Nie jesteś zalogowany.
Kenshiro napisał:Madzienkowska napisał:Kiedy ruszę dupę i skończę korektę
W tym tygodniu to się uda ?
Zależy od wagi.
No sory, stary, ale jak ty tak dupy zarywasz...
Kenshiro napisał:Madzienkowska napisał:Kiedy ruszę dupę i skończę korektę
W tym tygodniu to się uda ?
Zależy od wagi.
Jeśli zależy od wagi, to powinno być dzisiaj ;]
Niestety będzie w przyszłym tygodniu
Nine, ten
Never sleep... again
Kilka dni mi zajęło, ale obejrzałem to anime.
Trzeba mieć do niego wyjątkowo dużo cierpliwości (kilka odcinków to prawie ciągłe rozmowy w miejscu), ale skoro raczej nigdy nie przerywam oglądania raz zaczętego anime to i w tym przypadku tak było. Ogólnie było ciekawe zwłaszcza w dwóch ostatnich odcinkach gdzie wszystko dokładnie wyjaśnili. Szkoda, że to co w pierwszych odcinkach (chociażby początek trzeciego) wydawało się jakąś iluzją okazało się
Oczywiście anime realistyczne nie jest i zachowanie wielu postaci również miało niewiele z tym wspólnego (chociażby odnośnie szpitala). Ciekawe, że wszelkie odchyły od normalnego zachowania
Tylko jeszcze ciekawi mnie jedna rzecz bo tego pewien nie jestem.
A co do napisów. Oglądałem wersję Blu-Ray RAW full HD (12 odcinków = 15 GB) więc nie mam porównania do angielskich subów. Jednak tłumaczenie wydawało się poprawne choć zapewne jakieś błędy też były.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-06-25 16:24:29)
Hm,
Nine, ten
Never sleep... again
Może tak (choć to bez sensu), ale nawet nie sądziłem że tak płytka była. Z takiego powodu Yoriko...
Jednak pierwszy odcinek był chyba najlepszy ze wszystkich .
Zresztą anime nieźle zakręcone. Jeszcze obejrzę OAVkę (jak się pojawią napisy) bo to takie streszczenie jakby z perspektywy innej osoby.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-06-25 21:40:05)
Może tak (choć to bez sensu), ale nawet nie sądziłem że tak płytka była. Z takiego powodu Yoriko...
To nie takie bez sensu, dziewczyny w tym wieku mają specyficzną mentalność
Dziś skończyłem oglądanie tego anime - podobało mi się. Ciekawy pomysł połączenia japońskiej mitologii z nauką (bardziej science-fiction). Ładna oprawa audio-wizualna. A co do tłumaczenia nie mam zastrzeżeń - nie rzuciły mi się w oczy błędy językowe ani merytoryczne....no ale w końcu po tak długotrwającej korekcie nie mogło być inaczej .
Dzięki za napisy i pozdrawiam
Kurczę, już się zacząłem troszkę niecierpliwić Jakieś postępy w sprawie korekty ?
Korekta poszła prawie tydzień temu
A wczoraj to nawet doszły efekty i cała reszta
Nine, ten
Never sleep... again
Special będzie dziś Jak się wyrobię przed obiadem, to nawet za pół h
Edit.
Napisy do speciala dodane. Wreszcie z głowy, uff
Stało się! Niniejszym zakańczamy zryty projekt Mouryou no Hako, udostępniając napisy do 3 ostatnich odcinków serii. A ja mogę się z czystym sumieniem wziąć za magisterkę <ha ha ha> W tych epkach jest już nowy typesetting, więc proszę się nie dziwić Wkrótce pojawi się aktualka wszystkich napisów. Miłego oglądania i dzięki za cierpliwość
Kiedy będzie aktualka napisów z nowym typesettingiem.
Jak pogrzebię przy reszcie epków i Jas ją zrobi ^^
Yup, mnie należy poganiać
Nine, ten
Never sleep... again
Co tam z nowym typesettingiem i poprawkami w Mouryou no Hako?
Ostatnio edytowany przez Aoi Tenshi (2011-09-14 18:39:30)
Jestem w połowie, dokończę, jak uporamy się z Usagiem
Nine, ten
Never sleep... again
Sorry, że znowu pytam, ale co z Mouryou?
Powoli kończę Serio
Nine, ten
Never sleep... again
Jeszcze odnośnie tego smutnego anime. Dosyć podobny pomysł był w świetnej grze Visual Novel o nazwie Kara no Shoujo.
http://vndb.org/v810
http://vndb.org/v5922
Czyli właśnie obcinanie kończyn ładnym dziewczynom. Zresztą co najważniejsze one jeszcze żyły (czyli tak jak w Mouryou no Hako).
Jednak w anime nie pokazywali tego dokładnie. Poza tym to zapewne jedyne anime z takim pomysłem.
Prawdę mówiąc to anime jest o wiele smutniejsze od tytułów gdzie dziewczyna zostanie zabita/umrze w jakiś standardowy sposób. Mimo, że jak pisałem nie pokazywali tego dokładnie to wystarczy tylko sobie wyobrazić szczegóły żeby uznać Mouryou no Hako za koszmarne i chore anime. Ze wszystkich cech tego anime zdecydowanie najbardziej przeważało to, że było bardzo wzruszające.
I znowu ja. Jak tam praca z Mouryou ?
Ostatnio edytowany przez Aoi Tenshi (2012-04-01 16:27:45)
Zdaje się, że utknęły na którymś odcinku. Przypomnę dziś o tym Madzi i najwyżej powoli będę wrzucać poprawione suby do kolejnych odcinków.
Równie dobrze na hardka można czekać xD
PS. Właśnie się kodzi pierwszy ep.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-04-01 18:51:04)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Tak w ogóle to miałam przejrzeć jeszcze raz napisy ze wszystkimi epkami po zmiaie type'a