#301 2011-10-27 21:37:43

Maryskowo
Użytkownik

Odp: Anime doskonałe?

Ponoć to pozycja dla prawdziwych mężczyzn.

#302 2011-10-27 21:38:27

Kenshiro
Użytkownik

dulu napisał:

Ok, w porządku, niech ci będzie. Oglądasz anime z rozebranymi dziećmi. Lepiej ci?

A ty piszesz to ciągle przez pryzmat Seikon no Qwaser ? W najbliższym czasie obejrzę II sezon (już jest w całości na Blu-Ray) lecz czytałem, że jest gorszy niż I. Sam jestem tego ciekaw.

Poza tym oglądam różne anime czyli zarówno ecchi, komedie, cyberpunk (bardzo lubię ten gatunek), anime Studia Ghibli, horrory, dramaty, S-F, romanse i inne.

Hipis napisał:

Kenshiro, nie potrafię zrozumieć twojego sposobu myślenia...
Ty naprawdę uważasz, że SnQ ma jakieś wartości, by uznać je za dobre?
Ja nie widzę tam niczego oprócz przesadzonego fanserwisu...
W Etchi trzeba mieć umiar...

A nie sądzisz, że tym się właśnie fanserwis w SnQ wyróżnia ? Czyli, że jest znacznie mocniejszy niż w innych takich anime (czyli akcja+fanserwis).
Poza tym anime jest po prostu dosyć wysokiej jakości wizualnej, a wielokrotnie podkreślałem, że cenię wysoką jakość grafiki w anime.
Fabułę też miało choć samo zakończenie I sezonu mnie zawiodło (ostatnie odcinki były najgorsze).

spayker napisał:

Seikon no Qwaser > Sora no Otoshimono, no tak seikon lepszy, gdyż tam występuje katja z mniejszymi piersiami i jest młodsza niż Nimfa. rofl

Nimfa była ładna, ale nie było z nią żadnego fanserwisu. A z tymi wielkocycatymi (Astraea i Ikaros) pokazywali znacznie więcej. No i z tą wstrętną Mitsuki Soharą.

Zresztą Chaos była ładniejsza w doroślejszej formie. Szkoda, że tylko przez pewien czas.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … arid=25097

dulu napisał:

Które są o kant tyłka potłuc, bo można się jedynie z nich pośmiać. Nie nadają się do niczego innego  smile_lol

Nadają się dla każdej myślącej osoby, która nie wie jakie anime obejrzeć albo chce kulturalnie podyskutować o danym anime.

A co do ciebie to przecież ty ich nawet nie czytasz, a już na pewno nie rozumiesz.

qba25 napisał:

Ta, i doszukując się w każdym anime loli, fanserwisu

Przed oglądaniem wiadomo (anidb) czy będą jakieś loli, fanserwis.

coellus napisał:

Kenshiro, co ma głębsze przesłanie? SnQ (lub Ore no Imouto, jeśli nie chcesz odpowiadać na podstawie SnQ) czy Król Lew?

Króla Lwa oglądałem kilkanaście lat temu i prawie nic z tego nie pamiętam.

Mogę ci jedynie napisać tyle, że nie lubię filmów ze  zwierzakami. Wolę takie z ludźmi i między innymi dlatego preferuję anime.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 21:48:04)

#303 2011-10-27 21:38:48

bodzio
Użytkownik

sokolb napisał:

Po ciemnej stronie mocy  smile_lol
A tak poza Kenshiro i jego postami. Zauważyłem, że dużo ludzi wymienia tytuł My Little Pony. Czy mógłby mnie ktoś oświecić czy warto to obejrzeć? I co to tak wogóle jest. Przepraszam za moją ignorancję  shithappens

http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=256747

wladza1.png

#304 2011-10-27 21:39:12

LordCrane
Użytkownik

Tutaj masz temat o kucach, kilka osób napisało swoją opinię, na szczęście nie tomcio.

http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=256747

Ostatnio edytowany przez LordCrane (2011-10-27 21:40:08)

#305 2011-10-27 21:39:32

dulu
Moderator

sokolb napisał:

Zauważyłem, że dużo ludzi wymienia tytuł My Little Pony. Czy mógłby mnie ktoś oświecić czy warto to obejrzeć? I co to tak wogóle jest. Przepraszam za moją ignorancję  shithappens

Nie spamuj, jest temat do kucyków.

coellus napisał:

1042q0g.png

Dopiero teraz przeczytałem ostatnie zdanie. Generalnie dam ci pewnie w mordę, jak cię kiedyś spotkam. smile_lol
Nie dlatego, że nie lubisz bajek Disneya czy oglądasz anime z dziećmi, mimo że to jest wystarczający powód, po prosty należy ci się za całokształt.

ed:

Kenshiro napisał:
dulu napisał:

Ok, w porządku, niech ci będzie. Oglądasz anime z rozebranymi dziećmi. Lepiej ci?

