Nie jesteś zalogowany.
Cóż, imo pierwszą serię trzeba przed AO obejrzeć, i najlepiej uważnie. też radzę po prostu obejrzeć parę odcinków i zobaczyć, czy ci się to podoba. Dla jednych to jedno z lepszych animu, a dla innych seria nudna jak flaki z olejem. Co do mangi, to raczej w niczym nie pomoże przy sequelu anime, bo ma inną fabułę.
Co do powiązań pierwszej serii z drugą, najpopularniejsza teoria mówi o tym, że
Hagure Yuusha no Estetica to jedno z tych anime, które na pewno obejrzę.
http://magazyn-arigato.com.pl/index.php … c097237c1b
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=9015
Zalatuje strasznym gów*em.
Ta twoja wypowiedź to dopiero zalatuje gów*em.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-29 15:15:19)
Hagure Yuusha no Estetica to jedno z tych anime, które na pewno obejrzę.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=9015
Zalatuje strasznym gów*em.
Kenshiro napisał:Hagure Yuusha no Estetica to jedno z tych anime, które na pewno obejrzę.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=9015Zalatuje strasznym gów*em.
Może nie aż tak, chociaż fabuła dość pokręcona IMO
Czyli że na samym początku główny bohater zabija władzę demonów, bierze jego córkę, ta nie czuje do niego żalu za zabicie papy, ba nawet się w nim zakochuje
Albo że organizacją składając się z bohaterów (weteranów) ma bronić początkujących bohaterów lub też. że owa organizacja najeży do ojca/brata głównego bohatera i walczy o władzę z 2 ogarniając, która należy do ojca/brata (nie pamiętam dokładnie, która do kogo ).
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-04-29 14:49:17)
Czyli że na samym początku główny bohater zabija władzę demonów, bierze jego córkę, ta nie czuje do niego żalu za zabicie papy, ba nawet się w nim zakochuje
Albo że organizacją składając się z bohaterów (weteranów) ma bronić początkujących bohaterów lub też. że owa organizacja najeży do ojca/brata głównego bohatera i walczy o władzę z 2 ogarniając, która należy do ojca/brata (nie pamiętam dokładnie, która do kogo ).
Jest to opowieść o międzynarodowej organizacji trenerskiej Babel chroniącej młodych ludzi wracających z innego świata. Krnąbrny bohater imieniem Akatsuki powrócił do prawdziwego świata, ze świata miecza i magii zwanego Areizaado, razem z piękną dziewczyną, która jest córką króla demonów.
Zresztą nie ma sensu oceniać, jeśli nie obejrzało się chociażby 1-2 odcinki.
Jednak wizualnie prawdopodobnie będzie bardzo ładne, ponieważ to Arms.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … atorid=771
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-29 14:54:17)
sokolb napisał:Słowa uznania od samego mistrza Czemu się zwalasz oszołomie? Czy ja coś pisałem na temat twojego posta? Nie. To co chapiesz mordą niepytany.
Wystarczy, że najpierw pomyślisz zanim wyślesz posta i będzie wszystko dobrze. Nie lubię wulgarnego słownictwa. Jeśli masz zamiar odpisywać w taki sposób to nie rób tego w ogóle (taka dobra rada na przyszłość).
Przemyślałem to i nie zamierzam zniżać się do twojego poziomu (dlatego to co napisałem wcześniej już usunąłem) i nie będę zaśmiecał forum. Pisałem o fabule, a nie o animacji tego animca. Nie pisz więcej bo tylko robisz syf. Masz problem pisz na PW (nie spodziewaj się odpowiedzi i tłumacz to sobie jak chcesz).
sokolb napisał:Kenshiro napisał:Hagure Yuusha no Estetica to jedno z tych anime, które na pewno obejrzę.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=9015Zalatuje strasznym gów*em.
