Nie jesteś zalogowany.
No coś mi się widzi, że autorzy już mają przygotowaną drugą serię albo i więcej, ponieważ ta wygląda jak by miała być wprowadzeniem do czegoś większego. Wygląda to jak by odkrywanie swojego dziedzictwa przez Saye było najważniejszym albo jednym z najważniejszych motywów. A przy takim roooooooozwleeeekaaaaaaaniu każdego odcinka faktycznie może im to zająć trochę czasu...
BTW. zauważyliście, że oglądanie przechodzącej z miejsca na miejsce Sayi zajmuje prawie tyle samo co akcja? -.-'
Czyli cała ta seria to taka maszynka mająca napędzić zyski z filmu? Ostatnie 2-3 epy będą boskie po czym akcja się urwie napisem "zapraszamy do kin"?
Czuje się oszukany... niby nie mam prawa ale i tak...
A skąd wiesz, że te 2-3 odcinki będą boskie? Na razie można powiedzieć, że jest nędza. Nawet te ostatnie epy nie naprawią. No może się polepszy, jak w 6 albo 7 odcinku potworki rozwalą Tatuśka, wyrżną całą szkołę i to, że ten kto nimi kieruje to ten z kawiarni. Wtedy zmienię zdanie.
Ale co do tego filmu, to tak można powiedzieć. 12 odcinków, w ostatnim urwię się akcja i reszta będzie w filmie.
Tylko jak widzę ten film ma oznaczenie "other" na anidb. Więc albo to jakaś bzdura albo będzie miał całkiem inną historię niż seria TV.
Tylko jak widzę ten film ma oznaczenie "other" na anidb.http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=8375
Oznaczenia na anidb potrafią zmienić się w czasie, więc w tej chwili nie wiadomo czy ta relacja nie zmieni się kiedyś na sequel
Obejrzałem 5 odcinek i na końcu jest właśnie powód dlaczego nigdy nie oglądam anime w trakcie pierwszej emisji, a zawsze czekam na całość. Przerwali w takim momencie i trzeba czekać kilka dni do następnego odcinka. W przypadku tego anime zrobiłem wyjątek i okazało się to błędem.
Jednak teraz już bez wątpliwości można stwierdzić, że anime stało się znacznie poważniejsze i wreszcie dzieje się coś fajnego.
Jestem ciekaw czy ta koleżanka zginie czy nie.
No i jest coś ciekawego odnośnie scen z przeszłości gdyż znowu pokazali trochę urywków gdzie te potwory wyglądają tak jak
A zapowiedź odcinka 6 pokazywała coś jeszcze lepszego.
Coraz więcej osób będzie zabijanych przez różne potwory i bezpośrednio to pokazują.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-06 15:29:15)
Zapewne jakąś fabułę to anime ma i prawdopodobnie niektóre postacie są kimś innym niż za kogo się podają, więc za jakiś czas powinno się to wyjaśnić. A opowiadanie horrorów w 5 odcinku również miało pewne wyjaśnienia odnośnie anime.
A co ciekawe w 6 odcinku będzie można zobaczyć główną bohaterkę bez okularów.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-06 16:00:26)
Czyli sprawy wreszcie idą w dobrym kierunku.
Ciekawi mnie czy w wersji BD będzie podobna cenzura. W końcu w anime sporo sobie pozwalają jak na serię TV, ale to czy pokażą scenę z bezczeszczeniem ludzkich zwłok z 4 odcinka może być wątpliwe nawet w wersji BD. Bo latające kończyny i hektolitry krwi wylewające się z jakiś potworów a wyrywanie flaków czy mięsa z ludzkiego ciała, to rzeczy, które są traktowane zupełnie inaczej.
Pozwalają sobie na takie akcje, ponieważ jest puszczany po północy. W 5 odcinku jest info, że następny odcinek będzie puszczony jakiegoś tam dnia o godzinie 1:40. Jak wiadomo, ma być film o tym samym tytule, tylko nie wiadomo, czy to ma być kontynuacja wydarzeń, czy tylko recap.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-08-09 15:49:00)
Na co sobie pozwalają? Bo szczerze, to nie zauważyłem nic nadzwyczajnego.
No może poza brakiem wszędobylskiego pantsu i tits, które z sezonu na sezony coraz bardziej cenzurują.
A godzina emisji też niewiele daje, bo w zasadzie większość animu emitują w nocy.
Natomiast w "ludzkich" godzinach lecą głównie seriale dla dzieciarni - w tym przede wszystkim shouneny.
Po 5 odcinkach widać, że ta seria zapowiada się na totalny crap...
Natomiast film... podejrzewam, że pierwsza połowa będzie recapem, a druga - zakończeniem/kontynuacją.
