Nie jesteś zalogowany.
Fairy Tail, Sket Dance superanimu dziffko! Nie znacie sie!
Ostatnio edytowany przez qwig (2012-03-17 21:36:07)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
To kwestia gustu. Szczerze to mało co bardziej mnie bawi niż osoby (których ostatnimi czasy coraz więcej), które reprezentują postawę "obejrzałem X serii, więc wiem, co jest najlepsze i moja opinia to opinia eksperta" I tak np. zupełnie przestałem dyskutować w Internecie na tematy związane z "Bleach". Jeżeli podejmuję rękawicę to tylko w rozmowach na żywo, w których trwa ona góra 10 minut (i właściwie zawsze kończy się tym, że druga strona nie ma pojęcia o czym mówi lub po prostu się gubi). Uznałem, że świat dzieli się na Osoby, Które lubią Tę Serię i na osoby, które Jej nie rozumieją/nie dorosły. Z "Fairy Tail", czy "Guilty Crown" jest podobnie (Kamisama Dolls nie miałem przyjemności oglądać) - często powiada się, że to gniot, bo ktoś inny tak powiedział i jest niby autorytetem albo ktoś znajdzie coś, czego nie rozumie i uzna to za błąd/gniot/słabość. Cieszy mnie, że na tym forum znalazła się choć 1 Osoba, Która myśli podobnie jak ja Mało tego - po "Guilty Crown" odzyskałem wiarę, że mogą jeszcze powstać nowe, Dobre Serie. Przed pojawieniem się Tego Anime powoli skończyły się tytuły, które chciało mi się oglądać.
Inna sprawa to coś, co - nie wiem czy dobrze - nazwałbym "konwencją" danego Anime. Jeżeli ktoś spodziewa się genialnych bijatyk po "Fairy Tail" - rozczaruje się, bo tam nie na to kładzie się nacisk.
PS. Chyba masz coś nie tak z klawiszem shift
Fairy Tail, Sket Dance superanimu dziffko! Nie znacie sie!
Dziffko, gówno widziałeś, gówno wiesz. The best of the best animu ever to tylko kissxsis i qwaser, nic więcej!
Co do wypowiedzi parę postów wyżej - coś czuję, że kolega nas trolluje. A jak nie trolluje, to za parę latek będzie miał rumieniec na policzkach, jak będzie czytał tego posta. O ile dalej będzie oglądał chińskie baje.
Ostatnio edytowany przez Sado (2012-03-18 11:44:56)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
To chyba muszę czekać na rumieniec
Black Rock Shooter TV 7 -> także przedostatni.
Napisy bez korekty, ponieważ nie chciałem czekać, ale gdy korektor mi wyśle napisy, to od razu wrzucę
Mam nadzieję, że większość się nie przestraszy i nie zmiesza mnie z błotem i gównem.
Miłego oglądania
Napisy bez korekty, ponieważ nie chciałem czekać, ale gdy korektor mi wyśle napisy, to od razu wrzucę
Mam nadzieję, że większość się nie przestraszy i nie zmiesza mnie z błotem i gównem.
Miłego oglądania
Czekaj, czekaj, powiedz mi, a pytam serio, to znaczy, że wszystkie twoje napisy przeszły jakąś korektę?
EDIT. Dobra, już nie trzeba, sam sprawdziłem, ciekawiły mnie zwłaszcza odcinki, które ci oceniłem, rzeczywiście na końcu skryptu jest wymieniony nick korektora, haha. Szczerze mówiąc, byłem święcie przekonany, że robisz napisy sam, bez żadnej pomocy tudzież korektora. Teraz to już nie mam żadnych wyrzutów sumienia Bo jednak inaczej patrzy się na napisy, które zrobiła i poprawiała jedna osoba, a inaczej na czyjeś wspólne dzieło
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2012-03-18 22:33:53)
Żeś waćpan powinien się wstydzić tych swoich badziewnych napisów, a nie dziw się, iż myślałem, że nie przeszły korekty, bo prezentują sobą niski poziom, a już pomijając twój tragiczny styl, jest cała masa najzwyklejszych błędów, które tylko utwierdziły mnie w fakcie, że napisy korekty nie przechodziły.
EDIT. Robisz napisy już chyba od ponad roku (wnioskuję po liczbie odcinków do Sket Dance), a kompletnie niczego się nie nauczyłeś. Chyba nie widziałem jeszcze na ANSI osoby, której napisy po tak długim czasie wciąż prezentowały sobą ten sam identyczny niski poziom A korekta nie lepsza, skoro nie dość, że sama błędów nie widzi, to jeszcze niczego nauczyć nie potrafi.
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2012-03-18 23:12:40)
Daruj już sobie tych komentarzy, nie wiem, co ty próbujesz mi teraz pokazać. Jestem świadom, że nie jestem dobry i bez twojej szanownej wiedzy. Ja tu widzę, że prowokujesz do kłótni. Jedna rada, daruj ty już i nie męcz moich i swoich palców.
