Nie jesteś zalogowany.
ASG-Across
przedstawia:
Yami to Boushi to Hon no Tabibito
Podróż w krainę książek czas rozpocząć!
Po wszelkie informacje i pytania zapraszamy na naszego bloga.
Ostatnio edytowany przez ill (2012-06-10 05:51:10)
GG: 1677958
W torku jest Touka Gettan 14, co to?
ed:
A, napisane jest. Dzięki i gratulacje!
Ostatnio edytowany przez dulu (2012-06-09 22:21:46)
Na razie tylko rzuciłem okiem, ale chyba to nie moje klimaty... dwie, bardzo ważne uwagi. Kodowanie.
Wyszło źle. Gradienty skopane jak się patrzy. Mimo że każdy ep ma ponad 300MB.... Ale przecież, tak, audio jest we FLAC i zajmuje 120MB na każdy ep. Nietrafiony pomysł. Zdecydowanie lepiej było te mb przeznaczyć na obraz, lepiej by się prezentował. I skąd rozdzielczość 712x476?
O tłumaczeniu wypowiem się, gdy obejrzę.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2012-06-12 21:15:02)
Gdybym miał wolnego kodera, to miałbym nasze własne ripki, a tak byłem zmuszony wykorzystać to co było dostępne, czyli wersję Jumonji-Giri.
Chociaż muszę przyznać, że rozmiar audio trochę mnie zdziwił. Jeśli bym przypuszczał, że są aż tak kobylaste, to jakoś bym je skonwertował
Ostatnio edytowany przez ill (2012-06-12 21:29:27)
Gdybym miał wolnego kodera, to miałbym nasze własne ripki, a tak byłem zmuszony wykorzystać to co było dostępne, czyli wersję Jumonji-Giri.
Ale FLAC?
Kilka kliknięć w megui i masz mp3, ogg, aac... i robi się mniej jak 30mb ze 120... Sam robię tak przy Cobrze, patch jest z wersją audio mniejszą wagowo i wywala się FLAC'a z epka.
No cóż, to będzie nauczka na przyszłość, żeby sprawdzać rozmiary audio gotowych rawów.
A ja naiwny myślałem, że takie kobyły to są tylko w filmach kinowych
I skąd rozdzielczość 712x476?
Crop (4, 2, -4, -2) bez resizowania, proste.
No cóż, to będzie nauczka na przyszłość, żeby sprawdzać rozmiary audio gotowych rawów.
A ja naiwny myślałem, że takie kobyły to są tylko w filmach kinowych
Ja nawet na PVkach z DVD widziałem te For Loosers Audio Codec. Audio często zajmowało więcej, niż video... - -'
Jakaś reedycja na BD?
W planach i tak byłą reedycja z lepszego źródła dvd, a tu proszę jaka niespodzianka
Jeśli będziecie robić wersje BD to zróbcie z audio w FLAC. Kto ma dobry sprzęt audio ten usłyszy różnicę między flac a mp3 czy acc. Nie wszędzie, nie cały czas ale kiedy już słychać różnice to jest to warte tych dodatkowych megabajtów.
Jeśli będziecie robić wersje BD to zróbcie z audio w FLAC. Kto ma dobry sprzęt audio ten usłyszy różnicę między flac a mp3 czy acc. Nie wszędzie, nie cały czas ale kiedy już słychać różnice to jest to warte tych dodatkowych megabajtów.
A co, będziesz oglądał codziennie po kilka razy to, że tak ci zależy na flac? Raz oglądniesz, a potem będziesz miał ten tytuł za sobą, wiec nie rozumiem (zwłaszcza, że na słabszych komputerach powoduje zmułkę (5.1 lub więcej), gdy jednocześnie wchodzi w grę odtwarzanie obrazu w HD). I za jakiś troszkę lepszy dźwięk musi to kosztować 4-krotnym zwiększeniem zajmowanego miejsca przez audio.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-06 11:58:39)
marek2fgc właśnie dlatego że będę oglądać raz chciałbym obejrzeć w możliwie najlepszej jakości.
MKV z normalnym dźwiękiem (AAC) + MVA z FLAC
Tak się robi na zachodzie .
Swoją drogą, to FLAC - i każdy inny bezstratny kodek - nie jest wyznacznikiem jakości. Nigdy nie wiesz co było jego źródłem .
source -> AAC q=0 -> FLAC
będzie gorsze od:
source -> AAC q=0.5
FAiM zgadzam się, ale kiedy widzę FLAC to zakładam że źródło było porządne inaczej jaki byłby sens w ogóle konwersji?
A jaki był sens robienia FLAC w ripach które wykorzystaliśmy do pierwszej wersji? W życiu nie przyszło by mi na myśl, że ktoś może zrobić bezstratne audio, które będzie zajmowało więcej niż video Często się zdarzało, że Japończycy robili w swoich dvd bezstratne audio z czystego lenistwa, a nie dlatego, że było takiej wysokiej jakości.
ill znam na to jedną radę, zwiększyć wielkość video bez zmniejszania audio, te 100MB w jedną czy drugą nie robi wielkiej różnicy.
FAiM zgadzam się, ale kiedy widzę FLAC to zakładam że źródło było porządne inaczej jaki byłby sens w ogóle konwersji?
> for fun
> for troll
> just to spite audiophiles
*niepotrzebne skreślić
Dodaj jeszcze tylko:
> of laziness
i lista będzie już pełna
Nawet nie wiedziałem, że przetłumaczyliście tą serię. Jednak to świetnie, gdyż Yami to Boushi to Hon no Tabibito jest jednym z najbardziej udanych i ciekawych anime, a w dodatku z pięknie pokazanym wątkiem shoujo ai. Mimo, że ma 11 lat to nadal można je uznać za ładne wizualnie i to szczególnie z powodu tej kreski Carnelian. Szkoda, że nie ma wersji BD.
Samo tłumaczenie jak przejrzałem na szybko jest często zbyt ogólnikowe i skrócone (chociażby 13 odcinek) co trochę psuje niektóre teksty. Przy dokładniejszym byłoby dużo lepiej.
Gdzie można dostać to anime?