#81 2006-02-11 23:19:35

johny_lennon
Użytkownik

Odp: Cenzura w mediach

a widze ze tu dalej jest nagonka na PiS i prawidlowo tepic poki mlode smile

#82 2006-02-11 23:26:45

phenix
Użytkownik

tom_21 napisał:

ja jednak mam nadzieję że zrozumiecie że bezmyslna krytyka jaką prezentujecie nie ma sensu.

Kpisz sobie teraz? Parę osób podało już rzeczowe argumenty udowadniające czemu PiS im się nie podoba. Z drugiej strony nikt nie odważył się podjąć dyskusji z nawet jednym z nich! Zamiast tego doczekaliśmy się haseł w stylu "jesteście zbyt głupi by to zrozumieć", sformułowanie o teczkach itd. Ani jednego konstruktywnego zdania wniesionego do dyskusji. I to my bezmyślnie krytykujemy?

lol

#83 2006-02-11 23:30:10

johny_lennon
Użytkownik

tom_21 jestem naprawde ciekawy co cie urzeklo u kaczora pomijajac jego wzrost jezor ze postanowiles glosowac na PiS

Ostatnio edytowany przez johny_lennon (2006-02-11 23:30:44)

#84 2006-02-11 23:40:41

Wanderer
Użytkownik

Tom_21 apeluję do ciebie, podaj argumenty za tym, dlaczego ów rząd jest najlepszy od 16 lat, co tak wspaniałego zrobił ten rząd, dlaczego to wszycy są głupi tylko ci, co są za PISem są mądrzy. Bardzo cię proszę, odpowiedz mi na te pytania, bo jak na razie to tylko sypiesz hasełkami "moja racja jest lepszejsza od waszej, a to dlatego, bo wiem lepiej". No to jak? Napiszesz co tak wspaniałego jest w tym rządzie?

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#85 2006-02-12 00:05:43

RiXeD
Użytkownik

Wanderer napisał:

Tom_21 apeluję do ciebie, podaj argumenty za tym, dlaczego ów rząd jest najlepszy od 16 lat, co tak wspaniałego zrobił ten rząd, dlaczego to wszycy są głupi tylko ci, co są za PISem są mądrzy. Bardzo cię proszę, odpowiedz mi na te pytania, bo jak na razie to tylko sypiesz hasełkami "moja racja jest lepszejsza od waszej, a to dlatego, bo wiem lepiej". No to jak? Napiszesz co tak wspaniałego jest w tym rządzie?

ON nie potrzebuje argumentów bo ON MA Z A W S Z E RACJĘ! Jeśli tego nie wiedziałeś to jesteś głupi.

phenix napisał:
tom_21 napisał:

ja jednak mam nadzieję że zrozumiecie że bezmyslna krytyka jaką prezentujecie nie ma sensu.

Kpisz sobie teraz? Parę osób podało już rzeczowe argumenty udowadniające czemu PiS im się nie podoba. Z drugiej strony nikt nie odważył się podjąć dyskusji z nawet jednym z nich! Zamiast tego doczekaliśmy się haseł w stylu "jesteście zbyt głupi by to zrozumieć", sformułowanie o teczkach itd. Ani jednego konstruktywnego zdania wniesionego do dyskusji. I to my bezmyślnie krytykujemy?

lol

ON MA ZAWSZE RACJĘ. TO TY, TAK DO CIEBIE MÓWIE, TO T Y JESTEŚ GŁUPI! Naprawdę! Nie wiesz tego bo jesteś głupi. Inaczej miałbyś takie samo zdanie jak JA!

I JESZCZE RAZ przytoczę moje wyjaśnienie dot. osoby toma. Z NIM NIE NALEŻY ARGUMENTOWAĆ!!!!!!!!!!

RiXeD napisał:
tom_21 napisał:

Ale oczywiście tylko mądry człowiek to potrafi zrozumieć...

Jak widzę mamy tutaj "typowego polaka". Pan zdaje się myśleć, iż "jeśli ktoś nie ma zdania jak ja to jest głupi". Taaa... To jest właśnie typowa polska reakcja na argumentację. Sam mówi o obiektywiźmie, a próbuje narzucać wszystkim swoją (jak najbardziej) subiektywną opinię. Tak więc, Tomku, "jak nie rozumiesz, to jesteś głupi" NIE JEST argumentem.

