Nie jesteś zalogowany.
Kiedy licealiści? ;c
Człeku, weź mnie nie załamuj :/ Oby może jednak wystrugali drugą serię!
Człeku, weź mnie nie załamuj :/ Oby może jednak wystrugali drugą serię!
Oby nie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-03-17 17:57:23)
Wątpie w to, by była druga seria, tak samo, jak przy Kamisamie czy Kuragehime. Choć seria TV tych dwóch ostatnich był po to, by zachęcić do kupowania mangi. Bardziej wolę poczekać, aż manga GC dojdzie do momentu, w którym zakończy się anime i czytać ją dalej, jeżeli też na tamtym miejscu się nie zakończy.
Akashi7 - też mam nadzieję, że będzie druga seria! Poza tym bardzo nie lubię, gdy ktoś mi spoileruje, ile dana Seria ma mieć w ogóle Odcinków, ot takie dziwne zboczenie
Syriusz wychodzi na to, że jesteśmy jacyś inni Każdy powiada, że Fairy Tail, Guilty Crown, Kamisama Dolls to gniot, a wszystkie te serie, które wymieniłem są moimi ulubieńcami ;D
To kwestia gustu. Szczerze to mało co bardziej mnie bawi niż osoby (których ostatnimi czasy coraz więcej), które reprezentują postawę "obejrzałem X serii, więc wiem, co jest najlepsze i moja opinia to opinia eksperta" I tak np. zupełnie przestałem dyskutować w Internecie na tematy związane z "Bleach". Jeżeli podejmuję rękawicę to tylko w rozmowach na żywo, w których trwa ona góra 10 minut (i właściwie zawsze kończy się tym, że druga strona nie ma pojęcia o czym mówi lub po prostu się gubi). Uznałem, że świat dzieli się na Osoby, Które lubią Tę Serię i na osoby, które Jej nie rozumieją/nie dorosły. Z "Fairy Tail", czy "Guilty Crown" jest podobnie (Kamisama Dolls nie miałem przyjemności oglądać) - często powiada się, że to gniot, bo ktoś inny tak powiedział i jest niby autorytetem albo ktoś znajdzie coś, czego nie rozumie i uzna to za błąd/gniot/słabość. Cieszy mnie, że na tym forum znalazła się choć 1 Osoba, Która myśli podobnie jak ja Mało tego - po "Guilty Crown" odzyskałem wiarę, że mogą jeszcze powstać nowe, Dobre Serie. Przed pojawieniem się Tego Anime powoli skończyły się tytuły, które chciało mi się oglądać.
Inna sprawa to coś, co - nie wiem czy dobrze - nazwałbym "konwencją" danego Anime. Jeżeli ktoś spodziewa się genialnych bijatyk po "Fairy Tail" - rozczaruje się, bo tam nie na to kładzie się nacisk.
Jeżeli ktoś mówi, że Guilty Crown to dobra seria, to nie zauważa tamtejszej absurdalności. Już w 1 odcinku scena z pojmaniem Inori jest idiotyczne. Było w porządku do momentu tego urządzenia do tworzenia iluzji jakiejś osoby. Tu już przegięli jak te moce z Bleacha tego dzieciaka od gier i tej od pluszaków. Walki w Fairy Tail są schematyczne, nie idzie coś po myśli, a tu nagle jakiś powerup i wszystkich bęc. Tylko w ostatnim odcinku coś się zmieniło. Trzeba jednak pamiętać, że w shounenach walki mają wpływ na odbiór fabuły. Kamisama Dolls to nie jest gniot, ale ma niewykorzystany potencjał. Mam tylko nadzieję, że to, co widziałem na końcu to zapowiedź nowej serii lub czegoś innego.
Taka wypowiedź ode mnie. Żeby nie offtopowoać, to już kończymy temat. Jak coś chcecie dodać, to najlepiej edytujcie posty, by rudemu tematu nie zaśmiecać.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-03-17 19:45:11)
Spokojnie, nie ma co się martwić zaśmiecaniem
Co do serii z niewykorzystanymi potencjałami - jest dużo, ale wątpie, by dostały kontynuacje. Np. taka Kamisama Dolls - seria jest dobra, mogłaby być idealnym 26-odcinkowcem, tylko że jest kłopot z mangą. W serii zmieściło się 7 czy 8 tomów na 9, a manga wychodzi nieregularnie, od zakończenia animca wyszedł chyba jeden tom. Jak już miałaby być kontynuacja, to jedynie w wersji OVA czy filmu, a wiadomo, że fillery w większości są kiepskie(patrz Naruto Shippuden).
Taką samą serią było też C - The Money of Soul and Possibility Control. Seria się rozwijała, ale niestety uważam, że została zamknięta na siłę.
Syriusz wychodzi na to, że jesteśmy jacyś inni Każdy powiada, że Fairy Tail, Guilty Crown, Kamisama Dolls to gniot, a wszystkie te serie, które wymieniłem są moimi ulubieńcami ;D
Młody jesteś
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Młody jesteś
No może i jestem, jednak na mojej liście góruje seria nosząca tytuł "Rainbow - Nisha Rokubou no Shichinin", która w dużym stopniu jest dla starszego widza, jednak we mnie coś obudziła, po obejrzeniu jej aż zapragnąłem pomagać ludziom w jakiś sposób
No i o to chodzi Każda Seria, Która sprawia, że jesteś lepszym człowiekiem, to Seria warta obejrzenia!
Quithe napisał:Młody jesteś
No może i jestem, jednak na mojej liście góruje seria nosząca tytuł "Rainbow - Nisha Rokubou no Shichinin", która w dużym stopniu jest dla starszego widza, jednak we mnie coś obudziła, po obejrzeniu jej aż zapragnąłem pomagać ludziom w jakiś sposób
Perełka w zalewie badziewa? Brawo, oby tak dalej
No i o to chodzi Każda Seria, Która sprawia, że jesteś lepszym człowiekiem, to Seria warta obejrzenia!
Ty tak na serio?
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Sket Dance 48 kończy historię Bossuna, która została przerzucona do czasów "seryjnych".
Bójcie się tego, co jest w Sket Dance 49, bo ja już nie wytrzymuje...
Miłego oglądania
Akashi - chcesz pomagać, zapisz się do Sket-danu
PS: Zapomniałem napisać wcześniej.
Mam pewne plany, co do historii bohaterów. Planuję stworzyć jedno video, które będzie posiadało jedną historię. Czyli w przypadku historii Switcha byłoby to, połowa odcinka 25 i cały odcinek 26 czyli jakieś trzydzieści parę minut. Mam nadzieję, że to wypali i wszystko będzie dobrze
Ostatnio edytowany przez Rudy102 (2012-03-17 21:07:38)
Ty tak na serio?
Oczywiście.
Nie oglądam Sket Dance, więc nie rozkminiam aluzji Możliwe, że ta chęć pomocy została źle przeze mnie ujęta, ale nieistotne to teraz, by wybrać drogę, która chce iść w życiu mam jeszcze czas, życie pokaże, jeśli prędzej nie popadnę w depresję Hmmm... I wychodzi, na to, że nawet z polonistami idzie się dogadać, no są wyjątki... Pozdrawiam Cię bodzio
Pozdrawiam Cię bodzio
Za to zdanie bodzio ukarze cię przecinkiem!
O nie, powieszę sobie zdjęcie przecinka nad łóżkiem i będę błagać o wybaczenie!