#61 2011-07-08 19:12:00

Subarashi
Użytkownik

Odp: Blood-C (2011)

Wcześniejszych postów nie czytałem (aż cała strona od poprzedniego razu przybyła ;O), bo szkoda marnować czas na spam anime-hejtów. Poniżej moja opinia, na podstawie pierwszego odcinka.

Damn, dopóki nie pojawiły sceny, gdzie postacie były pokazane w całości to grafika strasznie mi się podobała. 'Długie' postacie nie są dla mnie wielką wadą (zdążyłem się przyzwyczaić po xxxHOLiC-u), ale coś mi się zdaje, że nie zawsze mają te same proporcje. Raz są fajne, raz bardzo długie, że aż zwróciło to moją uwagę (jak pisałem wcześniej - jestem do takich postaci przyzwyczajony). Chyba skopali kilka scen.

Nowa Saya jest dużo mniej irytująca niż poprzednia. Pomimo swojej ciapowatej strony, potrafi walczyć i co ważniejsze - nie boi się tego. W Blood+ właśnie zachowanie głównej bohaterki (do pewnego momentu) mnie odrzucało. Ale wygląda na to, że nie ma co liczyć na podwójną osobowość - scenka z pośpiewywaniem sobie w drodze do szkoły rozwiała moje nadzieje ;/ Chociaż nadal w trakcie walki, kiedy krew wampira 'zaczyna działać' a Sayi zmieniają się oczy - twarz przybiera zupełnie inny wyraz.

Pokaż spoiler
557648-JPPD0JD.jpg

Nawet jakby to anime było kompletnym crapem to bym oglądał je tylko dla tych scen...

Walka pozytywnie mnie zaskoczyła. Bardzo efektowna. Dobrze sobie poradzili z wyważeniem mocy, bo nawet jeśli każdy wiedział, że Saya zniszczy przeciwnika to i tak potyczka była ciekawa, nie było widać jej przewagi (zwłaszcza, kiedy straciła miecz i była praktycznie bezbronna). Niby szczegół, ale zwracam uwagę na takie elementy.

Jak na pierwszy odcinek - jest nieźle. Zawiodłem się w paru kwestiach, może zbyt wiele oczekiwałem i zbyt szybko się zachwycałem nowym 'Blood'. Jednak dostrzegam spory potencjał, wierzę, że coś zniszczy sielankę w pierwszym momencie i coraz więcej akcji będzie rozgrywać się po zmroku.

btw. moe nie zostało zauważone z wyjątkiem bliźniaczek. Jeżeli ktoś twierdzi inaczej to mogę napisać, że się nie zna (jak ma się znać skoro moe nie lubi i moe-anime nie ogląda?) i mogę mu jedynie poradzić aby obejrzał Yuru Yuri i porównał a następnie później się wypowiadał o aspektach moe w Blood-C...

flzQwEU.jpg

#62 2011-07-08 20:42:51

FAiM
Użytkownik

No proporcje też mi nie pasowały, szczególnie łepetyna tego kolesia co robił jej śniadanie.

Swoją drogą, podczas walki - jak ją złapał za tę ultra cienką szyję i zaczął machać jak kukiełką - powinna skręcić kark.

K5Cqyo6.png?1

#63 2011-07-08 21:17:19

Subarashi
Użytkownik

Też myślałem, że skręci jej kark. A była też taka scenka, w której wydawało się, że walnął ją w głowę pod wodą a nic jej nie było. W ogóle bardziej poturbowana powinna być. Widocznie idą w inną stronę i nie ma co liczyć na większe uszkodzenia bohaterki a później superszybkąultraregenerację. W pewnym sensie to plus.
Przeciwnik też nieźle sobie radził - było widać, że to coś 'myśli' podczas tej walki. Ataki na czułe punkty, pozbawienie miecza. Fanie to wyszło.

flzQwEU.jpg

#64 2011-07-08 22:44:39

Kenshiro
Użytkownik

Ciekawe ile to anime będzie miało odcinków.

Subarashi napisał:

Wiadomo może dlaczego nosi okulary ? Ma to jakiś konkretny cel w tym anime ? Czy po prostu producenci postanowili zrobić główną bohaterkę jako okularnicę bez konkretnego powodu ?

#65 2011-07-08 23:07:34

FAiM
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Wiadomo może dlaczego nosi okulary ? Ma to jakiś konkretny cel w tym anime ? Czy po prostu producenci postanowili zrobić główną bohaterkę jako okularnicę bez konkretnego powodu ?