Może nie aż tak, chociaż fabuła dość pokręcona IMO
Fakt troszkę przesadziłem, ale i tak wydaje mi się, że dobrnięcie do końca tego animca może być tzw. "mission impossible"
Ostatnio edytowany przez sokolb (2012-04-29 15:08:21)
Zapowiada się typowa dla naszych czasów, niczym nieróżniąca się od dziesiątków tytułów sieczka. Ładna oprawa, debilny scenariusz, nieciekawi bohaterowie. Jeżeli się pomylę, wypiję karniaka, może nawet dwa.
Zapowiada się typowa dla naszych czasów, niczym nieróżniąca się od dziesiątków tytułów sieczka. Ładna oprawa, debilny scenariusz, nieciekawi bohaterowie. Jeżeli się pomylę, wypiję karniaka, może nawet dwa.
Niestety nie masz chyba co liczyć na taki dobry rozwój spraw, żeby dostać 2 darmowe karniaczki
Według mnie takie rozmawianie na zasadzie domysłów o przyszłym anime to zwykła głupota. Ja wolę anime obejrzeć i dopiero wtedy dokładnie je ocenić.
Poza tym cechami anime Arms są piękne dziewczyny i fanserwis (ładna kreska i bardzo dobra jakość wizualna). Całkiem możliwe, że w tej serii również tak będzie.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … atorid=771
Fakt troszkę przesadziłem, ale i tak wydaje mi się, że dobrnięcie do końca tego animca może być tzw. "mission impossible"
A ty oglądasz anime na siłę ? Jeśli dany gatunek komuś nie pasuje to po prostu się nie ogląda.
Nie uważam, że anime będzie jakieś dużo lepsze od chociażby Ikkitousen (chociaż dwa pierwsze sezony były bardzo dobre), ale mam nadzieję, że zostanę miło zaskoczony.
EDIT:
Powiedziała osoba, która męczyła się z Irohą...
Z tym, że ja lubię anime z rodzaju daily life i dlatego zacząłem je oglądać. Irohę oceniłem krytycznie bo okazało się słabą i nieciekawą bajeczką. : )
Zamiast być bardziej realistyczne to niestety...
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-29 15:58:47)
A ty oglądasz anime na siłę ? Jeśli dany gatunek komuś nie pasuje to po prostu się nie ogląda.
Powiedziała osoba, która męczyła się z Irohą...
Ostatnio edytowany przez JanuszQ (2012-04-29 15:52:19)
KieR napisał:Czyli że na samym początku główny bohater zabija władzę demonów, bierze jego córkę, ta nie czuje do niego żalu za zabicie papy, ba nawet się w nim zakochuje
Albo że organizacją składając się z bohaterów (weteranów) ma bronić początkujących bohaterów lub też. że owa organizacja najeży do ojca/brata głównego bohatera i walczy o władzę z 2 ogarniając, która należy do ojca/brata (nie pamiętam dokładnie, która do kogo ).Jest to opowieść o międzynarodowej organizacji trenerskiej Babel chroniącej młodych ludzi wracających z innego świata. Krnąbrny bohater imieniem Akatsuki powrócił do prawdziwego świata, ze świata miecza i magii zwanego Areizaado, razem z piękną dziewczyną, która jest córką króla demonów.
Zresztą nie ma sensu oceniać, jeśli nie obejrzało się chociażby 1-2 odcinki.
Jednak wizualnie prawdopodobnie będzie bardzo ładne, ponieważ to Arms.
A gdzie KieR to oceniał? Zresztą pominął trochę fabuły (to chyba żaden spoiler, bo to z samego początku novelki)
Na początku bohater przenosi się do innego świata, żeby go uratować, ale tam już mają bohatera, więc nie ma nic do roboty (chociaż goście się zaprzyjaźniają). Potem podczas ataku władcy demonów tamten bohater ginie ratując bohatera novelki/animca. Mieszkańcy tamtego świata zaczynają obwiniać "naszego" hero o śmierć bohatera, więc ten się stamtąd zabiera. Trenuje, pokonuje władcę demonów, spełnia jego ostatnią wolę, aby zabrać jego córkę do swojego świata, zostać jej opiekunem i ją chronić (a tej mówi, że jak się gościo nie sprawdzi, to ta ma go zabić...). I dopiero teraz trafiają w ręce organizacji, o której pisał KieR. Tylko że ona "chroni" bohaterów, bo ludzie wracający z innych światów zatrzymują moce, które tam zdobyli, więc wcale tacy dobrzy to oni raczej nie są.
