Nie jesteś zalogowany.
Witam
SubEdit Player działa na windows7 trzeba tylko:
http://www.vista.pl/porady/1188_subedit … ows_7.html
lub to
http://www.komputerswiat.pl/poradniki/p … ows-7.aspx
To tak na marginesie.
Pozdrawiam
Dobra, a jakiego kodeka ci używa, bo domyślam się, że wideo jest kodowane w h264 (jeśli coreavc to odznacz w opcjach preffered decoder, jeśli ffdshow to ta wersja obsługująca 10 bit mi blokuje całkowicie vsfilter i w przypadku gdy chodzi ci tylko o napisy ass, to możesz włączyć napisy przez ffdshow tylko efekty mogą nie działać, a jeśli używa windowsowskiego kodeka, to ciężko mi powiedzieć, bo z tym kodekiem akurat odpala mi napisy i nigdy pod tym względem nie miałem z nim problemów), kliknij prawym podczas odrwarzania wideo na ekran i daj użyte filtry i najlepiej pokaż skreena, to prędzej znajdę rozwiązanie.
tzn. kiedyś w subedicie to tyulko odpalałem film - vsfilter sam sie wlaczal w trayu no i napisy tez same
Bestplayer jest bardziej problematyczny, tak samo jak windows 7 ale czegoż się nie robi dla lepszej wydajności i wyglądu, przechodząc na win7 musiałem szukać wiele nowszych wersji programów, kodeków, ale ogólnie win7 jest tego wart, pierwszą instalkę miałem rok i dalej bym ją miał, gdyby nie chęć reaktywowania bluetootha przez windows stack.
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
dobra dzięki wszystkim za pomoc, wystarczyło:
Wejść w ustawniena ffdshow video, potem z boku z menu NAPISY, i potem pozaznaczać opcje żeby ładowało napisy ass. -> i teraz działa wszystko łącznie z efektami, karaoke itd. w ulubionym BESTplayerze,
VobSuba nie trzeba było do tego - sam ffdshow
POLECAM
dzieki za pomoc
Windows 7, VobSub, Media Player Classic Home Cinema
Snip1:
Wracając do głównego wątku. Pobierając napisy w formacie .ass, otwieram je w notatniku po czym podmieniam wszystkie polskie znaki ręcznie. Wchodzisz w Edit>Replace... lub naciskasz Ctrl+H i wpisujesz ę na e, ą na a, ć na c itd. Sposób żmudny i czasochłonny. Być może istnieje wiele prostszych i szybszych metod, jednak ta do tej pory była niezawodna.
Pozdrawiam
Na cholerę odkopujesz temat? Takie coś to nie trudno pomyśleć i nie jest żmudne :|
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-11-30 21:24:03)
Witam.
Mam taki problem z napisami ssa:
Zamiast polskich znaków mam kwadraciki (tu wiem w czym problem ) , otóż po zmianie kodowania zmienia mi się wygląd czcionki,
ta sama czcionka w wordzie ma polskie znaki i nie zmienia wyglądu.
Czy jest na to jakaś rada.
W ass jest tak, że jeśli czcionka nie ma ustawionego danego kodowania, to zostanie załadowana czcionka domyślna, czyli najczęściej arial. Mmusisz zrobić tak jak pisał LagoonCompany, znaleźć wersję z polskimi literami, albo przerobić ją. Kombinowanie ze kodowaniami regionalnymi nic tu nie pomogą, gdy sama czcionka się wyświetla poprawnie a brakuje tylko polskich znaków.
Osobny problem to przypadek gdy czcionka posiada polskie znaki ale nie wyświetlają się one u ciebie. Ale to już temat rzeka i nikt jeszcze nie podał jednoznacznego wyjaśnienia tego problemu
GG: 1677958
ill napisał:Osobny problem to przypadek gdy czcionka posiada polskie znaki ale nie wyświetlają się one u ciebie. Ale to już temat rzeka i nikt jeszcze nie podał jednoznacznego wyjaśnienia tego problemu
Mi zawsze pomagało ustawienie kodowania w stylu na "238 - Wschodnioeuropejski".
Wtedy Ci po prostu Arial zaskoczy.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jakbyście wskazali te kłopotliwe czcionki, to może by się rozwiązało tę zagadkę .
Osobny problem to przypadek gdy czcionka posiada polskie znaki ale nie wyświetlają się one u ciebie. Ale to już temat rzeka i nikt jeszcze nie podał jednoznacznego wyjaśnienia tego problemu
Sprawdź czy nie masz (wklejam tylko przykładową czcionkę):
Style: main,Space Gothic,24,&H00ECEDEB,&H0000FFFF,&H32000000,&HB4000000,0,0,0,0,110,100,0,0,1,1,1,2,10,10,15,0 <--
Zmień na 1.
To by było zbyt proste, panie kolego
Ta pozycja w stylu odpowiada właśnie za kodowanie, 0 to ANSI a 1 domyślny.
Ostatnio edytowany przez ill (2015-01-20 18:01:37)
Zdaje się, że pokazuje tak gdy czcionka była przerabiana.
Dzięki za podpowiedzi.
Będę musiał poszukać jakiś innych podobnych czcionek pl.
Tak, przy okazji może znacie jakieś strony z kolorowymi polskimi czcionkami ?
Dzięki za podpowiedzi.
Jak to kolorowymi?
Od tego masz gradient.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dzięki za podpowiedzi.
1. Skorzystaj z czyjejś i poddaj małemu liftingowi.