"A jak uważasz że nie jesteś głupi (czyli masz inne zdanie ode MNIE) to jesteś głupi". Zwalczajmy głupotę jej własną bronią. Oczekuję SENSOWNEJ riposty. I nie, wrogowie PISu mi NIE zapłacili za napisanie tego posta.

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-02-12 00:07:54)

#86 2006-02-12 01:39:30

Obiwanshinobi
Użytkownik

Czyżby PiS przycelował w elektorat mający trudność z przyswajaniem i przetwarzaniem informacji w czasie rzeczywistym? Oglądając (niedługo, mimochodem - więc nie mam pełnego obrazu tego medium, wtedy zresztą ojciec dyrektor z PiSem jeszcze się nie kochali) telewizję "Trwam" odniosłem wrażenie, że to propozycja dla starszych ludzi, którym tempo przekazywania informacji panujące we współczesnych mediach utrudnia jej odbiór. Chyba jednak i wśród młodych nie brakuje takich, którzy kończą czytać zdanie długości poprzedniego nie pamiętając jego początku. Jeżeli ktoś taki jest zbyt niecierpliwy, aby przeczytać ponownie coś, czego nie zrozumiał, bo na przykład uznaje, że jak nie zrozumiał - to musiało być bez sensu - owocnej polemiki raczej z nim nie będzie. Za to jeśli przejmuje się losem kraju i wybiera głosować, mądrzejsi od niego, tak na wszelki wypadek - też powinni się pofatygować do urny.

#87 2006-02-12 02:07:25

RiXeD
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Czyżby PiS przycelował w elektorat mający trudność z przyswajaniem i przetwarzaniem informacji w czasie rzeczywistym? Oglądając (niedługo, mimochodem - więc nie mam pełnego obrazu tego medium, wtedy zresztą ojciec dyrektor z PiSem jeszcze się nie kochali) telewizję "Trwam" odniosłem wrażenie, że to propozycja dla starszych ludzi, którym tempo przekazywania informacji panujące we współczesnych mediach utrudnia jej odbiór. Chyba jednak i wśród młodych nie brakuje takich, którzy kończą czytać zdanie długości poprzedniego nie pamiętając jego początku. Jeżeli ktoś taki jest zbyt niecierpliwy, aby przeczytać ponownie coś, czego nie zrozumiał, bo na przykład uznaje, że jak nie zrozumiał - to musiało być bez sensu - owocnej polemiki raczej z nim nie będzie. Za to jeśli przejmuje się losem kraju i wybiera głosować, mądrzejsi od niego, tak na wszelki wypadek - też powinni się pofatygować do urny.

Nieprawda. Po prostu jesteś głupi.

#88 2006-02-12 02:15:22

Obiwanshinobi
Użytkownik

Dlatego napisałem szyfrem, żeby mądrze zabrzmiało.

#89 2006-02-12 02:28:11

Jasmine
Użytkownik

Cóż za ożywiona dyskusja oczkod
Wiecie, co mnie rozbroiło?
Szczęka mi opadła, jak zobaczyłam antyreklamę PO - rozwinięcie skrótu PO jako pełna odpłatność. A pod spodem napis w stylu zwycięstwo PO w wyborach parlamentarnych spowoduje wprowadzenie płatnych studiów.
Ciekawe ile pieniędzy poświęcono na tą antyreklamę. Z tego, co pamiętam, to chyba PiS wydał najwięcej na swoją kampanię...

#90 2006-02-12 02:30:09

Obiwanshinobi
Użytkownik

Witamy panią, bo się sztynks podnosił jak w męskiej szatni. Miła odmiana.

#91 2006-02-12 02:35:14

Jasmine
Użytkownik

Dopiero przed chwilą odkryłam ten temat oczkod
Zgadzam się z panami w kwestii braku argumentów Toma_21. Bardzo chętnie je przeczytam. Jakoś nie przypadł mi do gustu nasz nowy rząd :/ Już nawet śmiać mi się nie chce, gdy oglądam telewizję i słyszę o nowych jego poczynaniach. A afera z limuzyną to był szczyt. O prezydencie to już w ogóle wolę się nie wypowiadać.
Swoją drogą jak to się stało, że pan K został prezydentem, skoro każdy mówi, że na niego nie głosował? :/ Przynajmniej moi znajomi się do tego nie przyznają.

#92 2006-02-12 02:53:41

Obiwanshinobi
Użytkownik

Zostanie prezydentem przez Kaczyńskiego tłumaczyć można sobie tak, że ci, którym on nie pasuje - nie poszli głosować na kogo innego, bo na przykład woleli się schlać zamiast tego.

