Nie jesteś zalogowany.
Tu macie "system ocen programów telewizyjnych w Polsce".
http://pl.wikipedia.org/wiki/System_oce … h_w_Polsce
Uważam, że Sailor Moon po prostu powinno mieć +12.
Jednak ostatni odcinek I sezonu (46) był zdecydowanie najbardziej brutalny co widać chociażby na kadrze, który zamieściłem. W tym odcinku Usagi była wyjątkowo okrutnie (prawie sadystycznie) traktowana przez Endymiona (możliwe, że właśnie chodziło o te sceny).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-01-20 16:26:34)
A tak swoją drogą, to cenzura jakaś jest?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
A tak swoją drogą, to cenzura jakaś jest?
Nie było cenzury w ostatnim odcinku. Nawet kilka razy pojawiło się słowo "giń".
A we wcześniejszych to może chwilami niektóre słowa zamieniali na lżejsze.
A odnośnie +16 to taki cytat:
"obrazy agresji i okrucieństwa dostarczające silnych wrażeń i emocji"
Takie sceny faktycznie były w tym odcinku więc poniekąd ma to swoje uzasadnienie.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-01-20 16:37:23)
Ponyo
poniedziałek (06.02)
10:10
Ostatni odcinek Sailor Moon wyemitowali o 1:20? To że zmienili znaczek jakoś szczególnie mnie nie dziwi - np. w serialu Dexter dzieje się to prawie co odcinek (raz jest 16, a raz 18). Dobrze że przynajmniej jest jeden, na cały odcinek .
Swoją drogą, co jest takiego podniecającego w tym znaczku?
Ponyo
poniedziałek (06.02)
10:10Ostatni odcinek Sailor Moon wyemitowali o 1:20? To że zmienili znaczek jakoś szczególnie mnie nie dziwi - np. w serialu Dexter dzieje się to prawie co odcinek (raz jest 16, a raz 18). Dobrze że przynajmniej jest jeden, na cały odcinek .
Swoją drogą, co jest takiego podniecającego w tym znaczku?
Dzieciaki w podstawówce się potem mogę pochwalić, że oglądały film dla szesnastolatków.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
FAiM napisał:
Ponyo
poniedziałek (06.02)
10:10
Na którym kanale będzie, bo chętnie sobie oglądnę
TVN Kultura. Ale szczerze nie polecam oglądania polskiego lektora na dwa głosy xD.
Lektor na AXN (Naruto, DB) to aby nie jest ten sam, co na TVP Kultura w filmach Ghibli?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Szkoda, że w weekendy nic nie zapuszczają.
Na Hyperze w weekendy także leci anime, ale tylko o 21.
:O Zawsze mi się wydawało, że w weekendy nic nie ma
Jednak ostatni odcinek I sezonu (46) był zdecydowanie najbardziej brutalny co widać chociażby na kadrze, który zamieściłem. W tym odcinku Usagi była wyjątkowo okrutnie (prawie sadystycznie) traktowana przez Endymiona (możliwe, że właśnie chodziło o te sceny).
A kto jeszcze pamięta, gdy nie było powszechnie internetu, wszyscy oglądali pierwszy sezon czarodziejki i nagle był przeskok do serii R, bo telewizja nie puściła dwóch ostatnich odcinków? I prawie nikt nie wiedział o co chodzi... Ostatnie dwa odcinki pierwszej serii obejrzałam dopiero parę lat po tym.
A kto jeszcze pamięta, gdy nie było powszechnie internetu, wszyscy oglądali pierwszy sezon czarodziejki i nagle był przeskok do serii R, bo telewizja nie puściła dwóch ostatnich odcinków? I prawie nikt nie wiedział o co chodzi... Ostatnie dwa odcinki pierwszej serii obejrzałam dopiero parę lat po tym.
Jak oglądałem kiedyś Sailor Moon na Polsacie to nawet nie wiedziałem, że nie wyemitowali tych dwóch ostatnich odcinków. : )
Dowiedziałem się o tym znacznie później.
Więc potem oglądałem te odcinki (i nie tylko) lecz jako fansuby z polskimi napisami.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-01-27 16:16:21)
A nie więcej przypadkiem? Wiem, że w Polsce nie wyemitowano wtedy bodajże 8-10 odcinków z całości (5serii)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Czarodziejka ma dokładnie 200 odcinków (bez specjali), Polsat wyemitował 197 odcinków. Pominięte zostały odcinki 45, 46 i 133 (seria SuperS).
Czarodziejka ma ponad z 200 odcinków, Polsat wyemitował 195 chyba, więc pięć odcinków zostało pominiętych.
Z tego co wiem to Polsat nie wyemitował 3 odcinków.
Poza tym było trochę cenzury dialogów.