Nie jesteś zalogowany.
Chodzi oto czy są jakieś fajne gry na poctawie mangi anime lub w tych klimatach lecz na PC bo konsoli niemam, a ostatnio niemam w co grać;)
Emulatorki istnieja www.emu.pl bodajze
Emulatorki istnieja www.emu.pl bodajze
Ale konsol typu PS2 czy X-Box za bardzo nie zemulujesz -_- Będzie dobrze, jeśli się w ogóle odpali, bo o płynnym chodzeniu nie ma mowy, nawet na hi-endowym kompie.
Posiadam super grę na Chrono Tigger spolszczonego przez grupę fanowską (profesjonalnie im wyszło). Przyznam się że nie grałem w tak dobre cRPG od wieku ^^
Upload znów u mnie szwankuję.
Postaram się zamieścić grę wraz z instrukcją nieco później.
Edit:
Znalazłem właśnie interesująca PL-stronę z romami
http://www.emuinfo.pl/romy.php?system=gba&from=P&to=Z
Może ci pomoże.
Edit2:
I już nie musze zamieszczać Chrono Tigger PL gdyż na tej stronie jest ^^
Edit3:
Jednak nie jest tak pięknie. By mieć dostęp do wszelkich anime (choć wcale nie legalny dostęp) trzeba płacić im kasę. Na szczęscie jest sporo tytułów opatrzonych znaczkiem "FREE" - w tym C.T. ^^
Ostatnio edytowany przez Yaku (2006-02-21 01:12:27)
Nie przejmuj się tym, że emulatory PS2 i Xboxa (na ch?j komu emulator Xboxa?) pozostają czymś w rodzaju tzw. "Białej Tezy". Przede wszystkim polecam wyśmienity Project64 (genialne gry z Nintendo 64 chodzą na nim, jak choćby The Legend of Zelda - Ocarina of Time i The legend of Zelda - Majora's Mask). Jeśli te Nintendowskie patenty przypadną Ci do gustu - spróbuj przepięknej bajki na PC (oraz GCN) - Beyond Good & Evil. Nie jest bardzo mangowa, ale... Dość powiedzieć, że - jak dla mnie - pod pewnymi względami lepiej się udała Francuzom, niż Metal Gear Solid 3 Japończykom (a trudno bardziej cokolwiek pochwalić). Do tego BG&E wyszła jakiś czas temu z pewnym czasopismem jako pełna wersja za chyba 2 dychy (jak to gdzieś znajdziesz - nie wachaj się nabyć drogą kupna). Na emulatory SNESa (Super Famicom w Japonii) są różne stare (ale jare) Finale, jest Chrono Trigger. Co jest na emulatory pierwszej Grajstacji Sony - chyba nie trzeba przypominać nikomu. Na PC jako taki wyszedł Metal Gear Solid i Metal Gear Solid 2, Final Fantasy VII, Onimusha 1 i 3 (może z anime jako takiego za wiele w Onimusha nie ma, ale to konsolowe złote zęby - choć Capcom dał ciała przy konwersji jedynki). Jest amerykańska gierka Sudeki na PC (konwersja z Xboxa), jest szalone mordobicie Guilty Gear XX #Reload (ale z klawiatury tam nie pozamiatasz - warto mieć choćby tani pad cyfrowy - zapraszam do wątku "Padem taniej niż myślisz na tym Forum, w Hydeparku>Grach). Jeżeli chodzi o arcade - emulator NeoRage ma nieduże wymagania, a chodzą na nim zaje?iste Metal SLugi i arcytrudne Ninja Master's... itd., itp.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-02-21 22:34:22)
~strusic -> masz racje , mój błąd
Wiecie moze gdzie znajde spolszczone ry pod snes'a?
Na tej stronce co podałem jest:
Breath Of Fire 2 (PL)
Dragon Ball Z: Legend Of Super Saiyan (PL)
Front Mission (V1.0) (PL)
Harvest Moon (PL)
Legend Of Zelda - A Link To The Past (PL)
Magic Knight Rayearth (PL)
Ranma 1/2 - Treasure of the Red Cat Gang (PL)
Super Mario World (PL)
Terranigma (PL)
Villgust (PL)
Wonder Project (PL)
Yoshi Island (PL)
Tylkes nie da się z tamtąd pobrać bez dotacji
chyba bede musiał soboie kupić konsole;)
Zgrzyt kupno konsoli jest najlepszym wyjściem w tym przypadku:) Polecam Ci kupić sobie PS2(na niej masz dużoooo gier anime, które niestety tylko ukzały się w Japoni, ale to nie problem dla Polaka:)), lub kupić tak jak ja Gamecube'a(konsola bardzo tania w dodatku doczekała się 4 części bijatyk z Naruto i już niedługo ma wyjść Bleach - a może już wyszedł?).