Masz z tym jakiś problem?

K5Cqyo6.png?1

#66 2011-07-08 23:10:17

DUDi
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Ciekawe ile to anime będzie miało odcinków.

Subarashi napisał:

Przypomina wtedy nieco frywolną sekretarkę.
Krew dodatkowo może przyciągnąć zwolenników s&m, chociaż w tym wydaniu bardziej by mi do niej lateksik pasował.

#67 2011-07-08 23:19:20

Kenshiro
Użytkownik

FAiM napisał:

Masz z tym jakiś problem?

Jak pisałem wcześniej. Okulary u dziewczyn w anime psują ich wygląd jak dla mnie.

DUDi napisał:

Krew dodatkowo może przyciągnąć zwolenników s&m, chociaż w tym wydaniu bardziej by mi do niej lateksik pasował.

Czyli to nie ma żadnego celu, a po prostu postanowili dla odmiany zrobić główną bohaterkę w okularach.

Mimo wszystko jak będzie w całości to je obejrzę gdyż widziałem zarówno Blood: The Last Vampire jak i Blood+.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-08 23:20:07)

#68 2011-07-08 23:34:56

DUDi
Użytkownik

Kenshiro napisał:
DUDi napisał:

Czyli to nie ma żadnego celu, a po prostu postanowili dla odmiany zrobić główną bohaterkę w okularach.

Joker.gif

#69 2011-07-17 14:25:37

Rudy102
Użytkownik

Zastanawiam się, jak wyjdzie im końcówka, skoro seria ma mieć 12 odcinków. Może urwą w jakimś konkretnym momencie i nadrobią w filmie, tak samo jak było w Higashi no Eden.

Rudy102.png

#70 2011-07-17 16:02:13

Kenshiro
Użytkownik

Rudy102 napisał:

Zastanawiam się, jak wyjdzie im końcówka, skoro seria ma mieć 12 odcinków. Może urwą w jakimś konkretnym momencie i nadrobią w filmie, tak samo jak było w Higashi no Eden.

Jeśli naprawdę ma mieć 12 odcinków to sądzę, że już nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Widziałem dzisiaj 2 odcinek i jest podobnie słaby jak pierwszy. Prawie cały czas były jakieś nudne rozmowy z udziałem nieciekawych postaci, a dopiero pod sam koniec anime dali jakiegoś potwora dla Sayi (tak samo jak w pierwszym odcinku). Na pewno bohaterowie tego anime mają wiele tajemnic tylko z co tego skoro od początku ich nie polubiłem. Postacie są schematyczne i zniechęcające, a ich charaktery nudne.

Jestem już prawie pewien, że anime nie będzie ambitne i obawiam się również, że dosyć lekki klimat będzie panował do końca. Ciekawe czy w ogóle ludzie będą ginąć w tym anime.

Aż mi się nie chce wierzyć, że zrobili coś takiego. Narzekałem również ma Blood+, ale to była perełka w porównaniu z Blood-C (już od pierwszego odcinka).

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-17 16:02:52)

#71 2011-07-17 16:31:25

Rudy102
Użytkownik

Ja drugiego odcinka nie widziałem, ale w jakimś dniu nadrobię.
Co do fabuły - uważam, że w połowie coś się będzie działo. Będzie wątek, który zostanie zakończony w filmie.
Co do ofiar z ludzi - moim zdaniem ojciec Sayi będzie pierwszą.

Rudy102.png

#72 2011-07-17 16:54:41

HentaiDymon
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Jestem już prawie pewien, że anime nie będzie ambitne i obawiam się również, że dosyć lekki klimat będzie panował do końca. Ciekawe czy w ogóle ludzie będą ginąć w tym anime.

Ambitne kino wg Kenshiro = umierający ludzie.
Nie wiem, czemu większość się czepia. Mnie się tam fajnie ogląda, a największym plusem jest animacja. Od razu widać, że niemało na nią wyłożono. Choć momentami można przyczepić się do designu postaci, gdyż faktycznie w sielankowych scenach są one "przydługawe" nawet jak na CLAMPa, ale na szczęście podczas walki Saya wygląda już normalnie i siecze brzydali z gracją jezor

Kenshiro napisał:

Wiadomo może dlaczego nosi okulary ?