A ty piszesz to ciągle przez pryzmat Seikon no Qwaser ? W najbliższym czasie obejrzę II sezon (już jest w całości na Blu-Ray) lecz czytałem, że jest gorszy niż I. Sam jestem tego ciekaw.

A teraz powiedz - co ma to do rzeczy? Ja pytałem, czy jak nazwiesz rozebrane dzieci anime, to będzie ci lepiej.

Kenshiro napisał:
dulu napisał:

Które są o kant tyłka potłuc, bo można się jedynie z nich pośmiać. Nie nadają się do niczego innego  smile_lol

Nadają się dla każdej myślącej osoby, która nie wie jakie anime obejrzeć albo chce kulturalnie podyskutować o danym anime.

One są raczej po to, aby ktoś mógł się pośmiać. Ew. dowartościować się. Ktoś spojrzy: "O, dzięki Bogu, jest ktoś głupszy ode mnie". smile_lol

Ostatnio edytowany przez dulu (2011-10-27 21:49:14)

#306 2011-10-27 21:42:26

Maryskowo
Użytkownik

Przestaję żałować, że zacząłem czytać posty na ansi szalony

#307 2011-10-27 21:47:53

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Już wiem dlaczego Shinuta wyszedł z pomysłem zrobienia shoutboxa.
Ken-chan, wpadłem na pomysł, załóż jakieś kółko różańcowe, zdobędziesz wiernych ci ludzi, będziesz nawracał zabłąkane owieczki na drogę Ecchi. Jeśli chcesz tak bardzo edukować ludzi.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#308 2011-10-27 21:48:16

coellus
Użytkownik

Dobra, tomcio, nie chcesz odpowiedzieć na moje pytanie, nawet gdy zwróciłam się do ciebie po nicku bez przekręcenia.
Brak odpowiedzi = zawalenie kontrolnego pytania.
W nagrodę już zawsze zostaniesz tomciem aka pedośledziem
(bo zwracanie się do ciebie po nicku nie przynosi rezultatu, więc po co się wysilać ヽ(´ー`)ノ ).

Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-27 21:48:55)

Ty dulowaty userze!

#309 2011-10-27 21:52:49

Cain
Użytkownik

sokolb napisał:

Zauważyłem, że dużo ludzi wymienia tytuł My Little Pony. Czy mógłby mnie ktoś oświecić czy warto to obejrzeć? I co to tak wogóle jest. Przepraszam za moją ignorancję  shithappens

Kenshiro napisał:

Przecież My Little Pony to kompletny syf (nie umywa się do doskonałych japońskich anime). No dobra niektórym się podoba, ale i tak mnie to dziwi. Już pokemon lepszy od tego.

Olałeś zdanie Kenshiro, znawcę anime, znawcę definicji anime, i znawcę wykładni definicji anime. Giń w czeluściach piekielnych, w których nie ma "różnorodności piersi".

Kenshiro napisał:
Cain napisał:

Pod względem robienia błazna z siebie osiągnął mistrzostwo.

jezor2

Gdy widzę bogactwo merytoryczne twoich wypowiedzi, mam ochotę wysłać sms o treści "pomagam".

Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.

#310 2011-10-27 21:56:44

dulu
Moderator

Pedośledź edytuje swoje poprzednie posty, aby pokazać, że drzemią w nim resztki z człowieka. smile_lol

Cain napisał:
Kenshiro napisał:
Cain napisał:

Pod względem robienia błazna z siebie osiągnął mistrzostwo.

jezor2

Gdy widzę bogactwo merytoryczne twoich wypowiedzi, mam ochotę wysłać sms o treści "pomagam".

smile_lol

#311 2011-10-27 21:59:41

Hipis
Użytkownik

Kenshiro napisał:

A nie sądzisz, że tym się właśnie fanserwis w SnQ wyróżnia ? Czyli, że jest znacznie mocniejszy niż w innych takich anime (czyli akcja+fanserwis).
Poza tym anime jest po prostu dosyć wysokiej jakości wizualnej, a wielokrotnie podkreślałem, że cenię wysoką jakość grafiki w anime.
Fabułę też miało choć samo zakończenie I sezonu mnie zawiodło (ostatnie odcinki były najgorsze).

