rząd Belki był znacznie lepiej przygotowany do rządzenia państwem niż ta zbieranina. Przypomnij mi, jakimi to kompetencjami wyróznia się nowy wiceminister transportu oprócz tego, że jest prelegentem Radia Maryja?
[cytuj]Ale oczywiście tylko mądry człowiek to potrafi zrozumieć[/quote]
Z jakiejś nieokreślonej przyczyny ulubioną metodą dyskusji zwolenników PiS jest obrżanie wszystkich dookoła i niewiarygodne przeświadczenie o własnej wyższości. Brakuje innych argumentów?
Przykra prawda jest taka, że mamy w tej chwili rząd nie znający się na niemal niczym, którego jedynym celem jest przypochlebienie się środowiskom związanycm z pewną toruńską rozgłośnią. Niestety podczas ponad 3 miesięcy urzędowania nie doczekaliśmy się ani jednej sensownej decyzji. Zamiast tego częstuje się obywateli medialną papką na temat ciężkiej pracy rządu(zapewniam, że też potrafię rzucać takimi sloganami, ale do władzy się nie pcham)i kolejnymi kompromitacjami ministrów (jak choćby ostatnia pana Jurgiela). Jeśli odnowa moralna PiSu to zawłaszczenie państwa w stopniu nieosiągalnym nawet dla lewicy to ja dziękuję, postoję.
Bo ludzie u władzy powinni być ateistami! O! Chociażby weźmy pod uwagę ostatnią prowokację dziennikarzy faktu... "Szczęść Boże Panie ministrze..." Moim zdaniem była genialna i pokazała jacy ludzie są w tym kraju u władzy
Zarąbiste te emotki
A ja popieram toma_21 w 100%.
Nie dziwię się rzadowi, że szuka poparcia w wyżej wymienionych środowiskach, bo są to jedyne, które dało im jeszcze jakowąś szansę głosu - reszta mediów była wręcz nienawistnie nastawiona do tej partii. To boli najbardziej, bo uważa się, że dziennikarz winien być obiektywny (gdy ostatnia "afera" z prywatnym pojazdem dla Rydzyka była cedzona (sic!) z aroganckim uśmieszkiem przez Durczoka, myślałem, że mnie szlag trafi. I mówią, że są bezpartyjni...
Co do ustaw, to nie wiem, jak PiS miał je przepchnąć, skoro PO cały czas stało w opozycji (po prostu szczena im opadła jak przegrali i nie potrafią się z tym pogodzić, jeno sięgają po nowe błazeństwa - nic tylko "nie i nie": To nie! Tamto nie! Niech się w końcu zdecydują, czy chcą cyrki wyprawiać, czy doprowadzić Polskę do stanu używalności). Pewnie będziecie mówić, że to wina PiS-u, że z uporem broniło swoich stanowisk związanych z wymiarem sprawiedliwości. A nie zastanowiło was, dlaczego PO tak łakomie parzy na te ministerstwa (a może ze strachem w oczach...). Prawda jest taka, że wielu członków PO ma powody, by ich teczki z czasów SB nie ujrzały światła dziennego (inaczej nie potrafię wytłumaczyć tej szamotaniny).
Dlatego niech PO nie zrzuca winy na PiS, bo sama jest winna temu bigosowi.
Prawda jest taka, że wielu członków PO ma powody, by ich teczki z czasów SB nie ujrzały światła dziennego (inaczej nie potrafię wytłumaczyć tej szamotaniny).
Jak nie potrafisz, to "zapytaj taty, może mama coś podpowie?"
1. Jak słyszę o teczkach to robi mi się niedobrze. Granie teczkami jest dla mnie wyrazem totalnego braku innych argumentów. I to niezależnie kto wyciąga teczki, PiS, PO czy ktokolwiek inny. Żenada. Nie oni są od tego i powinni trzymać się z dala, bo jedyne do czego to prowadzi to obrzucanie błotem.
[cytuj](gdy ostatnia "afera" z prywatnym pojazdem dla Rydzyka była cedzona (sic!) z aroganckim uśmieszkiem przez Durczoka,[/quote]
A jak ma być komentowana? I czemu piszesz afera w cudzysłowie? Gdy czytałem po raz pierwszy tą wiadomość byłem przekonany, że jest 1 kwietnia, wydawało mi się to zbyt głupie, żeby mogło być prawdziwe. W każdym kraju ten minister podałby się już do dymisji. Delikatne połajanki premiera Marcinkiewicza były żenujące w tym wypadku. Widziałeś ile ma "zapłacić" min. Jurgiel za ten wygłup? Za taksówkę płaci się więcej. Po prywacie SLD mamy prywatę PiS zakrojoną na jeeszcze większą skalę.
