#201 2010-01-30 18:17:47

Qashqai
Użytkownik

Odp: EUREKA SEVEN - "Dzidzia, chodź do dziadzi..."

Zmieniłam, no i co? jezor To coś, z czego wyewoluował w kinówce Nirvash bardziej mi pasowało na samca, nie wiedzieć czemu. XD

Qashqai.png

#202 2010-08-05 17:17:26

Kenshiro
Użytkownik

Serial już dawno oglądałem, a film kinowy kilka miesięcy temu. Oczywiście film był słaby w porównaniu z serialem.

Seria TV mimo, że długa to czym dalej tym bardziej była wciągająca. Najbardziej podobał mi się ten pomysł na świat czyli, że zwykła ziemia w tym anime była tą niezwykłą. To wszystko było zaskakujące, nieprzewidywalne i ciekawe. Zakończenie również dobre.
Anime wbrew temu co się może wydawać nie jest wcale dziecinne. Było całkiem sporo dramatycznych i okrutnych scen. Oglądając na początku nigdy bym się tego nie spodziewał.
Podobała mi się scena jak Eurece w końcowych odcinkach

Pokaż spoiler
wyrastały skrzydełka.

Fajne to było.

9/10.

Co do filmu to była to po prostu alternatywna wersja anime. Powiem tylko tyle, że ja oceniam ten film jako po prostu głupi, bezsensowny.

Zakończenie też dziwne. Eureka na końcu wyglądała jak

Pokaż spoiler
Nyuu z Elfen Lied.

6/10.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-08-05 17:32:46)

#203 2012-05-04 12:52:33

KieR
Użytkownik

Temat tworzę, bo takowego brak tutaj na forum i przeznaczony jest dla wszystkiego co związane z uniwersum Eureki.

Niedawno skończyłem oglądać 1 serię, ba aż wczoraj i zacząłem oglądać Eureke Seven Ao (jestem po 1 odcinku), chociaż coś dziwne mi się wydaje, że ludzkość tak szybko się rozwinęła w zaledwie 15-20 lat? Bones znow zaskakuje nas swoim trollingiem  ej.  Ba, sam wygląd planety całkowicie się zmienił, morza, oceany, brak wyniszczonej ziemi. Wtf? Może seria Ao nie jest kontynuacją pierwszej serii TV, ale może prequelem, wszystko by na to wskazywało, gdyby nie Eureka, a dokładniej wspomnienia o niej. Możliwe, że seria Ao jest alternatywą przyszłości? Tym bardziej, każdy wie jak Eureka wyglądała na koniec 1 serii, a tutaj już wróciła do normalności? Ba, choćby to była kontynuacja po pierwszej serii w przedziale 15-20 lat, to gdzie ta 3 dzieciaków z 1 serii albo stara załoga Gekko, wątpię, żeby umarli w tym czasie pomiędzy seriami. Także żałuję, że nowi bohaterowie są, bardziej wolałbym starą obsadę, no ale cóż... Zobaczymy, co Bones ma nam do zaoferowania tym razem.

A wy co myślicie na ten temat?

Ostatnio edytowany przez KieR (2012-05-04 12:55:47)

tumblr_static_bug.gif

#204 2012-05-04 13:00:55

krwiopalczasty
Użytkownik

Ja myślę, ze trzeba poczekać aż coś się tam rozwinie  jestem po 3 epkach i nic o przeszłości w gruncie rzeczy nie wiadomo a wracając do starych bohaterów to ciekawe jest co z Rentonem i czyim dzieckiem jest Ao (może to pablito z reklamy xD)

Ostatnio edytowany przez krwiopalczasty (2012-05-04 13:03:53)

cutey20493v2.gifsyg150px.jpg inu150px.png

#205 2012-05-04 13:29:29

Aniki00
Użytkownik

KieR napisał:

Temat tworzę, bo takowego brak tutaj na forum

Tadam smile_big

#206 2012-05-04 13:33:01

KieR
Użytkownik

Aniki00 napisał:
KieR napisał:

Temat tworzę, bo takowego brak tutaj na forum

Tadam smile_big

O, jak tak to prośba do moda, żeby posty tam przeniósł i temat usunął smile_big

EDIT: Ale to trochę dziwne, bo jak wpisuję w szukajkę Eureka Seven to tego nie znajduje:
http://animesub.info/forum/search.php?s … =207410159

Ostatnio edytowany przez KieR (2012-05-04 13:51:21)

tumblr_static_bug.gif

#207 2012-05-04 14:00:54

Rudy102
Użytkownik

To dopiero cztery odcinki, a mam nadzieję, że w tych 24 odcinkach dowiemy się czegoś więcej, bo nie wspomnienie czegoś o starej załodze Gekko byłoby trochę głupie.

