Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Hm, przy okazji tłumaczenie To Love-Ru OAV odniosłem wrażenie, że w pierwszej serii był jednak jakiś wątek fabuły, zalążek chociażby, fanserwisu już było aż nadto, samo OAV aż mierzi jego ilością, natomiast najnowsza seria... chyba nawet nie obejrzałem całego pierwszeo odcinka. Naprawdę jestem zdania, że porównanie o braku silnika w pięknym samochodzie jest trafne.
Tylko jaka w I sezonie była fabuła ? Zrobili nadzieję na nią, ale okazało się że jej faktycznie nie było. Chyba, że fabułą ktoś nazwie poznawanie nowych postaci jak również ojca głównej bohaterki. Więc wychodzi na to, że lepiej zrobić przyjemną komedię ecchi niż wymyślać pseudo głupią fabułę. Zresztą czytałem wiele komentarzy, a wśród nich w większości były głosy, że II sezon bije na głowę I.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-06-23 13:40:15)
Tylko jaka w I sezonie była fabuła ? Zrobili nadzieję na nią, ale okazało się że jej faktycznie nie było. Chyba, że fabułą ktoś nazwie poznawanie nowych postaci jak również ojca głównej bohaterki. Więc wychodzi na to, że lepiej zrobić przyjemną komedię ecchi niż wymyślać pseudo głupią fabułę. Zresztą czytałem wiele komentarzy, a wśród nich w większości były głosy, że II sezon bije na głowę I.
Szczerze? Co do pierwszych dwóch zdań, możliwe, że masz rację.
Powiedz mi tylko, w czym drugi sezon jest lepszy od pierwszego, to może się przełamię i obejrzę.
Powiedz mi tylko, w czym drugi sezon jest lepszy od pierwszego, to może się przełamię i obejrzę.
Sądziłem, że dokładnie go opisałem
Fabuły nie ma, a dany odcinek jest podzielony na 3 wątki, które nie są ze sobą powiązane (po prostu różne przygody bohaterek i bliższe zaznajomienie się z nimi).
Więc odpowiedz sobie na pytanie czy lubisz luźne przygody i fanserwis (bardzo dużo i chwilami dosyć mocny jak na ecchi). Jak nie to nie oglądaj.
Jak dla mnie chociażby podobały się normalne rozmiary piersi u dziewczyn gdyż wolę takie niż wielkie albo loli.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-06-23 14:11:20)
Jest na bluray, więc cycki są większe i wyraźniejsze. Fabuły nadal nie zaobserwowano...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Imo to samo co OVA, czyli ekranizacja losowych rozdziałów mangi ^^
Obejrzałem To Love-Ru: Trouble - Darkness (III sezon) i uważam, że jest to nadal jedno z najlepszych ecchi, ale nie spodobało mi się to, że w serii TV próbowali robić jakąś fabułę, a później wyraźnie pokazali, że mają ją gdzieś. To było dosyć irytujące.
Ale odnośnie fanserwisu to było naprawdę świetnie. Chwilami miałem wrażenie, że już więcej w ecchi pokazać nie mogą. Zresztą ciekawe jest to, że dokładnie pokazują wyłącznie piersi starszych dziewczyn. Fanserwis z młodszymi (np Mikan) jest już znacznie słabszy.
Z postaci to Momo była rewelacyjna. Piękna, zmysłowa, uwodzicielska i perwersyjna. W poprzednich sezonach nie zwracałem zbytnio na nią uwagę, ale w tym była na pierwszym planie. I oczywiście Kotegawa to jedna z najfajniejszych tsundere, jakie można zobaczyć w anime (w dodatku ma sympatycznego, inteligentnego i wyluzowanego brata). Nana również miała taki słodki (chociaż agresywny) charakterek.
Zresztą muszę przyznać, że w tej serii w ogóle nie było irytujących dziewczyn. Wszystkie są sympatyczne.
Główny bohater jest niesamowicie nieśmiały i wstydliwy, więc jedynie w fantazjach dziewczyn stawał się kimś innym. : )
Odnośnie OAVek to mają taką samą konstrukcję jak II sezon, czyli są podzielone na kilka krótszych wątków. Były bardzo zabawne, a fanserwis rewelacyjny i naprawdę mocny. Podobnie jak w przypadku serii TV (oczywiście BD) to prawie maksimum co można pokazać w ecchi. Ostatnia OAVka była głównie poświęcona Kyouko i to co pokazali z nią było niesamowite. : )
Rodzaje fanserwisu (seria i OAVki):
- pełna nagość (nie licząc Mikan)
- zachowania (niektórych dziewczyn), którym blisko do seksu
- stymulacje doprowadzające dziewczyny praktycznie do orgazmu (lizanie, pocieranie itp)
- tentacle
Jednak to nadal ecchi.
Seria TV - 7/10
OAVki - 7/10
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-01-25 18:27:42)
Czekałem na twoją "recenzję" tej bajki, Ken, ale się nie popisałeś. Licha ta recenzja, nie umywa się do niektórych twoich innych.
Moja recenzja (chociaż ja wolę słowo opinia) tego fajnego anime co prawda nie była długa, ale w tym przypadku nie ma zbytnio co pisać. Opisałem pokrótce fanserwis (jeden z najlepszych i najmocniejszych jakie mogą być w ecchi), oceniłem "fabułę" i wspomniałem o postaciach, które są (podobnie jak w II sezonie) sympatyczne i łatwe do polubienia. Poza tym wygląd dziewczyn jest naprawdę realistyczny jak na anime ecchi, czyli nie mają na przykład jakiś wielkich piersi czy innych udziwnień w tej kwestii. Warto oglądać wyłącznie wersję BD bo w TV jest ogromna cenzura (przeglądałem z ciekawości YouTube i tam są prawie wyłącznie sceny z wersji TV).
Jednak zanosiło się (w przeciwieństwie do II sezonu) na jakąś fabułę, ale nie było nawet małego rozstrzygnięcia. Pozostaje manga.
Strony Poprzednia 1 2 3 4