Poza tym to nie jest tak, że wszystkie media były przeciwko PiSowi od samego początku. Pamiętam, że choćby Wyborcza mocno popierała działania Kaczyńskiego jeszcze w rządzie Buzka i później na początku działalności PiS. Później dopiero ta partia mając stsounkowo niskie poparcie zdecydowała się na woltę proRydzykową, aby odebrać głosy LPR, co zresztą im się udało. Ich wybór, za który będą osądzeni w przyszłych wyborach.
PO mnie akurat ani ziębi, ani parzy. Zginęli od własnej broni (Miodowicz w komisji śledczej i w kampanii prezydenckiej zachowywał się tak samo jak teraz PiS), więc nie jest mi ich żal. W sumie dla mnie najbardziej przykre jest to, że w parlamencie nie ma partii, na którą mógłbym oddać głos, a co najwyżej partie przeciwko którym bym głosował.
Czyżby następny, który obawia się upublicznienia dokumentów? ;P
Mam nadzieję, że to zrobią jak najszybciej, by pokazać, kto miał rację.
Taaa, obawiam się, w końcu mając 23 lata jestem weteranem SB, uczestniczę w spisku masońskim i byłem zamieszany w aferę Orlenu. Przyznaję się, tylko zostawcie mi dziadka i ciocię. :/
Nawet nie kpij.
Jak tam lista kandydatów do spółek skarbu państwa? Wiesz, że Kwaśniewskiego chcieli przed trybunałem postawić za ingerowanie w sprawy zarządu Orlenu? Rozumiem, swoi mogą...
Nie napisałeś jaka powinna być reakcja na zachowanie Jurgiela, a bardzo jestem ciekaw. Chyba, że o tym nie piszą w teczkach.
(gdy ostatnia "afera" z prywatnym pojazdem dla Rydzyka była cedzona (sic!) z aroganckim uśmieszkiem przez Durczoka, myślałem, że mnie szlag trafi. I mówią, że są bezpartyjni...
właśnie powaliłaś/eś całą swoją argumentacje ;]
Jezu, nawet nie chce mi się tłumaczyć.
Poczytaj "Cesarza" Kaupścinskiego. Pełno tam podobnych motywów.
"Cesarz zabił pare osób a te głupie telewizje zagraniczne tak strasznie go szykanują"
swoją drogą, jak czytałem twojego zarozumiałego posta, pełnego nienawiści do PO, które będać w opozycji, rozwalało wszystkie plany PIS, to myślałem, że mnie szlag trafi.
lol
fajnie sie tak nie logicznie pisze[okej]
Co takiego boskiego zrobił nasz nowy rząd, lepszego od stworzenia nowej konstytucji, która nie zawierałą wpisu o "jedynie słusznej partii PZPR", wprowadzenia nas do NATO i UE, i paru innych?
No wiesz kilka tygodni temu czytalem przedruk z jakiejs katolickiej gazety, ze sztandarow zaslugi jakimi sie chwala byli prezydenci czyli wyprowadzenie AC (Walesa) i wstapienie do NATO (Kwasniewski) byly wczesniej zaproponowane przez Kaczynskich, czyli panowie sami nic nie wymyslili . Takich wlasnie mediow oczekuje w najblizszym czasie: wszystko co dobre to byl pomysl panow K, a co zle SLD i PO (moze z czasem otwarcie beda mowic ze to zydzi i masoni, kto wie?)[ukryty]
Co do ustaw, to nie wiem, jak PiS miał je przepchnąć, skoro PO cały czas stało w opozycji (po prostu szczena im opadła jak przegrali i nie potrafią się z tym pogodzić, jeno sięgają po nowe błazeństwa - nic tylko "nie i nie": To nie! Tamto nie! Niech się w końcu zdecydują, czy chcą cyrki wyprawiać, czy doprowadzić Polskę do stanu używalności). Pewnie będziecie mówić, że to wina PiS-u, że z uporem broniło swoich stanowisk związanych z wymiarem sprawiedliwości. A nie zastanowiło was, dlaczego PO tak łakomie parzy na te ministerstwa (a może ze strachem w oczach...). Prawda jest taka, że wielu członków PO ma powody, by ich teczki z czasów SB nie ujrzały światła dziennego (inaczej nie potrafię wytłumaczyć tej szamotaniny).
Dlatego niech PO nie zrzuca winy na PiS, bo sama jest winna temu bigosowi.