Rudy102.png

#208 2012-05-04 14:06:03

KieR
Użytkownik

Trochę się poję, że Eureka będzie miała takie znaczenie w 2 serii, co ojciec i siostra Rentona w 1, czyli prawie wcale ich nie będzie ;(
A co do samej serii, to już jestem po 2 odcinku i mam mieszane odczucia, jakoś Ao nie ma tego czegoś, co mi się podobało w 1 sezonie. Tutaj zapowiada się najzwyklejsza seria o mechach -.-

Tym bardziej, że ludzie coś Eureke traktują bez szacunku, a powinni ją traktować raczej jako bohatera =/

Ostatnio edytowany przez KieR (2012-05-04 14:17:35)

tumblr_static_bug.gif

#209 2012-05-04 14:09:06

coellus
Użytkownik

KieR napisał:

EDIT: Ale to trochę dziwne, bo jak wpisuję w szukajkę Eureka Seven to tego nie znajduje:
http://animesub.info/forum/search.php?s … =207410159

Porada na przyszłość: lepiej użyć "Szukaj z Google" zamiast "Szukaj". Różnica wbrew pozorom kolosalna.

Ty dulowaty userze!

#210 2012-05-04 14:17:41

Qashqai
Użytkownik

Ewentualnie z tego można zrobić temat o drugiej serii jezor

KieR napisał:

Niedawno skończyłem oglądać 1 serię, ba aż wczoraj i zacząłem oglądać Eureke Seven Ao (jestem po 1 odcinku), chociaż coś dziwne mi się wydaje, że ludzkość tak szybko się rozwinęła w zaledwie 15-20 lat?

To jest alternatywne uniwersum, najbezpieczniej założyć coś takiego. Szczególnie, że pod koniec pierwszej serii była gadka o tym, że scuby przeniosą się do alternatywnego świata. Skoro jest możliwa podróż między światami, w uniwersum E7 musieli jakoś znaleźć na to sposób i przenieść Eurekę do uniwersum AO. Nirvash może już tam była, albo może odzyskali ją dzięki tym podróżom między światami... idk. Potem Eureka, skoro zniknęła, zapewne wróciła do swojego świata (dziwne, że bez Nirvash i swojego syna o.O). Jestem całkiem pewna, że scuby z tych całych eksplozji pochodzą z uniwersum E7, bo mają pale, już o tym gdzieś pisałam zresztą jezor.
Ogólnie dafuq itp., mam nadzieję, że szybko zaczną wszystko wyjaśniać i powrócimy w którymś momencie do starego uniwersum, zobaczymy pięćdziesięcioletniego Hollanda i tak dalej. smile_big W DRUGIM OPIE MA JUŻ SIĘ ZNALEŹĆ RENTON I KROPKA.
Jest tyle rzeczy do wyjaśnienia w związku z Eureką, że ona chyba nie będzie miała tak nikłej roli jak Diane w pierwszej serii jezor

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2012-05-04 14:18:50)

Qashqai.png

#211 2012-05-04 14:20:51

krwiopalczasty
Użytkownik

Renton powinien wpaść z tektem "Ao ajm jor fader"

cutey20493v2.gifsyg150px.jpg inu150px.png

#212 2012-05-04 14:23:42

Qashqai
Użytkownik

Ta, a znając BONES to zamiast reakcji a'la Luke, byłby na dzień dobry cios w mordę dla tatusia (I mean, FMA, Star Driver...) XD

Swoją drogą, z czwartego odcinka:
Macie Gekkostate (podobne logo, i GS!), tylko w trochę innym wydaniu xD

Ostatnio edytowany przez Qashqai (2012-05-04 14:38:36)

Qashqai.png

#213 2012-05-04 14:54:22

FAiM
Użytkownik

E7 skończyłem oglądać przedwczoraj, a przed chwilą 4 odcinek AO...

Trochę to dziwne, że Scub Coral "spadają" z nieba.
Z drugiej strony, skoro w powietrzy jest Trapar, to Scub Coral muszą być w ziemi - no i jeszcze ta kopalnia z 4 odcinka.

A oglądał ktoś może New Order? A raczej słuchał, gdyż tło - a raczej sceny z ostatnich odcinków - stanowi jedynie dodatek.
Jest to alternatywne zakończenie, które - według niektórych plotek - miało być tym prawdziwym, jednak zostało zmienione na to, co widzieliśmy w 50 odcinku.
Nagrane zostało jako live performance w 2006 roku podczas "SonyMusic Anime Fes.06". Natomiast w wersji cyfrowej ukazało się dopiero przy okazji boksów Blu-ray i DVD z 2009 roku. Również puścili to tydzień przed premierą AO - z bodajże nowo nagranym dźwiękiem.

