Nie jesteś zalogowany.
Znamy już datę premiery czwartego odcinka pt. "At the Bottom of the Gravity Well".
Od 12 do 25 listopada odbędą się pokazy w 12 wybranych miejscach (oczywiście chodzi o Japonię), podczas których - jak poprzednio - będzie można kupić limitowe wydanie Blu-ray (nakład ograniczony do 12 tysięcy kopi).
Natomiast normalna sprzedaż Blu-ray i DVD ruszy 2 grudnia.
Właśnie na oficjalnej stronie pojawił się pierwszy trailer czwartego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=jivmp5yy_OQ
Ciekawe ja wypadnie aktor podkładający głos Brightowi.
wtf? Muszę uaktualnić adobe flash playera aby to zobaczyć ? CO?
O.o
6 minut z angielskiej wersji nadchodzącego epizodu
http://www.youtube.com/watch?v=ofjqzKGOm6I
Drugi trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=wq_SN-0Rlsk
Btw. przydałby się tutaj tag [youtube][/youtube] .
Ściągnąłem ep 4, obejrzałem i jestem rad. Unicorn to najlepsze co się Gundamowi od dekady czy dwóch przytrafiło.
Unicorn przebija prawie wszystko spoza UC, więc nic dziwnego, a AGE... Imo najgorszym Gundamem nie jest.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-11-22 19:32:41)
To jest nawet bez porównania. Nie dość, że Unicorn to wysokobudżetowa OVA, to jeszcze robiony naprędce AGE jest przeznaczony dla dzieci (zaczął się ok, ale ten obecny arc jest trochę lipny).
Czarny Unicorn już w maju 2012.
Mi trochę zejdzie z oglądaniem, jak dotrę do Unicorna, bo chcę obejrzeć wg schematu z anidb, od 79. Napiszę coś o nim za parę lat. Ale chyba najgorszym Gundamem jest saga Seed, nie byłem w stanie gówna zmęczyć.
Czwarty odcinek bardzo fajny, w klimacie UC (duży ładunek emocjonalny, sporo dramatu), ale miałem lekkie uczucie dejavu (błąkanie się po pustyni, przyjaźń z wrogiem, historia Loni). Tak czy inaczej Unicorn świetną serią jest, a czwarty epek był chyba lepszy od drugiego i trzeciego. Teraz trzeba czekać do maja.
Normalna czyli TV? Wtedy oprawa wizualna poleciałaby na łeb, na szyję i Unicorn straciłby na tym 50% swojej zajebistości (kolejne 20% gdyby zabrakło rewelacyjnego OSTu).
Rudy102, ile Gundamów w ogóle widziałeś?
Ja za Gundamami nie przepadam, wprost mówie - nienawidzę ich, ale do Unicorna przekonał mnie kumpel i powiedziałem, że jest dobrą OVA i żałuje, że z tego nie została zrobiona "normalna" seria.
Czyli nie wiesz, kto to Char Aznable, Bright Noa czy Mineva Zabi, ważne w Unicornie postaci drugoplanowe, których przeszłość w ogromnym stopniu determinuje dalsze wydarzenia?
Biedaczysko...
To do maja .
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2012-04-22 15:27:45)
Odsłuchałem niedawno wydanego trzeciego OSTu Unicorna i nie mogę się już doczekać piątki (oraz samej ścieżki dźwiękowej we FLAC żebym mógł ją przesłuchać ponownie w lepszej jakości).
Tutaj można sobie sprawdzić z doskoku => OST 3
Banshee, Psycho-field, Gundam... wszystkie kawałki są super, niektóre całkiem mroczne.
Tu z kolei pełna wersja piosenki jaką nagrało Boom Boom Satellites na potrzeby OAVki: Broken Mirror
Wkrótce też powinni oficjalnie potwierdzić, że finał jednorożca zostanie przedstawiony w formie filmu kinowego, który pojawi się w 2014.