#141 2009-08-27 15:45:33

Isao
Użytkownik

Odp: Toradora - Renesans komedii romantycznej ?

więc nie ma co się przyjmować tymi co chcą zwrócić na siebie uwagę oczerniając to anime.

w gwoli ścisłości... nie jestem zaśepiony żadną nienawiścią jaki potrafię dostrzec zalety różnych serii anime, jednak powyższym cytatem czuję się trochę urażony, ponieważ, cóż...
Post napisałem z zamiarem wyrażenia własnej opinii, która nie każdemu mogła przypaść do gustu. Nie z zamiarem zwracania na siebie uwagi... (że niby emo mode? nikt mnie nie kocha etc?). Osobiście nie lubię takowych pozycji dlatego podchodzę do nich z dystansem. Dokończę całość to może zmienię zdanie w jakimś stopniu, póki co utknąłem gdzieś w połowie.

Średnia ocen tak na dobrą sprawę dla mnie nic nie znaczy...
Gdybym pod tym kątem miał wybierać każdą serię to powiedzmy sobie szczerze... zbyt wiele dobrych serii, które mają mierne oceny nigdy bym nie zobaczył. Naprawdę kwestia indywidualnego podejścia. Dla mnie takie pozycje jak Death Note czy Code Geass również są słabe... po prostu nie podobały mi się i tyle wypisywać dlaczego nie będę bo to nie temat o tym.
Jednak co niektórzy z 'lędzwiem' na czele usilnie próbują każdego nawracać pisząc ciągle jedno i to samo... jakie to piękne anime, wspaniała komedia romantyczna, cukierkowa etc. wszystko super, pięknie tylko jakieś konkretne argumenty również by się przydały. Ponieważ takie suche wychwalanie czegokolwiek dla mnie przynajmniej jest właśnie stekiem bzdur.

Odnośnie fabuły Ikkitousena, cóż przynajmniej nawiązywał do 'Romance of the Three Kingdoms' w pewnym stopniu jak i nieco o samą historię powiedzmy sobie naciągająć to i owo, ale jednak.

Tyle... chciałem powiedzieć ^_^

#142 2011-08-07 22:39:16

Harz
Użytkownik

W końcu się zmusiłem, i obejrzałem do końca tę serię. Seria dobra, nie był to czas stracony. Nie będę się rozpisywał, jaka to ta seria jest boska, aleeee... najgorszy był ostatni ep >_> Wtf? czemu ona sobie wtedy poszła?

Pokaż spoiler
46rp

Końcówka po endingu, niby uratowała sytuacje całego anime, ale niesmak pozostał. Podsumowując, całe animu oglądało się przyjemnie, czas szybko leciał, gdyby nie końcówka dałbym 9/10. Jedno oczko mniej.

Temee-0.png
"Why? Because Trolling is a Art!"
                                    ~Pablo Picasso

#143 2011-08-07 22:56:39

Kenshiro
Użytkownik

Harz napisał:

czemu ona sobie wtedy poszła?

1. Odeszła żeby

Pokaż spoiler
z tego co pamiętam rozwiązać problemy ze swoją rodziną.

2. W anime często tak robią w ostatnim odcinku. To znaczy zdarza się, że do samego końcu nie wiadomo jak się skończy.

W Gosick również tak było gdyż dopiero sama końcówka anime pokazała jakie było zakończenie.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-07 22:58:39)

#144 2011-08-07 23:11:17

Harz
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Harz napisał:

czemu ona sobie wtedy poszła?

1. Odeszła żeby

Pokaż spoiler
z tego co pamiętam rozwiązać problemy ze swoją rodziną.

No, ale k$%$a można chyba coś wcześniej powiedzieć?

Pokaż spoiler
Po szkole się spotkamy, albo cuś ._.

Temee-0.png
                                    ~Pablo Picasso

#145 2011-08-07 23:15:03

Hidu
Użytkownik

Z tego co pamiętam,

Pokaż spoiler
to on ją namawiał, żeby pojechała do tej rodziny jezor

Ostatnio edytowany przez Hidu (2011-08-07 23:15:27)

#146 2011-08-07 23:26:45

Zarathustra
Użytkownik

I am twelve and what is this?

Pokaż spoiler
taigaryujihappyendo.jpg

#147 2011-08-08 00:06:13

Demonis Angel
Użytkownik

bodajże screen z gry

Pokaż spoiler
a co do tego, że mogła powiedzieć, że wyjeżdża, to ze spotkania z przedostatniego odcinka (bodajże oglądałem rok temu) wynika, że matka Taigi zbytnio go nielubiła, a pewnie pojechał by z nią i tylko narobił więcej problemów.

Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2011-08-08 00:11:13)

Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.

O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.

#148 2011-08-08 00:26:37

Harz
Użytkownik

Demonis Angel napisał:

bodajże screen z gry

Pokaż spoiler
a co do tego, że mogła powiedzieć, że wyjeżdża, to ze spotkania z przedostatniego odcinka (bodajże oglądałem rok temu) wynika, że matka Taigi zbytnio go nielubiła, a pewnie pojechał by z nią i tylko narobił więcej problemów.

Pokaż spoiler
Jedynie, co do niego powiedziała to to, że dziękuje mu za opiekę nad taigą.

Temee-0.png
                                    ~Pablo Picasso

Stopka forum

© Animesub.info 2024