Dziękuję i mam nadzieje, że to już koniec.
Czyli jesteś niereformowalny?
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Czyli jesteś niereformowalny?
On po prostu nie chce podnosić poziomu tłumaczenia chińskich bajek... co, wbrew pozorom, wcale nie jest takie głupie
Ja tam nie mam nic do jego napisów, a Lord Crane trochę przesadza. Napisy do licealistów są niezłe.
Quithe napisał:Czyli jesteś niereformowalny?
On po prostu nie chce podnosić poziomu tłumaczenia chińskich bajek... co, wbrew pozorom, wcale nie jest takie głupie
To niech przynajmniej udaje, że chce, a porażki tłumaczy swoją głupotą.
Ja tam nie mam nic do jego napisów, a Lord Crane trochę przesadza. Napisy do licealistów są niezłe.
Jak to trafnie ująłeś, może tylko trochę.
Licealiści? T__T
Z Licealistami jest tak:
Korektor, który zajmował się, ma swoje problemy i niestety musiał zrezygnować. Szukam zastępstwa, pisałem do dwóch osób, ale na razie odpowiedzi nie dostałem. Odcinek 10 jest przetłumaczony a w 11 zostało może 60 linijek. Chcę, żeby licealiści byli dopracowani, bo tak bez korki byłoby kiepsko. No, ale jeżeli tak bardzo chcesz, to mogę ci jakoś prywatnie podesłać, a wersja ostateczna trafi na ANSI jak odezwie się jedna z tych dwóch osób i pomoże.
Chcę, żeby licealiści byli dopracowani, bo tak bez korki byłoby kiepsko.
Naprawdę nie chcę wiedzieć, jak wyglądają te twoje napisy przed korektą. Żal mi także twoich korektorów.
W sumie masz szczęści w nieszczęściu, że tak mnie twoje napisy odrzucają, że zapewne długo po nie nie sięgnę, ale za jakiś czas, może za trzy miesiące, znowu sprawdzę na przykładzie kilku najnowszych napisów, czy są jakieś postępy. Niby nadzieja matką głupich, ale też umiera ostatnia
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2012-03-22 22:31:04)
Naprawdę nie chcę wiedzieć, jak wyglądają te twoje napisy przed korektą. Żal mi także twoich korektorów.
W sumie masz szczęści w nieszczęściu, że tak mnie twoje napisy odrzucają, że zapewne długo po nie nie sięgnę, ale za jakiś czas, może za trzy miesiące, znowu sprawdzę na przykładzie kilku najnowszych napisów, czy są jakieś postępy. Niby nadzieja matką głupich, ale też umiera ostatnia
Mi jest niestety żal takich durnych komentarzy. Daruj ty już sobie, bo mi się rzygać aż chcę.
Masz jakąś uciechę z tego? Nie dowartościowany się czujesz? Jak ci brak towarzystwa, to sobie dziewczynę znajdź
PS. Ja za twoimi napiskami niestety też nie przepadałem.
Mi jest niestety żal takich durnych komentarzy. Daruj ty już sobie, bo mi się rzygać aż chcę.
Masz jakąś uciechę z tego? Nie dowartościowany się czujesz? Jak ci brak towarzystwa, to sobie dziewczynę znajdźPS. Ja za twoimi napiskami niestety też nie przepadałem.
Dlaczego jest ci żal komentarzy? One nic nie czują, a tym bardziej nie potrzebują twojego współczucia.
Mi też się chce rzygać, jak widzę osobę twojego pokroju, do której nic nie dociera i która kompletnie nie uczy się na własnych błędach.
Nie wiem, co masz dokładnie na myśli w kolejnych zdaniach i jak wiążesz ze sobą pewne fakty, ale tak, czerpię satysfakcję, gdy ktoś weźmie sobie moje słuszne rady i uwagi do serca, wyciągnie z nich wnioski, czegoś się nauczy i tym samym się poprawi, nie mówią tutaj tylko o napisach do bajek, ale ogółem. A wierz mi na słowo, że w zdecydowanej większości przypadków ludzie dobrze wychodzą, słuchając moich rad, gdyż rzadko wypowiadam się na tematy, o których nie mam zielonego pojęcia.
LordCrane, całkiem możliwe, że znasz się trochę na tłumaczeniu (chociaż część twoich tłumaczeń mi się nie podoba o czym wiele razy pisałem). Jednak piszesz jak troll (na złość). Tak się nie robi. Powinieneś zrozumieć, że nie liczy się tylko treść tego co napiszesz, ale również styl pisania, który w twoim przypadku jest irytujący.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-03-22 23:18:07)
Jednak piszesz jak troll (na złość).
I kto to mówi! xD
@Rudy102 jakbyś mógł to na maila pietrek939393@gmail.com byłbym bardzo wdzięczny, bo seria jest świetna
@LordCrane - daj już spokój...