Ojciec hero stoi za tą organizacją, a jego brat jest rebeliantem, ale nie pamiętam, o co ze sobą walczą.
Jeśli chodzi o dalsze wydarzenia, to dla przykładu:
EDIT2: I tak, nie pamiętam imion postaci
A tak przy okazji, macie tu rozpiskę na lato.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-04-29 16:44:42)
Wracając do tematu
Wygląda na to, ze Dusk Maiden of Amnesia będzie miała OVE
http://www.animenewsnetwork.com/interes … ed-episode
Kejon film na BD/DVD w lipcu .
Ło matko boska. Takiej biedy dawno nie było. W porównaniu z aktualnym sezonem... Nie, lepiej nie porównywać.
Przynajmniej będzie czas wrócić do staroci.
Sacredus napisał:A tak przy okazji, macie tu rozpiskę na lato.
Ło matko boska. Takiej biedy dawno nie było. W porównaniu z aktualnym sezonem... Nie, lepiej nie porównywać.
Dokładnie - już dawno nie widziałem tak słabego sezonu. Tylko Code Geass zobaczę na pewno - chociaż i tak za świetne pewnie nie będzie .
Moyashimon - łiiiiiii
A poza tym syf i malaria.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ogólnie anime będzie nawet zabawne, więc prawie na pewno będę je oglądać.
Jak widzę będzie to anime akcji z wieloma pięknymi dziewczynami. : )
Jednak nie wiem czy klimat będzie raczej poważny czy komediowy.
Na pewno świetny będzie II film kinowy "Nanoha". Pierwszy był rewelacyjny, więc oczekuję tego samego po drugim.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=8821
Ło matko boska. Takiej biedy dawno nie było. W porównaniu z aktualnym sezonem...
Dokładnie - już dawno nie widziałem tak słabego sezonu. Tylko Code Geass zobaczę na pewno - chociaż i tak za świetne pewnie nie będzie .
Co za pesymiści z was. Zapewne większość z tych nadchodzących anime będzie co najmniej dobra. Takie narzekanie (przed oglądaniem) jest według mnie żałosne.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-29 17:09:35)
Musi być pewna równowaga. W tym sezonie mamy przynajmniej z 4 niezłe pozycje, więc w następnym nie będzie nawet jednej. Po przejrzeniu listy serii TV nic mi nie pasuje, ewentualnie może w dwóch pozycjach widzę coś, co będzie można znieść przy oglądaniu. Ale to dobrze, będę mógł całe wakacje przepić, nie marnując czasu na bajki. No i nadrobię LotGHa.
PS. No i 2. film Berserka - jedyne, czego nie mogę się doczekać.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Sacredus napisał:A tak przy okazji, macie tu rozpiskę na lato.
A gdzież się podziała ta postawa sprzed miesiąca-dwóch, która niemal promieniowała entuzjazmem na nowy (tj obecny) sezon?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Musi być pewna równowaga. W tym sezonie mamy przynajmniej z 4 niezłe pozycje, więc w następnym nie będzie nawet jednej. Po przejrzeniu listy serii TV nic mi nie pasuje, ewentualnie może w dwóch pozycjach widzę coś, co będzie można znieść przy oglądaniu. Ale to dobrze, będę mógł całe wakacje przepić, nie marnując czasu na bajki. No i nadrobię LotGHa.
Widzę, że mamy podobne podejście Ja sobie wreszcie obejrzę całą Gintamę bo jeszcze mi się to nie udało.
Widzę, że mamy podobne podejście Ja sobie wreszcie obejrzę całą Gintamę bo jeszcze mi się to nie udało.
Żadnego oglądania Gintamy! Masz czekać na wydanie bodzia!