Nie jesteś zalogowany.
Czy jest możliwość usuniecie problemu z wczytywaniem strony. Zamiast strony wyświetla się nie odnaleziono serwera.
Mimo iż ja np. mam neostrade od orange zmienne IP i DNS. Strona animesub.info nie chce się wczytywać. Nie pomagało mi zmiana IP i DNS.
Sporo osób ma taki sam problem jak ja. I oby problem wczytania strony zniknął jak najszybciej to możliwe .
Ostatnio edytowany przez rikuo (2012-07-02 11:43:35)
U mnie już zaczęło działać, u mojego znajomego też.
U mnie już zaczęło działać, u mojego znajomego też.
Bujasz. Przecież nie masz znajomych.
marek2fgc napisał:U mnie już zaczęło działać, u mojego znajomego też.
Bujasz. Przecież nie masz znajomych.
Szczegóły, szczegóły...
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-07-02 14:47:10)
Czy jest możliwość usuniecie problemu z wczytywaniem strony. Zamiast strony wyświetla się nie odnaleziono serwera.
Mimo iż ja np. mam neostrade od orange zmienne IP i DNS. Strona animesub.info nie chce się wczytywać. Nie pomagało mi zmiana IP i DNS.
Sporo osób ma taki sam problem jak ja. I oby problem wczytania strony zniknął jak najszybciej to możliwe .
No nie, nie i jeszcze raz nie.
Zasada jest prosta: jeśli jakaś strona ci się nie wczytuje dłuższy czas, a inne tak, to znaczy, że coś padło po stronie admina strony, o czym on najprawdopodobniej wie nawet bez ciebie i równie wysoce prawdopodobne jest to, że już coś z tym robi.
Jeśli strona już ci się wczytała, to znaczy, że problem z głowy na jakiś czas i naprawdę nie musisz prosić, żeby naprawili problem, który już naprawili. Srsly.
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-07-02 15:30:12)
Ty dulowaty userze!
rikuo napisał:Czy jest możliwość usuniecie problemu z wczytywaniem strony. Zamiast strony wyświetla się nie odnaleziono serwera.
http://www.igorwaver.com/blog/wp-conten … o1_500.jpg
No nie, nie i jeszcze raz nie.
Zasada jest prosta: jeśli jakaś strona ci się nie wczytuje dłuższy czas, a inne tak, to znaczy, że coś padło po stronie admina strony, o czym on najprawdopodobniej wie nawet bez ciebie i równie wysoce prawdopodobne jest to, że już coś z tym robi.
Jeśli strona już ci się wczytała, to znaczy, że problem z głowy na jakiś czas i naprawdę nie musisz prosić, żeby naprawili problem, który już naprawili. Srsly.
Powiem może jaśniej może zrozumiesz o co mi chodzi. ANSI jest dziwną stroną bo problem wczytywania co wystąpił nie oznaczał że strona nie działała. Strona działała, tylko problem tkwi zawsze w tym że nie idzie się połączyć się z ANSi a strona np. nie działała na neostradzie mojej, a działała na neostradzie sąsiada który nie szyfruje wifi i ma też neostradę.
I ten problem zdarza się cyklicznie co jakiś czas stąd mój post.
Prędzej ANSI zwyczajnie padło. Próbowałam na nie wejść z: a) domu; b) pracy; c) telefonu. Wszędzie był ten sam problem. Różni dostawcy, różne kompy, ten sam problem. Brak postów i komentarzy napisów w godzinnach rannych i południowych jak gdyby to potwierdza.
Aczkolwiek fakt, że strona działała u twojego sąsiada, jest dziwny.
down:
może przebłyski zdychającego serwera?:P
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-07-02 17:12:16)
Ty dulowaty userze!
@coellus, to akurat było dziwne. Na naszej stronie wypowiedziały się 3 osoby i z naszej grupy 1 osoba (czy 2?), że im działa strona, a z 10 osób, że serwer nie odpowiada (w tym ja). Patrząc po czacie zauważyłem, że cały czas działało tylko tym osobom, które miały na początku IP 178 i 83. U reszty działało tylko w niektórych momentach.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-07-02 17:13:37)
Dzisiaj ponownie od rana, aż do teraz nie mogłem wejść na ANSI.
Na cztery osoby, których pytałem się czy mogą wejść, żadna nie mogła, bo zaraz wywalało ich z powrotem do stron startowych.
Witam,
doszły mnie słuchy, że wielu użytkowników ma od kilku dni problem z wyświetleniem AnimeSub.info. Spieszę poinformować, że problemy te są wynikiem kończenia działalności przez naszą firmę hostingową:
"Szanowni Panstwo,
informujemy, ze firma t.m.benert Internet Service konczy z dniem 30.06.2012 dzialalnosc gospodarcza w Polsce.
Z tego powodu, wszelkie uslugi internetowe (serwery dedykowane i wirtualne) sa z dniem 15.07.2012 deaktywowane
a dane znajdujace sie na serwerach zmazywane.Prosimy do dnia 15.07.2012 przeniesc wszelkie zasoby serwerow dedykowanych (www, mail, domeny, itd) do innego uslugodawcy."
Powyższą informację otrzymałem 1 lipca. Niestety już od 30 czerwca pojawiły się problemy z DNS - można próbować łączyć się przez proxy.
Obecnie szukam nowego VPS'a, ANSI zostanie przeniesione na nowy serwer do końca tygodnia (a przynajmniej mam nataką nadzieję).
ze strony głównej
Powtórzę to samo, co robiłem już kilka razy dawno temu - Kane powinien dogadać się z alfim i przenieść ANSI na ten sam serwer, na którym znajduje się fansubs.pl.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Oin napisał:Powtórzę to samo, co robiłem już kilka razy dawno temu - Kane powinien dogadać się z alfim i przenieść ANSI na ten sam serwer, na którym znajduje się fansubs.pl.
sugerujesz połączenie serwisów?
Mam dziwne wrażenie, że chodzi o usługodawce, niż połączenie serwisów, bo raczej nikt normalny by nie zgodził się na coś takiego
To może ktoś będzie wiedział, skąd wynika ten oto problem z ansi u mnie:
aby nie widzieć komunikatu o przeniesieniu ansi, muszę usunąć ciasteczka, wyłączyć przeglądarkę i wyłączyć kompa. Bez tego ostatniego będę miał cały czas komunikat o przeniesieniu (na innych przeglądarkach to samo).
TP
Primary DNS server 194.204.152.34
Przejście na OpenDNS (208.67.222.222 i 208.67.220.220) cię nie interesuje?