Wiesz to ze nie glosuje sie jak mowi partia rzadzac nazywa sie "byciem w opozycji" . Jeszcze nie jest to zabronione wiec mozna to robic. Fakt mowienie "nie" wszystkiemu co PiS zaproponuje nie jest jakos wybitnie konstruktywne i nie naprawia sytuacji w kraju, ale tez nie pozwala jej pogorszyc. Jednak masz zdecydowana racje ze PO zachowuje sie nie na poziomie. Zupelnie nie moga sie otrzasnac z tego ze to nie oni bede rozdawac karty a tylko sie przygladac, a przeciez byl juz prezydent Tusk i premier z Krakowa:P Ale wracajac, czy wyciaganie teczek, gmeranie w przeszlosci strasznie materialami IPN poprawia jakos sytuacje w kraju? Moim subiektywnym zdaniem jezeli ktos ma teczke w SB to niech ja sobie ma, po co odgrzewac to teraz po 16 latach?! Moze to tylko posluzyc do wyplyniecia w swiecie polityki, ale sytuacji nie poprawi. Jak chcialo sie zrobic porzadek z teczkami to trzeba bylo to robic wczesniej! teraz to mozna tylko ludzi krzywdzic a nie wymierzac sprawiedliwosc (tak jak np zrobilo to pierwsze pioro IV RP swoja lista Wildstein).
Czy moze mi ktos odpowiedziec poza tematem czemu sluzenie SB powinno byc karalne przeciez byly to sluzby panstwowe, to bylo sluzenie ojczyznie taka jaka ona byla w tamtym okresie. Jest to pytanie z kategorii czy Kuklinski byl zdrajca czy bohaterem (dla mnie odpowiedz jest prosta:)).
Oczywiście większość z was się buntuje przeciw PISowi ,ale za jakiś czas przestaniecie bo zrozumiecie że PIS dobrze rządzi.
Oczywiście wy oczekujecie niewiadomo czego ,ale każdy rozsądny polak powinien dać szansę temu rządowi ,a nie tylko bezmyślnie ględzić że nic nie robi albo źle robi.
Ale oczywiście tylko mądry człowiek to potrafi zrozumieć...
Jak widzę mamy tutaj "typowego polaka". Pan zdaje się myśleć, iż "jeśli ktoś nie ma zdania jak ja to jest głupi". Taaa... To jest właśnie typowa polska reakcja na argumentację. Sam mówi o obiektywiźmie, a próbuje narzucać wszystkim swoją (jak najbardziej) subiektywną opinię. Tak więc, Tomku, "jak nie rozumiesz, to jesteś głupi" NIE JEST argumentem.
"A jak uważasz że nie jesteś głupi (czyli masz inne zdanie ode MNIE) to jesteś głupi". Zwalczajmy głupotę jej własną bronią. Oczekuję SENSOWNEJ riposty. I nie, wrogowie PISu mi NIE zapłacili za napisanie tego posta.
Oczywiście większość z was się buntuje przeciw PISowi ,ale za jakiś czas przestaniecie
bo Dorn weźmie nas w kamasze.[szpan]
tom_21 napisał:Oczywiście większość z was się buntuje przeciw PISowi ,ale za jakiś czas przestaniecie
bo Dorn weźmie nas w kamasze.[szpan]
Nieprawda, bo w sznur. Głupi jesteś.
byłbym pewny, że jesteś Lechem czy tam Jarkiem lol (właśnie pink floyd mi śpiewają "and who is who.."
A uważajcie sobie, bo się tu może naprawdę zalogował Lechu albo Jaro jako ~Dziewiętnaście_Mirela, dowie się stąd że w mandze jest fanservice, sprawdzi sobie co to znaczy w powszechnie dostępnych źródłach i zacznie kombinować "co by tu jeszcze". NIE jest tak, że przekreślam PiS z zasady - zraziłem się do ówczesnego prezydenta Warszawy, jak nie zezwolił wiadomo na co. Mi ta impreza do niczego nie była potrzebna, ale Kaczyński stracił przez swoje zachowanie wszelką wiarygodność - bo jakby powiedział, że "nie bo nie lubi pederastów", tobym i tak na niego nie zagłosował, ale uszanowałbym szczerość. Tymczasem facio robił się na kogoś takiego jak Giulliani, bossa levelu i silnego człowieka, a wytłumaczenie, z tego co pamiętam było, że "są, wicie, sygnały od środowisk neofaszystowskich, że jak będzie parada lachociągów, to będzie też rozpie?dolka" - znaczy: Prezydent Stołecznego Miasta Warszawy dał się zaszantażować tym cipolągom. Nawiasem mówiąc, ponoć w Szczecińskiej Samoobronie jest silny moduł neofaszystowski.
ja jednak mam nadzieję że zrozumiecie że bezmyslna krytyka jaką prezentujecie nie ma sensu.