Zepewne ma wadę wzroku oczkod

Ostatnio edytowany przez HentaiDymon (2011-07-17 16:57:38)

#73 2011-07-17 17:32:49

Rudy102
Użytkownik

Mnie interesuje za to ten gościu z czarnymi włosami. On może coś namieszać.
Jestem po obejrzeniu odcinka drugiego, ponieważ z polskich na razie nie ma i tak sobie pomyślałem, że te stworki nie są takie głupie. Widać, że w walce na początku potrafią się całkiem bronić, ale po spotkaniu z Sayą długo nie pożyją. No i pojawiają się w nocy, więc na jakąś walkę w dzień z nimi nie ma szans.

Rudy102.png

#74 2011-07-17 17:39:34

Kenshiro
Użytkownik

Rudy102, a mnie zaciekawiło to, że rany Sayi nie leczą się jak tej z Blood+. Ciekawe czy to się później zmieni.

Ale ogólnie to może ja naprawdę mam stanowczo zawyżone oczekiwania od tego anime lecz tak lekkiego i nieciekawego Blood-C się nie spodziewałem.

1. Kiedy wreszcie ludzie zaczną ginąć ?
2. Kiedy wreszcie będą jakieś emocjonalne/dramatyczne sceny ?
3. Kiedy będą dobre walki ?
4. Kiedy postacie zaczną być ciekawe ?
5. Kiedy główna bohaterka straci okulary i przestanie być Klutz ?

Ten ostatni punkt to tak z przymrużeniem oka.  smile

Jeśli ona jest wampirem to nie może mieć wady wzroku więc okulary (które ma zawsze) mogą czemuś innemu służyć (albo będą tylko do czasu). Choć mogę się mylić.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-17 17:42:54)

#75 2011-07-17 17:43:45

Rudy102
Użytkownik

Jak wcześniej pisałem - przez 6-7 odcinków będzie tak jak jest teraz, później się rozkręci i dostaniemy kontynuację w postaci filmu.
Dlaczego rany Sayi się nie leczą? Tego nie wiem, ale z tą Sayą musi też coś być nie tak, bo nie wierzę, by ona była "pełnym" człowiekiem. W pierwszym epie widzieliśmy jej oczy, kiedy zadawała ostatni cios pradawnemu. Może ona jest pół człowiekiem pół tym czymś(nie wiem czy mogę nazwać ich chiroptery). Tego my nie wiemy, wie tylko załoga Production I.G i gość, który zajmuje się mangą.

Poza tym, z wielką chęcią zobaczyłbym sobie pierwszy rozdział mangi. Ma ktoś link do niego?

Ostatnio edytowany przez Rudy102 (2011-07-17 17:45:41)

Rudy102.png

#76 2011-07-17 22:11:16

Quithe
Użytkownik

HentaiDymon napisał:
Kenshiro napisał:

A może ukrywa się tak samo przemyślnie jak Clark Kent ;]

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#77 2011-07-17 22:28:00

Kensai
Użytkownik

A dlaczego wampiry nie mogą mieć wady wzroku? Spotkałeś jakiegoś i ci tak powiedział? smile_big

#78 2011-07-17 22:55:39

Kenshiro
Użytkownik

Chwilami oglądając to anime można mieć wrażenie, że ona udaje klutz bo przecież podczas walk jest jakby kimś innym. W 3 odcinku mają być już jakieś wyjaśnienia, ale sądzę że niczym ciekawym mnie nie zaskoczą. Jakby te okulary miały być na zasadzie zmyłki to podczas walk by ich nie miała.

Szkoda, że to anime nie jest kontynuacją Blood+ bo wtedy

Pokaż spoiler
mogli by zrobić ciekawą fabułę z dziećmi Divy.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-17 23:04:28)

#79 2011-07-17 23:02:28

HentaiDymon
Użytkownik

Quithe napisał:
HentaiDymon napisał:
Kenshiro napisał:

A może ukrywa się tak samo przemyślnie jak Clark Kent ;]

I podobnie jak je zdejmie, to nikt jej nie pozna ;]

#80 2011-07-17 23:51:13

Rudy102
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Pokaż spoiler
mogli by zrobić ciekawą fabułę z dziećmi Divy.

Tu się zgadzam, fabuła byłaby ciekawsza, no i może doczekalibyśmy się

Pokaż spoiler
kolejnego przebudzenia Sayi

Dlaczego uważacie, że główny bohater nie powinien mieć okularów. To przecież normalne. Żadne dziwactwo. A co do jej niezdarności, niech sobie nią będzie, żeby tylko fabuła się rozkręciła i cięła równo każdego po kolei smile_big

Rudy102.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024