W najlepszym wypadku będzie to strawny recap (lepszy niż cała seria TV) i dobre zakończenie. Albo po prostu crap do kwadratu.
Czyli sprawy wreszcie idą w dobrym kierunku.
Jeszcze 6 i 7 odcinek to będzie wiadomo, ale i tak 5 był do tej pory najlepszy.
Jednak wątpię, że anime będzie lepsze niż przeciętne. Zbyt marne zrobili te kilka pierwszych odcinków.
Ciekawi mnie czy w wersji BD będzie podobna cenzura.
Na pewno nie będzie żadnej cenzury czyli wszelkie czarne pasy znikną.
W końcu w anime sporo sobie pozwalają jak na serię TV,
Owszem lecz w wielu anime widziałem gore w wersjach TV. Chociażby w takim Elfen Lied czy Higurashi. Co prawda w wersjach DVD pokazywali coś więcej, ale dużych różnic nie było.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-09 16:39:16)
Blood-C leci na kanale MBS o godzinie zazwyczaj 02:05.
Takich czarnych pasów cenzury widziałem jedynie w czwartym odcinku.
Ja się bardziej zastanawiam, kim jest ta dziewczyna, gdzie jest pokazana jak zabija stworka. Z tymi dwoma warkoczami przypomniała się Saya z "The Last Vampire", albo była to po prostu matka Sayi.
Ciekawi mnie też, czy ta Nene czy Nono zginie. W zapowiedzi odcinka 6, widać też że stworek zaatakuje w mieście w dzień, i to może być ciekawe.
Zgadzam się też z resztą, odcinek 5 jest jak na razie najlepszy.
No właśnie o te czarny pasy w 4 epie mi chodzi. Nie podobało mi się to.
A co do słabych pierwszych epów - who cares. Nie obchodzi mnie czy anime będzie przez kogoś ocenione jako słabe - póki jest coś co mnie przyciąga i widać progres (tutaj niewątpliwie widać), to mogę przeboleć te kilka początkowych epów w stylu copy&paste.
@up
Mam nadzieję, że żadna z bliźniaczek nie zginie. Bliźniaczki nie istnieją jako bohater, jeżeli nie ma jednej 'połówki', tym samym tracą cały swój urok. Jeżeli mają zginąć, to najlepiej obie.
Jeżeli mają zginąć, to najlepiej obie.
Zobacz co powiedzieli na końcu zapowiedzi 6 odcinka.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-09 17:08:44)
Subarashi napisał:Czyli sprawy wreszcie idą w dobrym kierunku.
Jeszcze 6 i 7 odcinek to będzie wiadomo, ale i tak 5 był do tej pory najlepszy.
Tu się muszę zgodzić, 5ep rzeczywiście jest najlepszy w tej serii, a zapowiedź 6. sugeruje, że w końcu coś zacznie się dziać i anime zacznie trzymać jakiś poziom... tylko czemu dopiero w połowie serii? :/
Owszem lecz w wielu anime widziałem gore w wersjach TV. Chociażby w takim Elfen Lied czy Higurashi. Co prawda w wersjach DVD pokazywali coś więcej, ale dużych różnic nie było.
Mi się wydaje, że w wersji TV Higurashi była cenzura, ale nie widziałem BD, więc nie będę się o to wykłócać.
Ja się bardziej zastanawiam, kim jest ta dziewczyna, gdzie jest pokazana jak zabija stworka. Z tymi dwoma warkoczami przypomniała się Saya z "The Last Vampire", albo była to po prostu matka Sayi.
Bo to były sceny/fragmenty z Blood: the Last Vampire, więc jakby nie patrzeć to była Saya
EDIT: Tak mnie teraz naszło... Skoro Saya miała te wizje z filmu, to ciekawe czy będą nam próbowali wcisnąć kit o utracie pamięci...
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-08-09 19:46:13)
No coś mi się widzi, że autorzy już mają przygotowaną drugą serię albo i więcej
ja mam nadzieje, że jednak nie mają... autor tego syfu powinien zabrac ze soba swoją prace i utopić sie razem z nią . Saya to jakaś porażka. mogłaby sobie podać rece z orihime z bleacha jesli o chodzi o intelekt . Stara saya zjadłaby ją na śniadanie. wiecej nie pisze, bo na narzekanie sił by brakło... lepiej jak najszybciej o tej serii zapomnieć.
Bo to były sceny/fragmenty z Blood: the Last Vampire, więc jakby nie patrzeć to była Saya
Skąd ta pewność ?
Wątpię, że Blood-C będzie miało jakieś powiązanie z tamtym filmem. Co ciekawe zarówno ta Saya w filmie jak i w Blood+ miała nazwisko Otonashi, a prawie wszystko było inne.