Zgrzyt -> jeśli chcesz grać w gry z PS2 /XBoxa nie masz narazie innego wyjścia.
Mimo to masz jeszcze tyle innych gier z pozostałych konsol w które spokojnie pograsz na PC ^^"
Dlaczego nikt jeszcze nie wspomniał o boskiej seri FF ? Na kompie można grać spokojnie w VII([yahoo]) , VIII , IX(chyba przez emulator ps) i kilka innych części. A jak już się przejdzie 7 i obejrzy film... to normalnie stan nirvany doskonałej[brakslow]
Guilty Gear X[respekt]
Guilty Gear XX # The reload[respekt]
Guilty Gear Isuka[respekt]
wszystkie na PC-a sam gram wypas mordobicia i krecha taka jak w anime[yahoo]
Dlaczego nikt jeszcze nie wspomniał o boskiej seri FF ? Na kompie można grać spokojnie w VII([yahoo]) , VIII , IX(chyba przez emulator ps) i kilka innych części. A jak już się przejdzie 7 i obejrzy film... to normalnie stan nirvany doskonałej[brakslow]
uwarzam ze 7 jest latwa wole 8...wogole 8 jest fajniejsza
chyba bede musiał soboie kupić konsole
Zdecydowanie zakup konsoli bardziej Ci się opłaci, niż upgrade komputera do gier/emulatorów. W twoim przypadku przerabiana (żeby grać w oryginały NTSC z USA i Japonii, rzecz jasna) PS2 będzie idealna. Kostkę Nintendo widziałem w jednym markecie za 3 stówy, ale to się chyba pozbywali resztek, bo szybko zniknęła. Na GCN będzie The Legend of Zelda - Twilight Princess, a to raczej na pewno okaże się czymś wielkim. Jednak nie lekceważ emulatorów (starszych systemów - bo obecnie najmocniejsze, co się jako tako emuluje, to Dreamcast).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-02-21 22:35:31)
Broń Boże grać w wersje na PC powyższych gier! Strasznie skopana konwersja, zaś pokonać ostatniego boss'a przy przygrywającym One Winged Angel w beznadziejnym MIDI to grzech!
Wady wersji PC:
-STRASZNA PIKSELOZA TEŁ
-MUZYKA W NĘDZNYM MIDI
-Skopana jakość filmików
-dodatkowy CD instalacyjny
-różne problemy techniczne
-postaciom dorysowano buźki w których wyglądają jak z zespołem downa
Dodatkowo wersja na PSXa doczekała się bardzo dobrego POLSKIEGO tłumaczenia (wersja na PC ma tłumaczenie w moim mniemaniu gorsze i wywołuje dodatkowe problemy takie jak zwisy gry, czy zacięcia).
Morał: Grać na emu (lub na konsoli) w wersję PSX!
Link do spolszczenia wersji konsolowej: http://ff7pl.psemu.pl/
Zgrzyt polecam ci jRPG: Grandia 2 która była wydana w Polsce przez LEm za śmieszne pieniądze Co innego że to konwersja z Dremcosta i jest kiepska (filmy są kiepskie i trzeba mocny sprzęt)ale gra ma fajną fabułę i... ogólnie wciąga
Broń Boże grać w wersje na PC powyższych gier! Strasznie skopana konwersja, zaś pokonać ostatniego boss'a przy przygrywającym One Winged Angel w beznadziejnym MIDI to grzech!
Dzięki za ostrzeżenie. Zdecydowałem się np. zagrać w jedynkę Residenta na ePSXe, bo Capcom wydał te konwersje na PC chyba dla (kiepskiego) żartu. Niestety - Resident się kaszani (choć Vagrant Story śmiga jak ta lala ze wszystkimi dopalaniami, fa, aa itd.). Pewnie trzeba pogrzebać w ustawieniach wtyczek, a nie chce mi się. Co do ePSXe - ma on tę fajną właściwość, że można w nim save'ować w dowolnej chwili. W takim Residencie to spore udogodnienie. Z jRPGów polecam jeszcze Golden Sun na GBA (i emulator VisualBoy Advance). Oczywiście warto sobie tak przeskalować i przefiltrować obraz, aby kafle nie raziły. Jest tu, w "Grach" wątek "jRPG bez ATB", gdzie dobrze się wypowiadano o grze Septerra Core, która jest nawet po polsku.
Sorka ale wole niezakładać nowego tematu. Mam pytanko, czy ktoś wie gdzie można znaleźć łatke spolszczającą do gry Sudeki ???
jesli ktos lubi gry anime to polecam serie "Galaxy Angel Eternal Lovers" (fajny symulator walk kosmicznych, statkiem steruje sie cala klawiatura), inna gra jest "Sakura Taisen" (odziwo nawet ciekawy)
Na PC jest Girlfriend of Steel