K5Cqyo6.png?1

#214 2012-05-04 14:59:09

KieR
Użytkownik

Czyli co, jednak oglądasz Ao na bieżąco?^^ A miałeś tak strasznie czekać aż całość wyjdzie smile_big

A apropos New Order ja oglądałem/czytałem i to bardziej niż słuchałem, bo suba było trzeba czytać, na samo japońskie audio jeszcze za cienki w uszach jestem.

Ostatnio edytowany przez KieR (2012-05-04 14:59:38)

tumblr_static_bug.gif

#215 2012-05-06 12:53:55

KieR
Użytkownik

Po pierwsze, zauważyliście, że z każdym odcinkiem opening się lekko zmienia?:P A dokładniej mowa o pojawiającej się Eurece.

Pokaż spoiler Zdjecia:

2 odcinek:
2odcinek.png

3 odcinek:
3odcinek.png

4 odcinek:
4odcinek.png

Koleją rzeczą na jaką chciałbym zwrócić uwagę jest fakt, według mnie, że akcja nie dzieje się na planecie Ziemi z pierwszej serii, tylko jest to najprawdopodobniej alternatywna Ziemia, bądź też jakimś cudem cofnięcie się w czasie chociaż w to wątpię, ponieważ zbyt dużo nowych terminów weszło, których nie było w Eurece Seven.

A czemu to nie jest nasza rodzima planeta z pierwszej serii? Otóż wiele faktów na to wskazuje. Podział narodowościowy, całkiem inny system technologiczny (ba, okręty wojenne, śmigłowce i całkiem inna budowa mechów, gdyż tutaj się nieźle zdziwili, jak zobaczyli naszą dwunożną Nirvash, brak Compact Drive'ów), a także bardzo istotny fakt, którym jest brak wielkiego napisu Eureka & Renton w serduszku jezor
No i w końcu Gonzy sam mówił w końcówce 50 odcinka pierwszej serii, że scuby odchodzą do innego uniwersum i tam będą się starały na wspólną koegzystencję wraz z ludźmi.

No, a co do samego Eureka Seven Ao mam dość mieszane uczucia, seria zbytnio imo nie jest wysokich lotów, raczej zapowiada się najzwyklejsza seria o mechach - mam wielką nadzieję, że się mylę i mile mnie zaskoczą.

Tak trochę z trudem przeczuwać, że Eureka, może i także Renton za wiele czasu antenowego nie dostaną, tylko zostaną potraktowani po macoszemu jak w pierwszej serii ojciec i siostra Rentona

Ostatnio edytowany przez KieR (2012-05-06 14:15:12)

tumblr_static_bug.gif

#216 2012-05-06 13:43:15

Zarathustra
Użytkownik

Sequel, który okażę się prequelem? W sumie i tak nie zwracam wielkiej uwagi na fabułę tej serii, ale może później bardziej mnie ona zaangażuje.

Dla mnie bajka jest spoko, mechy i porządna animacja od Bones plus dobry ościk umilają seans. Widziałem na razie trzy odcinki i akcja postępowała dosyć szybko bez odczucia znużenia.

#217 2012-05-06 14:04:44

Sado
Użytkownik

A pierwsza seria znośna? Bo po opisie wygląda gniotowato, poza tym trochę sporo odcinków, więc mnie odrzuca.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#218 2012-05-06 14:07:50

Quithe
Użytkownik

Sado, mnie się animiec podobał, warto przesiedzieć tyle epów.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#219 2012-05-06 14:12:00

KieR
Użytkownik

Quithe napisał:

Sado, mnie się animiec podobał, warto przesiedzieć tyle epów.

+1, a mi 1. seria nawet bardzo się podobała oczkod I ostatnim tytułem, którym pamiętam, żeby mnie tak pochłonął jak e7 był bodajże Hajime no Ippo ;p

Ostatnio edytowany przez KieR (2012-05-06 14:12:46)

tumblr_static_bug.gif

#220 2012-05-06 15:04:10

FAiM
Użytkownik

Moja reakcja po obejrzeniu filmu pełnometrażowego: (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Co to kurna było? Nigdy nie myślałem, że Bones może stworzyć takie kupa. Jednak jedno trzeba im przyznać, recykling scen wyszedł im mistrzowsko szalony.

A co do AO, to czuję w kościach, że seria ta zostawi jeszcze więcej pytań, niż wyjaśnień - ale jak na razie, to nie ma tego "czegoś" co E7 papatki.

K5Cqyo6.png?1

Stopka forum

© Animesub.info 2024