Wg mnie jest wiele anime o dużej ilości fanserwisu, które są bardziej zjadliwe od SnQ. Nie lubię serii z przesadzonym fanserwisem, gdzie więcej cycków niż fabuły, więc nie będę wypowiadał się w tym temacie.
A jeśli chodzi o jakość wizualną, to żadna seria nie pokona filmu 5 cm per sec. Grafika przepiękna.

#312 2011-10-27 22:03:37

Kenshiro
Użytkownik

Hipis napisał:

A jeśli chodzi o jakość wizualną, to żadna seria nie pokona filmu 5 cm per sec. Grafika przepiękna.

Co to za porównanie.  smile_big

Ale jednak co do wyglądu postaci w anime Shinkai Makoto to aż tak dobrze nie było. Jednak tła przepiękne.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 22:03:52)

#313 2011-10-27 22:04:06

coellus
Użytkownik

Kenshiro napisał:
coellus napisał:

Kenshiro, co ma głębsze przesłanie? SnQ (lub Ore no Imouto, jeśli nie chcesz odpowiadać na podstawie SnQ) czy Król Lew?

Króla Lwa oglądałem kilkanaście lat temu i prawie nic z tego nie pamiętam.

Mogę ci jedynie napisać tyle, że nie lubię filmów ze  zwierzakami. Wolę takie z ludźmi i między innymi dlatego preferuję anime.

O, jest odpowiedź. Co prawda po czasie (jak dobrze, że są godziny edycji podane, teraz by mi wmawiał, że odpisał mi 10 minut wcześniej) i wymijająco, ale odpowiedział.
Ale tak się nie bawimy: pytanie było co ma większe przesłanie - SnQ czy Król Lew? (Chyba wiesz, co to przesłanie, prawda?)

Ty dulowaty userze!

#314 2011-10-27 22:04:22

qba25
Użytkownik

Od wczoraj wysmarowano około 6 ston, najs. okej

#315 2011-10-27 22:10:51

Sir_Ace
Użytkownik

Temat powinien nazywać się "W oczekiwaniu na opcję ignoruj".

#316 2011-10-27 22:11:29

Kenshiro
Użytkownik

coellus napisał:

Ale tak się nie bawimy: pytanie było co ma większe przesłanie - SnQ czy Król Lew? (Chyba wiesz, co to przesłanie, prawda?)

To jeszcze raz ci odpiszę i mam nadzieję, że zrozumiesz.

Anime nie musi mieć przesłania żeby było świetne. Anime Miyazakiego są świetne, ale nie dlatego, że mają przesłanie (chociaż mają).

Po prostu główni bohaterowie są rewelacyjni pod względem charakteru i fabularnie też są najczęściej bardzo dobre. Zresztą wkrótce coś napiszę więcej.

SnQ nie ma przesłania bo to po prostu fanserwisowa rozrywka (ale dobra). Walki+fanserwis+pewna fabuła choć niezbyt udana.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 22:13:16)

#317 2011-10-27 22:13:09

coellus
Użytkownik

coellus napisał:

Krótka piłka: co ma głębsze przesłanie?

Ty dulowaty userze!

#318 2011-10-27 22:19:32

qba25
Użytkownik

No jak takiego usera można zbanować, toż to zbrodnia. Kto inny potrafi tak poprawić humor jak Ken?
To do następnego (tematu). papa

Ostatnio edytowany przez qba25 (2011-10-27 22:22:27)

#319 2011-10-27 22:23:29

FAiM
Użytkownik

Akurat etchi jest poprawną formą transkrypcji.
A ktoś tu pisał o używaniu "poprawnych" terminów xD.

K5Cqyo6.png?1

#320 2011-10-27 22:30:23

Kenshiro
Użytkownik

Z Wikipedii.

W języku japońskim etchi jest synonimem słowa iyarashii oznaczającego coś lub kogoś m.in.: "nieprzyjemnego", "napawającego obrzydzeniem", "wstrętnego", "wulgarnego", "obleśnego", "lubieżnego". Poprzez użycie w mandze i anime nabrało nowego "kolorytu".

Czyli jakieś osobniki zaczęły używać tego słowa na anime mimo, że nie ma nic wspólnego z gatunkiem anime.
Jak w anime jakaś dziewczyna mówi do chłopaka "ecchi" to właśnie to ma na myśli co zacytowałem.
Podobnie jak słowo hentai nie może być używane jako gatunek anime. Mówi się eroanime, eromanga lub eroge.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 22:31:46)

Stopka forum

© Animesub.info 2024