Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Pierwszy, króciuteńki królikowy special dostępny - <klik>
Nine, ten
Never sleep... again
Nic mi o tym nie wiadomo - nawet tego nie oglądałam
Na tłumaczenie nie mam czasu
Nine, ten
Never sleep... again
Siakieś 15 minut na przetłumaczenie się znalazło
Drugi specjal - <klik>, miłego
Nine, ten
Never sleep... again
A ja dziękuję zarówno za świetne tłumaczenie, jak i za przypomnienie tej serii
Niecałe 6 minut, a człowiek cały dzień z bananem na twarzy chodzi I nawet teraz, przed pójściem spać, musiałem to jeszcze raz obejrzeć, he he
Ostatnio edytowany przez Yngoth (2011-12-07 01:39:18)
Jasna sprawa
Wyszło już jakieś tłumaczenie oprócz portugalskiego ?
Edit: Ok, dzięki
Ostatnio edytowany przez Madzienkowska (2012-02-01 22:45:15)
Nine, ten
Never sleep... again
Do nabycia czwarta, ostatnia już usagowa miniaturka <klik>
Edit down: done
Ostatnio edytowany przez Madzienkowska (2012-02-05 15:35:45)
Nine, ten
Never sleep... again
Daj może linki do "speciali" w pierwszym poście, jak już są zakładane tematy z softami, to niech będą chociaż pożyteczne
Obejrzałem właśnie Usagi Drop z napisami Madzienkowskiej i powiem w skrócie, że napisy są nawet dobre, ale stanowczo zbyt często były zmieniane dialogi/słowa w stosunku do tego co mówili bohaterowie (uważam, że powinno tłumaczyć się zgodnie z oryginalnymi wypowiedziami i jak sprawdzałem w napisach angielskich nie było takich przeinaczeń). Uznaję to za spory minus. Jednak napisy były zrobione starannie. 6/10 może być.
A samo anime jest co prawda dosyć oryginalną i w pewnym stopniu nawet realistyczną serią anime, ale najbardziej spodobało mi się kilka pierwszych odcinków (główny bohater pozytywnie mnie zaskoczył i tą dziewczynkę również polubiłem).
Jednak później te reakcje i zachowania głównego bohatera coraz bardziej zaczynały mnie irytować (szczególnie odcinek 7 i 10). Były zbyt sztuczne i głupie, a coś takiego w anime stawiającym na realizm nie powinno mieć miejsca. Zresztą ta jego dziwaczna nieśmiałość (jak nastolatek z haremówek) i przejmowanie się wszystkim (wyrażane jego przerysowanymi minami) to również dowód bajkowości zachowań w tym anime.
Rozumiem, że chodziło niby o jakieś rozśmieszenie widza, ale ja nie widziałem w tym nic fajnego. No i anime, gdzieś od połowy zaczynało nudzić. Oceniłbym je 6/10.
Oczywiście jest to kreskówka i można doszukać się dziwnych zachowań, nawet jeśli autorzy poszli na 'realizm'. Ale wiesz, tom, tak to już jest w realnym świecie. Wiem, że dla ciebie to dziwne, bo chyba wolisz 2da, niestety wszyscy jesteśmy 'prawdziwi'.
Strony Poprzednia 1 2 3