#93 2006-02-12 03:21:48

Wanderer
Użytkownik

Wszyscy tutaj mówią, że na niego nie głosowali (poza nielicznymi wyjątkami), dlatego że na tym forum wypowiadają się raczej ludzie młodzi, a na pana K. szli raczej głosować ci z przedziału 40-70 lat, przez co także nazwano ten rząd w pewien sposób.
Poza tym, jest też trochę prawdy w tym co pisze Obiwanshinobi. Prędzej głosować pójdzie ten, którego kandydat jest ze skrajnej prawicy (wkład Rydzyka), niż ten, który jest za kandydatem, któremu bliżej do centrum.

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#94 2006-02-12 09:55:58

tomxxx
Zbanowany

To jest właśnie to.
Ludzie wstydzą się przyznać że głosowali i w przyszłym wyborach też najprawdopodobniej zagłosują również na PIS.

Bo jak się przegląda fora to forum to ma się wrażenie że 90% osób to przeciwnicy PISu.
Powtarzam wam,nie wstydźcie się PISu i prezydenta bo to dobry rząd i jeszcze lepszy prezydent.

#95 2006-02-12 11:47:35

Jasmine
Użytkownik

Tom argumenty. Wszyscy tu na nie czekają z niecierpliwością.

#96 2006-02-12 12:00:45

phenix
Użytkownik

tom_21 napisał:

To jest właśnie to.
Ludzie wstydzą się przyznać że głosowali i w przyszłym wyborach też najprawdopodobniej zagłosują również na PIS.

Bo jak się przegląda fora to forum to ma się wrażenie że 90% osób to przeciwnicy PISu.
Powtarzam wam,nie wstydźcie się PISu i prezydenta bo to dobry rząd i jeszcze lepszy prezydent.

Teraz padłem ze śmiechu. Przeczytaj post Wanderera ze zrozumieniem, dobra? To naprawdę nietrudne.

Czekamy na sensowną wypowiedź, chociaż jedną.

#97 2006-02-12 12:09:33

gracol
Użytkownik

Tak sobie teraz czytam ten wątek i sam jestem ciekaw jakich tom_21 użyje argumentów.

Właśnie przed chwilą wpadł mi w łapki ciekawy atrykuł. Zachęcam do przeczytania, może rzuci nowe światło na cały ten temat.

Ostatnio edytowany przez gracol (2006-02-12 12:22:16)

#98 2006-02-12 12:48:10

constans73
Użytkownik

Kaczyński
W jako polityku jedno mi się nie podoba, jego nieczysta gra.
A konkretnie nieuzasadnione dobrem społeczeństwa porozumienie się w czsie wyborów z elektoratem lepera, a raczej samym Leperem.

Drugie to takie ukryte ambicjonalne tendencje tego pana. Takieś jakieś imperialne czy co.

Najwarzniejsze jest dobro wszyskich a nie dobro błędnych pogladów większości.

Ja głosowałem na Tuska z jednego powodu napewno jest uczciwszy.

Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-02-12 12:53:12)

#99 2006-02-12 13:02:45

Wanderer
Użytkownik

tom_21 napisał:

To jest właśnie to.

Kolejny świetny argument. Jaki sensowny i nie do podwarzenia.[respekt] Hmm... sorry, jaki argument? Człowieku, ludzie proszą cię o konkrety, a jedyne co piszesz to to, że to super partia i super prezydent. Wiesz co oznacza w ogóle słowo "argument"?[ej] Pomogę ci.

argument m IV, D. -u, Ms. ~ncie; lm M. -y
1. «wypowiedź potwierdzająca lub obalająca sąd o czymś; dowód, motyw, racja»

#100 2006-02-12 13:41:26

skam123
Użytkownik

moim zdaniem jak bysmy wybrali kogo innego to pewnie i tak by bylo podobnie a tak przynajmniej prezydent nie jest liberalem chociaz jak tak sie zastanawiam to moze liberal by sie przydal choc to zawsze duze ryzyko
proponuje aby wrzyscy pisali tematy na forum polsatu aby puscili jakies dobre anime bo to co oni poszczaja to jakies bajeczki dla dzieci a jak poszcza cos w miare dobrego to i tak to jakos zwala np. poszcza to o 7:00 rano

8e91e6824c8563f6m.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2024